Skocz do zawartości

Zdjęcie

You're welcome to Poland, U2!

786 replies to this topic

#661 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 17:58

wole sie skupic na odbieraniu koncertu niz na robieniu zdjec, ktorych i tak bedzie pozniej masa w necie .

Tak, masz racje. Ale nie ma to jak fota własnej roboty ;)

#662 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 17:59

Tak, masz racje. Ale nie ma to jak fota własnej roboty ;)

zrobie pare zdjec komorka, bedzie ok

#663 Ellen

Ellen

Użytkownik

• Members
  • 106 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 17:59

A ja zastanawiam się jak przemycić aparat! I nie jest to mały płaski kompakcik...
Myślicie, że przetrzepią całą zawartość torebki mojej mamy...? xD

Jak byłam w tamtym roku na koncercie organizowanym przez livenation to otwarcie powiedzieli, że nie można wnosić jedynie profesjonalnych aparatów z odłączanym obiektywem, także może nam się poszczęsci i będzie taki sam komunikat?

#664 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:00

Naprawdę sądzicie, że ten aparat mogę wsadzić sobie w gatki? :D :D :D

Za dużo zdjęć nie będę robić, bo racja, że potem będą w necie. Ale nakręcę jakąś piosenkę ;) Z pewnością na fladze przekażę aparat mamie :)

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#665 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

W sumie nawet nie trzeba specjalnie kitrać aparatu. Wystarczy jakoś owinąć w bluzę, przeciw-deszczówkę i do plecaka. W 2005 roku mogłem na lajcie wnieść minę przeciwpiechotną. Tysiące ludzi do sprawdzenia, więc się nie przykładają aż tak.

@derka - mama aparat identycznych gabarytów, zawsze wnoszę na koncerty.

Użytkownik Max edytował ten post 27 marca 2009 - 18:01

#666 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

zrobie pare zdjec komorka, bedzie ok

Jaką masz rozdzielczość w komórce?

#667 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:01

Jak byłam w tamtym roku na koncercie organizowanym przez livenation to otwarcie powiedzieli, że nie można wnosić jedynie profesjonalnych aparatów z odłączanym obiektywem, także może nam się poszczęsci i będzie taki sam komunikat?

Też tak myślałam sobie. Ja byłam na koncercie Avril Lavigne we Wrocku w lipcu zeszłego roku i też tylko takich aparatów nie mozna było wnosić, a zwykłe tak. Mój na luzie obejrzeli i wpuścili ;)

#668 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:02

Jaką masz rozdzielczość w komórce?

jakos 2 mega, w sam raz na pierwsze kawalki kiedy bedzie jeszcze mniej wiecej jasno

oj wiadomo ze nie chodzi o jakosc zdjec ale zeby chocaz z 3-4 takie byly co scene widac czy kontury chlopakow : P

#669 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:07

jakos 2 mega, w sam raz na pierwsze kawalki kiedy bedzie jeszcze mniej wiecej jasno

oj wiadomo ze nie chodzi o jakosc zdjec ale zeby chocaz z 3-4 takie byly co scene widac czy kontury chlopakow : P

Ja mam 3,5 i gdy fotki wrzuci się na komputer, kiepska jakość jest. A aparacikiem, co ma 10 mpx, takie pyknięte zdjęcie można na tapetkę sobie walnąć :P Wszystko pięknie widać.

Ale ja też nie mam zamiaru fotografować U2 przez cały koncert. Kilka zdjęć z początku, parę w środku i jak na koniec wyjdą się pożegnać (czytaj 'pomachać' ;)). I może nagram solówke z Bulleta :D

#670 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 27 marca 2009 - 18:08

nie no o czyms takim jak statyw to nawet zapomnij :lol:

Są statywy i statywy ;)
Wszystko zależy od szczęścia.Mnie 4 lata temu tak obszukali, że nie dałabym rady wnieść niczego. Za to jak zaczęło padać to jakaś dziewczyna, która miała miejsce przed mną rozłożyła parasol :P

#671 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:09

I może nagram solówke z Bulleta :D

mam nadzieję, że tego akurat nie będzie.

#672 Inverness

Inverness

Użytkownik

• Members
  • 17 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:09

Naprawdę sądzicie, że ten aparat mogę wsadzić sobie w gatki? :D :D :D

heh no Ty przynajmniej nie musisz się zastanawiać gdzie oprócz aparatu skitrać obiektyw ;) a co do statywu, to ja miałam na myśli taki mały niepozorny statywik, ale to i tak raczej odpada. Ja swoimi zdjęciami chciałam sobie zrekompensować choć po części to, że prawdopodobnie nie będę na płycie tylko na trybunie... :(

#673 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:11

mam nadzieję, że tego akurat nie będzie.

Prosze Cię. Mój kolega, który jest sympatykiem U2 (ale na koncert nie jedzie z pewnych względów), poprosił mnie, abym dla niego nagrał tą solówkę. Więc niech Bullecik będzie na Chorzowskiej setliście ;)

#674 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:17

wystarczy ze nie było na ostatnim zlocie

#675 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:22

Ja sądzę, że wpuszczą z aparatem pod warunkiem, że nie będzie miał dokręcanego obiektywu.
Na A.L. też było napisane, że nie wolno nagrywać i robić zdjęć, więc nasuwa się wniosek, że nie wolno nic wnosić. Ale aparat wzięłam i okazało się, że nie mozna jedynie wnosić właśnie takich profesjonalnych.

#676 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 27 marca 2009 - 18:27

Ja sądzę, że wpuszczą z aparatem pod warunkiem, że nie będzie miał dokręcanego obiektywu.
Na A.L. też było napisane, że nie wolno nagrywać i robić zdjęć, więc nasuwa się wniosek, że nie wolno nic wnosić. Ale aparat wzięłam i okazało się, że nie moźna jedynie wnosić właśnie takich profesjonalnych.

Na bilecie jest wyraźnie napisane, że zakaz wnoszenia sprzętu rejestrującego obraz i dźwięk. Trzeba albo dobrze schować, albo mieć szczęście i trafić przy bramce człowieka, który przymknie na to oko :)

#677 charcerzyk

charcerzyk

Użytkownik

• Members
  • 30 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:32

Na bilecie jest wyraźnie napisane, że zakaz wnoszenia sprzętu rejestrującego obraz i dźwięk. Trzeba albo dobrze schować, albo mieć szczęście i trafić przy bramce człowieka, który przymknie na to oko :)

nie mow ze mi telefon zabiorą, który jest lepszy niż mój aparat i tak :)
Dołączona grafika

#678 figora

figora

Użytkownik

• Members
  • 115 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:34

powinien być zakaz fotografowania jedynie podczas koncertu. To miło zrobić sobie parę fotek przed na pamiątkę.

#679 SlawasU2

SlawasU2

Użytkownik

• Members
  • 261 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:36

Polska flaga na NYD i kto chce, swoje irlandzkie flagi na SBS. :) i będzie extra :)

I ja sie pod tym podpisuje i w 100% popieram

Użytkownik acr edytował ten post 27 marca 2009 - 19:10

#680 Ellen

Ellen

Użytkownik

• Members
  • 106 Postów

Napisano 27 marca 2009 - 18:45

Na każdym bilecie ich tak było napisane, ale nieraz są łaskawi i ogłaszają przed koncertem, że nie będą niektórych zabierać.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych