Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#7521 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 00:32

Mówię Ci - dopiero przy SoE się doczekamy.

Trzymam za słowo, ale na single z SOi i tak liczę. Nie popuszczę :P Szuflady mają pełne, a wysiłek minimalny.

DM akurat jest słabym przykładem, ten zespół jeszcze się nie zadławił własnym ogonem? :P

Nie wiem o czym dokładnie piszesz, ale chodziło mi raczej o "techniczny" aspekt wydania singli CD w dodatku w bardzo atrakcyjnych cenach. ;) Na zasadzie móc to w tym przypadku chcieć.

Byliby przez to hejtowani i w samej IRL.

Chyba już byli za ten klip (chociaż w sumie to nie ich własny pomysł!), a co dopiero jakby się pojawili w klipie. :P

#7522 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 00:54

Nareszcie! Trzeba będzie obbadać w weekend muzyczne stacje, gdzie to mogą puścić? VH1 raczej pewne, Eska też, może na MTV Rocks (tam ostro katowali EBW live z tej ich "imprezy" rozdania jakichś tam nagród). Lepiej późno niż wcale, a na rzeci singiel nie robię sobie raczej żadnej nadziei. Teraz trzeba czekać na info o SOE!

#7523 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 01:11

Ja już w sumie wszystko napisałem więc tylko co do formatu singli. DM to też już dziady takie same jak wspomnieni przeze mnie wcześniej. inne pytanie, kto pamięta jakikolwiek singiel DM po Freelove? He. Poza fanami, no kto?

Czysto technicznie jak MT pisał - stary, wszystkie b-sides dostałeś od razu na bonus discu do SoI. Nie każ mi się powtarzać. Na SoE mnie nie trzymaj za słowo, ale myślę że jest szansa że i żądze die-hard kolekcjonerów zaspokoją wtedy. A jak nie to pretensje do nich :P

#7524 Paul

Paul

Użytkownik

• Members
  • 99 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 09:21

co do DM to ja pamiętam Heaven i Should By Higher z ostatniego albumu- Delta Machine- dość często wałkowane przez radio, a DM praktycznie nie słucham

#7525 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 12:44

Co do b-side'ów - to ja już nawet o nich nie myślałam odkąd mamy dwupłytową wersję SoI - w końcu ile może być bonusowych piosenek, niech zatrzymają coś fajnego na kolejną płytę ! A oczekiwania są wysokie... skoro np. taki rewelacyjny Crystal Ballroom wylądował na CD2 to co wyląduje na SoE? ;)

I trochę offtopowo: no błagam nie porównujmy dzisiejszych Stonesów, których ostatnie single naprawdę nic nie wnosiły, i zresztą promowały składankę Greatest Hits - do DM, bo jasne że to też już dziady i nie są tacy świeży jak kiedyś, ale IMO słychać że jeszcze im się chce, Delta to nie jest zła płyta, a co do singli to Should Be Higher jest jednym z moich ulubionych utworów DM z lat 2000+ :)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#7526 Paul

Paul

Użytkownik

• Members
  • 99 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 16:41

więc jakie przewidywania co do następnego singla The Troubles czy California? :)

#7527 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 17:08

realistycznie: pewnie żaden :P ale jeśli już coś miałoby być, to pewnie California (jest dosyć 'singlowa'... no i jest trzecia na płycie po Miracle i EBW).

wishful thinking: wydają The Troubles jako singiel, grają go w każdym radio, każdemu wkręca się tak bardzo jak mi, zostaje wielkim hitem na miarę WOWY, przybywa miliony nowych fanów na całym świecie... ;)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#7528 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 18:17

Też uważam, że już nie będzie żadnego singla. Lada moment chłopaki poświęcą się trasie, a później nowej płycie, która powinna wyjść w okolicach 2018 roku.

Moje wisfhul thinking zaś to: California, California, California. Jeden z ich najlepszych kawałków w XXI wieku.  

#7529 Paul

Paul

Użytkownik

• Members
  • 99 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 18:31

SoE w okolicach 2018? myślałem, że w trakcie trasy wyjdzie - w końcu podobno podpisali jakąś umowę z Applem?  :rolleyes:  :lol: 
@stokrotka - EBW nie grają w największych komercyjnych stacjach (czyt. eremef i zet) - a the Troubles to już zapewne nie będą grać w ogóle :P

EBW miało wyjść na NLOTH?

http://www.terazrock...metrazowy.html 

#7530 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 18:45

...nowej płycie, która powinna wyjść w okolicach 2018 roku.

c'mon nie nie nie nie każą nam znowu tyle czekać NIE.

@stokrotka - EBW nie grają w największych komercyjnych stacjach (czyt. eremef i zet) - a the Troubles to już zapewne w ogóle :P

Dlatego napisałam 'wishful thinking', to była moja bardzo wyidealizowana wizja świata ;)

Jeden z ich najlepszych kawałków w XXI wieku.  

Tak to ja myślę o SLABT - ale takiego singla to nie zagrałoby chyba żadne radio nawet o drugiej w nocy :P

No! Nawet miała 'first priority to finish'. Tak to z nimi jest ;)

http://www.u2.com/me.../video/setId/17

#7531 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 20:03

realistycznie: pewnie żaden

O, nie zgadzam się, na start trasy na pewno będzie jeszcze jeden singiel. A z racji startu części USA właśnie w Kalifornii, typ wydaje się jasny ;)

Kolejny singiel pewnie będzie dopiero przed sprzedażą stadionowych biletów, i w zależności od daty - to będzie albo ostatni kawałek z SOI albo pierwszy z SOE.

#7532 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 22:09

Time podaję również że U2 pobiło o dziwo Taylor Swift liczbą odtworzeń albumu na Itunes.

Rozwinięcie tematu na atu2.com:

REPORT: IOS LISTENERS LIKE U2

Posted: February 24, 2015
By: Karen Lindell

Yes, the "I don't want free music from U2" haters are still out there, but according to areport from the Kantar Group research firm, U2 topped the list of artists listened to by iOS device users in January.

The study found that U2 accounted for 23 percent of all music listened to on iOS devices in January. More users listened to U2 than Taylor Swift (in second place at 11 percent) and Katy Perry (third at 8 percent) combined.

Ninety-five percent of the U2 listeners listened to one or more tracks from Songs Of Innocence.

According to a news release, the band made the following comments:

“This is fantastic news. If these figures suggest that these songs still matter to people, then we’re knocked out. That’s all any songwriter wants." — Bono

"It's nice to know that five months on so many people have discovered Songs Of Innocence. In the end we just wanted people to hear the album. We took a big risk but today we can say that the experiment worked.” — The Edge

16449760770_1ed06b1bf3_o.png

Dołączona grafika

#7533 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 22:38

Przecież to że oni zbierają info o tym czego ile słuchamy, i potem to publikują - to miliard razy większe 'pogwałcenie prywatności' niż album za darmo - i jakoś nikt się o to nie wścieka, hehe ;)

#7534 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 22:56

Ja już w sumie wszystko napisałem więc tylko co do formatu singli. DM to też już dziady takie same jak wspomnieni przeze mnie wcześniej. inne pytanie, kto pamięta jakikolwiek singiel DM po Freelove? He. Poza fanami, no kto?

No nie mów, że Wrong nie pamiętasz? Już nie przesadzaj ze starymi dziadami. ;) Takie dziady, ale (gdzie było sedno mojego posta) mogli wydać single CD, jak chcieli --> czytaj, jak U2 by chciało, też by mogło. I nie po to by ludzie pamiętali, ale --> dla fanów <--. A U2 dla większości to też dziady...

Czysto technicznie jak MT pisał - stary, wszystkie b-sides dostałeś od razu na bonus discu do SoI. Nie każ mi się powtarzać. Na SoE mnie nie trzymaj za słowo, ale myślę że jest szansa że i żądze die-hard kolekcjonerów zaspokoją wtedy. A jak nie to pretensje do nich :P

Szuflady pełne gotowców. Wydanie chociażby cyfrowe praktycznie nic nie kosztuje. I nie mów mi, że nie mogą już nic więcej wydać, bo do SoI dorzucili mega, wypasioną druga płytę jak na U2 :rolleyes: Moga, tylko nie chcą (choć, jeszcze poczekajmy :P).

A z tym SoE to też nie wiadomo, czy nie wydadzą w formie jakiegoś filmu i w ogóle płyt nie będzie. :ph34r:

Co do b-side'ów - to ja już nawet o nich nie myślałam odkąd mamy dwupłytową wersję SoI - w końcu ile może być bonusowych piosenek, niech zatrzymają coś fajnego na kolejną płytę ! A oczekiwania są wysokie... skoro np. taki rewelacyjny Crystal Ballroom wylądował na CD2 to co wyląduje na SoE? ;)

I trochę offtopowo: no błagam nie porównujmy dzisiejszych Stonesów, których ostatnie single naprawdę nic nie wnosiły, i zresztą promowały składankę Greatest Hits - do DM, bo jasne że to też już dziady i nie są tacy świeży jak kiedyś, ale IMO słychać że jeszcze im się chce, Delta to nie jest zła płyta, a co do singli to Should Be Higher jest jednym z moich ulubionych utworów DM z lat 2000+ :)

B-Side'ów nigdy za dużo :wacko: Reedycje pokazują, co mogli jeszcze wydać, a co chowali po szufladach. A co do Delty to pełna zgoda.

więc jakie przewidywania co do następnego singla The Troubles czy California? :)

Chcę oba, ale w takim tempie mogą nie skończyć. The Troubles jest świetne, ale California chyba lepiej nadaje się do puszczania latem w stacjach radiowych.

wishful thinking: wydają The Troubles jako singiel, grają go w każdym radio, każdemu wkręca się tak bardzo jak mi, zostaje wielkim hitem na miarę WOWY, przybywa miliony nowych fanów na całym świecie... ;)

Byłoby fajnie...

http://www.terazrock...metrazowy.html

785_ebw_on_nloth_2.png

Zależy na ile byłą to dopracowana/inna wersja, ale na pewno byłoby to z korzyścią dla NLOTH, może Crazy by wyleciało, a może (tak jak Bono wspominał) byłby to jeden z ich najdłuższych albumów, tylko, że EBW wypadło pod sam koniec i miało wyjść niedługo na SoA... :unsure:

Rozwinięcie tematu na atu2.com:

16449760770_1ed06b1bf3_o.png

Hmmmmmm, niby fajnie, ale wiadomo jak to było. Masa osób dostała "w prezencie", wile z nich ma w iTunes, a licznik się "kręcił"... :rolleyes: Mało wiarygodny w przypadku takiego marketingu z jakim mieliśmy do czynienia przy SoI... No i trochę mała grupa była badana: 978 użytkowników.

#7535 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 24 lutego 2015 - 23:21

No nie mów, że Wrong nie pamiętasz? Już nie przesadzaj ze starymi dziadami. ;) Takie dziady, ale (gdzie było sedno mojego posta) mogli wydać single CD, jak chcieli --> czytaj, jak U2 by chciało, też by mogło. I nie po to by ludzie pamiętali, ale --> dla fanów <--. A U2 dla większości to też dziady...

Może on nie chce pamiętać? :P Ale dla przykładu słuchacze Trójki chyba lepiej pamiętają ostatnie single tego dziada Gahana i spółki niż single U2, bo w większości przypadków chyba lepiej trzymały się wysokich miejsc w LP3.

#7536 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 24 lutego 2015 - 23:43

Nie pamiętam Wrong ani troszkę, serio, sama nazwa piosenki coś mi mówi ale sorry, nic nie brzmi w główce jednak ;)

Ale DM też nie oszukują i grają ciągle to samo, no nie powiecie że nie ;)

edit! jednak pamiętam! laliśmy strasznie z tego RROONG :D to było jak 'not jokes' w Boracie, tylko że zamiast 'not' było 'wrong' śmiesznie powiedziane. ok, kłamałem, jednak coś pamiętam ;)

#7537 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 25 lutego 2015 - 00:06

to było jak 'not jokes' w Boracie, tylko że zamiast 'not' było 'wrong'

haha :D wrooong - nooot... :D coś czuję że teraz to skojarzenie DM z Boratem mnie prędko nie opuści... prawie jak 'bacon and haaam' albo 'lemon cheesecake' ;)

A może i naprawdę grają to samo, ja nie jestem za bardzo obiektywna ;)

#7538 Meg

Meg

Użytkownik

• Members
  • 541 Postów

Napisano 25 lutego 2015 - 05:44

edit! jednak pamiętam!

nooo dziwne by to było, nie pamiętać ;) leciało chyba wszędzie gdzie mogło lecieć, do tego stopnia, że teledysk znam na pamięć. bardzo fajny zresztą.

I can't say where it is 
But I know I'm going.

#7539 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 25 lutego 2015 - 20:52

Chłopaki tak się rozpędzili na fali promocji 'nowego' singla że aż wydali "eksluziw" video z sesji akustycznych w studiu Shangri - La

http://youtu.be/gCvm-MGk6gM

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#7540 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 26 lutego 2015 - 00:41

Nie pamiętam Wrong ani troszkę, serio, sama nazwa piosenki coś mi mówi ale sorry, nic nie brzmi w główce jednak ;)

Ale DM też nie oszukują i grają ciągle to samo, no nie powiecie że nie ;)

edit! jednak pamiętam! laliśmy strasznie z tego RROONG :D to było jak 'not jokes' w Boracie, tylko że zamiast 'not' było 'wrong' śmiesznie powiedziane. ok, kłamałem, jednak coś pamiętam ;)

Nie mówię, że to wybitne dzieło ;), ale leciało w kółko. W dodatku zbiegło się wtedy z premierą GOYB i pamiętam, że na jakiejś gali występowali zarówno U2, jak i DM. :D

Chłopaki tak się rozpędzili na fali promocji 'nowego' singla że aż wydali "eksluziw" video z sesji akustycznych w studiu Shangri - La

http://youtu.be/gCvm-MGk6gM

Czy to dokładnie ta wersja akustyczna co w Deluxe? Mogli wydać "pełne" wideo z nagrania :P  Choć to byłby już 3. promocyjny teledysk do EBW.

Swoją drogą jakby chcieli nagrać bardziej tradycyjny teledysk ze wstawkami zespołu, to mieli nawet materiał i nie musieli by nic kombinować z Bono. :rolleyes:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych