Redgar, dzięki za zebranie informacji w 1 miejscu
Czy trzeba płacić kartą kredytową za bilety?
Kartą kredytową lub kartą debetową, która ma wystarczające środki. Obsługiwane są karty: Visa, American Express, MasterCard/EuroCard.
Gdzieś to było, ale chcę się upewnić. Żeby kupić bilet do Berlina, muszę się zarejestrować na eventim.de? Ponowię też zapytanie. Czy ktoś płacił/próbował płacić za bilet kartą debetową? Już kilka razy mi się udawało w ten sposób obejść wymóg karty kredytowej, a ponieważ mam konto walutowe, to chętnie bym skorzystał z tej opcji.Tak trzeba się zarejestrować i lepiej zrobic to za wczasu, rejestracja trwa kilkanaście sekund.Forumowicze płacili kartami debetowymi i wszystko działa. Potwierdzone.
mam pytanie dla upewnienia się (w sumie bardziej techniczne): mam kartę debetową MasterCard, do płatności w necie jeszcze jej nie używałam, bo nie miałam takiej potrzeby; czytałam że paru osobom w trakcie transakcji odrzuciło kartę - jak mogę się upewnić, że z moją jest OK, nie ma na niej jakichś limitów/blokad/sama nie wiem czego i będę mogła jej użyć w poniedziałek?
przepraszam za takie pytanie, ale po przeczytaniu wszystkich postów mam wiele obaw