Skocz do zawartości

Zdjęcie

Invisible

super bowl u2 invisible red nowy singiel u2

• Please log in to reply
639 replies to this topic

#341 nixon

nixon

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 23:52

Ogólnie na świecie króluje muzyka lekka i przyjemna więc i odzew jest w miarę pozytywny... Osobiście wolę smutnego Bono i zdołowanego Edga ;) wtedy wychodzą im perełki....

#342 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 03 lutego 2014 - 23:55

Zgadzam się :D ze szczególnym wskazaniem , na wściekłego Edge;a w Love Is Blindess :)

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#343 nixon

nixon

Użytkownik

• Members
  • 7 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 00:03

Mój ulubiony... A na nieszczęście dzisiaj na youtube zobaczyłem to:

http://www.youtube.com/watch?v=12d-5Azr6PI

no i ten nowy kawałek nie miał szans :angry:

#344 devonukkk

devonukkk

Użytkownik

• Members
  • 476 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 07:26

pamietam noc z 21/22 X 1991 - całą noc z JT -  w oczekiwaniu na premierę The Fly - wtedy jeszcze MTV grało muzyke - oczekiwalem na kolejny JT - i byla mega pozytywna niespodzianka - choc nawet wtedy pojawialy sie gósy Wojtek Mann"to nowe U2, te trabanty do mnie nie przemawiaja' - a wtedy narodziała sie najlepsza plyta w dziejach muzyki rockowej - obok ok computer i rush of blood - czy teraz mamy do czynienia w nowym fenomenem ?????? it's not them, only us ? poza Kraftwek section - REWELACJA ! energia, pasja, namietnosc, love, za to ich kochamy......

#345 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 09:03

Czy mi się wydaje czy dla RED został udostepniony Edit Version?!

Tak to jest specjalna wersja. Wynika to też z opisu utworu na iTunes i w samym pliku który stamtąd ściągnęliśmy.

Myślę, że ta wersja mocno będzie się różnić od tej wersji albumowej. Wybór kawałka i wersji mógł świadomie mieć na celu podgrzanie atmosfery, pokazanie że brzmienie płyty może być zupełnie inne od tego które znamy. Może zakładali też, że ta wersja może wzbudzić kontrowersje. Podgrzanie atmosfery wyszło im świetnie, co widać chociażby po naszym forum. Kapitalne jest to, że ten sam utwór może wzbudzać tak skrajne odczucia. Takich emocji i dyskusji nie wzbudziło Ordinary Love, a po drodze mieliśmy teledysk, nominacje i nagrody :D

Dołączona grafika

#346 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 09:19

Wlasnie na 3 Invisible leci ...

Everything You Know Is Wrong

#347 Piotrek_1986

Piotrek_1986

Użytkownik

• Members
  • 764 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 09:56

Bardzo pozytywne recenzje na interia.pl

Oh sugar, don't you cry
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen

#348 devonukkk

devonukkk

Użytkownik

• Members
  • 476 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 10:18

http://www.bbc.co.uk...rammes/b03sktm1

Bono on the phone - 58 minute onwards 

#349 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 10:25

Ej racja - skoro wspominali, że mogą mieć "tyle materiału, ze starczyło by na kilka płyt" to może m.in chodziło o to, że mają tak jakby "ten sam album" ale w wersji mocniej POPowo/elektronicznej i bardziej "jutowskiej" obok siebie? A teraz korzystając z okazji meczu/(RED) wydali wersję elektroniczną i autentycznie badają teren którą wersję płyty podać na stół? ;P

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#350 devonukkk

devonukkk

Użytkownik

• Members
  • 476 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 10:29

Ej racja - skoro wspominali, że mogą mieć "tyle materiału, ze starczyło by na kilka płyt" to może m.in chodziło o to, że mają tak jakby "ten sam album" ale w wersji mocniej POPowo/elektronicznej i bardziej "jutowskiej" obok siebie? A teraz korzystając z okazji meczu/(RED) wydali wersję elektroniczną i autentycznie badają teren którą wersję płyty podać na stół? ;P

..bedzie elektro/pop/rock....

#351 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 10:32

No oni nigdy nie byli konkretnie zdecydowani. Więc wyjdzie pewnie .. po prostu kolejne nowe U2 i tyle :P

A co do samego Invisible pamiętacie daaawną informacje, że pierwszy utwór będzie:

A music writer that heard the song described it as "an anthemic number about leaving one's hometown."

więc tu chodziło o tę pierwszą wersje tekstu, z początków nawet 2013. Czyżby faktycznie oni się czegoś przestraszyli, zmienili bardzo szybko koncept, napisali szybciutko tekst i wydali ten kawałek szybko i w innej koncepcji?

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#352 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 10:33

Najbardziej w Invisible podoba mi się środkowa część, ta z kotłującymi się gitarami, których acr by się pozbył, a to dla mnie najlepsza rzecz, która jest w tym kawałku. Dzięki tym gitarom bardzo fajnie wszystko raz przyspiesza, raz zwalnia, takie to jest nieoczywiste i Bono fajnie do tego śpiewa też tak właśnie zwalniając i przyspieszając co razem daje niezły efekt. To mi się podoba. Natomiast nadal nie podoba mi się wstęp z tym natrętnym fajansiarskim bitem i końcówka z zawodzeniem Bono, która w studyjnej wersji jest nieprzekonująca i bałaganiarska, a przede wszystkim brak jej mocy. Ta jednak z pewnością pojawi się na koncertach, gdzie właśnie końcówka z chóralnym zaśpiewem będzie najmocniejszą rzeczą w tym utworze.

Podoba mi się też ogólna radość i energia, która bije z Invisible. Natomiast nigdy mi się nie spodoba ten motyw na klawiszu/gitarce, który robi za refren. No cholera, to jest tak prostackie, że aż zęby bolą! Zespół, który nagrywał takie epickie rzeczy wali teraz taki motyw przewodni :wacko:

See through in the sunlight

#353 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 10:58

No ale może oni już mają dość epickich kawałków, stadionowych hymnów itp. itd.. Pokazali, że potrafią to grać, teraz się bawią muzyką, szukają nowych wrażeń, o czym świadczą dwie poprzednie płyty i jak sądzę ta kolejna też będzie stanowić owoc tych poszukiwań.

Osobiście też wolę "stare" U2, ale podziwiam ich, że nie poddają się presji tłumu, który chciałby klonów WOWY, Streets, Pride i wciąż tworzą coś nowego. W sumie niezbyt dobrze by to o nich świadczyło jakbyśmy dostali 10 z rzędu JT czy tam AB.

#354 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 11:05

Tak słucham sobie Invisible i w końcu wokal Bono nie brzmi, jakby chciał, a nie mógł, nie wyciąga na siłę dźwięków, których zaśpiewanie już tak łatwo mu nie przychodzi (jak to było na nloth), a śpiewa w tonacjach, które są na jego dzisiejsze możliwości "wygodniejsze". I jak dla mnie brzmi to o wiele lepiej.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#355 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 11:22

Pełna zgoda, tez bym nie chciał żeby stali w miejscu i serwowali nam odgrzewane kotlety, tyle ze kierunków w jakich mogliby pójść ze swoją muzyka jest wiele. To co teraz dostajemy to tylko jeden z nich.

Anyway, właśnie usłyszałem w głowie "there is no them" śpiewane przez 100 tysięcy gardeł i powiem wam, ze aż mnie ciary przeszły! To będzie totalnie epickie na koncertach!

#356 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 12:18

Wiadomo już ile kasy zebrano ze ściągnięć Invisible?

#357 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 12:26

Parę godzin temu było 3,5mln.

#358 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 12:54

6!

A to tutaj taki mały, ale niezbyt miły zonk...

3,5mln to może było pobrań - ale zebrano... 2mln $.

To było dopisane drobnym druczkiem na dole zajawek - przekażą 1$ za każde pobranie DO 2 milionów pobrań.

I to mnie jeszcze bardziej denerwuje niż cały ten nie-wiadomo-co-znaczący-i-oczy-mydlący manewr coś niby zapowiadający, ale jednak nic nie zapowiadający, a niby mający-na-celu-wielką-dobroczynność.

4mln za reklamę dająca 2mln na RED. Hejterzy WOŚP tutaj mogli by się wykazać. Toż to gorsze niż wzięcie udziału w reklamie Jabłka parę lat temu.

pozdro, Wiercioch

"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#359 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 13:05

4mln za reklamę dająca 2mln na RED.

Lol! No i już widzimy jak Panowie walczą z AIDS i jaki to był ważny i szczytny cel. Niech się tym lepiej WHO zajmuje, a oni muzyką.

#360 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 13:07

hola hola, bank opisał, że zwiększył im limit do 10mls $ więc lajt :)

Wracając do klimatu samego invisible:

http://www.youtube.com/watch?v=Z6s8FOLePDU

Also tagged with one or more of these keywords: super bowl, u2, invisible, red, nowy singiel u2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych