Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koncerty

3322 replies to this topic

#101 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 00:54

A nie 24 przypadkiem.? Tromba podaje, 24 luty godz. 20 :wink:

Szczerze mówiąc listę koncertów mam z forum rockowemiasto.pl. Źródło, które je tam napisało wydało mi się sprawdzone. Natomiast jak widać, nie ma jeszcze kilku dat. Być może na listę nałożone zostaną poprawki.

Pozdrawiam,

roopa

#102 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 08:20

2 marca w Lublinie wystąpi Grzegorz Turnau, w ramach trasy promującej płytę " Historia Pewnej Podróży ". Na 90% idę.

#103 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 Postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 12:14

a propos Lublina

25 lutego w Lublinie koncert Akademickiego chóru Uniwersytetu Gdańskiego wraz z triem jazzowym(fortepian, instrumenty perkusyjne, celesta) chór wykona Mszę jazzową napisaną przez Leszka Możdżera :D

Zapraszam! tylko jeszcze nie wiem gdzie:PP
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#104 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 14:29

Sam Leszek Możdżer również wystąpi w Lublinie 3 marca w Filharmonii. Cen biletów na oba koncerty na razie nie znam.

#105 Scarlet

Scarlet

Użytkownik

• Members
  • 204 Postów

Napisano 26 stycznia 2007 - 19:31

a propos Lublina

25 lutego w Lublinie koncert Akademickiego chóru Uniwersytetu Gdańskiego wraz z triem jazzowym(fortepian, instrumenty perkusyjne, celesta) chór wykona Mszę jazzową napisaną przez Leszka Możdżera :D  

Zapraszam! tylko jeszcze nie wiem gdzie:PP

Koniecznie napisz dokładnie gdzie i kiedy odbędzie się koncert! A jeśli po koncercie będziecie mieć czas, to zapraszam Cię na grzańca! :wink:

#106 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 11:23

12 marca w Warszawie, w Teatrze Muzycznym "Roma" wystąpi Alphaville.

#107 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 20:44

Beastie Boys na Openerze

#108 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 21:17

Beastie Boys na Openerze

To już trochę nie pasuje do "nowe kapele, zero geriatrii" ;) więc tak sobie myślę, że skoro zapraszają kapele któa gra od połowy lat 80tych, to czemu by nie New Order jakieś, Oasis, Blur, coś.

#109 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 29 stycznia 2007 - 21:46

Nie no, przepraszam bardzo, pierwszy raz jadę na Open'er, więc ma być coś fajnego :D.
Radiohead chciałabym bardzo, ale to bardzo na przykład.
A z polskich to ten zespół, który ma dźwięk mętny i teksty do korekty ;). Znaczy się Afro Kolektyw. No i The Car is On Fire.

#110 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 00:06

Beastie Boys na Openerze

A jestem ciekaw w jakiej oni są formie:)... Chyba "Sabotage" na zawsze pozostanie jednym z moich ulubionych teledysków - nie wiem czy wiecie, że nakręcono go za 100$ czy coś koło tego:D. Ostatnią płytą "Bistich" jaką kupiłem była ""Hello Nasty" i bardzo mi się podobała. Potem już nie śledziłem tego co robią.

Jest to jednak jeden z zespołów, które mają u mnie największy szacunek. Nagrali sporo świetnych kawałków.

Pozdrawiam

roopa

#111 zewlak

zewlak

Użytkownik

• Members
  • 541 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 00:48

Beastie Boys na Openerze

Ale teraz to oni już grają Rap czy HipHop. Jak zwał tak zwał. Właśnie przesłuchałem ich ostatnich piosenek i niestety nie podchodzi mi to z żadnej strony...

#112 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 01:35

Ale teraz to oni już grają Rap czy HipHop. Jak zwał tak zwał. Właśnie przesłuchałem ich ostatnich piosenek i niestety nie podchodzi mi to z żadnej strony...

Ale dlatego że generalnie Ci rap/hh nie podchodzi, czy że cienki materiał po prostu nagrali?

#113 zewlak

zewlak

Użytkownik

• Members
  • 541 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 11:47

Dlatego, ze nie lubię Rapu i HH. Po prostu to dla mnie nie jest muzyka, a to co oni tam robią to nie śpiew.

BTW. Czym się różni Rap od HH?

#114 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Napisano 30 stycznia 2007 - 11:54

Dlatego, ze nie lubię Rapu i HH. Po prostu to dla mnie nie jest muzyka,  a to co oni tam robią to nie śpiew.

niczym, w jednym recytują słowa z podkładem automatu perkusyjnego, a w drugim to samo :wink:

ble...na samo słowo HH albo rap robi mi sie niedobrze :?

#115 Tyśka

Tyśka

Użytkownik

• Members
  • 311 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 12:10

Beastie Boys? Hmmm...
Mam nadzieję, że zagrają " Intergalactic" :P

#116 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 12:43

HH to styl życia, a rap to muzyka. Podobno ;)
Tak mi źą jeden tłumaczył :wink:
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#117 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 13:16

Dlatego, ze nie lubię Rapu i HH. Po prostu to dla mnie nie jest muzyka,  a to co oni tam robią to nie śpiew.

niczym, w jednym recytują słowa z podkładem automatu perkusyjnego, a w drugim to samo :wink:

Pieprzenie.
Ściągnijcie se choćby Trenera Szewczyka z tej stronki:
http://afrokolektyw.elysium.pl/mp3.htm
Polski HH owszem, w większosci oscyluje w granicy dna i rzadko osiąga jakąś przyzwoitą formę, aczkolwiek większość to jednak nie wszystko i proszę mi tu nie zaliczać Afro Kolektywu, Fisza Emade, Pana Duje P, Lilu czy innych typków i typówek którzy dają radę, do ogólnego obrazu nędzy i rozpaczy polskiej sceny gatunkowej.

Z zagramanicznych chciałbym na Open'erze usłyszeć Gnarls'a Barkley'a, zasadniczo rapera, ale słyszeliście choćby jego hicior letni Crazy? Jak nie, to polecam poszukać sobie na youtube, jak tak, to powinniście wiedzieć że prawdziwy rap to jednak coś więcej, coś ciekawszego niż ziomki z ławeczek skręcające blunt'y a potem tandetne bity na amigach i mruczący pod nosem o pierdołach i złym życiu.

Joł.

#118 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 13:30

Muzyczny analfabetyzm.

#119 Guest_Panna Anna_*

Guest_Panna Anna_*
  • Guests

Napisano 30 stycznia 2007 - 13:34

Czyżby jednak Stonesi...?

http://www.iorr.org/tour05/tour07.htm

#120 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 30 stycznia 2007 - 13:43

Z tego co wiem - hiphop to cała subkultura, obejmująca, obok muzyki ( rapu ) także np. graffiti i breakdance. Natomiast rap to, w szerszym znaczeniu, gatunek muzyki, a w węższym '' gadanina '' do rytmu. Za przyjęciem węższego znaczenia przemawia przede wszystkim to, że z rapem spotykamy się także w innych rodzajach muzyki ( np. Anthony Kiedis z RHCP też '' rapuje '' ). Wtedy muzykę, będącą częścią subkultury hiphopowej należałoby określać po prostu jako '' hiphop ''. Jest kilka płyt hiphopowych, które lubię ( np. '' Hypocrisy Is The Greatest Luxury '' Disposable Heroes Of Hyphoprisy czy '' Late Registration '' Kanye Westa ), ale generalnie, przynajmniej z tego co przesłuchałem na Pitchforku, najlepszy obecnie hiphop to rzeczywiście twórczość muzycznych analfabetów. Wszystkie kawałki są zbudowane na tym samym schemacie - bierzemy beat, dokładamy jakiś zaloopowany temat muzyczny ( najczęściej sampel - powtarza się on przez cały czas trwania utworu bez zmian, w związku z czym już po mniej więcej minucie chce się nim rzygać ), oraz nawijamy o tym, że świat jest be, a my ( hiphopowcy ) jesteśmy cacy.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych