Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#7461 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 19:46

...no właśnie, czy to wyżej to też dziadki bez pomysłu ? ;)

Miło że jednak ktoś docenia ten film :)

Telewizje muzyczne to w dzisiejszych czasach porażka, więc nie widzę specjalnego powodu, by się nimi przejmować. Ani np. tym, że gimbaza się zniechęci i nie będzie jej się chciało oglądać 13-minutowego teledysku :D

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#7462 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 19:58

Nie prawda, że nie ma telewizji muzycznych, zresztą teledysk do Miracle na wielu widziałem. Ale jest przede wszystkim youtube i proszę nie mówić, że nikt nie ogląda teledysków, dajcie spokój. I jeszcze raz: film może być, ale nie wyklucza to się z teledyskiem.

El silencio se vuelve melodia

#7463 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 22:29

Czytam i nie wierzę.

U2 po raz kolejny zrobiło coś innego, coś wykraczającego poza szarzyznę i odklepywanie schematów. Do piosenki, którą uważają za swoje największe dzieło od co najmniej 20 lat zamiast oklepanego w formie teledysku, nakręcili film. A fani narzekają :D

EBW w wersji video przedstawia świetną historię, w bardzo ładny sposób. Ktoś w to porządnie zainwestował i odwalił kawał dobrej roboty. Właśnie to przyciągnie widza, bo o tym będzie się mówiło. O teledysku nikt by nawet nie napisał, a tutaj jest ciekawostka, którą muzyczne (a może i filmowe) media podchwycą. I zrobi się szum. Jestem przekonany, że EBW w tej formie będzie miało więcej wyświetleń niż niejeden teledysk chłopaków. A jak sobie poradzą telewizje muzyczne? Bardzo prosto. Wytną wszystko co jest przed piosenką i po niej. Gotowe. Przecież to jest specjalnie w ten sposób przygotowane...

Ode mnie duże brawa, na to czekałem. Teraz tylko nie spieprzyć tego promocyjnie ;)

#7464 olga

olga

Użytkownik

• Members
  • 3 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 22:54

u2 jest marką samą w sobie.

nie potrzebuje promocji i strategii marketingowych.

kocham ich od prawie 20 lat.

dziękuję, że dali mi film, który wcisnął mnie w fotel.

dla mnie - mistrzostwo.

#7465 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 12 lutego 2015 - 23:03

No właśnie, kto dzisiaj ogląda teledyski?

Ktoś jednak ogląda.

Telewizje już umarły.

Serio? :D

Jak chce się poznać piosenkę, to w Internecie włączy się co najwyżej audio ze Spotify. (nie mówiąc o tym, że ten aspekt już położyli, no ale nie zaczynajmy).

Spotify ma zaledwie 60 milionów użytkowników, to wciąż jest nisza i co to w ogóle ma do rzeczy?

Obejrzałem to filmidło i przy takim "Dealerze" wygląda tak sobie. Momentami miałem wrażenie, że oglądam jakąś reklamówkę jeansów albo piwa, tylko w tym przypadku jeansami są dwie piosenki U2. Kolejny teledysk z zespołem w tle wielu nowych fanów nie przysporzy, bo te dziady w ramoneskach wyglądają trochę sztucznie, ale ckliwa historyjka o dwojgu zakochanych w trudnych czasach? Do tego premiera tuż przed Walentynkami - to nie może być przypadek. :D

#7466 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 23:18

Jeśli teledyski do HTDAAB były 'cacy' i bardziej interesujące niż ten film do EBW, to ja chyba oglądałam inne Vertigo... i OOTS w sumie, też. Dla mnie oba to straszna kupa kiczu :P A zwłaszcza ta druga piosenka jest świetna, więc stać ich było IMO na wiele więcej.

Poza tym - to żadna oznaka 'zdziadzienia', wręcz przeciwnie - dla mnie to dobrze, że nie stoją w miejscu i nie stali się jakąś karykaturą siebie z lat 80/90 tylko próbują czegoś nowego.

Myślę, że raczej chodziło o szeroko zakrojoną promocję. Swoją drogą nie dość, że były po 2 rodzaje singli CD, to jeszcze były single DVD! Praktycznie każdy singiel doczekał się wersji singlowej i teledysku. Te do COBL i ABOY były nie najgorsze, a do SYCMOYO (zwłaszcza ten alternatywny) był dość dobry. Vertigo nie powala, ale już alternatywny teledysk z HQ jest niezły. Na pewno było lepiej niż przy SoI.....

Wybitne.

W ogóle nie rozumiem argumentów pt. "gdzie normalny teledysk". Dostaliśmy bardzo dobry FILM, poruszający, ze świetnymi zdjęciami, piękną historią. I co najważniejsze - opowiadający o sytuacji w Irlandii w sposób tak czytelny i jednocześnie wyważony jak tylko można. Serio, nie porusza Was ta historia? Według mnie nie można było zrobić tego lepiej, idealnie rozłożone akcenty. Może nie da się tego puścić w telewizji muzycznej (moment, przecież one już nie istnieją! :P), ale to naprawdę ambitny projekt. Wielki szacunek, świetna robota. To jest dokładnie to co chciałem zobaczyć. 10/10.

PS. Sprawdźcie creditsy:

Producers: Nick Goldsmith, Chris Martin   ;)

Nawet całkiem fajny ten film, ale bardziej niż do EBW pasuje do The Troubles, czy RIsed By Wolves - bynajmniej tematyką.

A EBW poza tym filmem ZASŁUGUJE na normalny teledysk, nie żadne krótkometrażowe dzieła, czy Films of Innocence.... :rolleyes:

Co do creditsów - wersja akustyczna:

160_u2_ebw_accoustic_.png

Do tego The Troubles na początku to chyba wersja Demo, a pod koniec albumowa - więc w sumie fragmenty 4 różnych utworów U2 się pojawiają w 1 filmie.

u2 jest marką samą w sobie.

nie potrzebuje promocji i strategii marketingowych.

kocham ich od prawie 20 lat.

dziękuję, że dali mi film, który wcisnął mnie w fotel.

dla mnie - mistrzostwo.

To jasne, że "true fani" :P nie potrzebują marketingu, jako takiego, ale dla pozostałych słuchaczy to nie wystarczy. To świadczy o słabości marketingu U2.

A dl nas jako zagorzałych fanó też coś by się należało. Wiem, że w wersji Deluxe wydali "rekordową" ilość bonusów, ale aż się prosi o singla EBW z 2/3 B-siedami - właśnie dla fanów. Nawet, żeby daleko nie szukać, to mają w zanadrzu niewydane remixy z czasów NLOTH i kilka utworów nie wydanych ani na U22, ani na Edge's Picks, jak chociażby Stingray'a w wersji Live :rolleyes:

Przypomnę tylko, że już podczas NLOTH mogło być tak pięknie: -_-

785_ebw_on_nloth_2.png
zielony trójkąt - to "priority to finish"; szkoda tylko, że wtedy im się priorytety pozmieniały. Normalna wersja byłą by ograna podczas  360 Tour, teraz mogli by kombinować z akustykiem.

#7467 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 23:20

Serio? :D

Kolejny teledysk z zespołem w tle wielu nowych fanów nie przysporzy, bo te dziady w ramoneskach wyglądają trochę sztucznie, ale ckliwa historyjka o dwojgu zakochanych w trudnych czasach? Do tego premiera tuż przed Walentynkami - to nie może być przypadek.  :D

Okej, zdaję sobie sprawę, że piszę to z perspektywy dzieciaka internetu. Ale zauważ, że właśnie taki jest target tego filmu - młodzi ludzie. Stąd ta "ckliwość" czy inne efekciarstwo. 

Po to właśnie wybrali do produkcji obrazu akurat The Creators Projekt - firmę (kolektyw? sam, nie wiem jak to nazwać), która specjalizuje się w rzeczach świeżych, internetowych, szukającą nowinek i oryginalnych rozwiązań. Powiedzmy to sobie wprost - hipsterskich  :P I mi się podoba ta cała otoczka, ładni młodzi ludzie opowiadający swoją historię zamiast pomarszczonych podskakujących staruchów. Mieliśmy już to przy Invisible - koncept, że pokażemy the last of the rock stars na koncercie jak robią rockowe szaleństwo. No i wyszło baaardzo sztucznie. 

Dla mnie świetny jest sam pomysł pt. bierzemy młodego zdolnego twórcę (twórczynię) z Dublina i prosimy o jej własne przedstawienie Ważnej Historii. Myślę, że spokojnie można to porównać do "Miasta 44" reżyserowanego przez "Janka" Komasę.

Młodzi i tak powiedzą, że "Jutu to dziady i robią to samo" a starsi już dawno kupili płytę na CD.  

Użytkownik Yarpen edytował ten post 12 lutego 2015 - 23:26

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#7468 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 23:27

No wiecie ale to pytanie o czym może być taki film/teledysk. Ja często będąc na siłowni jestem zmuszony oglądać w tle EskaTv. Tam przez te 2 godzinki mam cały przekrój teledysków. I na prawde mało jest jakichkolwiek ciekawych , połowa z nich opiera sie na tych samych motywach , a nawet jak już sa ciekawe , to piosenka do dupy :D A w tym przypadku , moze nie tego sie spodziewałem , ale mimo wszystko chyba czuje o co im biega. Olali już chyba marketing i cokolwiek z tym związane ( oczywiscie akcja z Apple na to nie wskazuje) , ale wydali bardzo osobistą płytę , a teraz bardzo osobisty "film" Nie myślałem że w coś takiego pójdą , ale w Troubles od razu czuć że Bono chce opowiedziec i przyblizyc historie swojego kraju. A jesli jest to jeszcze artystycznie dobre to ja to kupuje. Przy Films Of Innocence , nie wyszło oprocz wyjatkow , tutaj wyszlo , nawet jesli nie jest to bezposrednia promocja piosenki. Żaluje tylko ze Troubles nie jest motywem przewodnim ( szczegolnie ze slysze tu jakis troszke inny mix ? )
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#7469 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 12 lutego 2015 - 23:29

Ale zauważ, że właśnie taki jest target tego filmu - młodzi ludzie. Stąd ta "ckliwość" czy inne efekciarstwo.

No właśnie o tym wyżej pisałem.

Nie myślałem że w coś takiego pójdą , ale w Troubles od razu czuć że Bono chce opowiedziec i przyblizyc historie swojego kraju.

Szczerze w to wątpię, bo historia tego kraju była opowiedziana już na tyle różnych sposobów, że ten film raczej nie zrobi żadnej różnicy. ;)

#7470 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 12 lutego 2015 - 23:48

Szczerze w to wątpię, bo historia tego kraju była opowiedziana już na tyle różnych sposobów, że ten film raczej nie zrobi żadnej różnicy. ;)

To tak jakby powiedzieć, że wspomniane "Miasto 44" nie zrobiło żadnej różnicy, bo przecież Powstanie takie oklepane. Film dotrze do ludzi na całym świecie - jedni nie wiedzą w ogóle gdzie jest Irlandia, a inni nie mogą pamiętać o czym było (czy w ogóle "było") Sunday Bloody Sunday. Pierwszą reakcją mojego kumpla - inteligentnego chłopaka i fana U2 - było zapytanie "to tak źle tam było?". Bono na pewno bardzo się cieszy, że ktoś opowiedział jego historię, historię jego rodziców w nowy sposób i że nowe pokolenie będzie miało okazję też ją zrozumieć.

#7471 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 13 lutego 2015 - 00:41

To tak jakby powiedzieć, że wspomniane "Miasto 44" nie zrobiło żadnej różnicy, bo przecież Powstanie takie oklepane.

No wiesz, konflikt etniczno-polityczny w Irlandii to chyba jednak dużo bardziej znany temat, nie tylko w samej Irlandii, więc porównanie mocno nietrafione.

Bono na pewno bardzo się cieszy, że ktoś opowiedział jego historię, historię jego rodziców w nowy sposób i że nowe pokolenie będzie miało okazję też ją zrozumieć.

Z tego krótkiego filmu raczej nie da się wiele zrozumieć oprócz tego, że coś, gdzieś, kiedyś. A z tym twoim kumlpem. No weź, przecież to takie w stylu: Tata, a Marcin powiedział. :P

#7472 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 01:09

Ale w sumie przynajmniej jedno sobie uświadomiłem , mimo że mam teraz długi jutowy przestój , na tapecie jest wałkowany Jack White , to dziś miałem mocno jutowy dzień : najpierw przewałkowalem kazda wersje Hawkmoon , potem "teledysk" EBW , nastepnie naszla nas z rodzicami chęć odswiezenia sobie Rose Bowl , a teraz kiedy puścilem sobie tledysk jeszcze raz , naszla mnie chec na powrot do SoI. Moze to głód wykonan na zywo , ale dobrym znakiem jest to ze po dluzszych , lub krotszych przerwach , mam ochote wracac do tego albumu.
Watch more TV

#7473 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 08:02

Po to właśnie wybrali do produkcji obrazu akurat The Creators Projekt - firmę (kolektyw? sam, nie wiem jak to nazwać), która specjalizuje się w rzeczach świeżych, internetowych, szukającą nowinek i oryginalnych rozwiązań.

No to im w tym wypadku nie wyszło, zresztą podobnie było z FOI. Strasznie ckliwe to i banalne. Szacun za to, że U2 chcą zrobić coś ambitnego i oryginalnego, ale jak dotąd nie udało im się znaleźć człowieka, który potrafiłby te ich ambicje zrealizować..

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#7474 peter_parker

peter_parker

Użytkownik

• Members
  • 52 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 11:34

Jacob
W ogóle ile było teledysków U2 bez U2? Bo tak na szybko odświeżyłem pamięć i tylko Crazy kojarzę.

Nawet w Window In The Skies się na chwilę pokazali (i to w jak fajny sposób ). Liczę więc, że na sekundę chociaż nam migną panowie, np. w takiej formie jak Bono w lyric video do OL.

No pojawia się Bono na plakacie z October w 0:28. Dosłownie " miga na sekundę".

SoI cover inspired by: Noeline Brown, Ross Higgins & Kev Golsby "Son Of naked Vicar"

#7475 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 12:41

No nie, ale proszę mi tu U2 nie porównywać z filmidłami pokroju Miasta 44  :angry:

Obejrzałem "Every breaking wave" i mam mieszane uczucia. Z jednej strony historia ciekawa i ważna, z drugiej uważam, że film jest odrobinę za długi i faktycznie brakuje mi trochę takiego teledyskowego podejścia, brakuje mi trochę migawki ze zdjęciami U2. Mogli się na chwilę pojawić tak jak dajmy na to w "All I want is you". Poza tym to użycie różnych wycinków The troubles i akustycznej wersji "fal" wywołuje niepotrzebny chaos.

Podsumowując - nie jest źle ale dupy nie urywa, filmik mógłby być skrócony do 6-7 minut i stacje muzyczne by to łyknęły.  

It's no secret that the stars are falling from the sky

#7476 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 14:56

Ale chyba wszyscy zapominają, że to nie jest oficjalny teledysk U2, tylko film w stylu Films of Innocence - podobny projekt. 

#7477 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 15:39

No nie, ale proszę mi tu U2 nie porównywać z filmidłami pokroju Miasta 44  :angry:

Jeśli o mnie chodzi, to nie porównywałem poziomów artystycznych, tylko sam pomysł pokazania wydarzeń historycznych z perspektywy młodego, współczesnego nam reżysera.

Podsumowując - nie jest źle ale dupy nie urywa, filmik mógłby być skrócony do 6-7 minut i stacje muzyczne by to łyknęły.  

To tak jakby powiedzieć o "Bad" że wyrzucimy jedną zwrotkę, skrócimy do 3:33 i radia by puściły ;)   

Ale faktycznie, film jest tak skonstruowany, że można sobie wyobrazić przycięcie go od 2:37 do 7:00 i pokazanie fragmentu z Every breaking wave w tle. Może to okaże się tak wyczekiwanym tutaj "oficjalnym teledyskiem".

#7478 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 16:42

Owa przycięta, bardziej teledyskowa wersja:

https://www.dailymot...ing-wave_music 

#7479 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 17:47

Pytanie , czy jest to przycięte oficjalnie i tak puszczone , czy jest to po prostu fanowski edit tego teledysku.

Watch more TV

#7480 Paul

Paul

Użytkownik

• Members
  • 99 Postów

Napisano 13 lutego 2015 - 18:32

Ładnie się ktoś postarał i to zmontował :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych