Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#5681 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 10 września 2014 - 22:48

chrapcio, on 10 Sept 2014 - 21:38, said:

Też mam takie odczucie, ALE na wczorajszej konferencji zapowiedzieli, że współpraca z Apple będzie trwała przez kilka lat, więc raczej jest to niemożliwe (mam nadzieję :P )

Wiadomo, że na pewno wyruszą w trasę. Po zakończeniu trasy na 100 % pojawi się kolejna "the bestka" - w 2016 przypada przecież 40 lecie zespołu. Ta współpraca mogłaby dotyczyć SOE i właśnie zestawu największych hitów  ;) Byłoby to coś na wzór "Part Lies Part Heart Part Truth Part Garbage" R.E.M. 

Dołączona grafika

#5682 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 22:48

Billboard: "Źródła blisko zespołu mówią, że trwają rozmowy by wypracować, żeby U2 mogło wziąść w udział w rozdaniu następnych nagród Grammy".

Kilka komentarzy:

Joerg: "Wspaniały album i świetny ruch ze strony apple, akademia powinna im to umożliwić zasługują na to."

Rocanblues: "Słyszałem album. Niesamowity."

Lazyjay: "Kocham tę idę i kocham U2. Problem w tym, że piosenki brzmią jak nijaki pop, nic interesującego. Stracona okazja dla zespołu, który mógł więcej wnieść."

dbensonu2: "Pamiętam kiedy wyszło Achtung Baby i byłem bardzo rozczarowany i myślałem, że album jest nic nie warty po kilku odsłuchaniach. Cóż to nie trwało długo i szybko wyrosło na mój ulubiony album. Dajcie sobie kilka więcej razy to odsłuchać w słuchawkach i może zmienicie zdanie. Ale szanuję wasze zdanie. Dbajcie o siebie."

#5683 człowiek

człowiek

Użytkownik

• Members
  • 372 Postów

Napisano 10 września 2014 - 23:02

Nieco moich odczuć o albumie po około 10 przesłuchaniach:

1. The Miracle ( of Joey Ramone) – singiel, mhm jakoś mnie nie powalił, ma przesterowaną gitarę, rockowy pazur, oooo będzie się pewnie niosło na koncertach, jest zdecydowanie lepiej niż z GOYB, ale mimo wszystko takie 3.5/10
  2. Every Breaking Wave – miałem okazję słyszeć ten kawałek na 360 w Wiedniu, zagrany „akustycznie” po Ajstylu, tylko Bono i Edge, podobał mi się jego ascetyzm, teraz jest bardziej dopracowany ze wstępem jakby z WOWY, refren inny niż z sesji NLOTH, trochę psuje mi tu klimat, ogólnie ok. 5.5/10
  3. California  - początek fajny Beach Boysowy, potem lekka gitarowa zrzynka z Arcade Fire, taki lekki kawałek w sam raz na kalifornijską plażę, ale na kolana nie rzuca.4/10
  4. Song for Someone – początek to Colplayowe Oceans , które niestety przechodzi w Tedder’owe One Republic, nie chwyciło. 3/10
  5. Iris – kawałek taki radio friendly, podejście pod refren w stylu Davida Guetty( pewnie niechybnie doczeka się jego remixu :P), przy końcu klawisze jakby z Muse, raczej skip. 3/10
  6. Volcano – zaczyna się fajnym basikiem Adama, chwytliwy falsetowy refren, potem wykorzystanie Glasto, zaczyna się coś dziać. 5.5/10
  7. Raised By Wolves – prawie rapowy początek Bono, potem wchodzi Edge z klimatami jak z War’a i TUF, świetne przejście do refrenu, oj dzieje się tu dzieje i te klawiszki proste prawie prostackie, a jak idealnie pasujące. Bardzo dobry tekst zaznaczę również. Ta piosenka ma potencjał filmowy. Początek płyty jak dla mnie. 8/10
  8. Cedarwood Road – Edge przypomniał sobie po raz drugi ( Stand Up Comedy poprzednio rzec jasna), że grał z Page’m w IMGL i „pożyczył” riff od starszego kolegi. Jest nieźle. 7/10
  9. Sleep Like a Baby Tonight – Kraftwerk, Rother i Eurythmics w jednym. Velvet Dress 21 wieku, wspaniały klimat. Dla mnie bomba  i kosmos na dzień dzisiejszy 10/10.
  10. This is Where You Can Reach Me Now – świetny początek nawiązujący nieco do Slug, fajne wejście z Soldier, Soldier, potem słychać  tu Broken Bells z Clashowym graniem. Wiele pomysłów, słychać tu dużo kombinowania, ale lubię takie muzyczne poszukiwania 7/10.
  11. The Troubles – idealny kawałek na zakończenie albumu, ładne smyki, Lykke Li w tle, świetnie płynie, lekka gitarka Edge’a . Jest pięknie. 9/10.

Podsumowując wychodzi mi takie 6.5/10. Po średnim bardzo NLOTH, jest nowe otwarcie. Czekamy co przyniesie SOE :)

Won't you come back tomorrow?
Can I sleep tonight?

#5684 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 598 Postów

Napisano 10 września 2014 - 23:04

Bremo, on 10 Sept 2014 - 21:46, said:

może będzie jakaś dystrybucja zapisów ze wszystkich koncertów na iTunes? ;p

Wiem, że byłaby to ciekawa sprawa, ale z drugiej strony może to zablokować dość mocno wydanie jakiegokolwiek bootlega video z koncertów. Generalnie forma U22 + Edge Picks była nie najgorsza, czyli na koniec poproszę o najlepsze utwory z trasy + DVD i jest OK. Ale pokusa koncertu z Polski w jakości profesjonalnej kusi...

Swoją drogą chyba do końca roku u2.com powinno coś zaproponować subskrybentom? Może jakieś odrzuty co już nie będą wykorzystywane? Po wpadce z książką (swoją droga odwołującą się do początków kariery :rolleyes: tak jak album) obiecywali, że będzie raczej powrót do płyty z muzyką.

Koniec końców jakby się postarali to za pół roku w najlepszym scenariuszu moglibyśmy mieć SoI + SoE + CD od u2.com - czym na pewno nadrobili by zaległości wydawnicze z ostatnich 4-5 lat :D

#5685 Bart.1551

Bart.1551

Użytkownik

• Members
  • 771 Postów

Napisano 10 września 2014 - 23:07

Hmm, ciekawi mnie kwestia tej wieloletniej współpracy z Ejplem... Już to widzę, Apple Zone- najlepsze miejsca pod sceną, na które możesz się dostać tylko dzięki aplikacji w ajfonie :D

#5686 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 23:10

Twitter:

D.S. "przez to ze u2 "rozdali" album to ich cały czas słucham hahah 1f602.png"

G "fajnie u2 żę wjebaliście się na mój telefon ale nie dzięki"

CTA "Mama mi zazdrości tego że od Apple dostałem w dniu premiery za darmo album U2. Ona wielka fanka."

M.D "Po kilku(nastu) odsłuchaniach mogę napisać, że moimi faworytami z "SoI" U2 są: "Cedarwood Roae", "Every Breaking Wave" i "California""

#5687 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 744 Postów

Napisano 11 września 2014 - 02:23

ja tu jestem tylko moderatorem i czuwam żebyście się nie rozszaleli za bardzo. od serca polecam wrócić na poprzednią stronę dla postów Yarpena i Człowieka. ja się z nimi na razie w miarę zgadzam ale będę na nich cięty jak brzytwa odpisując (celowa susza roku, tak). ale jeszcze właśnie jako moderator, proszę. starajmy się zachować względny porządek, taki apel ogólny, wiecie, nie za dużo kurwienia a o nowej trasie i Songs Of Experience zrobimy soon nowe wątki ;)

fejsszit

#5688 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 744 Postów

Napisano 11 września 2014 - 02:49

ok, dla zachowania względnego porządku, prosiłbym.

newsy o trasie koncertowej wrzucać tu http://u2forums.com/...rasie/?p=237995

a newsy o ewentualnym drugim albumie tu: http://u2forums.com/...nce-nowy-album/

to tymczasowe rozwiązanie zanim zrobimy nowy dział na wszytko ale to ułatwi obsłudze forum... obsługę forum. także bez spiny ale serio ułatwi i prosimy.

fejsszit

#5689 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 11 września 2014 - 06:50

Na Itunes można odtworzyć całą konferencję: https://itunes.apple...d470664050?mt=2

Jak ktoś może wyciągnąć z tego video z U2 to niech wrzuci jakiś mpg do ściągnięcia :)

#5690 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 11 września 2014 - 08:22

The Miracle (of Joey Ramone) dzisiaj piosenką dnia w Trujce. Jak powiedziała pani prowadząca, cały album jest od wczoraj dostępny za darmo dla subskrybentów strony U2.com. Także jak ktoś jeszcze nie ma to wiecie co należy zrobić ;)

See through in the sunlight

#5691 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 11 września 2014 - 09:40

Nie sądziłem, że to możliwe, ale Every brzmi jeszcze lepiej niż podczas trasy 360. Ten bas na początku tyko brzmi jak żywcem skopiowany z WOWY, ale z drugiej strony nie wiem czy to można rozpatrywać w kategorii wady. 

#5692 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 11 września 2014 - 10:32

Guy Oseary o strategii wypuszczenia płyty:

"Pojawiło się kilka możliwości i superbowl był jedną z nich, byliśmy gotowi by wystartować i chcieliśmy wspomóc kampanię RED. Zespół pracował nad tą płytą przez pięć lat i pomysł zrobienia jeszcze kilku rzeczy dla fanów na początku tego roku by na nowo połączyć się z naszą publicznością to coś o czym pomyśleliśmy. Byliśmy u Jimmego Fallona, wypuściliśmy piosenki, zrobiliśmy soundtracki do filmu o Mandeli i wystąpiliśmy na oscarach, kilka rzeczy by utrzymać chłopaków w ruchu na początku roku. Przez ostatnich kilka miesięcy byliśmy w kontakcie z apple a oni byli bardzo pomocni i trzeźwo myślący i mają bardzo silne relacje z zespołem, to wszystko przyszło razem bardzo naturalnie."

#5693 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 11 września 2014 - 11:18

Anja.S, on 10 Sept 2014 - 18:00, said:

The National lepsze smuty robi :(

ile ja na ten post czekałem  :D

#5694 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 11 września 2014 - 11:49

Ocena Mojo: The result is their best and most thematically complete album since Achtung Baby.

#5695 Zod

Zod

Użytkownik

• Members
  • 621 Postów

Napisano 11 września 2014 - 12:21

A Mark Lanegan robi jeszcze lepsze. ;)

#5696 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 11 września 2014 - 13:03

Nie wiem, dziwnie mi się czyta te negatywne opinie (oczywiście szanuję). Ja zawsze, tak jakoś mam, że kolejne albumy (wszystkich zespołów) traktuję nie tylko jako osobne dzieło, tylko jako uzupełnienie jego dorobku, repertuaru. Bo myślę, że na tym polega też wydawania kolejnych płyt - eksperymentowaniu, zastanawianiem się, czego zespołowi w repertuarze brakuje

I może jako ALBUM wolę ostatni twór Bowiego, czy nawet Springsteena, dużo lepiej pewnie będzie mi się go (Bowiego) słuchało jako zamknięte dzieło, jest bardziej spójny. Ale dla mnie są takie same jak ich poprzednie, nie wzbogacają ich repertuaru, ot odświeżone wersje znanego nam ich stylu (taki sposób wydawania albumów też uważam za OK, bardzo lubię the next day). Kompletnie nie interesuje mnie wykonanie tych albumów live. A to jest U2, które ma już dorobek, za który ich kocham, dlatego ten album odbieram  w tym kontekście. Już się wiercę i zastanawiam, ile-dziesiąt wersji tych kawałków jeszcze wskoczy do mojej biblioteki :)

Dlatego porównywanie przy wystawianiu oceny albumu 36-letniego zespołu z przynajmniej 6-oma IMO genialnymi albumami (TUF, TJT, AB, Zooropa, Pop, ATYCLB), do rewelacyjnych krążków kapeli, które mają na koncie 1,2 albo nawet 3 kapitalne wyroby jest nie w porządku IMO (to już nie w kontekście Bowiego tylko AF itd., w ogóle ogólna surowość oceny). Dajmy im odetchnąć, tworzyć, na swoją wielkość już zapracowali. Tak jak acr (buzi!), od raz testujesz album w wyobrażeniu, czy nieznany nowy zespół mógłby się wybić taką płytą. To nie jest nieznany zespół, to nasze dziady na emeryturze, i jak na ten stan rzeczy, IMO ten album jest świetny!

#5697 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 11 września 2014 - 13:20

na U2.com jest ankieta, w której głosujemy na najlepszy utwór z 1 strony longplaya. Jak na razie Every Breaking Wave prowadzi, a za nim California. Serio takie słabe to Iris jest? :P

#5698 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 11 września 2014 - 14:22

Co typujecie na drugi singel? Bo rozumiem, że pierwszym (na razie nieoficjalnym) jest Miracle. Osobiście chciałbym Sleep albo Troubles, ale zapewne postawią na coś szybszego jak Volcano czy California.

#5699 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 11 września 2014 - 14:25

Zdecydowanie Every Breaking Wave. Taki układ jak przy NLOTH - najpierw szybkie Buty, potem wolne, typowo jutowe Magni.

Ale to pod warunkiem, że w ogóle będą teraz jakieś single co pewne nie jest.

See through in the sunlight

#5700 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 11 września 2014 - 14:25

The Miracle jest już chyba oficjalnym singlem zwłaszcza, że jest już znana okładka do niego

U2_TheMiracleofJoeyRamone_single-cover-1

A na drugi singiel obstawiam EBW

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych