You're welcome to Poland, U2!
Napisano 17 stycznia 2009 - 17:01
Napisano 17 stycznia 2009 - 18:57
Osobiście byłbym za ponowieniem akcji flaga. Dla mnie świetnym ukłonem w stronę zespołu byłoby ułożenie najpierw polskiej flagi, a następnie jej "przekształcenie" we flagę irlandzką. Kolejna zamiana stadionu w żywą biało - czerwoną flagę byłaby miłym akcentem, mogłaby stać się naszą tradycją (byłaby szansa na uwiecznienie tego na video przez zespół). Zaskoczeniem byłoby gdy zespół przekonany, że ponowiliśmy tą samą akcję został zaskoczony tym, że flaga biało - czerwona przekształciłaby się we flagę zielono-biało-pomarańczową. Zaangażowanie aż trzech kolorów na pewno byłoby jednak wyzwaniem organizacyjnym. Alternatywą jest kolor zielony dla całego stadionu.
Tak, ten pomysł już po Chorzowie 05 się pojawiał, ale tak sobie myślę, wiele osób przyszła na koncert, słyszała o fladze z TV/radia, a wyciągnęła ciuchy/cokolwiek jak inni zaczęli choć w TV/radiu informowano jaki utwór, to nie ukrywajmy jak powiemy, że flaga Polski w utworze X, flaga zielona w Y, a śpiewamy coś tam w Z to nic z tego nie wyjdzie. Część zna tylko nowsze kawałki, część przyjdzie po raz pierwszy. Dla wielu U2 to nie 1. zespół. Jak szedłem na Genesis to aż mi głupio było, bo tekstów nie znałem, forów nie przeglądałem, a czy dla tego nie miałem tam iść .
Przy 70 tysięcznym tłumie musi być PROSTO! Jak budowa cepa. Coś na trybunach można zgrać by z organizatorem, ale kosztów to oni nie chcą ponosić, wystarczyła by 1 złotówka od biletu i na prawdę można by zrobić coś super , ale to się nie da. Flaga Irlandii jest świetnym pomysłem, ale to są 3 kolory a nie 2, więc co najwyżej zielony.
Można by z organizatorem ugadać się, że wcześniej na trybunach rozłoży się kartoniki kolorowe. Białe do naszej flagi zielone dla Irlandii.
Flaga polska to standard i to trzeba zrobić zwłaszcza gdyby kręcili DVD, bo wtedy uwiecznią to po raz 1. Czyli spokojnie można wykonać, bez obaw, że ktoś powie, ale to już było Było, ale co najwyżej na bootlegach, których wiele osób nie zna...
Zielona flaga super, choć zielony to już nie popularny biały czy też czerwony (trochę mniej). Np. na początku koncertu, gdy jeszcze trochę jasno i zieleń będzie dobrze na trybunach widoczna. A Polska flaga przy NYD; ktoś pisał czy będzie, to na 100% To tak jak Mothers Of The Disappeared w Argentynie czy Chile. Ufffff chyba za dużo na raz...
Napisano 17 stycznia 2009 - 19:19
Można by z organizatorem ugadać się, że wcześniej na trybunach rozłoży się kartoniki kolorowe. Białe do naszej flagi zielone dla Irlandii.
To idąc już tym tropem wejścia w konszachty z organizatorem można w sektorach kolorowe kartoniki rozłożyć tak, żeby powstała z tego flaga Irlandii, a powiedzmy płyta mogłaby być cała w zieleni.
Napisano 17 stycznia 2009 - 19:23
ciuch ciuch!
#107 Guest_Panna Anna_*
Napisano 17 stycznia 2009 - 19:27
Nie no, myślę, z pewnością Bonio będzie oglądał co wieczór te mordy.Ale myślę że dobrzez złożone książka, ze zdjęciami fanów, podpisami, jakimiś życzeniami albo opiniami o ich twórczości, ile dla nas znaczy itd. To byłaby świetna pamiatka dla nich. Kilkaset stron by sie uzbierało na pewno.
Jak już coś, to lepiej album ze zdjęciami roznegliżowanych fanek....
Napisano 17 stycznia 2009 - 19:31
Zamazałbyś chociaż tą Metallice...... nawet zrobiłem "wizualizację"
I kombinując dalej...tak sobie myślę, że na tle tej zielonej płyty można postarać się o rozłożenie wielkiego bajeru z jakimś napisem…ale nie wiem jeszcze jakim…
Napisano 17 stycznia 2009 - 20:07
jedna wielka flaga koncertowo-zlotowa już jest można więc zrobić nową...
i tak jak pisał ZBYCH flaga to jest flaga i nikt według mnie nie wymyśli nic lepszego
Napisano 17 stycznia 2009 - 20:38
To idąc już tym tropem wejścia w konszachty z organizatorem można w sektorach kolorowe kartoniki rozłożyć tak, żeby powstała z tego flaga Irlandii, a powiedzmy płyta mogłaby być cała w zieleni.
Też dobre, bo już leżą na siedzeniach i ludzie się nie interesują tym gdzi, kto ma mieć jaki kolor, tyle, że problem w tym jak przekazać wiadomość w stylu
1.Flaga Polski na NYD
2.Flaga Irlandi na X (wejście, jakiś utwór, coś tam..)
Ciężko dotrzeć do ludzi i ich do tego przekonać. Pewnie połowa się pomyli
Jeśli Irlandia na wejściu (jeszcze każdy w miarę trzeźwo myśli - po godzinie koncertu już trudno odróżniać kolory plakietek tłumowi ) a Polski na NYD to możeee jeszcze wyjdzie.
Proste pomysły są najlepsze, na razie był jeden w 2005 od Zbycha......
Napisano 17 stycznia 2009 - 20:39
ja myślę,że warto zrobić polsko-irlandzką flagę w jednym i napisać coś w stylu witamy ponownie w Polsce lub dziękujemy za show z 2005-witamy ponownie...
Może coś w rodzaju "Hometown of U2" z zarysem polskich granic? Jeden z projektów tyłu koszulki na koncert '05 był taki - z wpisanym do środka u2@pl.
Napisano 20 stycznia 2009 - 13:15
#119 Guest_Mac_*
Napisano 20 stycznia 2009 - 14:27
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych