Pewnie czeka nas kolejny absurd: film Every Breaking Wave w którym nie pojawi się utwór Every Breaking Wave
Songs Of Innocence
Napisano 10 lutego 2015 - 15:56
Napisano 10 lutego 2015 - 16:19
Dlaczegóż to? może teledysk do EBW będzie zawierał sceny z filmu? Optymistycznie do tego podchodzę mimo wszystko
Napisano 10 lutego 2015 - 16:29
Zaraz, zaraz. Sieć w ogóle nie znajduje info o takim filmie (przynajmniej moja).
Czy więc to nie jest taka niekonwencjonalna (plakatowa) zapowiedź teledysku?
Napisano 10 lutego 2015 - 16:47
TAK TO BĘDZIE TELEDYSK
I powiem więcej - wszystko wskazuje na to, że będzie bardzo dobry! I nie używam tu ironii, bo ekipa The Creators Project stoi za najfajniejszymi klipami ostatnich 2-3 lat, min. uwielbiam ich klip Phoenix, a Arcade Fire też całkiem zajebiste.
https://www.youtube.com/watch?v=OePvsCfKHJg
https://www.youtube.com/watch?v=EcKinnMXuKg
Nie oglądałem jeszcze rzeczy akurat tego reżysera, ale najważniejsze, że są to młodzi, naprawdę kreatywni twórcy. Niby Romanek duże nazwisko, zrobił super obrazek dla Taylor Swift, a wiemy jaką chałę odwalił przy "Invisible". W obliczu porażki promocyjnej wybór akurat tej ekipy do produkcji teledysku jest najlepszą rzeczą jaką mogliśmy usłyszeć. Czekam z niecierpliwością do tego piątku (bo przecież nie będzie 12, wiadomo hehe).
edit: Aoife McArdle okazuje się być panią reżyserką i stworzyła min. teledysk dla znanej i lubianej na forum Anny Calvi.
https://www.youtube.com/watch?v=EKVy0EVu2ZI
Napisano 10 lutego 2015 - 17:03
hmm, to faktycznie ciekawie
Tylko teraz zasadnicze pytanie brzmi co usłyszymy w podkładzie muzycznym: albumową wersję czy akustyczną? Szczerze to nie wyobrażam sobie fabularnego teledysku do tej drugiej, ale prawdopodobnie w czwartek moja wyobraźnia się wzbogaci
Napisano 10 lutego 2015 - 21:41
O, jak miło. Samo nazwisko mi nic nie powiedziało, musiałam poszukać - ale ten teledysk jest świetny...
No to jaram się.
A co do muzyki, to mam nadzieję, że to będzie ta ostatnia wersja.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 11 lutego 2015 - 15:42
jest i fragmencik - i wersja albumowa
https://www.facebook...9264072&fref=nf
Napisano 11 lutego 2015 - 15:45
To są jajca dopiero - to po co była ta podrasowana wersja akustyczna oznaczona jako ,,Single version"? Chaosu ciąg dalszy.
Ciekawe czy będą ujęcia zespołu w klipie.
Napisano 11 lutego 2015 - 15:51
hmmm - może jak wyjdzie singiel to na płycie będą 2. wersje utworu Radio editon i single version ?
Napisano 11 lutego 2015 - 15:58
To o czym piszesz to chyba najbardziej prawdopodobna i jedyna sensowna wersja wydarzeń. Gdyby było inaczej to już byłyby kosmiczne jajca
Napisano 11 lutego 2015 - 15:59
To raczej nie jest fragment teledysku jako taki, tylko kilka posklejanych z niego ujęć... więc może i podłożyli inną wersję ? I hope ! I hope !
Ciekawe czy będą ujęcia zespołu w klipie.
Szczerze wątpię. I to nawet nie tak bardzo ze względu na wypadek Bono, tylko raczej na styl, w którym ten klip się zapowiada.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 11 lutego 2015 - 18:41
To już wiemy do czego były te ujęcia palących się samochodów itp sprzed jakiegoś czasu. Już wtedy na "klapsie" było EBW - no i jednak się potwierdziło. Średnio to widzę, nie pasuje mi klimat tego utworu do takiej otoczki i to już mówię z góry. Pasowało by do Raised By Wolves czy coś..
No ale zobaczymy i przekonamy się jutro jak to wszystko widnieje.
BTW, wolę jednak jak zespół w trakcie teledysku gdzieś się pojawia, chociaż na chwilę. Świetny teledysk był do alternatywnej wersji OL.
Napisano 11 lutego 2015 - 19:10
W ogóle ile było teledysków U2 bez U2? Bo tak na szybko odświeżyłem pamięć i tylko Crazy kojarzę.
Nawet w Window In The Skies się na chwilę pokazali (i to w jak fajny sposób ). Liczę więc, że na sekundę chociaż nam migną panowie, np. w takiej formie jak Bono w lyric video do OL.
Napisano 11 lutego 2015 - 19:45
W ogóle to uwielbiam jak zespół "gra" w teledysku jakąś rolę, jak choćby w Stay, genialnie to wyszło - ale już np. w takim Electrical Storm - Larry Jest tam gwiazdą i jest świetny, ale same ujęcia zespołu są dla mnie raczej zbędne. Jeśli reżyser klipu chce opowiedzieć jakąś historię, to niech to zrobi od początku do końca. A od patrzenia jak zespół gra są widea koncertowe
Napisano 11 lutego 2015 - 21:07
Czyli jednak Every Breaking Wave z klipsa filmowego to nie była zasłona dymna
Napisano 11 lutego 2015 - 21:36
No to teraz czekam czy wydadzą tą zmiksowaną wersje akustyczną , czy dali ją do radia i o niej zapomną Serio , skoro wydali OL na vinylu to niech zrobią to samo z EBW i wstawią "Acoustic Mix vel Radio Edit" na stronę B. Jack White już trzeci singiel z Lazaretto wydaje na 7 calowym vinylu z coverami na B. No ale Jack to Jack
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 12 lutego 2015 - 01:58
https://www.youtube.com/watch?v=PeZbVdB3kCM
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 12 lutego 2015 - 16:48
no i mamy 2 wersje w 1. wideo A i nawet fragmencik The Troubles jest niemniej jednak spodziewałem się czegoś innego.. czyli porządnego teledysku do jednej wersji EBW
Napisano 12 lutego 2015 - 16:55
No cóż... mamy wszystko w tym filmie krótkometrażowym (bo tak to trzeba nazwać), tylko brakuje najważniejszego: zwykłego czterominutowego teledysku do EBW No ale chyba trzeba już powoli porzucić nadzieję na jakiekolwiek dalsze przejawy tradycyjnej promocji SOI.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych