Jump to content

Photo

You're welcome to Poland, U2!

786 replies to this topic

#121 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 21:55

czapeczki jak flaga
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#122 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 posts

Posted 31 stycznia 2009 - 22:06

to raczej pomysł nie na lato :P
I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#123 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 01 lutego 2009 - 14:05

Ja bym nie założyła takiej. Wiedząc, że 7418509257029570925 lasek obok ma taką samą :blink:

Baby zawsze wszystko skomplikują :D

#124 julia

julia

Użytkownik

• Members
  • 99 posts

Posted 01 lutego 2009 - 19:19

Czemu mamy coś wymyślać?? Niech teraz to zespół nas zaskoczy i zrobi niespodziankę przy NYD :)

#125 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 01 lutego 2009 - 19:22

Czemu mamy coś wymyślać?? Niech teraz to zespół nas zaskoczy i zrobi niespodziankę przy NYD :)

Bo tak będzie fajnie.

#126 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 01 lutego 2009 - 19:42

O tak, będzie zarąbaszcza podjara!

#127 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 posts

Posted 01 lutego 2009 - 21:00

Ja proponuje
Dołączona grafika
U2

#128 Desire

Desire

Użytkownik

• Members
  • 29 posts

Posted 01 lutego 2009 - 23:19

Taaaa i na NYD zakrecimy smigielkami i odfruniemy fru :P . Mozemy zalozyc pomaranczowy stroj Adasia z PopMartu, czapeczke Edge'a, okulary Bono, a w rekach bedziemy trzymac paleczki Larry'ego, a tak na powaznie to mysle, ze zaden pomysl nie pobije pomyslu Zbycha z zywa flaga. ;)
You don't know how beautiful you are.

#129 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 posts

Posted 19 lutego 2009 - 11:24

Flaga jest jedyna w swoim rodzaju (mimo, że inni mają swoje) no nasza biało czerwona.
Mamy naprawdę duży komfort, tylko dwa kolory równo rozłożone nie trzeba kombinować. A im więcej kombinacji tym gorszy efekt końcowy. Mimo całej akcji medialnej przed i po koncercie 2005 i ewentualnego nagłaśniania sprawy w tym roku nie zmusi się 70 tysięcy ludzi (w 80% przypadkowych) to stworzenia czegoś bardziej skomplikowanego w tym śpiewania.
Potrzeba czegoś prostego jak drut i jednocześnie chwytliwego flaga PL jest do tego idealna.

PS. Ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych. Art. 14 pkt 2 mówi, że "osobom obecnym na imprezie masowej zabrania się w szczególności wnoszenia na imprezę masową (...) wyrobów pirotechnicznych (...)". – to chyba koniec w temacie zimnych ogni (które potrafią poparzyć jak cholera) i innych materiałów.

PS. 40 – to super pomysł, ale niestety w realu nie wychodzi. Pamiętam jak w 2005 próbowaliśmy parę razy rozkręcić między słuchawkami czterdziechę, i mimo że wokół sami lunaty…fanatycy nic z tego nie wyszło.

#130 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 posts

Posted 20 lutego 2009 - 17:29

Flaga rzeczywiście jest jedyna w swoim rodzaju i przy NOD jest oczywiście obowiązkowa!
Mi przyszedł do głowy następujący pomysł (przed chwilą podczas słuchania Moment Of Surrender):
Flaga II, po zmroku zapalamy plastykowe znicze (takie najtańsze za 1pln), płyta czerwone, korona białe. Myślę, że efekt wizualny byłby niekiepski. No i chyba świeczki nie podchodzą pod materiały pirotechniczne?

#131 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 posts

Posted 20 lutego 2009 - 18:35

Flaga rzeczywiście jest jedyna w swoim rodzaju i przy NOD jest oczywiście obowiązkowa!
Mi przyszedł do głowy następujący pomysł (przed chwilą podczas słuchania Moment Of Surrender):
Flaga II, po zmroku zapalamy plastykowe znicze (takie najtańsze za 1pln), płyta czerwone, korona białe. Myślę, że efekt wizualny byłby niekiepski. No i chyba świeczki nie podchodzą pod materiały pirotechniczne?

A już po minutcie czuć swąd pierwszych palonych włosów... ;)
Efekt zapene łądny tylko, że mało realny... ;)
A smród nieziemski... :D
"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#132 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 posts

Posted 20 lutego 2009 - 18:36

Jakoś mi to nie pasuję :/
Jakby to był pogrzeb czy coś. Poza tym ileśtam tysięcy ludzi ze zniczami? Potem taki smród zgaszonych swieczek?:P

Sygnaturka

#133 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 posts

Posted 20 lutego 2009 - 18:56

No tak, o tym nie pomyślałem. Poza smrodem byłaby jeszcze olbrzymia czarna chmura nad stadionem.

#134 dloogi

dloogi

Użytkownik

• Members
  • 35 posts

Posted 23 lutego 2009 - 00:03

Dopracowana biało-czerwona na NYD to jest to!:)
Bez kombinacji, bez większego problemu organizacyjnego i przede wszystkim nie traci się nic z koncertu.
Nie chce siedzieć pół godziny pod jakimś kawałkiem materiału;) chce widzieć reakcje zespołu.
Komórki itp. to jak dla mnie przyjamniej plastik-fantastik.
Taka propozycja poza biało-czerwoną oczywiście:
Na koncertach świętej pamięci Republiki świetnie wyglądały powiewające biało-czarne flagi.
Może coś w tonacji NLOTH zrobić kilka większych + każdy mógłby machać tym co przyniesie. Duży problem to będzie pewnie przemycić tyle patyków;).
And you can dream
So dream out loud

#135 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 23 lutego 2009 - 06:38

z żadnymi patykami nie wejdziesz najpewniej, piszą o tym wyżej :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#136 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 28 lutego 2009 - 23:07

Huhu, ja pomyślałam o napisie "Hello, hello", ale to już pewnie pomysł z kosmosu.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#137 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 posts

Posted 01 marca 2009 - 19:06

Witam, cóż po fladze w 2005 wielu ponosi fantazja :). Myślę że jak wyżej napisano nie ma szans na zorganizowanie czegoś innego niż prosta flaga. Jakieś skandowanie np na początek koncertu można dogadać na forum i jakby dużo ludzi wiedziało-mogłoby sie udać. A więc flaga-ja myślałem o naszej fladze na NYD oraz irlandzkiej na SBS na trybunach i do tego czerwona płyta-myślę że ciekawy symbol sympatii nas do irlandczyków. W organizacji też chyba najłatwiejsza opcja. Rozważmy taki pomysł...pozdrawiam!

#138 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 01 marca 2009 - 19:10

sluchajcie, tak zastanawialem sie nad tym wszystkim ostatnimi czasy, i flaga polska byla by ok, no ale znowu to samo?
Najlepiej gdyby kazdy niezaleznie od miejsca mial kawalek zielonego materialu, i na jakims utworze np. streets, kazdy to wyjal w podziece dla u2; ))

co myslicie?

#139 neciaxxx

neciaxxx

Użytkownik

• Members
  • 68 posts

Posted 01 marca 2009 - 19:14

sluchajcie, tak zastanawialem sie nad tym wszystkim ostatnimi czasy, i flaga polska byla by ok, no ale znowu to samo?
Najlepiej gdyby kazdy niezaleznie od miejsca mial kawalek zielonego materialu, i na jakims utworze np. streets, kazdy to wyjal w podziece dla u2; ))
co myslicie?

Zielony?Może lepiej taki odzwierciedlający nową płytę U2....
[img]http://http://davidreport.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/beautiful-day.jpg[/img]

#140 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 01 marca 2009 - 19:16

ej, flaga musi być! Sam Bono rzekł, że chce ją znowu zobaczyć! B)

Reply to this topic

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users