Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#7401 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 07 lutego 2015 - 23:33

u2? oni coś tam mieli z ajfonem rok temu? to ci?

(tak, tyle mam do powiedzenia o strategii marketingowej tego zespołu w tej chwili)

#7402 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 08 lutego 2015 - 13:23

Teraz czekam tylko na ich narzekanie za rok podczas wydania ( o ile w ogóle do niego dojdzie ) SoE , że muszą coś poprawić bo poprzedni krążek nie został należycie doceniony i zauważony :P Błagam o jakiegoś odważnego dziennikarza który powie ' a może dlatego że osraliście po całości drugi singiel który nie został nawet oficjalnie przedstawiony ? " I nagle im zaświta ' Oh Clue Sherlock ! '

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#7403 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 08 lutego 2015 - 22:17

Teraz czekam tylko na ich narzekanie za rok podczas wydania ( o ile w ogóle do niego dojdzie ) SoE , że muszą coś poprawić bo poprzedni krążek nie został należycie doceniony i zauważony :P Błagam o jakiegoś odważnego dziennikarza który powie ' a może dlatego że osraliście po całości drugi singiel który nie został nawet oficjalnie przedstawiony ? " I nagle im zaświta ' Oh Clue Sherlock ! '

Na razie mamy do czynienia z zerową informacją co do dalszych losów albumu/singli i dokładaniem kolejnych dat koncertów.

Ja rozumiem, że fani i tak zapewne w ciemno kupią, ale swoją droga to nawet nie wiadomo w jakim stopniu będzie sprawny wokalista zespołu? Jeżeli promocja stanęła w miejscu i wygląda, jak wygląda, to czemu trasa nie ma tak wyglądać.

Przecież można zrobić teledysk z minimalną ilością ujęć zespołu. Powiem więcej, można go zrobić bez aktualnych ujęć Bono, więc w czym problem? Do wydania (chociażby tego marnego singla cyfrowego) Bono też nie jest potrzebny.

PS Co do samego albumu to nieoczekiwanie ostatnio słuchając Song for Someone - poszło w górę. :D Nie jest to już samo dno, więc może, może.... Oby tylko nie grali tego akustycznie!!!!

A niestety Volcano i Iris w dół :unsure: O ile Volcano i tak u mnie nie było wysoko. To Iris już tak nie powala. Niestety refren z czasem wydaje się zbyt słaby.  :mellow:  Początek jest OK, ale przy refrenie za mało popracowali.

#7404 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 08 lutego 2015 - 23:06

Na razie mamy do czynienia z zerową informacją co do dalszych losów albumu/singli i dokładaniem kolejnych dat koncertów.

Jeśli chodzi o promocję SOI to być może chodzi właśnie o wyciszenie tego zamieszania i fali hejtu po premierze płyty. W tej atmosferze nie było szans, aby "powalczyć" o ten album. Być może po cichu liczą, że dzisiaj zgarną Grammy za SOI? Może ta cisza to też jest jakaś taktyka?  :D  Do tej pory wydawało się, że nagrody są dla nich bardzo ważne, trochę więc dziwne byłoby gdyby teraz sobie to odpuścili. 

Dołączona grafika

#7405 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 08 lutego 2015 - 23:19

Iris ma słaby refren ? Dla mnie to jeden z najpiękniejszych - i najbardziej emocjonalnych - momentów całej SoI... wciąż porusza mnie tak samo jak przy pierwszych odsłuchach <3

Co do promocji, singli, PR - to już w ogóle szkoda słów. Tyle lat w tym biznesie, a 'strategia' godna dzieci we mgle ;)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#7406 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 08 lutego 2015 - 23:24

A może właśnie ostro pracują nad SOE i dlatego nie maja czasu/nie chcą promować już SOI. Za 3 miesiące rusza trasa, przy której część ludzi nie będzie wiedziała skąd się wzięło to "Experience" w nazwie trasy  :D

Dołączona grafika

#7407 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 07:35

Odkąd Guy Oseary został ich menadżerem, zacząłem śledzić jego profil na Twitter. Jeżeli ich menago praktycznie nic o nich nie pisze (mimo wydania płyty), a o Madonnie (która płytę dopiero wyda) cały czas naparza, no to coś tu jest nie halo. 

Też mnie dziwi fatalna promocja albumu, a właściwie jej brak. Mam wrażenie, że poza fanami przeszedł on bez echa, a szkoda, bo to naprawdę dobra płyta.

#7408 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 12:35

No i nie ma 23 Grammy.

Ktoś słuchał płyty, która wygrała?

#7409 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 12:49

Słuchał, bardzo dobra. W sumie, jak dla mnie, biorąc pod uwagę "sens nagród Grammy", tylko totalnie przehajpowany Tom Petty na nagrodę ewidentnie nie zasłużył (ale był US#1, więc musiał zostać uwzględniony w stawce..).

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#7410 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 13:22

To było do przewidzenia, że obejdzie się bez grammy. Dobrze, że była nominacja - chociaż IMO to akt dziejowej sprawiedliwości i brak byłby serio oburzający. Tym bardziej, że to serio dobry album.

Mam nadzieję, że brak promocji SOI jest czymś spowodowany, a konkretniej chęcią uderzenia SOE. Może SOI odpuścili, bo niespodziewanie spalili płytę już na starcie.

#7411 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 14:42

Morning Phase to IMO naprawdę dobra płyta - więc chociaż o tyle dobrze że SoI nie przegrała z jakimś totalnym shitem ;)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#7412 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 18:57

Morning Phase to IMO naprawdę dobra płyta

yep, dobrze że akurat ten album wygrał. BTW czy już powstała strona 'who the fuck is Beck'? :D

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#7413 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 19:12

BTW czy już powstała strona 'who the fuck is Beck'? :D

Na stronę jeszcze nie zasłużył, ale Twitter nie śpi
http://www.buzzfeed....now-who-beck-is
:D

#7414 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 09 lutego 2015 - 23:05

Iris ma słaby refren ? Dla mnie to jeden z najpiękniejszych - i najbardziej emocjonalnych - momentów całej SoI... wciąż porusza mnie tak samo jak przy pierwszych odsłuchach <3

Co do promocji, singli, PR - to już w ogóle szkoda słów. Tyle lat w tym biznesie, a 'strategia' godna dzieci we mgle ;)

Raczej chodzi mi tylko o warstwę muzyczną. Może i tekst jest emocjonalny, w co nie wątpię. Cały utwór jest taki. Ale nad refrenem zdecydowanie mogli bardziej popracować.

No i nie ma 23 Grammy.

Ktoś słuchał płyty, która wygrała?

Udziałem w Grammy tez się nie chwalili, a po zawierusze związanej z data wydania SoI - to nominacja i tak chyba jest sukcesem. Choć nie zdziwiłbym się, jakby przemilczeli sprawę i o U2 nic nie wspomniano.

#7415 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 09 lutego 2015 - 23:28

Błagam o jakiegoś odważnego dziennikarza który powie ' a może dlatego że osraliście po całości drugi singiel który nie został nawet oficjalnie przedstawiony ? " I nagle im zaświta ' Oh Clue Sherlock ! '

Przy takim sposobie dystrybucji jest sens promowania kolejnych singli? W obecnych czasach wszystko ma krótki okres przydatności, że tak to ujmę. ;) Najwięcej chyba zarabia się tuż po premierze, potem to już taka musztarda po obiedzie i podtrzymywanie uwagi przed sprzedażą trasy koncertowej. A koncerty zostały (chyba) wyprzedane, więc co tu promować?

Odkąd Guy Oseary został ich menadżerem, zacząłem śledzić jego profil na Twitter. Jeżeli ich menago praktycznie nic o nich nie pisze (mimo wydania płyty), a o Madonnie (która płytę dopiero wyda) cały czas naparza, no to coś tu jest nie halo.

No patrz, a mi się wydawało, że manager to raczej gość od załatwiania takich spraw, jak np ostatni rekordowy kontrakt z Apple, a nie od pogadanek na twitterze.

#7416 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 10 lutego 2015 - 00:00

Przy takim sposobie dystrybucji jest sens promowania kolejnych singli? 

Trafne spostrzeżenie. Jeśli udostępnili album za darmo to trudno oczekiwać, że teraz będą ładować pieniądze w jego promocję. Album na pewno dotarł już do każdego kto był zainteresowany jego przesłuchaniem i kolejne single raczej nie wpłynęłyby na jego sprzedaż. Również wytwórnia nie jest raczej zainteresowana ładowaniem kasy w coś co nie przyniesienie już profitów.  Jedyne co może ich skłonić do wydania kolejnych singli to artystyczna ambicja. Wiadomo, że bez promocji w mediach w obecnych czasach żaden kawałek nie ma szans na zaistnienie w masowej świadomości.  

No patrz, a mi się wydawało, że manager to raczej gość od załatwiania takich spraw, jak np ostatni rekordowy kontrakt z Apple, a nie od pogadanek na twitterze.

Pewnie masz rację, ale zgadzam się z Popem, że mimo wszystko jest to dziwna sytuacja. Myślę, że wynika to z faktu, że współpraca Guy'a z U2 ma charakter czysto biznesowy, zaś relacje z Madonną będą zawsze dla niego czymś więcej pod względem emocjonalnym.Niestety wydaje mi się, że ma to przełożenie właśnie na promocję SOI - jeśli się nie opłaca to jej nie ma, a Oseary nie będzie angażować się w jakieś sentymentalne aspekty działalności zespołu. 

Dołączona grafika

#7417 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 10 lutego 2015 - 09:25

Masz rację, tylko jeżeli ten sam gość podaje dalej posty fanów Madonny w stylu "jakie te nowe piosenki genialne" no to trochę dziwi, że z chłopakami tak nie robi. Ale może tak jak pisał Atomic, to tylko układ biznesowy.

Kolejne potwierdzenie kiepskiego marketingu SOI i trasy to reklamówka trasy opublikowana na YT Live Nation. No proszę, takie coś to licealista by zrobił. 

#7418 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 10 lutego 2015 - 12:22

Jakkolwiek by tego nie tłumaczyć, brak entuzjazmu managera względem towaru, który sprzedaje, z pewnością nie pomaga.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#7419 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 10 lutego 2015 - 15:17

https://www.facebook...?type=1

A tu nagle takie cuś pojawiło się na oficjalnym profilu fejsowym ;P

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#7420 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 10 lutego 2015 - 15:17

10408186_1040178709332425_13024510445361

widzieli? Taaaakaa promocja filmem...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych