Skocz do zawartości

Zdjęcie

Songs Of Innocence

U2 nowy album album u2 u2 płyta nowa płyta u2

• Please log in to reply
7779 replies to this topic

Ankieta: Songs Of Innocence (93 użytkowników oddało głos)

Który utwór/utwory powinny zostać singlami promującymi Songs of Innocence?

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (11 głosów [4.04%])

Procent z głosów: 4.04%

2. Every Breaking Wave (53 głosów [19.49%])

Procent z głosów: 19.49%

3. California (There Is No End To Love) (26 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. Song For Someone (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

5. Iris (Hold Me Close) (10 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

6. Volcano (14 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

7. Raised By Wolves (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

8. Cedarwood Road (5 głosów [1.84%])

Procent z głosów: 1.84%

9. Sleep Like a Baby Tonight (22 głosów [8.09%])

Procent z głosów: 8.09%

10. This Is Where You Can Reach Me Now (18 głosów [6.62%])

Procent z głosów: 6.62%

11. The Troubles (35 głosów [12.87%])

Procent z głosów: 12.87%

12. Lucifer's Hands (8 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

13. Crystal Ballroom (45 głosów [16.54%])

Procent z głosów: 16.54%

14. The Troubles (jakaś alt version) (1 głosów [0.37%])

Procent z głosów: 0.37%

15. Sleep Like A Baby Tonight (też jakaś alt version) (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

16. The Miracle (Of Joey Ramone) (acoustic) (1 głosów [0.37%])

17. Every Breaking Wave (acoustic) (6 głosów [2.21%])

Procent z głosów: 2.21%

18. Song For Someone (acoustic) (0 głosów [0.00%])

19. California (acoustic) (0 głosów [0.00%])

20. Raised By Wolves (acoustic) (1 głosów [0.37%])

21. Cedarwood Road (acoustic) (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#5601 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 10 września 2014 - 16:25

Anja.S, on 10 Sept 2014 - 15:18, said:

U mnie po osłuchaniu "na zimno" jest tak 6/10. Zobaczymy za parę dni. Piałam z zachwytu nad NLOTH, teraz w ogóle nie wracam.

O to to. Mam tak samo jak Ty. Dupy mi nie urwało, ale jest całkiem przyjemnie i przede wszystkim inaczej (a przynajmniej tak sobie wmawiam). 

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#5602 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 Postów

Napisano 10 września 2014 - 16:25

A ja mam nieodparte wrażenie, że słucham b-sidów (znakomitych ale jednak B). No i ja się zapytuję: gdzie jest do jasnej cholery "Moment of You"? Na NLOTH nie wcisnęli ale teraz byłem prawie pewien. Cudo to przecież jest (a nie ma).

#5603 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 10 września 2014 - 16:32

Ale chodzi o to, ze to blog Polityki. To jest jednak mocno opiniotwórcze medium. A niestety ten wpis, to wyzłośliwanie się. 

Mnie już nawet nie ten wpis tak wkurza, co opinie zebrane w jednym haśle "skończyli się na Kill'em all". A jak Ci się podoba to jesteś fanatykiem. A najbardziej mnie ujęły komentarze chwalące wpis, ale z tekstem, ze bez słuchania wiadomo, ze to kupa. Czytam Pana Chacińskiego również, ale rozczarował mnie ten wpis. I kolejny raz kwestia "sprzedania się". Ale tyle razy już o tym rozmawialiśmy..

#5604 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 10 września 2014 - 16:36

Nie ma co dyskutować. Krytyka dla krytyki.

El silencio se vuelve melodia

#5605 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 Postów

Napisano 10 września 2014 - 16:55

Ktoś w komentarzach na polityce dobrze podsumował tamtejszą "recenzję": "Świetny tekst, autor prawdopodobnie jest głuchy. Ta recenzja powinna śnić się każdemu “dziennikarzynie” po nocach – tak, kiedyś możesz upaść tak nisko i napisać coś tak kiepskiego. Ta płyta może nie jest genialna i przełomowa, ale jest bardzo dobra. Nie wiem jaką dawkę LSD musiałbym wziąć żeby usłyszeć na tej płycie Franz Ferdinand, ale prawdopodobnie nie mniej niż wiadro. Wstyd drogi “recenzencie”, szkoda czasu na rozpisywanie się, zdecydowanie poświęce go na odsłuchanie po raz kolejny tej płyty. Pozdrawiam!"

I szczerze - można krytykować, ale jak ktoś 1/3 tekstu jeździ po Apple i rzuca złośliwymi komentarzami to jak inaczej traktować taką recenzję? Popłuczyny i tyle...

#5606 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 16:56

Łatwo napisać, że zespół nic nie osiągnie, że spoczął na laurach dawno zdobytej chwały i z pewnością z ich strony nie spotka nas już nic genialnego, ba nic nawet dobrego? Ale jaki redaktor muzyczny ma na tyle odwagi by postawić tezę, że od czasów Joshua Tree, zespół tak naprawdę skupia się na odcinaniu kuponów z tych zamierzchłych czasów kiedy raz jedyny w historii udało im się rozbłysnąć legendarnym światłem. Stąd bulwers. :mellow: Nawet gdyby rozprawiać o samej erze po Achtung Baby, są to dokonania niezaprzeczalne.  Ale my tu gadu gadu a tam ludzie klikają napędzając i spieniężając tą całą ich opiniotwórczą machinę i o to (im) tu chodzi. Kontrowersyjne opinie przyciągają uwagę.  ;)

#5607 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 10 września 2014 - 16:57

kade, on 10 Sept 2014 - 15:32, said:

Ale chodzi o to, ze to blog Polityki. To jest jednak mocno opiniotwórcze medium. A niestety ten wpis, to wyzłośliwanie się. 

Mnie już nawet nie ten wpis tak wkurza, co opinie zebrane w jednym haśle "skończyli się na Kill'em all". A jak Ci się podoba to jesteś fanatykiem.

Chyba czytamy inne wpisy, bo Chaciński dał tam AŻ 4/10. Ja na razie daję 2/10. Co do opiniotwórczości, to chyba przesadzasz. A poza tym, jak się czyta większość tutejszych wpisów, jeden "bardzo merytoryczny" nawet wytknął Chaciński, to trochę dziwię się, że gość w ogóle ma ochotę odpisywać.

#5608 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 10 września 2014 - 16:57

Pomijając recenzje , podoba mi się bo szóstym odsłuchu.
EBV super , wole niż tą nijaką wersje z trasy na która nie mieli zadnego pomysłu.
Miracle daje zajebistego czadu , Bootsy mogą mu skoczyć , Song For bardzo ładne , California rozrywkowa ale daje rade jako przebojowy singielek , Iris mega mi sie podoba , tylko chorek mnie denerwuje( tutaj Sort of Homecoming pelna geba) :D Volcano ani ziebi ani grzeje takie kolejne Vertigo i ladnie wkrecili to nieszczesne Glasto. Wilki i Cedry moim zdaniem wysoki top tej plyty super skrojone. Sleep Like A Baby - moc , cala era okolo Popowa sie przypomina. There is Where You ... No to nie bardzo , nie wiem co z tym zrobic , niby do tanczenia , ale nie podchodzi za specjalnie. Troubles , bardzo ładne , i chyba jedyny automat perkusyjny na płycie , pani ładnie partneruje Boniasowi i na koniec gitarka ktorej troche brakuje. 6,5(7)/10 Uczciwie , jest dobrze ;) Napewno mniejsze wątpliwości niż przy NLOTH. Z którą do teraz mam problem , oprócz kilku ulubiencow z niej.
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#5609 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:07

Po pierwszych przesłuchaniach The Troubles wybija się zdecydowanie ponad inne utwory. Właśnie takie nowe U2 chciałem usłyszeć. Utwór może nie na pierwszy singiel, ale na kolejny jak najbardziej. Słucham do bólu. Na resztę nie mam póki co aż takiej ochoty.

#5610 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:12

Mnie to rybka, czy Chaciński dał 4/10 czy 0/10. Ma prawo. Ale jako poważny dziennikarz mógłby jednak się trochę do tekstu przyłożyć. Serio tylko FF tam słyszał?

#5611 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:19

Anja.S, on 10 Sept 2014 - 15:59, said:

Nie, to nie jest dobry komentarz. Zamiast wymienić punkt po punkcie co jest źle, komentujący stał się internetowym krzykaczem, który umie tylko użyć ad personam. A jak już ktoś używa w komentarzu "Dziennikarzyna", "WSTYD" i "popłuczyny" to mnie za przeproszeniem członek męski strzela. Ludzie.

Bardzo dobry komentarz cechujący się sporą dawką absurdalności, ale to w końcu drogowskaz w tę stronę :) -  totalnej bezsensowności - wskazał sam autor recenzji produkując te bzdety. :lol:  Sam nie wiem czy to recenzja płyty, zegarka, iphone'a czy przegląd rynku technologicznych gigantów - Gdyby nie nazwa działu w jakim to jest zamieszczone - miałbym problem z identyfikacją - a na Boga miało tam być o muzyce. Więc pole dla popisu wykorzystane, jedynie szkoda, że zmysł słuchu w tej recenzji nie był dominującym elementem  pozyskiwania informacji :D  Raczej dodatkiem do krytyki mainstreamowego zabiegu. :blink: Więc jeśli jakiś członek męski strzela to po intelektualnej masturbacji autora wystrzelił właśnie wczoraj.  :P

#5612 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:20

Mi w The Troubles ta pani się na tyle podoba, że mogłoby tam nawet Bono nie być :D.

#5613 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:27

Wie ktoś czy krąży gdzieś wczorajszy występ w full hd ?

#5614 Rodia

Rodia

Użytkownik

• Members
  • 1 869 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:35

Chciałbym tu delikatnie zaapelować do wszystkich, aby powstrzymali emocje na wodzy i nie wypisywali chamskich komentarzy pod recką Chacińskiego. Fani U2 są już naprawdę wystarczająco długo znani z fanatycznego i zaślepionego podejścia do Bono i takie wpisy tylko tę reputację potwierdzają. Taka sama sytuacja miała miejsce 5 lat temu, gdy zdaje się redaktor Ambrożewski z serwisu screenagers zjechał Bootsy, po czym doświadczył zmasowanego ataku użytkowników tego forum na swoją osobę i uszy. Acr wtedy apelował o powstrzymanie się od takich rzeczy, a mi nie pozostaje nic innego jak ów apel sprzed 5 lat teraz powtórzyć:

NIE RÓBCIE SIARY, JEZUS MARIA.

#5615 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:38

pop, on 10 Sept 2014 - 16:27, said:

Wie ktoś czy krąży gdzieś wczorajszy występ w full hd ?

Na youtube właśnie wykasowali dźwięk, ale zdążyłem zempetrójczyć, jakby kto chciał (a nie miał). Z wersją HD chyba może być problem, to zdaje się był wyłącznie streaming i to marny. Ale jakby ktoś trafił, to dawajcie.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#5616 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:40

13.10.14 i nowa płyta w sklepach. NOWA!!! To byłoby coś. Ja głupi i naiwny liczę na to.

#5617 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:43

Johnny99, on 10 Sept 2014 - 16:38, said:

Na youtube właśnie wykasowali dźwięk, ale zdążyłem zempetrójczyć, jakby kto chciał (a nie miał). Z wersją HD chyba może być problem, to zdaje się był wyłącznie streaming i to marny. Ale jakby ktoś trafił, to dawajcie.

https://mega.co.nz/#...9IDDEgYnPNI_ysw Tu jest w dobrej wersji. Smacznego. :)

#5618 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:44

Srututu recenzje. Nigdy nie będzie tak, że dziennikarz muzyczny, nawet z najwyższej półki, pozbędzie się subiektywnej opinii. Też lubię B.Chacińskiego i jak pamiętam Pan ten od zawsze negował U2 w mniejszym bądź większym stopniu. Nie pamiętam też, aby piał z zachwytu nad jakąkolwiek mainstreamową płytą od dłuuuższego czasu (chyba tylko nowe The Black Keys było u niego na dużym propsie). Człowiek jest skupiony na zupełnie innym targecie i chwała mu za to, że pokazuje muzykę, o której słyszeli tylko podobni jemu. Ale serio, już dawno czytam jego opinie jako standardowy przegląd wydarzeń i nic poza tym. Innym też to radzę, bez spiny i nerwów.

Wracając jednak do płyty i pomijając wszystkie opinie za i przeciw. Nie ma tak, że wszystko jest cudne i fantastyczne jak spadająca gwiazda. Ale jedno trzeba oddać nowemu albumowi -> nareszcie czuć w nim spokój i wewnętrzne spełnienie zespołu. Zero nastawienia na sukces, pierwsze miejsca na listach i hity z satelity. Pomijając ważny fakt, że mieszanka muzycznych inspiracji sprawdza się w tym przypadku znakomicie, najbardziej istotne jest, że nasi chłopcy zostali sprowadzeni do parteru i zrobili po prostu coś dla siebie a nie dla mas. Jest świeżość, ale i powrót do korzeni, gdzie wielka sława jeszcze nie pukała do drzwi. Kupuję to z nawiązkową, bo zupełnie nie liczyłam na taki obrót sprawy i album w takiej formie z takimi tekstami. W bardzo wielu momentach jest pięknie, ostatnia czwórka płyty, na czele z zamykającym 'The Troubles' daje tej płycie argumenty na bycie czymś więcej niż tylko kolejnym albumem w szerokiej dyskografii. NLOTH przegrywa dużo w porównaniu z SOI, które ma do zaoferowania o wiele więcej. Mniej polityki, a więcej emocji i osobistych historii. Widzę tu pełnoprawną koncept-płytę, która zdecydowanie będzie stanowić jakiś całościowy element razem z Songs of Experience. Za 'Californią' i 'Raised by Wolves' przepadam najmniej, ale nie zmienia to faktu, że słuchając całości mam wrażenia, że dopełniło się tutaj wszystko jak trzeba, bez żadnego wstydu. Chce mi się słuchać w kółko i tak właśnie miała wyglądac właściwa reakcja na nowy album. Jest dobrze! :)

IrishGirl z u2.heh.pl

#5619 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:51

Redgar, on 10 Sept 2014 - 16:43, said:

https://mega.co.nz/#...9IDDEgYnPNI_ysw Tu jest w dobrej wersji. Smacznego. :)

Dzięki :)

#5620 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 10 września 2014 - 17:51

This Is Where You Can Reach Me poleciało przed chwilą w RMF FM ! Ludzie, co się dzieje ! :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych