You're welcome to Poland, U2!
Napisano 26 marca 2009 - 21:21
NYD trybuny białe płyta czerwona , i przy SBS wyciągamy irlandzkie flagi.
Tak sobie siedzę i mysle, czytam i wiecie do czego doszedłem czy niebyło by wspaniałą rzeczą zrobic jeszcze raz ''Flagi'' podczas ostatniego utworu zagranego poprzez zespół tak na zakonczenie i pożegnanie - co wy na to??
Napisano 26 marca 2009 - 22:29
Nic a nic nie rozumiesz... Zdejmij klapki z oczu. Poczytaj, na jaki temat toczy się dyskusja.No to kolega nie będzie machał szmatką i po problemie.
Dobre No cóż, odnoszę wrażenie, że jesteście w stanie jedynie mówić "Słowacki wielkim poetą był".No to już mi się odechciało z Tobą dyskutować. Pozdrawiam.
Napisano 26 marca 2009 - 22:45
Nie napisałem tego onieśmielony Twoją krytyką biało-czerwonej flagi, tylko podirytowany faktem, że chcesz zaistnieć i wymyślić coś nowego, lepszego.Dobre No cóż, odnoszę wrażenie, że jesteście w stanie jedynie mówić "Słowacki wielkim poetą był".
Wymyśl coś lepszego, to pochylę czoła i będę wszystkich zachęcał, żeby zrealizować właśnie Twój pomysł.
Nie wiem, czy wiesz, ale pomysły z flagą irlandzką są tak stare, jak flaga z 2005 roku i jakoś się do tego zbytnio nikt nie zapalił (w sensie - pomysł nie zyskał wystarczającej aprobaty, bo Ty np. się zapaliłeś).
Co jest najbardziej wkurzające - prześledź wszystkie rozmowy, które toczą się na tym forum odnośnie koncertowego happeningu. Zauważ, ile nerwów i czasu wszystkich kosztowało dojście do porozumienia.
A następnie wejdź na inne forum i przeczytaj post gościa, który zamierza informować media o fladze irlandzkiej i na dodatek krzyczeć na koncercie "Adam, Larry, Edge, Bono!".
Nie poddenerwowałbyś się?
Napisano 26 marca 2009 - 22:54
Takie stężenia nienawiści, chamstwa, buractwa i zadufania w sobie to już dawno na żadnym forum czy grupie nie widziałem. Widać, że niektórym słoma z butów wychodzi....
OEBRAĆ BILETY TYM, KTÓRZY NIE MYŚLĄ TAK, JAK MY! TO NIE SĄ FANI! TYLKO MY JESTEŚMY FANAMI U2!!
z mega wielką przykrością musze koledze przyznać racje:( posty co poniektórych użytkowników tego forum są naprawde słabe:(
kompletnie nie masz racji Witas, jakich nerwówo przy jakim ustalaniu????????? przecież nikt niczego nie ustalal od początku jest flaga i jakolwiek inny glos jest bojkotowany...ale prosze bardzo niechby nawet był ale nie na takim poziomie na jakim to się tu odbywa...naprawde zachowujecie sie jak jakaś jakaś elita polskich fanów co trzyma cały biznes twarda ręką
Napisano 26 marca 2009 - 22:58
A na stadionie będę, pewno będę machał czymś białym, ale zupełnie bez tego podniecenia i radości, która towarzyszyła mi w 2005 roku. Może to kwestia charakteru, że nie cierpię powielać tych samych pomysłów? A może kwestia zawodu, w którym autoplagiat nie jest rzeczą, którą w ogóle warto robić, a co dopiero się nim chwalić. Zresztą kto wie czy bardziej mnie nie irytuje fakt, że Wy nawet nie dopuszczacie myśli, o tym że można by zrobić coś innego? I podajecie przykład dzieciaka, który wymyślił jakąś bzdurę... On chciał dobrze na miarę swoich możliwości i umiejętności - dokładnie tak, jak Wy to robicie.
I jak ktoś to już wcześniej zauważył - media szybko tracą zainteresowanie newsem i obawiam się, że obecna akcja jest trochę przedwczesna i może nie przynieść oczekiwanych skutków.
Napisano 26 marca 2009 - 23:11
Przeczytaj ten wątek od początku, zobaczysz że taki pomysł już był, że generalnie po czasem burzliwej dyskusji, nie zyskał akceptacji i nikt potem nie robił z tego problemu. Teraz nagle nie wiadomo skąd wyskoczyło parę osób które czują się pominięte, niewysłuchane etc. No co ja mogę powiedzieć - trzeba było się wcześniej zainteresować i tyle. Może wpłynęłoby to na przebieg akcji. Teraz nie możemy już tego zmieniać, za dużo kombinować, bo nic z tego nie wyjdzie. Dlaczego nie chcemy zieleni przy SBS? Nie dlatego, że nie chcemy bo nie. Byłoby fajnie. Ale to się nie uda. Czy inaczej, jest ogromne ryzyko, że się nie uda łączyć dwóch tak wielkich akcji. Pisaliśmy tu o tym. Teraz i wcześniej, wielokrotnie, dużo.
Nie wiem gdzie pracujesz i kim jesteś i mnie to nie interesuje. Ale rozumiem o co Ci chodzi, naprawdę. Tyle że tego się nie da zrobić w sposób, na który się uparłeś. Zaproponowany został kompromis, moim zdaniem świetny - te dobrowolne flagi IRL przy SBS. Może wyjść super, może nie aż tak spektakularnie, ale jednak. Wszyscy prawie się tu na to zgodziliśmy. Napisałem o tym na forum U2 w serwisie grono.net, jako propozycję, ale tam też się podoba. Ponad 2000 członków, może i 'niedzielnych fanów', ale spora część z nich na koncert pojedzie. I dadzą radę. My też damy radę z tymi flagami sbs'owymi. To możemy zrobić. W mniejszym, kumatym, ogarniającym gronie. Wielkiej akcji i atakowania mediów aneksami "a napiszcie jeszcze, że potem zmieniamy na zielone" nie możemy zrobić, bo to wywoła po prostu chaos informacyjny.
Pozdro.
EDIT: Autoplagiat? Powiedziałbym - autocover, new mix, jak "Good Vibrations" by Brian Wilson, jak megamiażdżącego Gone w wersji z Best Of'a... niby to samo, a lepsze!
Użytkownik acr edytował ten post 26 marca 2009 - 23:15
Napisano 26 marca 2009 - 23:13
Flaga Irlandii jest ciężka do wykonania, ruszyła kampania odnośnie flagi Polskiej i nie mieszajmy.
Jestem za pojedyńczymi flagami Irlandii na SBS, za jakąś inną akcją, może za Happy Birthday dla The Edge'a? Ale najważniesza jest flaga Polski, tak, jestem patriotą i fanem U2.
Napisano 26 marca 2009 - 23:22
A do tego chamskie zachowanie w stosunku do osób z innym zdaniem. Sorry - tak po prostu nie wypada. A jak nie chcecie dyskusji - zamknijcie wątki, przyklejcie ogłoszenie co i jak i po kłopocie.
No i na koniec: moim skromnym zdaniem dwie akcje są do zrobienia, ale skoro zdecdowaliście inaczej, musicie pogodzić się z głosami sprzeciwu lub.. patrz wyżej
W mediach niech będzie info o fladze biało-czerwonej, a na forach reklamujmy wersję z flagami przy SBS. Tylko niech informacja o tym kompromisie na forach się wyraźnie pojawi... Bo jej brak też powoduje chaos.
I może ustalmy od razu, co będzie na kolejnym koncercie, może w przyszłym roku
O właśnie - ciekawym, ile jest osób, które są za flagą, a nie było ich w 2005, w stosunku do tych, którzy bylinie było mnie na tym koncercie, ale pozwalam się pod tym podpisać
Napisano 26 marca 2009 - 23:34
Jak nie umiesz pisać bez obrażania innych, to może odpuść sobie to forum? Albo weź te kropelki, o których wcześniej pisałem. acr potrafi normalnie dykutować, ale dla Ciebie jest to coś zupełnie obcego...Drwiny możesz wsadzić sobie głęboko, podpisuję się pod tym bo w jakimś małym procencie pomagałem rozreklamować akcję, tak jak tylko mogłem.
A ja naprawdę jestem ciekaw, jakie wyniki dałaby podobna ankieta:
1) Jestem za flagą, byłem w 2005
2) Uważam, że powinno być coś nowego, byłem w 2005
1) Jestem za flagą, nie byłem w 2005
2) Uważam, że powinno być coś nowego, nie byłem w 2005
Napisano 26 marca 2009 - 23:39
flagi Irlandii przy SBS to naprawdę fajny pomysł i dobrze zrobić to tak jak napisał Wiewiór, porozsyłać po forach(już nie do mediów), a na koncercie zobaczymy na ile ta akcja wypali tzn czy dużo osób się w nią zaangażuje. Niech będzie to taki dodatek do akcji "podstawowej" może wyjść fajnie a nawet jak zbyt wiele osób nie weźmie w tym udziału, to żadnej klapy nie będzie (lepiej mała ilość flag, niż "dziury" w zielonym stadionie)W mediach niech będzie info o fladze biało-czerwonej, a na forach reklamujmy wersję z flagami przy SBS. Tylko niech informacja o tym kompromisie na forach się wyraźnie pojawi... Bo jej brak też powoduje chaos.
ps i faktycznie więcej szacunku , może będziecie stać /siedzieć obok siebie na koncercie
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych