Skocz do zawartości

Zdjęcie

You're welcome to Poland, U2!

786 replies to this topic

#621 spider31

spider31

Użytkownik

• Members
  • 23 Postów

Napisano 26 marca 2009 - 23:57

Popieram! Do ogólnej wiadomości w mediach na szeroką jak tylko się da skalę propagować flagę biało-czerwoną. Chociażby z powodów iż to koncert u nas w Polsce i ta flaga niech będzie naszym znakiem nie tylko w wymiarze symboliki, uznania i niespodzianki, ale hmm poniekąd też "rozpoznawczym".
A pomysł z flagami Irlandii pojedynczymi - poddać do realizacji na forach dla fanów i osób lubiących ich muzykę itd.
Będzie to coś w stylu "zadania z gwiazdką na matematyce" ;) i ludziom się nie pomiesza w głowach, że raz usłyszy ktoś, że flaga PL raz że IRL, bo faktycznie byłby obciach jakby to niewypaliło. A poza tym lepiej zrobić jedno dobrze niż kilka a do d*** B)
5 piw proszę..

#622 zewlak

zewlak

Użytkownik

• Members
  • 541 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 00:04

Jak nie umiesz pisać bez obrażania innych, to może odpuść sobie to forum? Albo weź te kropelki, o których wcześniej pisałem. acr potrafi normalnie dykutować, ale dla Ciebie jest to coś zupełnie obcego...

Dołączona grafika

#623 Nicole

Nicole

Użytkownik

• Members
  • 69 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 08:58

Popieram pomysł :) o to w sumie mi chodziło. Mnie po prostu wkurza to, jak ktoś się wywyższa. Naprawdę ja się bardzo cieszę, że znowu zobacze polską flagę- w 2005 bardzo mnie to wzruszyło. Ale pozwólcie też innym wyrazić swoją opinię i nie bluzgajcie na nich, bo mają inne pomysły. A może ktoś miesiąc przed koncertem wpadnie na super pomysł, który będzie wykonalny i będzie miał sens? Wszystko jest możliwe, tylko trzeba chcieć :) A poniżanie innych, wyzywanie świadczy tylko o braku kultury i tolerancji. Tego Was uczy muzyka U2?

Flagą Irlandii niech zajmą się Irlandczycy. Naszym symbolem, znakiem rozpoznawczym jest flaga POLSKI na koncercie U2. Od dziesiątek lat gra się Mazurka Dąbrowskiego, ale nadal wzbudza on emocje, raczej podobnie będzie z flagą. Na dobrą sprawę, co my mamy do Irlandii? ŻMamy zostać drugą?
Jestem za pojedyńczymi flagami Irlandii na SBS, za jakąś inną akcją, może za Happy Birthday dla The Edge'a? Ale najważniesza jest flaga Polski, tak, jestem patriotą i fanem U2.

Cieszy mnie to, że jesteś patriotą - ale pomyśl sobie o jednym - A co U2 miało do Polski, kiedy tworzyło piosenkę NYD? Irlandczycy to też ludzie, thank God, że Irlandia dała nam tak wspaniałych muzyków jak Bono, The Edge, Larry i Adam.

Flaga Irlandii jest ciężka do wykonania, ruszyła kampania odnośnie flagi Polskiej i nie mieszajmy.

Nie wiem, czemu do tego wracasz :) już dawno został ten pomysł odrzucony.

Polska flaga na NYD i kto chce, swoje irlandzkie flagi na SBS. :) i będzie extra :)

#624 AREKAWF

AREKAWF

Użytkownik

• Members
  • 14 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 09:34

Hejka, Proszę o wyrozumialość. Wiem że już ktoś rzucił ten pomysł, ktoś inny skrytykował i wiem że POLSKA to nie IRLANDIA ale pomyślcie czy nie można by było (skoro i tak każdy będzie miał juz jeden kolor) zrobić cały stadion na zielono podczas "Sunday Bloody Sunday", Nasza flaga już była i na pewno jest to świetny pomysł i popieram go całym ciałem i duszą ale trochę brak elementu zaskoczenia...w przypadku koloru zielonego (flagi Irlandii na pewno nie uda nam się zorganizować) myślę że Bono z kumplami znów mogliby "być w szoku :-)) To tylko dwie szmatki, bądź kartony dla każdego.
Dołączona grafika

#625 Nicole

Nicole

Użytkownik

• Members
  • 69 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 09:36

AREKAWF, już wcześniej był rzucany ten pomysł, nawet na łOnecie ludzie zastanawiają się nad zieloną łąką :D ale niestety, pomysł nie zostanie zrealizowany.

Jak chcesz, to weź ze sobą irlandzką flagę.

#626 AREKAWF

AREKAWF

Użytkownik

• Members
  • 14 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 09:41

Jestem POLAKIEM i nie będę machał flagą obcego państwa, nie chodzi mi o Irlandzką flagę tylko o akcent- występując na scenie w obcym kraju miłoby było zobaczyć coś swojego :-)) i wystąpiłby element zaskoczenia......ale nie upieram się
Dołączona grafika

#627 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 09:43

Niech sobie będą irlandzkie flagi na SBS (o ile w ogóle zagrają SBS) ale wydaje mi się, że należy stawiać biało-czerwoną flagę na pierwszym miejscu, gdyż nie każdy będzie chciał wypychać plecak i szmatą i flagą; boję się więc, że będą tacy, którzy wezmą flage Irlandii a nie wezmą białej lub czerwonej szmaty. I druga sprawa: flagi Irlandii ok ale nie "Wielka flaga Irlandii", bo wszysko się pochrzani.

#628 Nicole

Nicole

Użytkownik

• Members
  • 69 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 09:58

No ale sam widzisz, że nikomu się nie chce, z resztą już za późno, bo wszystko jest ustalone. :(

#629 Nicole

Nicole

Użytkownik

• Members
  • 69 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 10:01

Niech sobie będą irlandzkie flagi na SBS (o ile w ogóle zagrają SBS) ale wydaje mi się, że należy stawiać biało-czerwoną flagę na pierwszym miejscu, gdyż nie każdy będzie chciał wypychać plecak i szmatą i flagą; boję się więc, że będą tacy, którzy wezmą flage Irlandii a nie wezmą białej lub czerwonej szmaty. I druga sprawa: flagi Irlandii ok ale nie "Wielka flaga Irlandii", bo wszysko się pochrzani.

To fakt, kwestia tego, czy zagrają SBS =)
Po drugie- ja bym się nie zamartwiała tak tą polską flagą- jestem pewna, że wypali, nawet jakby było dodatkowych 100 pomysłów.
Po trzecie- NIE dla wielkiej irlandzkiej flagi już dawno zostało powiedziane :)

#630 AREKAWF

AREKAWF

Użytkownik

• Members
  • 14 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 10:10

..nigdy nie jest za poźno ;) a co do akcji to nabiera rozmachu ale pewnie będzie okres "uśpienia" a przed wakacjami trzeba będzie uderzyć ze zdwojoną siłą, to przecież tak niewiele trzeba.
Dołączona grafika

#631 qnfi

qnfi

Użytkownik

• Members
  • 5 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 10:44

... ale niestety, pomysł nie zostanie zrealizowany....

Witam, mam pytanie do powyższego .... dlaczego nie zostanie zrealizowany? Co jest złego w "zielonym stadionie" i kto o tym zdecydował?

#632 Nicole

Nicole

Użytkownik

• Members
  • 69 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 11:00

Witam, mam pytanie do powyższego .... dlaczego nie zostanie zrealizowany? Co jest złego w "zielonym stadionie" i kto o tym zdecydował?

Ja nie widzę nic złego w zielonym stadionie... a kto to zdecydował... po prostu ci, co są za zieloną łąką nie mają takiej siły przebicia...

#633 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 11:09

Zaraz na allegro pojawia sie aukcje typu ,,sprzedam bialy recznik/czerwony/zielony/itd.,, trzymajmy sie jednego planu bo jak tak bedziemy mieszac to wyjdzie sraczka a nie flaga...

#634 Bolec

Bolec

Użytkownik

• Members
  • 5 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 12:19

Mysle ze ten pomysl z zielonym stadionem jest bardzo dobry , ale niestety juz chyba musimy sie trzymac tej pierwszej koncepcji bo sie troche namiesza :(

#635 Biggerman

Biggerman

Użytkownik

• Members
  • 17 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 12:51

Mysle ze ten pomysl z zielonym stadionem jest bardzo dobry , ale niestety juz chyba musimy sie trzymac tej pierwszej koncepcji bo sie troche namiesza :(

Pomysł z zielonym stadionem byłby moim zdaniem nie głupi i można by go wprowadzić, ale wtedy jeśli było by wiadomo, że będzie u nas kręcone DVD. Wtedy powtórzona polska flaga, a do tego akcent irlandzki na takim DVD by świetnie wyszły, no i nikt nie powie że green action na członkach U2 też by nie zrobiły wrażenia. To takie może głupawe promowanie mojego pomysłu :P . Mamy czas i wszystko jest jeszcze do przemyślenia. Jeśli chodzi o "pozostańmy w pamięci" to i moim zdaniem to jest do przeróbki - jakoś kuje w oczy (wychodzi coś w stylu "cześć ich pamięci")...

#636 QQRyQ

QQRyQ

Użytkownik

• Members
  • 79 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 13:07

Robimy drugi raz Polską flagę i na pewno chłopakom z U2 się to nie zbrzydło jeszcze ;) Jeśli miałby być również akcent irlandzki na stadionie to ok, ale nie kosztem flagi biało-czerwonej.
Mój świat, powiadam, jest chory
Władają nim potwory..

#637 QQRyQ

QQRyQ

Użytkownik

• Members
  • 79 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 13:42

Tego akurat nie napisałem.

Ja wiem ale to nie było skierowane do Ciebie, to tylko moje zdanie na temat jakiś zmian w stosunku do poprzedniego koncertu w Chorzowie ;)
Mój świat, powiadam, jest chory
Władają nim potwory..

#638 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 14:43

Bedzie sraczka na gronie chca robic flage irlandii, dzielic sie na sektory juz widze jak to bedzie wygladalo. ,,Fuck Me!Polacy ulozyli wielka sraczke!!,, - Bono

#639 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 15:03

Nie zapomnijcie wziąść światełek (tudzież zapalniczek)! Na wypadek jakiejś ballady (White As Snow, Wake Up Dead Man, Love Is Blindness, One, WOWY - rozważamy każdą ewentualność) ;)

#640 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 15:19

w takich sytuacjach swietnie sprawdzaja sie telefony komorkowe (patrz- one z chorzowa w 2005)
;)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych