Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koszulki Forumowe 2015 a.k.a. U2forums iNNOCENCE+eXPERIENCE TOUR SHIRTS

• Please log in to reply
379 replies to this topic

#241 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 Postów

Napisano 03 października 2015 - 19:59

1 Anka S - 8 sztuk - 250 zł

2 Aguszka81 - 2 sztuki - 96 zł
3 Melon - 1 sztuka- 39 zł
4 Mars_2000 - 2 sztuki - 96 zł
5 Karolina111 - 3 sztuki - 97 zł
6 andie - 2 sztuki - 96 zł
7 arch - 1 sztuka - 39 zł
8 autek - 2 sztuki - 96 zł
9 Paweł = - 1 sztuka - 39 zł
10 MartinTexas - 2 sztuki - 82 zł

11 Elessar - 4 sztuki - 136 zł

Skończmy z tą dziecinadą i niech w końcu jakieś konkrety padną, Redgar, pliz. To naprawdę stało się niepoważne. 

#242 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 03 października 2015 - 20:20

W ogóle przejrzałem temat jeszcze z wiosny gdzie się rodziły pomysły i trzeba powiedzieć, że lipę odwalił też użytkownik @Pigol, który jeszcze w kwietniu obiecywał, że tematem się zajmie, a potem na forum już się nie pojawił.

Prosiłbym nie mieszać spraw i wątków. Z Pigolem ja się kontaktowałem i obiecał zająć się sprawą jeśli będzie miał czas i możliwości. Nie miał, tak w życiu bywa, dlatego temat przejął ktoś inny, tyle. Żadnej lipy, Pigol na poprzedni koncert w Polsce zrobił to wszystko świetnie i zawodowo, zrobiłby i teraz gdyby mógł. EOT.

#243 lookas

lookas

Użytkownik

• Members
  • 593 Postów

Napisano 03 października 2015 - 21:46

Dopisuję się do listy naiwnych.

12 lookas - 2 sztuki - 94 zł

Nie żywię urazy. Zakładam, że nie było żadnej złej woli. Coś nie wyszło, stało się. Koszulki chciałem na koncert, teraz może będą, może nie. Gdyby było coś wiadomo, to bym czekał. A tak, to proszę o zwrot kasy.

#244 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 03 października 2015 - 22:43

Ma ktokolwiek jakiś pozaforumowy kontakt z Redgarem? Przestał coś nas odwiedzać a bywał codziennie i to wielokrotnie. Rozumiem nie mieć czasu, ale zawsze te 5 minut powinno się znaleźć wieczorem czy kiedykolwiek, tym bardziej jak jest taka, dość poważna z resztą, sytuacja..

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#245 Martyna

Martyna

Użytkownik

• Members
  • 797 Postów

Napisano 03 października 2015 - 23:30

3 Melon - 1 sztuka - 39 zł
13 Martyna - 1 sztuka - 39 zł

Nie zamawiałam tej koszulki dla siebie, ale tym bardziej niesmak pozostał...

#246 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 03 października 2015 - 23:52

14 Caroli - 4 sztuki dla siebie, 4 sztuki dla U2 - 298 zl (zamowienie dn. 14.09.2015 00:08)

Wedlug Redgara zamowienia mozna bylo skladac bezterminowo. W sytuacji skladania zamowienia kontakt byl bardzo szybki, odpowiedz w ciagu pol - 1 dnia. Dostalam zapewnienie w korespondencji na Facebooku, ze koszulki maja zostac dostarczone pod wskazany adres przed moim wyjazdem na koncerty.
22.09.2015 o godz. 22:53, w zwiazku z wyjazdem do Berlina dnia 27.09. w godzinach porannych, zadalam pytanie "Czesc, na jakim etapie jest zamowienie?" i otrzymalam odpowiedz, a raczej pytanie kiedy wyjezdzamy. Nic ponad to.

23.09.2015 o godz. 09:15 ponownie zadalam to samo pytanie, rozwijajac co nieco swa wypowiedz:
"Tak, na Berlin, jak wiekszosc. Ponawiam pytanie, na jakim etapie jest realizacja koszulek forumowych? Po Berlinie nie beda mi potrzebne 4 meskie koszulki, pisalam o tym na forum przeciez."
Na zadane pytanie nie otrzymalam odpowiedzi.

Dlatego tez napisalam kolejna wiadomosc, wg. Redgara oficjalne pismo, w ktorym groze sadem. Informacje ta odebralam bedac juz w okolicach Mercedes-Benz Arena/East Side Gallery, czego dowodem jest hashtag U2ieTour na Facebooku ze zdjeciem w/w atrakcji (dla podstrony fanowskiej na U2.com).
Tresc mojej wypowiedzi (z dn. 24.09.2015 09:52):
"W sytuacji braku odpowiedzi na moje pytania i kontaktu, braku przesylki, odstepuje od umowy wykonania koszulek U2forums.com. Zwrot kwoty 298 zl prosze przekazac na konto z z ktorego wykonano przelew (imie i nazwisko) w ciagu 10 dni. W przypadku braku zwroconej kwoty skladam zawiadomienie do Prokuratury i Urzedu Skarbowego."

Odpowiedz oraz zwrot kwoty 298 zl na konto otrzymalam dopiero po napisaniu powyzszej wiadomosci, w ktorej opisuje jakie kroki podejme w przypadku braku zwrotu pieniedzy. Wplata zostala zaksiegowana dnia 28.09.2015.

W wyniku dokonania przelewu dysponuje adresem korespondencyjnym uzytkownika Redgar.

Moj komentarz i przemyslenia:
Jest mi bardzo przykro z postawy Redgara jak i jego reakcji wobec innych uzytkownikow forum odnosnie calej sprawy zwiazanej z koszulkami koncertowymi. Wiadomo, ze zawsze cos moze nie pojsc zgodnie z planem. Jestesmy wyrozumiali, ale oczekujemy wtedy wyjasnien i zapewnien co do mozliwosci realizacji zamowienia, jego przewidywanego terminu i dostarczenia produktu. W sytuacji zaistnienia logiczno-slownego kontaktu z w/w osoba, bylabym sklonna przyjac koszulki nawet po zakonczeniu trasy IE Tour przez zespol, jako pamiatke. A moze bym nawet ubrala na kolejne koncerty, nie tylko jutowe?
W tej sytuacji organizator koszulek zachowywal sie, wg mnie, jak oszust, ktorego celem bylo wyludzenie pieniedzy, wiedzac, ze fani zrzeszeni na U2forums.com wczesniej partycypowali i organizowali produkcje koszulek koncertowych na wlasne potrzeby (w limitowanej edycji) oraz, ze dokonywali przelewow majac pelne, bezgraniczne zaufanie do organizatora przedsiewziecia.

Dla mnie osobiscie jest bardzo smutno, poniewaz omawiana sytuacja bardzo podburza zaufanie do innych uzytkownikow forum, ktore np. w moim przypadku bylo wypracowywane latami: po wspolnym kolejkowaniu przed koncertami, na zlotach, poza jutowymi koncertowymi imprezami czy na innym pozajutowym gruncie.

Jest mi tym bardziej smutniej, kiedy w tym momencie musze przypomniec, ze zamowilam dodatkowo 4 koszulki z mysla o podarowaniu czlonkom U2 jako prezent, o czym pisalam wczesniej w tym watku.Wiem, ze Adam Clayton lubi nosic koszulki z ciekawymi wzorami/ motywem, i akcja koszulkowa stwarzala wydawaloby sie realne mozliwosci przygotowania ciekawego prezentu-pamiatki.
Najtragiczniejsze jest jednak to, ze udalo mi sie spotkac w Berlinie Bono, Edge'a i Adama (dwukrotnie) i mialam techniczna mozliwosc osobistego przekazania koszulek jako prezentu.

#247 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 04 października 2015 - 01:46

Redgar, odpisz. Zagotowało się, bywa, niektórzy przesadzają. Odpisz po prostu. Każdemu w życiu się zdarza coś spieprzyć, ja to na tym forum rozumiem jak nikt inny. Ale no odpisz tym ludziom, powiedz na czym stoją, konkret. To już jest fala której nikt nie powstrzyma. Trzeba mieć jaja i się zmierzyć, no co zrobić. Red, ufam że chciałeś dobrze i coś nie pykło. Napisz to. True do bólu, choćby swojego. Dajesz misiek. Albo się wybronisz tak albo nie wiem co ta fala Ci chce zrobić. Tylko naprawdę napisz co i jak, choćby żeby Ci ktoś serio nie zrobił większego niż forumowo problemu.

Choćby dla własnego dobra, musisz wyjaśnić sprawę. Dajesz. Just like that. To taka rada i prośba i wezwanie zarazem.

#248 ChAoS

ChAoS

Użytkownik

• Members
  • 17 Postów

Napisano 04 października 2015 - 06:19

14 Caroli - 4 sztuki dla siebie, 4 sztuki dla U2 - 298 zl (zamowienie dn. 14.09.2015 00:08)

15 ChAoS - 3 sztuki - 97 zł,

#249 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 04 października 2015 - 09:18

Redgar ostatni raz logował się na forum 30 września, więc raczej was nie czyta. Tak tylko zwracam uwagę.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#250 Kike

Kike

Użytkownik

• Members
  • 1 322 Postów

Napisano 04 października 2015 - 09:29

Pewnie czyta jako gość. Ale sprawa robi się dziwna bo wcześniej był codziennie, głosował w survach itp. Dziwi mnie tylko to, że nie rozumie, że ten cały szum to nie o te koszulki tylko o tą ciszę.

#251 Redgar

Redgar

Out Of Control

• Members
  • 2 249 Postów

Napisano 04 października 2015 - 12:41

Dlatego tez napisalam kolejna wiadomosc, wg. Redgara oficjalne pismo, w ktorym groze sadem. Informacje ta odebralam bedac juz w okolicach Mercedes-Benz Arena/East Side Gallery, czego dowodem jest hashtag U2ieTour na Facebooku ze zdjeciem w/w atrakcji (dla podstrony fanowskiej na U2.com).
Tresc mojej wypowiedzi (z dn. 24.09.2015 09:52):
"W sytuacji braku odpowiedzi na moje pytania i kontaktu, braku przesylki, odstepuje od umowy wykonania koszulek U2forums.com. Zwrot kwoty 298 zl prosze przekazac na konto z z ktorego wykonano przelew (imie i nazwisko) w ciagu 10 dni. W przypadku braku zwroconej kwoty skladam zawiadomienie do Prokuratury i Urzedu Skarbowego."

Proszę Panią aby jeśli upublicznia Pani treść mojej korespodencji do mnie - upubliczniała Pani również moje odpowiedzi - bo wyrwane z kontekstu wiadomości w jedną stronę - nie są sprawiedliwym przedstawieniem naszej konwersacji. Silnie akcentują, że nie otrzymywała Pani odpowiedzi ani zwrotu pieniędzy - co jest nieprawdą ;) Wiadomość na fejsbuku nie spełnia przesłanek - oficjalnego pisma to po pierwsze, a po drugie ubolewam, że ze wszystkich zdenerwowanych Pani jako jedna z dwóch osób - wspomniała o wejściu na drogę sądową.

Pewnie czyta jako gość. Ale sprawa robi się dziwna bo wcześniej był codziennie, głosował w survach itp. Dziwi mnie tylko to, że nie rozumie, że ten cały szum to nie o te koszulki tylko o tą ciszę.

Podejrzewanie mnie o taką konspirację w świetle ostatnich wydarzeń - mocno uzasadnione, ale bez przesady!

Widzę, że wątek z koszulkowego zmienił się w moją krytykę!

Hej ja Was naprawdę bardzo mocno przepraszam za tą sytuację - 

Czytam Wasze posty i tak trochę jakbym oglądał dawny program Michała Fajbusiewicza w którym głównym "kryminalistą odcinka jestem ja sam".

Każdy, kto do mnie napisał otrzymał już odpowiedź prywatną:

Sklepy koszulkowe nie sa "tworem" z ktorym chcielibyscie robic interesy na wieksza skale - uwierz - duze zaproponuja cene ze spadniesz z krzesla, male sa niewiarygodne - producent zazadalem ode mnie doplaty 400 zl za wysylke na rozne adresy - co niestety przekracza budzet - Ale nie o to chodzi by sie tu usprawiedliwiac.

Koszulki zostana dostarczone w tym tygodniu 5 - 9 Pazdziernika lub na poczatku nastepnego 12 - 16 Na pewno zostana dostarczone!

Osoby, ktore chcialy zwrot pieniedzy - juz przelewy zwrotne zostaly zwrocone!

Jeśli mimo wszystko jeszcze ktos chce zrezygnować, to jeszcze dzisiaj zwracam pieniądze - 
mimo tych wszystkich wydarzeń proponuję jednak wytrwać przy tym zamówieniu bym jakoś z tej całej sytuacji jakoś wyjść bo "wyjść z twarzą" i tak się już nie da!

Wielkie przeprosiny z mojej strony - obiecuję, że już nie będę się podejmował projektów ponad moje siły!

Pozdro Redgar

Użytkownik Redgar edytował ten post 04 października 2015 - 12:53

#252 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 Postów

Napisano 04 października 2015 - 14:40

I jest konkret. Ja w takim razie czekam nadal na swoją przesyłkę. 

#253 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 04 października 2015 - 15:03

Widzę, że wątek z koszulkowego zmienił się w moją krytykę!

(...)

Czytam Wasze posty i tak trochę jakbym oglądał dawny program Michała Fajbusiewicza w którym głównym "kryminalistą odcinka jestem ja sam".

A czego byś spodziewał po tym jak tylu ludzi zaufało Ci w tym przedsięwzięciu , jak zebrałeś pieniądze po czym nie informowałeś nas co tak naprawdę się dzieje ?

Olałeś nas, to teraz zbierasz żniwa tego zachowania.

Nie chcę tutaj moralizować , ale skoro w całej swojej odpowiedzi czuję się "przywołany do tablicy" , bo pewnie to ja byłem tą drugą co zagroziła Tobie krokami prawnymi, to wiedz że jest jedna stara bardzo ważna zasada w relacjach z ludźmi. Mianowicie potrafimy się komunikować ze sobą. A można było odnieść wrażenie , że Ty (niestety) o niej zapomniałeś.

Dodatkowo, skoro zabierasz się za "biznesy" to wiedz, że właśnie w biznesie w relacji klient-dostawca(usłgodowaca/producent itd) jedna rzecz jest święta, której NIE WOLNO złamać. Jest nią informacja na temat zamówienia, która nawet jak jest najgorsza , ale prawdziwa, to jest 100x lepsza niż brak jakiejkolwiek informacji.

Podsumowując, dobrze że w końcu wyciąnąłeś głowę z pasku, że odpowiedziałeś w temacie, że przeprosiłeś.

Jak faktycznie kasa do mnie dojdzie z powrotem, to dla mnie temat jest zamknięty.

Będzie "niesmak", ale trudno.

#254 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 04 października 2015 - 15:32

Dobrze zatem, ja na swoją przesyłkę czekam do 15.10. 

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#255 autek

autek

Użytkownik

• Members
  • 72 Postów

Napisano 04 października 2015 - 15:34

"informacja na temat zamówienia, która nawet jak jest najgorsza , ale prawdziwa, to jest 100x lepsza niż brak jakiejkolwiek informacji."

dokładnie tak Mars_2000

ps. Również czekam )

#256 Karolina111

Karolina111

Użytkownik

• Members
  • 170 Postów

Napisano 04 października 2015 - 16:18

`Ja również poczekam  :lol:

#257 Ewiku2

Ewiku2

Użytkownik

• Members
  • 85 Postów

Napisano 04 października 2015 - 20:03

Poczekam i ja.

#258 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 04 października 2015 - 20:22

Czekamy czekamy ;)
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#259 VietnaM

VietnaM

Użytkownik

• Members
  • 55 Postów

Napisano 04 października 2015 - 20:32

Pożyjemy zobaczymy - ja czekam...

#260 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy