Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#5641 Marek Styczyński

Marek Styczyński

Użytkownik

• Members
  • 12 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:20

Noo teraz i ja mogę się śmiało wypowiedzieć na temat albumu. Przesłuchałem go w ciągu ostatniej doby z kilkanaście razy, serio. Odkąd zacząłem się interesować U2, czyli od 2001 roku, żadna premiera albumu mnie tak nie zszokowała... Pomijając całą tą otoczkę, która miała wczoraj miejsce. Gdyby ktoś przed godz. 19 powiedział mi, że będzie premiera albumu, najpierw bym parsknął śmiechem, a następnie byłbym w stanie się założyć o wiele, że jest w błędzie. Ale dzisiaj nowe dziecko U2 jest już faktem. Z całej dyskografii, najbliższy jest mi album "October", nie wiem jak Wy, ale w mojej opinii "Songs of Innocence" zawiera w sobie zbliżoną dawkę emocji i sentymentalności. Pięknie to wszystko brzmi. Nie naliczyłem ani jednego zapychacza, może za wyjątkiem "Volcano", ale jeśli go porównam z Vertigo i z butami to wychodzi zwycięsko w każdym elemencie, ale wynika to z pewnością z bardzo wysokiego poziomu muzycznego nowej płyty. Wybieracie swoich faworytów, ja natomiast nie potrafię, każdy kawałek jest inny i słuchałem tej muzyki w domu, samochodzie, idąc ulicami i masakra... Tak jak wspomniałem, żadnej premiery nie przeżywałem tak intensywnie i aż strach co będzie jak zobaczę krążek na półkach sklepowych. Świetny, świeży i koncertowy materiał, w sam raz na stadiony. W końcu U2 nagrało album, o którym marzyli, o którym my sami marzyliśmy (noo może nie wszyscy). Dziękuję za uwagę :)

#5642 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:21

Przy czym warto zwrócić uwagę (a chyba to jakoś umknęło), że Bono w swoim liście napisał: We’re collaborating with Apple on some cool stuff over the next couple of years, innovations that will transform the way music is listened to and viewed. Czyli kontrakt jest na dłużej i opiewa na coś więcej niż tylko "asystencja" Apple przy ew. kolejnym albumie. Ciekawie będzie się przekonać, czy i jak to wpłynie, na przykład, na szeroko pojętą organizację tournee.. trochę się tego obawiam, szczerze mówiąc.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#5643 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:25

Kolejna ciekawostka, którą być może już ktoś zdążył zauważyć: otóż Bonias nie ma już monopolu na pisanie, wszędzie mamy go w duecie z naszym łysym. Poza tym Larry udziela się wokalnie w dwóch piosenkach, za to Adam uskutecznia grę na additional key.

#5644 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:37

Buzzfeed: "Umowa z Apple by automatycznie umieścić nowy 13 album U2 w każdej biblioteczce iTunes na ziemi może być największą akcją spamową wielkiego kalibru w historii, jest także bezprecedensową szansą dla artystów dotrzeć do pół miliardu ludzi bez jakiejkolwiek reklamowego nacisku." 

Mam rozumieć, że ten album się ściąga automatycznie na itunesa? :D

Buzzfeed: "To są nagrania dla hardcorowych fanów U2 - To w gruncie rzeczy ich pamiętnik pierwszych kontaktów z muzyką, pomimo tego co Bono myśli, nie byłaby to katastrofa jeśli mogliby to usłyszeć ludzie, których to naprawdę interesuje. U2 zachowują się tak jacy są - Zbyt duzi by upaść. Ale ich pogląd czym jest porażka powoduje, że stali się tak przewrotni w tym, że mieli zamiar stworzyć dość personalny album i faktycznie udało im się stworzyć coś więcej niż zapchaną pocztę"

#5645 nixon

nixon

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:38

Przesłuchałem płytę parę razy, może za mało...Mialem nadzieję że z każdym kolejnym coś odkryję , coś przykuje moją uwagę, lecz niestety dla mnie to najsłabsza płyta U2 w ich długiej historii. Przez pierwsze 6 utworów ciężko przebrnąć, jest taki "luzik" że ręce opadają:) Piosenki tak jak szybko wlatują jednym uchem, tak wypadają drugim... Masakra jak na U2, to mógłyby być materiał dla jakiegoś boys bandu, te chórki, te melodie i refreniki lalala, tralala... Ja ich NIE POZNAJĘ!!! Brak zaskoczenia, brak jakiegoś klimatu, dużo elektroniki ale takiej dance'owej żeby nie powiedzieć dancingowej:) Czysta gitara Edga w ilości śladowej. Na początku coś tam gruchnęło w The Miracle.... ale refren wszystko psuje. Wogóle wydaje mi się, że refreny w ostatnich piosenkach U2 to na siłę robione popowe "hity" pod publiczkę do śpiewania na stadionach... Ale po co , mało mają prawdziwych hitów?:), po co te słodkie melodie??? Dopiero od 7 (na 11...) utworu coś zaczyna się dziać interesującego. Jakoś broni się Raised By Wolves - przede wszystkim jest energia i poruszajacy tekst (co jest rzadkością na tej płycie...) Cedarwood Road - byłby całkiem, całkiem gdyby został inumerem instrumentalnym:) Niestety Bono poraz kolejny rozmywa, "ugrzecznia" wokalem coś co dobrze się zapowiadało... Sleep Like A Baby Tonight - też na tle fatalnego początku płyty wyróżnia się na plus, może gdyby więcej tej brudnej gitary z końcówki utworu.... (wolę ciemniejszą stronę U2, bez tzw. "luziku:) ) W This Is Where You Can Reach Me Now dosyć dużo się dzieję, ale tak jakby zespół nie był zdecydowany w którą stronę pójść i jest taki trochę misz-masz (czy gitara przez chwilę gra reggae?:) Na osłodę The Troubles (cóż za wiele znaczący tytuł:) Tutaj trudno się do czegoś przyczepić, może dlatego że Bono nie jest tutaj takim "wesołym chłopcem" jak w większości utworów z tej płyty... Najsmutniejsze chyba w tym wszystkim jest to , że jednym z bardziej intrygujących momentów płyty jest gościnny śpiew Lykke Li w ostatniej piosence. Ładny utwór którego głównym grzechem jest to, że kończy sie w chwili gdy Edge mógł mieć najlepszą solówkę na płycie:(((  Ciekawe czy to zasługa Danger Mousa:) Niebezpieczna mysz okazała się być naprawdę groźna. Producent prawdopodobnie okazał się być gwoździem do trumny kryzysu wieku średniego Panów z U2. Jest mi bardzo smutno bo jestem ich wielkim fanem.... Może lepiej nie wydawać płyt co parę lat, a powiedzmy co 10-12:) pewnie uzbierałoby się materiału na prawdziwy LP a nie na EP.... Pozdrawiam wszystkich fanów! trzymajmy się bo nadszedł ciężki czas:)

#5646 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 598 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:46

Max, on 10 Sept 2014 - 19:25, said:

Kolejna ciekawostka, którą być może już ktoś zdążył zauważyć: otóż Bonias nie ma już monopolu na pisanie, wszędzie mamy go w duecie z naszym łysym. Poza tym Larry udziela się wokalnie w dwóch piosenkach, za to Adam uskutecznia grę na additional key.

Przy Miracle, Volcano i Troubles rzeczywiście dość dużo creditsów - najwidoczniej było dużo kombinowana ;)  Bono też na klawiszach od czasu do czasu widać coś dogrywał.

Nie rozumiem tylko dlaczego pod "Produced by" jest napisane Danger Mouse, ale już przy klawiszach Brian Burton :ph34r:

#5647 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:48

nixon, on 10 Sept 2014 - 19:38, said:

Ja ich NIE POZNAJĘ!!! Brak zaskoczenia, 

Przepraszam, zazwyczaj staram się nie czepiać, sam zresztą nie jestem największym fanem nowej płyty, ale mam wrażenie, że to się trochę wyklucza

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#5648 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:51

BxMEP7DIQAATzCG.png

Ktoś nie nadąża ;D

BxMfD99IMAAAgCa.jpg

Hamburgerykanie - Kto to jest U2 ? Rządzi :D

BxMfD8sIAAAIfHk.jpg

#5649 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 10 września 2014 - 20:55

Więc muszą się tam jeszcze usilniej promować, skoro nadal nie wszyscy jankesi ich kojarzą :P

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#5650 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:01

MAMY ALBUM! SZOK ZASKOCZENIE JESZCZE ZA DARMO TO PO PROSTU NIEMOŻLIWE. A JEDNAk! :lol:

#5651 Zod

Zod

Użytkownik

• Members
  • 621 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:02

Ja Wam powiem, że jestem bardzo zadowolony z tego albumu. Są piękne ballady, są rockersy, jest dobrze. Jedynie Volcano mi tak średnio podchodzi, ale za to podoba mi się brzmienie tego utworu. Teraz czekać na następny album. Jestem podekscytowany. ;)

#5652 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

derka, on 10 Sept 2014 - 19:55, said:

Więc muszą się tam jeszcze usilniej promować, skoro nadal nie wszyscy jankesi ich kojarzą :P

Idąc tym tropem - Album U2 do każdej dwulitrowej coli? :D

#5653 Marcin.O1977

Marcin.O1977

Użytkownik

• Members
  • 2 Postów

Córka poszła spać, więc zgodnie z moją obietnicą lista z negatywnymi i śmiesznymi komentarzami na temat nowej płyty:

Tutaj zbiór najlepszych komentarzy, które od wczoraj udało mi się znaleźć w internecie. Weźcie je z przymrużeniem oka:

- interia.pl
~to takie flaki w oleju może maja ze dwa kawałki, reszta to totalna kicha robiona na siłę by podtrzymać tą legendę

onet.pl
~ U2 to najważniejszy zespół świata? Ech, smucą mnie ludzie z klapkami na oczach lub raczej w tym wypadku uszach.
~ U2 ? Ach, to ten nudny zespół który od czasów "Joshua Tree" nie wydał nic fajnego.
~ Ot, takie pitu, pitu.
~ To badziewie dla pryszczy.
~ całe U2, wiekszej papki nie gra nikt od 20 lat.

polifonia.blog.polityka.pl
~ Ten zespół dla mnie nie istnieje i nie muszę czytać recenzji lub słuchać ich płyt, by wiedzieć, że to jest wielka kupa
~ Tyle lat czekania, a wydali coś, co może spodobać się hardfanom i słuchaczom Radia Eski.
~ pobrałem, przesłuchałem, skasowałem…
~ Mnie udało się tę płytę przesłuchać dwa razy: pierwszy i ostatni.
~ w 2014 roku ta płyta jest jak zakalec, a sposób udostępniania przyprawia o mdłosci.

spidersweb.pl
~ Nikt już nie chce słuchać tych nudziarzy to dają za darmo.

wirtualnemedia.pl
~ o matko bosko, pewnie znowu twierdzą. że to ich najlepszy album ever

rp.pl
~  Na pycie jest duzo ooooo, uuuu, jeeee. Apropo hitow, to po tych dwoch przesluchaniach nic mi w glowie nie zostalo.

różne strony na facebooku:
~ Wszystko fajnie, dopoki sie jej nie przeslucha XD
~ Jak można lajkować taką wiadomość?
~ u2 się skończyło na Kill'em All

forum.sebastos.pl (w ogóle tu są niezłe strzały do przeczytania)
~ zacieram ręce na trzecie w swojej karierze 0,5/5.
~ Dobrze że dają za darmo. Chyba nikt nie myślał, że ktoś będzie wydawać na to kasę.
~ Pierwsza połowa albumu do spuszczenia w kiblu
~ "The Troubles" - duet z nudziarą Lykke Li. I generalnie bez zachwytów.
~ rockistowski, męski i pełen testosteronu przester w "Cedarwood" zmienia się w pedalstwo

inne komentarze w internecie:
~ Podobno po internecie hula link, który jest opisany jako darmowy album U2. NIE KLIKAJCIE W NIEGO! To darmowy album U2!
~ Nowa płyta(?) U2 brzmi jak odrzuty z sesji Coldplay, niestety.

#5654 nixon

nixon

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:05

chrapcio, on 10 Sept 2014 - 19:48, said:

Przepraszam, zazwyczaj staram się nie czepiać, sam zresztą nie jestem największym fanem nowej płyty, ale mam wrażenie, że to się trochę wyklucza

Już wyjaśniam:) U2 słynęli z zaskakiwania na kolejnych swoich płytach, tutaj tego nie ma dlatego tak uwaga. W przypadku innych wątpliwości służę pomocą:)

#5655 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:10

a tak przy okazji daje linka może się komuś teraz  przydać

http://www.youtube-mp3.org/pl

#5656 Zod

Zod

Użytkownik

• Members
  • 621 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:12

Kobieto....nikt się w takie rzeczy nie bawi. ;)

#5657 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:12

Marcin dzięki, ubawiłem się po pachy. Najlepszy komentarz: 'Nikt już nie chce słuchać tych nudziarzy to dają za darmo.' Nie ma się co dziwić, na polskim rynku budzi to skojarzenia z płytą wiśniewskiego w fakcie. :P

#5658 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:14

Naprawdę coraz bardziej mi się to podoba i coraz bardziej jestem zbudowany tym albumem. Kilka piosenek ma wspaniały klimat (to zawsze bardzo cenię), reszta uzupełniona luźnymi utworami. Bardzo przyjemne do strawienia. Every Breaking Wave po prostu wspaniałe, jedna z najpiękniejszych piosenek U2. Song for Someone też cudowna. The Troubles to po prostu arcydziło, Lykke Li genialna, megaklimat. Sleep like a baby tonight czaruje. Volcano naprawde rozwala. This is where you can reach me now to dla mnie najdziwniejszy utwór U2, no disco :), ale nie mówie,że taki zły, jest taki wkurzająco fajny:). Super, że trzymają cały czas wysoki poziom jednocześnie robiąc co innego

El silencio se vuelve melodia

#5659 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:14

Zod, on 10 Sept 2014 - 20:12, said:

Kobieto....nikt się w takie rzeczy nie bawi. ;)

Jak to nie  to dobry sposób na pobranie nowej płyty z youtube w formacie mp3. Ja nie mam konta na iTunes.

#5660 Zod

Zod

Użytkownik

• Members
  • 621 Postów

Napisano 10 września 2014 - 21:18

Toć lepiej się nie męczyć i pobrać np. z piratebay albo jakiegoś bloga. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych