No w sumie teledysku oficjalnego sygnowanego przez U2 do EBW nadal nie ma - jest tylko skrócona wersja filmu
Songs Of Innocence
Napisano 22 lutego 2015 - 21:48
Napisano 22 lutego 2015 - 22:13
Nie jest potrzebny i ten cały lament na ten temat też przesadzony. Chłopaki niestety odpuściły mocno sobie sprawy promocyjne, pewnie też przyczynił się do tego ten wypadek Bono. Większość martwi się, że nowy dorobek U2 nie doczekał się odpowiedniego rozgłosu... ale chłopaki zrobiły sporo żeby tak się stało. Sami zapracowali sobie na swoje zapomnienie, przykre ale prawdziwe, dobrze, że wielka rzesz fanów pozostała i jeśli będzie dane to jeszcze długo ich koncerty będą nakręcać.
Napisano 22 lutego 2015 - 22:21
warto zauważyć, że z NLOTH była podobna sytuacja o czym wspominałem wcześniej - nie było darmowego itunesa, nie było wypadu Bono, ale "promocja" albumu wyglądała prawie tak samo
Napisano 22 lutego 2015 - 22:30
Jest też kwestia tego że ewidentnie po przejściu pod "opiekę live nation" weszli w (poniekąd moim zdaniem sensowny) tryb że to "album promuje trasę" a nie "trasa promuje album" jak to redaktorzyny na Onecie czy w Teraz Rocku kochają pisać Czasy się zmieniły, U2 się zmieniło w końcu zgodnie z czasami.
Mam też ochotę zadać inne pytanie - pozornie nie związane ale jednak bardzo. Kto pamięta ostatnie single The Rolling Stones? A jednak jak zagrają na Wembley to jest zapełnione od zawsze.
Tu mostek.
Czy U2 ma serio konkurować z Arianą Grande i Shakirą na klipy? Czy może lepiej że jest w lidze już tych legend które samą nazwą zapełnią każdy stadion, każdą halę ever, a jednak są lepsi od innych dziadków bo w muzycznych i innych środkach wyrazu szukają nadal i kto ma to wiedzieć, ten się dowie i tak? I stać ich na ryzyko i pozwalają sobie na nie w końcu?
U2 już nie musi. U2 już może. I patrząc na to w ten sposób, doceniając że sami to chyba zauważyli, oszczędzimy sobie sporo nerwów
Napisano 22 lutego 2015 - 22:50
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 23 lutego 2015 - 19:54
Czyli jednak. Every Breaking Wave oficjalnie singlem:
https://www.youtube.com/watch?v=iYVEik7Lvc4
http://www.u2.com/ne...you-go-your-way
Premiering today, four and a half minute edit of a thirteen-minute short film by Belfast-born director Aoife McArdle, accompanying the release of 'Every Breaking Wave', second single from Songs of Innocence.
Napisano 23 lutego 2015 - 20:03
@acr - trudno się nie zgodzić
@Gone - właśnie mnie uprzedziłeś
Napisano 23 lutego 2015 - 22:27
Rychło w czas, ale wreszcie jest. Można rozpoczynać kampanię rozsyłająco-rozsławiającą nowe dzieło U2
Napisano 23 lutego 2015 - 22:31
Szkoda, że zespół jednak nie występuje w teledysku. Choćby na chwilę... Myślę, że z uwagi na obecny stan zdrowia Bono dobrze odegraliby role rannych/zabitych leżących na ulicy po wybuchu.
Napisano 23 lutego 2015 - 22:53
Warto też odnotować, że U2.com zapodała do odsłuchu dla subskrybentów wersję "new radio mix" - jest to ta podrasowana wersja akustyczna, która wypłynęła ostatnio. Czyli chyba jednak tym będą chcieli się przebić w radiu
http://www.u2.com/ne...e-new-radio-mix
Napisano 23 lutego 2015 - 22:55
Całe szczęście nie mam tego problemu z zespołem w klipach. W ogóle jak mieli by występować? Te stare dziadki, oni? W tym filmie? Od razu byłaby na to fala hejtu, jakby to oni ucierpieli przez ówczesną sytuację, jakby się kreowali na jakieś ofiary tego i bohaterów zarazem. Nie, zupełnie nie. Ten film (i klip z niego wycięty, bywa) to hołd, reminescencja (heh, forum to słowo podkreśla jako błędne, leje ) tamtych czasów. Tribute video dla strasznych czasów w których dorastali, byli obok nich i ich kształtowały, no ale, komą. Jak to z U2 bywa najpiękniej - w oficjalnym klipie sekwencje są proste ale niejednoznaczne, a kto wie ten wie że to o czymś więcej, że to tylko część całości.
Swoją drogą - tak, rychło w czas, ogłaszać singla jak od dwóch miesięcy i tak hula w radiu, elo
Napisano 23 lutego 2015 - 22:56
No i spoko , bo nie ujmując nic wersji albumowej ten radio mix jest naprawdę cudny. Szkoda że tak bardzo niedopracowana wydaję się wersja z sesji akustycznej dołączonej do Deluxe Edition.
Time podaję również że U2 pobiło o dziwo Taylor Swift liczbą odtworzeń albumu na Itunes.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 23 lutego 2015 - 23:00
Może i coś w tym jest. Mam znajomych, którzy na co dzień słuchają hardstyle a również hardcore'u i specjalnie aż chwalą mi się, że uwielbiają czasami posłuchać "świetnego albumu tego zespołu co im poleciłem i był za darmo w ich ajUrządzeniach a nie jakieś tam bzdetne gwiazdki".
Napisano 23 lutego 2015 - 23:11
A ja nawet słyszałem ostatnio EBW w tramwaju - Sympatycznie motorniczemu brzdąkało z kabiny to zwróciłem uwagę
Powstał chyba najlepszy od dawna teledysk, ale jest drobne ale ...w klipach promujących piosenki zespołu chciałbym widzieć i sam zespół
Jak ich nie widać, to siłą rzeczy, traktuję te klipy nieco drugoligowo
Napisano 23 lutego 2015 - 23:19
Jest też kwestia tego że ewidentnie po przejściu pod "opiekę live nation" weszli w (poniekąd moim zdaniem sensowny) tryb że to "album promuje trasę" a nie "trasa promuje album" jak to redaktorzyny na Onecie czy w Teraz Rocku kochają pisać Czasy się zmieniły, U2 się zmieniło w końcu zgodnie z czasami.
Mam też ochotę zadać inne pytanie - pozornie nie związane ale jednak bardzo. Kto pamięta ostatnie single The Rolling Stones? A jednak jak zagrają na Wembley to jest zapełnione od zawsze.
No wiesz zawsze można zapytać na ile dobre to były single? A tu jednak stoję na miejscu, że EBW należy się odpowiednia promocja.
Co do singla to sytuacja jest odwrotna - patrzę raczej pod kątem fana/fanów - nowa wersja + 2/3 B-sidey to "prezent" dla fanów. Jasne, że nie ma to większego związku z promocją. Ale, jak pokazuje przykład Depeche Mode przy Delta Machine - można wydać (nawet na CD) tanie single, przede wszystkim dla swoich fanów..... Liczę, że chociaż jakiś digital single się pojawi...
Warto też odnotować, że U2.com zapodała do odsłuchu dla subskrybentów wersję "new radio mix" - jest to ta podrasowana wersja akustyczna, która wypłynęła ostatnio. Czyli chyba jednak tym będą chcieli się przebić w radiu
W tej jakości to nawet brzmi nieźle. Duuużo lepsza niż wersja z CD2. Chociaż wolałbym, aby w radio taka wersja pojawiła się np. za pół roku/rok, aby odświeżyć utwór, a tak 2 wersje na raz będą w radio? Albumową wycofają? Do wyboru? Ale niech będzie, w końcu możemy powiedzieć, że jest 2-gi singiel.
Dlaczego drugoligowo? To klip promujący piosenkę U2. Świetna piosenka, bardzo dobry klip. Samo to nie promuje zespołu? Chcesz promować wizerunek U2 czy muzykę U2?
Trzeba przyznać, że zrobienie na tyle rozbudowanej akcji w teledysku U2, do tego dobrze zrealizowanej nie wymusza już pojawienia się zespołu.
No i w sumie racja - jak niby mieli by wystąpić? Jako ofiary wybuchu? Chociaż Bono w sam raz by się nadawał, po tym wypadku
Napisano 23 lutego 2015 - 23:24
No wiesz zawsze można zapytać na ile dobre to były single? A tu jednak stoję na miejscu, że EBW należy się odpowiednia promocja.
Co do singla to sytuacja jest odwrotna - patrzę raczej pod kątem fana/fanów - nowa wersja + 2/3 B-sidey to "prezent" dla fanów. Jasne, że nie ma to większego związku z promocją. Ale, jak pokazuje przykład Depeche Mode przy Delta Machine - można wydać (nawet na CD) tanie single, przede wszystkim dla swoich fanów..... Liczę, że chociaż jakiś digital single się pojawi...
Stonesi nie oszukują, grają tak samo. Od lat. A te single były dobre, nie gorsze niż cokolwiek z ich ponad 50letniej kariery, poziom trzymały
U2 dało nam prezent w postaci bonus discu do SoI. Przecież nie rozdadzą nam wszystkiego od razu, trzymają to na czas wydania SoE na którym to albumie faktycznie mogą chcieć coś ubić kasiaście i dla fejmu może. Ten bonus disc skasował b-side'y na singlach bo wyszły tam. Nie mamy prawa narzekać. Albo byłby ten bonus disc albo tradycyjnie byśmy po kawałku na singlach dostawali to, co na nim. Podjarka rozłożona na więcej czasu, ale to samo, all in all. Mówię Ci - dopiero przy SoE się doczekamy. DM akurat jest słabym przykładem, ten zespół jeszcze się nie zadławił własnym ogonem?
Napisano 23 lutego 2015 - 23:44
Dlaczego drugoligowo? To klip promujący piosenkę U2. Świetna piosenka, bardzo dobry klip. Samo to nie promuje zespołu? Chcesz promować wizerunek U2 czy muzykę U2?
Bo ja pragnę wizerunku chłopaków, łaknę choćby cienia oblicza Boniasa czy odbicia w lustrze
W Ordinary Love też nie pasowali do pierwotnej wizji reżyserskiej, a ta druga wersja tego teledysku, eksponująca brzdąkająco/śpiewające sylwetki zespołu była o wiele lepsza imho
Napisano 24 lutego 2015 - 00:10
No to, antycypując dalszą rozmowę - jednak się nie zgodzimy Ja np. aż nie chciałbym U2 wpieprzajacych się w ten film i klip, to byłoby złe z powodów o których napisałem. Byliby przez to hejtowani i w samej IRL.
U2 nie są ani ładni ani atrakcyjni jako ludzie, celebrities. Są świetnymi artystami i tworzą genialną muzykę. Cenimy ich za muzykę czy za coś innego? Ja za muzykę, kocham nad życie. Nie muszę i nie chce ich widzieć na siłę wpychanych gdzieś. Muza się broni, to jest ważne. I to jest U2. Najpiękniejsza w U2 jest muzyka. I to tylko i wyłącznie jest istotne. Moim skromnym, oczywiście
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych