Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#601 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:57

Racjonalne rozumowanie. Musieli "zaryzykować z tymi cenami" na "pierwszy" koncert. Ja uważam, że ten koncert wyprzeda się w 70 - 80% bardzo szybko. LN będzie miało jasną sytuację i przystąpi do być może łagodniejszej taktyki cenowej na "drugi" koncert.

no wlasnie...
to jest biznes... zobacza.. O! sprzedalo sie tyle za tyle? to obnizamy (jak za malo i w to watpie) albo zostawiamy na tym samym poziomie...

kasa misiu.. kasa...

#602 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 22:57

Dobra, to teraz dla tych co się już załamali MÓJ optymistyczny scenariusz :P

Bilety na płyte rozejdą się w godzine - dwie. Połowe trybun zapełnią Polacy, a połowe nasi sąsiedzi. LN dołoży drugi koncert, płyta znowu się zapełni a trybuny zapełnią ci Polacy którzy nie poszli na pierwszy koncert bo nie mieli tyle kasy :P Flaga się po części uda, ekipa U2 zmontuje to tak że będzie jako dodatek na jakimś DVD. I wszyscy będą happy! :D

Dobra, a tak na poważnie.. to nie ma raczej problemów z tymi zwykłymi przelewami co nie? Cholera nie mam internetowego konta w banku.

#603 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:01

Nieee ma problemu, piszą, że 7 dni na przelew, to 7 :D

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#604 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:02

Dobra, a tak na poważnie.. to nie ma raczej problemów z tymi zwykłymi przelewami co nie? Cholera nie mam internetowego konta w banku.

Ja mam, tylko raz się zawiodłem, ale wolę nie kusić licha. Zwykły przelew, w którym uczestniczę osobiście oko w oko(czuję większy komfort) i nie ma możliwości by w ciągu 3 dni bank nie przelał kasy.

#605 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:04

to nie sa wyliczenia precyzyjne ... napisalem okolo...
biora sie z realnego podjescia do sprawy i chwili przemyslen "na chlodno"... a nie z glowa rozpalona od przeklenstw i nienawisci...

W co drugiej swojej wypowiedzi wtykasz szpilę w plecy jednym z najbardziej zaangażowanych miłośników muzyki U2 w Polsce. Celu w takim działaniu nie widzę. Idę spać pokonany. Życzę samych chłodnych przemyśleń i żegnam również chłodno; dobranoc.

PS. W nawet najbardziej krwiożerczej odmianie kapitalizmu (za którą na codzień optuję) firmy nie zapominają o dbałości o swój wizerunek. Jedną z metod na to jest nie żyłowanie marży. Mam prawo przypuszczać, że zarządzający LiveNation widzą dość krótki horyzont gospodarowania zasobami firmy. Być może wiedzą coś więcej.

#606 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:09

Mam prośbę do moderatorów.
Aby może zaprowadzili porządek w tym wątku rozdzielając go na dwa różne.
Pierwszy, np. o nazwie "Bilety", gdzie pozostałyby wyłącznie te posty, które wnoszą coś do tematu dotyczącego sposobu ich kupowania czyli co i jak itp...takie małe wademekum fana.
Drugi - nazwany np. "Ceny na Chorzów 2009 - skandal, bezczelność organizatora, a może wszystko jest cool ?" Gdzie, sugerowałbym, przewalenie całej tej dyskusji, biadolenia, wylewania pomyj na LN, spekulacji o drugim koncercie itp...

Na chwilę obecną mamy tutaj zajebisty bałagan na 31 stron, z czego rzeczowych info o biletach jest może na 2, góra 3 stronki.

#607 U2 Fan No. 1

U2 Fan No. 1

Użytkownik

• Members
  • 14 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:13

Rety, przestańmy panikować.

Nie wiem czy dobrze mówię, ale kto będzie koczował na bilety w piątek o godzinie 00:00 20.03.2009 ? Pewnie tylko fani i wielcy miłośnicy. Na prawdę nie wiele będzie takich twardzieli. Powiedzmy, że będzie nas góra 5 tyś tej nocy. Co to jest przy 70 tyś ? ;)
Będą uruchomione 3 duże serwery, które często przechodzą burze. Każdy z nas kupi bilet bez problemu. Problem być może będą mieli Ci, którzy obudzą się z ręka w nocniku tydzień później, ale nie 20 marca :)

Także spokojnie :)

nie byłabym taką optymistką... ale miejmy nadzieję ze będzie ok powodzenia wszystkim przed koczowaniem :rolleyes:

#608 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:14

W co drugiej swojej wypowiedzi wtykasz szpilę w plecy jednym z najbardziej zaangażowanych miłośników muzyki U2 w Polsce. Celu w takim działaniu nie widzę. Idę spać pokonany. Życzę samych chłodnych przemyśleń i żegnam również chłodno; dobranoc.

PS. W nawet najbardziej krwiożerczej odmianie kapitalizmu (za którą na codzień optuję) firmy nie zapominają o dbałości o swój wizerunek. Jedną z metod na to jest nie żyłowanie marży. Mam prawo przypuszczać, że zarządzający LiveNation widzą dość krótki horyzont gospodarowania zasobami firmy. Być może wiedzą coś więcej.

LiveNation to sieciówka... gigant... maja dobra fuche z koncertami U2.
Ile na tym zarobia? Góóóóóóóóre pieniedzy....

proste wyliczenie: chorzów, 60.000 po ok. 200zl srednio = 12.000.000 zl - czyli jakies 3,5 mln $.
U2 zabiera ok 1,5mln$, ok. 0,5$ koszty stadionu itp, ok. 0,5$ koszty organizacji, reklamy itp....
o ile zostaje? :)
i to jest prawda... kasa....

money makes the world go round and round...

Starczy na wiele lat... do nastepnej trasy U2 :)

Jesli cokolwiek komus wtykam w plecy to przepraszam.
Nie byl to moj cel...
Szanuje U2 i slucham ich juz prawie 20lat....

pozdrawiam i nie zegnam chlodno - bo niby za co? ....

jestesmy tylko ludzmi, ze wszystkimi swoimi ulomnosciami....

#609 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:22

Mam prośbę do moderatorów.
Aby może zaprowadzili porządek w tym wątku rozdzielając go na dwa różne.
Pierwszy, np. o nazwie "Bilety", gdzie pozostałyby wyłącznie te posty, które wnoszą coś do tematu dotyczącego sposobu ich kupowania czyli co i jak itp...takie małe wademekum fana.
Drugi - nazwany np. "Ceny na Chorzów 2009 - skandal, bezczelność organizatora, a może wszystko jest cool ?" Gdzie, sugerowałbym, przewalenie całej tej dyskusji, biadolenia, wylewania pomyj na LN, spekulacji o drugim koncercie itp...

Na chwilę obecną mamy tutaj zajebisty bałagan na 31 stron, z czego rzeczowych info o biletach jest może na 2, góra 3 stronki.

Święte słowa, właśnie przejrzałem ostatnie 5 stron tego tematu i co? Jedna wielka żenada. Jeden wielki "OFFTOP". Gdzie moderatorzy... ?

Lepiej niech ktoś odpowie na pytanie czy jak się zamówi 8 biletów na koncert w Chorzowie na 06. sierpnia, a potem się pojawi znienacka druga data, np. 07. sierpnia, to czy obowiązuje mnie limit czy mogę kupić bilety na drugi koncert? Na stronie LN jest napisane, że limit dotyczy jednego zamówienia...
Kurcze, różnie można to interpretować...

Pozdrowionka
Waldek

#610 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:23

Największe koncerty na świecie kosztują 5-6 mln Euro, czy USD. Jest to koszt względnie stały.
Samo show pochłania tyle energii elektrycznej, co ok. 500tys. miasto +- w czasie trwania koncertu.

A poza tym. Co pewniejsze - list polecony, czy przesyłka kurierska? Chyba to 2?

#611 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:24

Kurier zwykle ubezpiecza przesyłkę, a Poczta Polska - wiadomo.

#612 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:30

Lepiej niech ktoś odpowie na pytanie czy jak się zamówi 8 biletów na koncert w Chorzowie na 06. sierpnia, a potem się pojawi znienacka druga data, np. 07. sierpnia, to czy obowiązuje mnie limit czy mogę kupić bilety na drugi koncert? Na stronie LN jest napisane, że limit dotyczy jednego zamówienia...
Kurcze, różnie można to interpretować...

Pozdrowionka
Waldek

Jedno zamówienie, to jedno zamówienie :-P

Jak uda Ci się nawet na ten sam koncert zalogować ponownie i kupić kolejne bilety to wszystko odbędzie się zgodnie z regulaminem. Powód - to już będzie kolejne Twoje zamówienie.

PS. Pls..nie kupuj 8-u biletów ;-) inni też chcą wejść na płytę :-P

#613 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:38

PS. Pls..nie kupuj 8-u biletów ;-) inni też chcą wejść na płytę :-P

sam nie wejdzie na te 8 biletów tylko raczej z ww. innymi :P

#614 manana69

manana69

Użytkownik

• Members
  • 141 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:45

Nie czytałem tego tematu, więc sorry jeżeli ktoś już pisał, ale ceny biletów w Dublinie będą następujące:

33.60,
59.80,
91.50 and
131.50

(including booking fee) go on sale next Friday 20 March at 08:00 and are limited to six per person/transaction.

Coś drogo w Polsce chyba :P
You & Me when I'm still talkin' 'bout the end of the world

#615 Waldek

Waldek

Użytkownik

• Members
  • 171 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:46

sam nie wejdzie na te 8 biletów tylko raczej z ww. innymi :P

Tak, zgadza się. Jako że posiadam kartę kredytową a znajomi z pracy nie to się zobowiązałem...
Zresztą 4 lata temu też im kupowałem bilety, ale wtedy osobiście stałem w kolejkach we Wrocławiu, nie przez internet.

#616 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:53

ralfik32 nikt nie przeczy, że Live Nation chce tylko i wyłącznie zarabiać! U2 chce grać, odwiedzać nowe kraje itd. itp, ale LN tylko zarabiać! Jasne ;)

Ale jak piszesz, że można na ten koncert za granicą zarobić, albo w ogóle tam iść na koncert to to jakieś czcze gadanie jest. Oni przyjeżdżają do Polski, a nie do Anglii i to LN powinno uwzględniać w cenach biletów. Trybuny to żenada.
Na VT było mniej ludzi na koncercie, bilety dużo tańsze w sumie, a jakoś zarobili, czy po 4 latach cena na trybunach musi wzrosnąć 3 krotnie??

Marudzenie i żal jest, że ktoś tu w konia fanów robi, bo owszem wyciągną więcej kasy, ale czy przez to nie tracimy czegoś z atmosfery, jeśli trybuny się nie zapełnią to czy będzie radość z flagi, albo jeśli nawet zagraniczni fani je zapełnią, to czy to będzie wyjątkowy polski koncert, czy już ogólny środkowo europejski, czy wtedy też flaga wyjdzie??

A no i jak już pisałem U2 to nie mercedes do końca, to nie samochód. Bo samochodem gorszym mogę jeździć jak muszę, ale nie mogę słuchać gorszej muzyki! :rolleyes:

PS ralfik32 a jeśli chce np. 4-5 osobowa rodzina się wybrać na taki koncert, na trybuny. Wszyscy mają wyjechać i 4 lata pracować na koncert? Na koncert w Polsce fajnie jakby było stać więcej Polaków...

#617 m~p

m~p

Użytkownik

• Members
  • 127 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 23:53

Ktoś tam, gdzieś tam kilkanaście stron wcześniej pisał o cenach w innych miastach. Ktoś tam odpowiedział, że nie usprawiedliwiajmy się wiecznie, że jesteśmy najbiedniejsi. Tyle, że...
na stronie internetowej U2 wyraźnie jest napisane, że najdroższy bilet, to 95 euro.
OK, zapłaciłabym 95 euro nawet po kursie 5 zł., ale gdybym zarabiała tygodniowo, a nie miesięcznie.
95 euro, to nie jest chyba nawet połowa tygodniowej pensji Europejczyka.
A niestety 450 zł. to niecała połowa miesięcznej pensji. Licząc bilet dla dziecka, przejazd 500 km., nocleg to wyjdzie chyba wydać dwie miesięczne pensje :(
Ktoś tu z Live Nation serca nie ma...

#618 Małgosia

Małgosia

U2 and 80's addict

• Members
  • 1 106 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 00:38

PS rafik32 a jeśli chce np. 4-5 osobowa rodzina się wybrać na taki koncert, na trybuny. Wszyscy mają wyjechać i 4 lata pracować na koncert? Na koncert w Polsce fajnie jakby było stać więcej Polaków...

No wlasnie tez juz o tym wspominalam.. mam znajomych, ktorzy chcieli wziac cale rodziny, 4 osoby. Dwojka malych dzieci.. na plyte nie pojda, sektory za 140 zl to poki wielka niewiadoma... 450 razy 4... chyba lekka przesada, prawda?

http://www.u2.szczecin.pl

#619 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 00:41

Dzięki koledze Ralfikowi postanowiliśmy zrobić jeszcze trochę inaczej (choć ja mam ochotę mu małopolaczkowo zapałać nienawiścią za te kilkanaście stron niczego, kurcze, wychodzi człowiek na wieczór z domu, wraca i ma już godzinę czytania i sprzątania :P ) i z tego wątku zrobimy ogólną dyskusję o cenach, narzekanie, chwalenie, takie tam, a do tego osobny wąt czysto informacyjny. To za chwile, za czas jakiś.

#620 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 17 marca 2009 - 00:48

Są jakieś wieżowce nieopodal stadionu? Wbijmy na dach albo komuś na balkon i będą niezapomniane przeżycia.

last  

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych