Ok, a jeśli odrzuci mi kartę debetową, to dostanę o tym info natychmiast/zaraz? Żebym nie traciła czasu czekając, czy mi przyjęło i żebym ewentualnie zdążyła zmienić płatność na kredytową.
Tak Derka! Od razu zostaniesz o tym poinformowana! Karta zostanie odrzucona i dostaniesz informację, że coś poszło nie tak.
Proszę potwierdzić:
- start sprzedaży: 08.12 godz. 09:00
- ilość biletów/osoba: 4
Z góry dzięki!
Potwierdzam!
Godzina 9:00!
Jedna osoba może zamówić Max 4 w poniedziałek!
Wie ktoś, w jakiej formie jest ten ticketless w Londynie i jakie są na nim dane? Czy jak kupuję dla 2 osób, to są tam dane każdej z nich, czy tylko kupującego? Będą sprawdzać ID każdego, kto wchodzi, czy tylko tego, kto kupił bilet? Kumpel namawia mnie na Londyn i już zgłupiałem do reszty.
Wie ktoś może też, jak to jest z ewentualną odsprzedażą biletów? Czy to zależy od strony, z której się kupuje (gdybym np. chciał odsprzedać Londyn, czy jest to możliwe)? I co w takim razie z biletami na płytę w Berlinie? Czy można odsprzedać np. tylko jeden bilet na płytę, jak się kupiło wejście dla kilku? Matko, ile tych pytań.
Bedą sprawdzać dane tego kto kupił bilet, jeśli masz na tym kodzie QR cztery osoby to czemu mają sprawdzać pozostałe osoby, sprawdzają tylko tego kto dokonał transakcję.
Jak to będzie wyglądać sprzedaż, kto to wie. To jest pytanie z kategorii błądzenia po omacku. Na Eventimie jest zakładka Ticketexchange więc istnieja pewnie jakaś możliwość handlu między użytkownikami portalu. Kto to wie jak będzie wyglądać to w praktyce.
Tu jeszcze informację o tickedirect z oficjalnego faqu:
Dla wybranych imprez dostępna jest opcja wydrukowania biletu elektronicznego w domu, na zwykłej drukarce.
Po prawidłowym dokonaniu zakupu możesz od razu wydrukować swoje bilety lub możesz w dowolnym momencie sprawdzić swoje zamówienie i wydrukować bilety w sekcji Moje Konto/Moje Zamówienia.
Kliknij link "Drukuj" obok tytułu imprezy, a w następnym kroku wybierz niebieski przycisk "TicketDirect".
UWAGA: Wejście na imprezę możliwe jest jedynie po okazaniu biletu elektronicznego - nie wystarczy samo potwierdzenie zamówienia!
Do wydrukowania TicketDirect niezbędny będzie program Adobe Acrobat Reader, program możesz ściągnąć za darmo stąd (URL). Do druku użyj białej kartki A4. Upewnij się ze drukujesz w wysokiej jakości druku. Unikaj drukowania w trybie roboczym aby zapewnić czytelność kodów kreskowych. Wydruk powinien być ustawiony w zakresie od 93% do 100% rozmiaru oryginalnego.