Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#561 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:07

no wlasnie, kurde. jak ja mam konto w pkobp, to nie bede mogla zaplacic normalnie przelewem przez net, tak?

przelewem przez net tylko jesli masz bankowosc internetowa czy konto z mozliwoscia oplaty przez net.
czy w przypadku PKO to nie jest Inteligo wlasnie?

#562 Fan

Fan

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:10

Wiadomo, że na takie wydarzenie nie przychądzą sami die-hard fani, również przypadkowe, ciekawe osoby, lekko sympatyzujące z u2 itd. Dla nich 450zł będzie - jestem pewien - w miażdżącej większości nie do zaakceptowania. I będą dziury (odpukać).

Wtedy wypełnimy dziury balonami! A potem wszystkie polecą do góry!

(To ironia jakby co)

Tak serio, wszystko okaże się w piatek, sobote. Myślmy pozytywnie. :)

#563 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:10

przelewem przez net tylko jesli masz bankowosc internetowa czy konto z mozliwoscia oplaty przez net.
czy w przypadku PKO to nie jest Inteligo wlasnie?

Problem polega chybana tym, że transakcje w bankach księgowane są nie w czasie rzeczywistym, tylko najwcześniej o najbliższej przyszłej godz. 00:00. O 22 minutach na przelew można zapomnieć. Czy dobrze mówię? Czyli de facto przelew internetowy nie w czasie rzeczywistym (takich jest chyba większość) jest do luftu.

#564 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:11

ale te 22 jest tylko do tej opcji szybkiego BEZPOSREDNIEGO przelewu.

na przelew zwykly, ktorego jak widac nie ma w opcjach na serwisie ticketpro ale jest za to na eventimie, mamy cale 7 dni ;)

#565 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:13

ale te 22 jest tylko do tej opcji szybkiego BEZPOSREDNIEGO przelewu.
na przelew zwykly, ktorego jak widac nie ma w opcjach na serwisie ticketpro ale jest za to na eventimie, mamy cale 7 dni ;)

Acha to git. Czyli nie ma problemu przynajmniej na eventimie.

#566 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:13

Ależ nie o tym jest mowa, że ktoś z nas ma jakieś katastrofalne problemy z finansowaniem :angry:
Problem leży w tym, mówią to już 3-ci raz, że przy tak ustawionych cenach istnieje ryzyko nie zapełnienia stadionu i nie dość, że nie będzie całkiem prawdopodobnego jeszcze niedawno drugiego koncertu, to jeszcze spada prawdopodobieństwo przyszłych koncertów w Polsce (2010, nowa trasa itd.). Wiadomo, że na takie wydarzenie nie przychądzą sami die-hard fani, również przypadkowe, ciekawe osoby, lekko sympatyzujące z u2 itd. Dla nich 450zł będzie - jestem pewien - w miażdżącej większości nie do zaakceptowania. I będą dziury (odpukać).

ale chwila... jak stadion nie bedzie zapelniony, to spelni sie to co chca ci co bluzgaja na LN.
czyli umocza... w koncu o to chodzi, nie?

fakt, ze glupio jest jak stadion nie jest zapelniony...
ale co nas to obchodzi??? nas, zwyklych smiertelnikow...

i wlasnie - bedzie lipa teraz - to moze byc lipa w przyszlosci...
i wtedy nikt nie bedzie plakal, ze drogie bilety - bo pojedzie na tani koncert do berlina czy amsterdamu...

w koncu o to chodzi...
spamujmy LN, U2 i kogo tam jeszcze sie da....

mercedes kosztuje....

#567 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:14

Zbastuj kolego.

#568 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:15

ale chwila... jak stadion nie bedzie zapelniony, to spelni sie to co chca ci co bluzgaja na LN.

Nie.

Proszę nie imputować nikomu mentalności psa ogrodnika z łaski swojej.

#569 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:17

Ralfik, z całym szacunkiem, 90% obecnych użytkowników forum ma kompletnie inny pogląd niż Ty. Chcemy stworzyć niezapomniane widowisko (Flaga), chcemy aby zespół zapamiętał ten koncert, aby do nas wrócili. Dlatego tak marudzimy. Zresztą Daniel już to powiedział.

#570 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:18

fakt, ze glupio jest jak stadion nie jest zapelniony...
ale co nas to obchodzi??? nas, zwyklych smiertelnikow...

:blink:

#571 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:21

Nie.

Proszę nie imputować nikomu mentalności psa ogrodnika z łaski swojej.

nic nikomu nie imputuje..
to tylko reakcja na kolejne biadolenie i te mase obrazliwych slow w kierunku LN czy innej firmy...

az szkoda wypisywac te wszystkie bluznierstwa...

nie ma szans na koncert - teksty w stylu... a raczej bez stylu... no jak mozna, nie graja w polsce itp itd
jest koncert - no jak mozna takie ceny, popier... itp...

i badz tu madry....

#572 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:21

Problem polega chybana tym, że transakcje w bankach księgowane są nie w czasie rzeczywistym, tylko najwcześniej o najbliższej przyszłej godz. 00:00. O 22 minutach na przelew można zapomnieć. Czy dobrze mówię? Czyli de facto przelew internetowy nie w czasie rzeczywistym (takich jest chyba większość) jest do luftu.

To działa troszkę inaczej, bardziej podobnie jak w przypadku karty, gdzie pieniądze nie są przesyłane obrazu ( oczekuje na rozliczenie bankowe ), ale jako tako potwierdzenie już jest, więc te szybkie przelewy działają obrazu i ewentualne opóźnienia mogą wynikać z obciążenia sieci. Druga rzecz to to, że aktualnie rozliczenia bankowe w przypadku przelewów internetowych wykonywane są bardzo szybko i nie tylko o godzinie 00:00, nie wiem jak to wygląda w obiegu między bankowym ale w obrębie jednego banku te przelewy są natychmiastowe, więc wystarczy, że dostawca takiej usługi wykorzystuje odpowiednio zintegrowane konta internetowe w każdym banku aby tam ściągać szybko środki.

Ostatnio płaciłem tą metoda na ticketpro.pl za bilety na deep purple, odrazu po dokonaniu zakupu ( wyjsciu ze strony banku ) pojawiła mi się na stronie ticketpro informacja, że bilety sa zapłacone.

... :P

#573 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:23

biadolenie jest, bo psia mać, LN nas okrada! Ciężko to pojąć???

Z resztą polecam wyjazd na Wyspy albo do Holandii. Spal tam lolka, zarób kupę floty, żaden narzekający Polak nie będzie Ci przeszkadzać. Chyba, że będziesz z nimi robić na budowie.

#574 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:25

ja mam takie pytanie, czy jak zarejestruję się już na Live Nation, to jest jeszcze konieczność rejestrowania się w tym Eventim do którego mnie przekierowuje wybiorę opcję 'Kup Bilet'? z góry dziękuję za odpowiedź
Always Look on the Bright Side of Life

#575 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Ralfik, z całym szacunkiem, 90% obecnych użytkowników forum ma kompletnie inny pogląd niż Ty. Chcemy stworzyć niezapomniane widowisko (Flaga), chcemy aby zespół zapamiętał ten koncert, aby do nas wrócili. Dlatego tak marudzimy. Zresztą Daniel już to powiedział.

powtarzam kolejny raz... uwazam, iz ceny sa zbyt duze!! i to jest moj poglad - raczej bliski tym 90%...
Ja rowniez chce brac udzial w tym wyjatkowym koncercie i tworzyc -w miare mozliwosci- niezapomniane widowisko...
Chcialbym aby do Nas wrocili jeszcze wiele razy...

Ale nie bede marudził!!!
Bo nie tego zostałem nauczony...

bo marudzenie nigdy nie przynosi zadnych efektow... zadnych...

#576 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

nie ma szans na koncert - teksty w stylu... a raczej bez stylu... no jak mozna, nie graja w polsce itp itd

Byłby za darmo to byłoby marudzenie że będzie pełno przypadkowych ludzi jak na koncercie Stinga organizowanym przez Orange...
Fuck The Past, Kiss The Future !

#577 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

A ja napiszę kolejny raz- irytuje mnie fakt, że w takim Amsterdamie czy gote coś tam potrafili zróżnicować ceny biletów na trybunach. U nas zrobili opcja albo 140 albo odrazu 450. Nic pomiędzy. Wystarczy spojrzeć na stadion by zauważyć, że nie każde miejsce za 450 ma taka samą pozycję/widoczność. Ale może już się uciszę, bo zajrzy tu ktoś z LN i nam zróżnicują ceny - od 450-850 :P
Jako całkiem spora fanka U2 oczywiście wydam 450 zł (zresztą w 2005 mój bilet kosztował więcej i też pojechałam) na trybunę jeśli nie dam rady kupić na płycie. Niestety wtedy pojadę na koncert sama albo z tylko jedną osobą, bo pozostałe 2 bilety, które mam kupić miały być prezentem ode mnie dla mojego brata i jego dziewczyny. A do miejsc za 140 zł nie jestem przekonana.

#578 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:26

nic nikomu nie imputuje..
to tylko reakcja na kolejne biadolenie i te mase obrazliwych slow w kierunku LN czy innej firmy...

az szkoda wypisywac te wszystkie bluznierstwa...

i badz tu madry....

Nie dość, że imputujesz, to jeszcze kpisz z co poniektórych. Zachowanie doprawdy godne seniora z czwartym krzyżykiem w metryce.

Była realna szansa na 2-gi koncert, teraz jest ona zredukowana do minimum. To jest dobra informacja czy zła? Jest ryzyko, że nie uda się fajna akcja z flagą - to jest dobra informacja czy zła? Wzrosło zagrożenie, że U2 nie przyjadą w 2010 do Polski - to jest dobra informacja czy zła?

#579 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:27

Ale może już się uciszę, bo zajrzy tu ktoś z LN i nam zróżnicują ceny - od 450-850 :P

Już tu jeden jest, coś tam stęka o socjologii (widać, że się zna).

#580 Fan

Fan

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 22:28

ja mam takie pytanie, czy jak zarejestruję się już na Live Nation, to jest jeszcze konieczność rejestrowania się w tym Eventim do którego mnie przekierowuje wybiorę opcję 'Kup Bilet'? z góry dziękuję za odpowiedź

Wydaje mi się, że tak. Livenation przekierowuje Cię na eventim i wtedy wymaga jeszcze raz zalogowania.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych