Skocz do zawartości

Zdjęcie

Invisible

super bowl u2 invisible red nowy singiel u2

• Please log in to reply
639 replies to this topic

#301 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 14:21

Mówił tylko o tym, że piosenka będzie na nowym albumie i że jest elementem kampanii RED. Ani słowa o jakości muzycznej.

#302 VideoDunkey

VideoDunkey

Użytkownik

• Members
  • 316 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 15:21

Ludzie czy my słuchamy tej samej piosenki? Przecież to jest ZAJEBISTE!

<p>To ja Mac, byłem.

#303 Doty

Doty

Użytkownik

• Members
  • 868 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 15:32

w eska rock tez leci

#304 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 15:40

W tonacji Trójki Fire + I Threw A Brick Through A Window + A Day Without Me z tego koncertu: http://u2start.com/shows/516/ a potem Invisible.

Jutro to będzie piosenka dnia w Trójce. Stelmach stwierdził, że mu się podoba, ale nigdy wielkim krytykiem U2 nie był, co powszechnie wiadomo.

#305 kinia

kinia

Użytkownik

• Members
  • 200 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 15:50

Ludzie czy my słuchamy tej samej piosenki? Przecież to jest ZAJEBISTE!

No właśnie, mam takie samo wrażenie i  popieram w 1000%- my napewno słuchamy tej samej, zajebistej piosenki  ;) :D

Dołączona grafika

#306 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 16:14

Fajnie ktoś opisał:

Joy Division sound, but with a Kilers vibe

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#307 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 16:43

Podobnie Guardian:

So while November's Ordinary Love was U2 in default mode, the brittle, electronic passage that opens Invisible is something of a surprise, coming on more like Joy Division than Coldplay-covering-U2-covering-Coldplay.

http://www.theguardi...sible-new-music

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#308 Martyna

Martyna

Użytkownik

• Members
  • 797 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 17:39

Po upłynięciu doby i kolejnych przesłuchaniach mój entuzjazm wobec nowego U2 nieco wrócił. Dotarło do mnie, jak optymistyczną piosenką jest Invisible. Niesie ze sobą pozytywne emocje, a to się chwali, tego ostatnio szukam w muzyce ;) Ciekawa jestem, jak sprawdzi się na koncertach i jak będzie brzmieć wersja albumowa. Może wtedy bardziej u mnie zyska.

#309 soulmate.

soulmate.

Użytkownik

• Members
  • 1 684 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 18:07

Po upłynięciu doby i kolejnych przesłuchaniach mój entuzjazm wobec nowego U2 nieco wrócił. Dotarło do mnie, jak optymistyczną piosenką jest Invisible. Niesie ze sobą pozytywne emocje.

Mam to samo i sądzę podobnie. Dziś uderzyły mnie ze zdwojoną siłą pozytywne emocje, którymi Invisible emanuje. Chyba najlepszy moment piosenki to właśnie ta niesamowita końcówka, kiedy wchodzi "You don't see me but I am not invisible, I am here" a zaraz potem gitara Edga i to stopniowanie utworu z "there is no them, it's only us". Zaczynam łapać się na tym, że bardziej indentyfikuje się z tym utworem niż z OL. Wielowymiarowość Invisible mnie zachwyca. Wydaje mi się, że wszystko jest tutaj na swoim miejscu, nawet te nieszczęsne bity. Jest inaczej, ale nie ma wstydu. Jak mają iść w takim kierunku i z takimi pomysłami na wkroczenie w coś nowego dla nich, to naprawdę jest okej.

IrishGirl z u2.heh.pl

#310 Przemo26

Przemo26

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 18:23

hello. dla mnie utwór nowoczesny i bardzo dobry! buja, fajna linia melodyczna. refren bardzo fajny. ten akord opadający mnie rozwala pozytywnie. już widzę jak wszyscy śpiewają oooooo:) krótko. myślę że cały album rozjebie mi mózg na maxa. opłaca się jeszcze czekać... there is no them, it'a only us :)

Śmiech jest dowodem wolności.

#311 Tyśka

Tyśka

Użytkownik

• Members
  • 311 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 19:05

Jak to z jutowcami, za 10 razem wchodzi do mózgownicy;)

Ciekawy ten początek. Ogólnie podzielam opinię (już nie pamiętam skąd zaczytaną)

- nuta z polotem Achtung Baby i Pop. 

A tak w ogóle to witam i pozdrawiam po baaardzo długiej 

nieobecności na forum. :)

#312 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 19:29

Ależ to True story, znajomi szli i dodali się do wydarzenia na fejsie, i tam takie wytyczne były czynione :P A to, że im nie wyszło, to inna sprawa

No to miejmy nadzieję, że na koncertach U2 nikomu do głowy takie głupoty nie przyjdą :P głupota totalna, ale się zdarza niestety.

I serio, czy ja jestem jedyna, której się Invisible nie podoba? :(

Nie, nie tylko tobie, ja mam ciągle mieszane uczucia, bo słychać potencjał jaki jest utworze. Gdyby wyjąć tą perkusję i część gry Edga - dodać inny wokal mogło by być nieźle. Może wersja albumowa będzie jednak inna?

:D I bardzo dobrze. Popieram.
 Niestety okropne cięcie utworów słyszeliśmy już nie raz jak to miało miejsce w przypadku Magni, czy nawet OL i Invisible są już zawczasu "wykastrowane", a końcówka OL, aż się prosi o przedłużenie.

Baron właśnie gra Invisible w Trójce.

Mówił tylko o tym, że piosenka będzie na nowym albumie i że jest elementem kampanii RED. Ani słowa o jakości muzycznej.

No jakoś mu się nie dziwię, pewnie musi przetrawić. :P

Podobnie Guardian:

So while November's Ordinary Love was U2 in default mode, the brittle, electronic passage that opens Invisible is something of a surprise, coming on more like Joy Division than Coldplay-covering-U2-covering-Coldplay.

:D

Żeby nie było to do CP nic nie mam, a nawet lubię część utworów, ale nie oceniając podobieństwa muzycznego, powiem tylko, że moment teledysku (na razie fragmentu/reklamy), w którym widać ekran - [9/10 sekunda] jak w mordę bierze na wspomnienia teledysk do Speed Of Sound. ^_^ Ten z kolei chyba był uważany za wzorowany na COBL. :P Tak więc w kwestii wideo trochę po staremu.

Co do latarek fajna sprawa, rozumiem, że na koncercie obowiązkowa rzecz, tylko nie wiem co na to nasza "FOSA", jeszcze w nawiązaniu do Nickelback to zabronili ludziom wnosić na koncert tabletów.....

#313 DK-ART

DK-ART

Użytkownik

• Members
  • 561 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 19:42

Po 20:00 na RMF FM wyemitują "Invisible"

#314 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 19:45

Podobnie Guardian:

http://www.theguardi...sible-new-music

Jednak ma się to ucho:D

#315 Tomi

Tomi

Użytkownik

• Members
  • 126 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 19:47

utwór jest SUPER!!! napisałbym coś jeszcze na temat niektórych osób krytykujących ale...

#316 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 20:04

Z każdym odsłuchem coraz bardziej wkręca, jestem jak najbardziej na tak :D

#317 annau2

annau2

Użytkownik

• Members
  • 12 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 20:28

. . . witam . . . jestem zachwycona , wreszcie coś nowego . . .  perkusyjka Larryego jak z OMD , Edge klasycznie a głos Bono jakby po liftingu . . . obawiałam się , że Panowie zaczynają pierniczeć , a tu XXI wiek ! idą z postępem !   

#318 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 20:36

Wow , ale chyba nawet Ordinary Love nie spowodowało takiego ruchu i wymiany opinii na forum :P

Co tylko dobrze świadczy o Invisible , wywołuje silne emocje :D

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#319 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 20:45

No i w Esce Rock się jarają wspominając przy tym klasyki. Jest bardzo dobrze! :D

#320 campeon

campeon

Użytkownik

• Members
  • 592 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 20:50

Wow , ale chyba nawet Ordinary Love nie spowodowało takiego ruchu i wymiany opinii na forum :P

Co tylko dobrze świadczy o Invisible , wywołuje silne emocje :D

Świadczy dobrze bo jak teraz wspomnę teraz o OL, które słuchałem chętnie to czuję do niego niechęć przez to że przy Invisible wypada blado. Przynajmniej na tę chwilę.. w ostatecznym rozrachunku kto wie który utwór będzie u mnie wyzej

Also tagged with one or more of these keywords: super bowl, u2, invisible, red, nowy singiel u2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych