Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koncerty

3322 replies to this topic

#81 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 13:47

Nie trzeba być zagorzałym fanem zespołu żeby iść na koncert.Wydaje mi się że RHCP są na tyle profesjonalną grupą, że wieczór w ich towarzystwie może być całkiem udany.Kilka fajnych pioseneczek przecież mają.

#82 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 13:53

Nie trzeba być zagorzałym fanem zespołu żeby iść na koncert.Wydaje mi się że RHCP są na tyle profesjonalną grupą, że wieczór w ich towarzystwie może być całkiem udany.Kilka fajnych pioseneczek przecież mają.

Generalnie masz rację, ale ja na samą myśl o tym, że wyjdzie ta sflaczała mu... ekhm, hmm, Anthony Kiedis, i zacznie beczeć do mikrofonu " kaaalyyyfornia rest in piiiiiis " albo " heeeejoooo lysyn łodajseeeeejoooo " dostaje mdłości. Ten zespół kiedyś był nawet spoko, ale na samą myśl o tym, co reprezentuje sobą teraz, naprawdę robi mi się niedobrze. Przypomina mi się coś, co powiedział mi kiedyś kumpel, były zagorzały fan Metalliki, kiedy zapytałem go, czy wybiera się na ich ostatni koncert w Chorzowie - powiedział że nie, bo nie chce sobie psuć miłych wspomnień.. A ja np. mam takie wspomnienia, że swego czasu założyłem specjalny zeszyt, do którego ręcznie ( nie miałem drukarki ) słowo po słowie przepisałem wszystkie teksty z Blood Sugar Sex Magic ( a było to tym trudniejsze, że we wkładce do kasety były wydrukowane pismem jednego z muzyków :D ), żeby było mi łatwiej się ich nauczyć na pamięć :wink: Teraz więc, po tym co zrobili na dwóch ostatnich płytach, wolę udawać że ich nie ma.

#83 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 14:14

A ja np. mam takie wspomnienia, że swego czasu założyłem specjalny zeszyt, do którego ręcznie ( nie miałem drukarki ) słowo po słowie przepisałem wszystkie teksty z Blood Sugar Sex Magic

naprawdę, wzruszyłem się. :(

#84 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 14:19

A ja jutro na Kult się wybieram.I na pewno bedzie długo, z zaangażowaniem i w ogóle extra...

#85 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 14:53

Generalnie masz rację, ale ja na samą myśl o tym, że wyjdzie ta sflaczała mu... ekhm, hmm, Anthony Kiedis, i zacznie beczeć do mikrofonu " kaaalyyyfornia rest in piiiiiis " albo " heeeejoooo lysyn łodajseeeeejoooo " dostaje mdłości. ....

A może tak troszkę tolerancji ???

#86 maki

maki

Użytkownik

• Members
  • 165 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 15:31

kiedyś mnie bardzo irytowali, ostatnio się do nich przekonałam(bynajmniej nie za sprawa SA), a na koncert pojadę bo chcę zobaczyć ich na żywo i się spotkać z przyjaciółmi np z forum.

#87 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 18:01

Na redhotchilipeppers.com podtwiedzono następny koncert po Paryżu - Kopenhaga (jakiś festiwal od 5-8 lipca). Jak przyjadą do Polski jadę na 100%, kasa za prace w mediamarkt wpłynęła w końcu, więc fundusze są :D Jak na razie zebrałem 2 osoby, które jadą ze mną na 100%:D

Nie wiem jak na to patrzec... ale na last.fm http://www.lastfm.pl/event/118697 podają to jako wydarzenie! 1 LIPCA 2007 czy to jest prawda :shock: :D :shock: :D

#88 komandos

komandos

Kawał cholery!

• Members
  • 737 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 18:53

A ja jadę na 100% z moim bratem. Może uda nam się zwerbować kilku znajomych :)
Redów lubię i lubiłam od zawsze, jeszcze zanim zaczęłam słuchać U2. 'By The Way' to jedna z moich ulubionych płyt, a choć z ostatniej przesłuchałam tylko single, to też mi się podobają. ['Dani California' działała mi na nerwy, ale potem przestałam oglądać klip w TV i wszystko wróciło do normy]. A 'Snow' mi się podoba bardzo. Może mało Redowy - mało ma z brzmienia Redów przed BTW, ale nie jest kompletnie do bani.
Być może mam "pojechany" [modne słowo, zapamiętać :P] gust muzyczny. Trudno.
"U2's music lifts you up. It's big enough to do that. And in this turbulent year - where Hate has hit the headlines and Hope is in the small print - we've really needed it. Needed it all over the world."

Wielka, zielona, kosmata prawda, którą każdy ma swoją i nieustannie obrabia innym.

#89 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 Postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 21:50

hmmm no to teraz bedę mieć dylemat RHCHP czy PJ, pewnie to pierwsze bo pearl jam gra akurat w środku sesji...
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#90 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 11:11

A może tak troszkę tolerancji ???

A co ma do tego tolerancja ??

#91 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 13:08

Jak mi ktoś zwróci za bilet, koszty podróży i wypitą kawe/piwa w drodze, plus dorzuci ze dwie paczki L&M'ów na międzyczas, to pojadę nawet na Genesis z Filem Kolinsem. Ale że tak nie będzie, to koncert RHCP mam głęboko w pewnym miejscu ;]

Ja lubię ten zespół, serio. Mam nawet Californication oryginalne. To dobra płyta, fajna. Ale raz, że nigdy nawet nie pomyślałem że na ich koncercie mógłbym się świetnie bawić, że chciałbym, a dwa że ostatnie dwa albumy to raczej porażka, a pewnie większość materiału będzie z nich.

#92 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 14:03

O :). Zapewne Mysłowicka Trójca również się zjawi, prawda Mysłowicka Trójco..? ;] Taki Off to fajna sprawa jednak, szkoda by było przegapić.

alez oczywiscie!
Novia, fajnie bylo! a nasz kolea Łukasz z Gdanska bedzie? :lol:

#93 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:06

No, jeszcze trochę czasu jest, ale na Off'ie pewnie będę, bo jakiś większych przeszkód nie ma w sumie..Spać gdzie jest, także..;)

#94 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:13

No, jeszcze trochę czasu jest, ale na Off'ie pewnie będę, bo jakiś większych przeszkód nie ma w sumie..Spać gdzie jest, także..;)

No ba, tyle fajnych miejscówek dookoła, namiot Święta Radości Dzieci, parking przed szkołą.. ;)

[tak, zapomniałem o rezerwacji pola i tam z ziomami spaliśmy :D ]

#95 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 15:23

Mam rodzinę w Katowicach, więc rodzice będą spokojni i mi pewnie pozwolą jechać- a jak już pozwolą to różne dziwne rzeczy mogą się dziać...;D

#96 novia

novia

Użytkownik

• Members
  • 623 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 18:30

O :). Zapewne Mysłowicka Trójca również się zjawi, prawda Mysłowicka Trójco..? ;] Taki Off to fajna sprawa jednak, szkoda by było przegapić.

alez oczywiscie!
Novia, fajnie bylo! a nasz kolea Łukasz z Gdanska bedzie? :lol:

no oczywiście, że się zjawimy :D rezerwujcie sobie czas (i namioty :P) na 17-19.08, bo taki Off to naprawdę fajny jest.. ciekawe tylko, kto w tym roku zagra. Jak tylko na stronie pojawią się konkretne informacje, to napiszę.
kolegę Łukasza też wyciągnę, zresztą podejrzewam, że oporów stawiać nie będzie :wink: I mam nadzieję wyciągnąć jeszcze parę osób z forum.. :P

a co do noclegu jeszcze, to w ostateczności jakiś zorganizować chyba mogę :P no chyba, że tym razem nikt nie pójdzie spać :D
Eating lemons can help strengthen bones, prevent bad breath and increase energy!

Your signature is more powerful than you think

#97 Anka S

Anka S

Użytkownik

• Members
  • 63 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 21:01

hmmm no to teraz bedę mieć dylemat RHCHP  czy PJ, pewnie to pierwsze bo pearl jam gra akurat w środku sesji...

Tak, tak, to pierwsze, a przed koncertem piwko małe? :)

#98 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 21:11

Troszkę lokalnie - za czas jakiś w klubową trasę (wreszcie) rusza zespół Negatyw, oto daty koncertów i ciekawy news (podobno) z pierwszej ręki:

05 STYCZEN BIELSKO BIALA
06 STYCZEN SZCZYRK
14 STYCZEN STALOWA WOLA
10 LUTY CZERWIONKA
14 LUTY KATOWICE-WALENTYNKI Z RADIEM ROXY FM(BEDA NAGRODY UFUNDOWANE PRZEZ ROXY FM I SPONSOROW)
16 LUTY MYSLOWICE
21 LUTY POZNAN
22 LUTY BYDGOSZCZ
23 LUTY TCZEW
24 LUTY STAROGARD GDANSKI
25 LUTY GDANSK
27 LUTY BARTOSZYCE
28 LUTY LUBLIN
07 MARZEC OMAWIANIE SZCZEGOLOW
08 MARZEC OMAWIANIE SZCZEGOLOW
11 MARZEC ZIELONA GORA
14 MARZEC WARSZAWA
15 MARZEC KRAKOW

Zespół przygotowuje do stacji radiowych piosenkę Czesława Niemena "Jaki kolor wybrac chcesz". W połowie roku zespół zarejestruje koncert na DVD, który będzie dołączony do 4-tej płyty długogrającej, która ukaże się jesienią tego roku.

#99 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 22:02

Troszkę lokalnie - za czas jakiś w klubową trasę (wreszcie) rusza zespół Negatyw, oto daty koncertów i ciekawy news (podobno) z pierwszej ręki:

....
23 LUTY TCZEW

A nie 24 przypadkiem.? Tromba podaje, 24 luty godz. 20 :wink:

#100 ollka

ollka

Użytkownik

• Members
  • 9 Postów

Napisano 25 stycznia 2007 - 22:11

o Tczew! trzeba będzie się wybrać :wink:

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4