Skocz do zawartości

Zdjęcie

Invisible

super bowl u2 invisible red nowy singiel u2

• Please log in to reply
639 replies to this topic

#381 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 22:21

Mark i Romanek :D

Facet ma imponujące portfolio muzyczne

http://en.wikipedia....ek#Music_videos

2005 - Coldplay - Speed of Sound

No nie powiem, widać tu podobieństwo (wielki ekran, pewne ujęcia). :D

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#382 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 22:29

Popieram Owłosa, Last Night on Earth miało naprawde prześwietny teledysk, podobnie Staring at the Sun.

#383 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 22:52

Oooo zdecydowany sprzeciw. Co z tego ze offtopowy, na takie stwierdzenia trzeba reagować. Moje 3 ulubione teledyski były po Lemon -> The Sweetest Thing, Staring at the Sun i Elevation. A było też kilka niczego sobie - Discoteqhue, Last Night on Earth, Beautiful Day, obie wersje Stuck in a Moment, Electrical Storm...Nawet Buty mi się podobały. 

Popieram. GOYB było całkiem dobre. BD co by nie mówić z samolotami robi wrażenie. A Elevation to mój faworyt, bo od tego zacząłem ich słuchać. ;)

Teledysk do Invisible niekoniecznie dla mnie bedzie lepszy od któregokolwiek z trzech powyżej wymienionych, ale gorszy od Magni nie powinien.

2005 - Coldplay - Speed of Sound

No nie powiem, widać tu podobieństwo (wielki ekran, pewne ujęcia). :D

No właśnie o tym pisałem, podobieństwo samo się narzuca i nic z tym nie mogę zrobić, inna sprawa, że wideo do SOS było uważane za wzorowane na COBL U2. :P 

#384 Lnx

Lnx

Użyszkodnik

• Members
  • 790 Postów

Napisano 04 lutego 2014 - 23:29

Teledysk do Invisible niekoniecznie dla mnie bedzie lepszy od któregokolwiek z trzech powyżej wymienionych, ale gorszy od Magni nie powinien.

Od Magni lepsza byłaby nawet reklama z SB zapętlona 3-4 razy, także trudnego zadania nie mają. ;)

- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.

#385 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 00:01

Ej co wy chcecie od Magni? A Romanek świetnych i utytułowanych klipów ma w karierze multum, niekoniecznie do utworów rockowych wykonawców. Pełna profeska. Invisible będzie miało świetne wideo, eleganckie, minimalistyczne i przykuwające uwagę.

See through in the sunlight

#386 Gone

Gone

Użytkownik

• Members
  • 1 101 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 00:19

Co jak co ale teledysk w całości będzie świetny czuję w kościach. Fajnie jakby dodali tam jeszcze jakieś smaczki oprócz samego "koncertu", no ale wątpię...

Tak teraz myślę - czemu do cholery to ja nie mogłem być "statystą" (bardzo niepasujące słowo w tym przypadku) podczas kręcenia tego klipu...!?!? Aaaa!! Wyobraźcie sobie takie "statystowanie" i dostanie jeszcze kurde 10dolarów i koszulki na pamiątkę. :D

"I believe in the Kingdom Come.. Then all the colours will bleed into one, bleed into one.."

#387 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 00:32

Ewentualne smaczki musiałyby być wprowadzone z wielkim wyczuciem bo przy takiej koncepcji koncertowego teledysku łatwo wypaść z klimatu i wszystko popsuć takimi właśnie "smaczkami". Jak ma być koncertowy klip to niech będzie od początku do końca. Ja przynajmniej nie marzę o czymś na kształt "It's my life" BJ

#388 Dr Grape

Dr Grape

Użytkownik

• Members
  • 525 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 00:41

Oooo zdecydowany sprzeciw. Co z tego ze offtopowy, na takie stwierdzenia trzeba reagować. Moje 3 ulubione teledyski były po Lemon -> The Sweetest Thing, Staring at the Sun i Elevation. A było też kilka niczego sobie - Discoteqhue, Last Night on Earth, Beautiful Day, obie wersje Stuck in a Moment, Electrical Storm...Nawet Buty mi się podobały.

Dwa wyjątki o których pisałem to LNOE i ST. Te, które wymieniłeś nie są złe (może poza futbolowym Stuck, który jest totalnym badziewiem i nigdy nie powinien powstać) ale w porównaniu do teledysków które wtedy reżyserowali tacy Romanek czy Jonze to słabizna. Teledyski do Zooropy były przede wszystkim inteligentne i wpisywały się w postmodernistyczny charakter albumu (nawiązanie do Muybridgea w teledysku Lemon, bit z Triumfu wolności Riefenstahl w Numb...). To są teledyski, które przeszły do historii, o których pisze się w podręcznikach (razem z bizonowym ONE i streetsami). O reszcie nikt poza fanami już nie pamięta.

#389 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 10:05

Pełnometrażowy teledysk do Invisible w tym tygodniu: http://www.u2.com/ne...on-and-counting

#390 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 11:17

A mi się tam podobają wszystkie ich teledyski za wyjątkiem Crazy - to faktycznie była jakaś porażka, już lepszym teledyskiem byłyby wizualizacje z dawnego Windows Media Player :D Wszystkie pozostałe miały swój większy bądź mniejszy urok i klimat.

Teledysk do Invisible zaś będzie mega - musi być, już zajawka jest porywająca. 

#391 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 11:22

Powoli zaczynam akceptować Invisible - musiałam usłyszeć w radiu w samochodzie - nie wiem, dlaczego, ale dla mnie najlepszym testem "słuchalności" każdej muzyki jest odsłuch w samochodzie właśnie. Faktycznie, słychać dużo Kraftwerka/u. Oczywiście końcówka za mną łazi. Ale jeszcze czasu mi to zajmie.

Z drugiej strony - moje ulubione U2 to to, do którego się długo przekonuję. Zobaczymy, może coś z tego będzie (dla mnie, oczywiście)

#392 Unknown Caller

Unknown Caller

Użytkownik

• Members
  • 974 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 11:37

Mam podobne odczucia Kade :)  Pierwsze spotkanie z Invisible było dla mnie naprawdę traumatyczne, ale niewątpliwie jest coraz lepiej!

#393 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 12:01

Moje pierwsze wrażenia też nie były najlepsze,ale teraz nie mogę sie odpędzić od Invisible.Widać,że chłopaki szukają czegoś nowego i świeżego,a ta piosenka bije optymizmem.Jest nieżle!

El silencio se vuelve melodia

#394 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 12:26

witam wszystkich

niestety miałkie to bardzo ( tzn. ten nowy singiel ) wiem że to 1/12 czy 1/13 albumu ale brak w tym dawnego żaru 

myślę i obym się mylił że nowa płyta podzieli los poprzedniczek od "all that you .." i w górę -czyli średniactwo

smutne to dla mnie szczególnie bo wychowałem się na brzmieniu tego zespołu ( wiem wiem nic nie stoi w miejscu czas mija a i ja się zmieniam w końcu 4 dychy na grzbiecie i takie tam ) ale coś im się przycieło w tym tworzeniu 

jakaś zapaść to wszystko jakieś bez emocji 

osobiście uważam że brakuje ducha poszukiwań , odwagi i eksperymentu zjadł ich biznes .

dzięki the edge'owi zapragnąłem grać na gitarze (  za co będę mu wdzięczny po wsze czasy ) ale wtedy każda płyta to było coś ... nowe brzmienie,twórcze wykorzystanie deleya, rany to było coś 

teraz pykanie tych samych paru dźwięków od 14 lat 

nie chce narzekać bo nie o to chodzi ale niestety niczym mnie te ostatnie ( 14 !) lata nie zaskoczyły a ja chce w muzyce być zaskakiwany i od kogo mam tego oczekiwać jak nie od NICH..jeżdżą po świecie z tym czymś na 4 nogach ale w tym nic nie ma ciekawego ta oprawa stała się większa od muzyki a kiedyś wystarczył kamieniołom w red rock

mogą mieć każde studio naświecie ,każdego producenta każdy instrument ,wzmacniacz ,mają pieniądze mogą zrobić co tylko dusza zapragnie i co ciągle te same nudne przewidywalne singielki 

śmiem twierdzić że ostatni utwór w którym egzystował dawny duch u2 to "please' w wersji koncertowej potem już nic 

pozdrawiam wszystkich

padula

masz oczywiście rację, ale z reguły u zdecydowanej większości muzyków rockowych po przekroczeniu pewnej granicy wieku gaśnie ich wewnętrzny płomień i walczą tylko o utrzymanie na rynku i godziwą emeryturę. Cieszmy się przynajmniej tym, że to co grają te chłopaki (50-letnie) w miarę trzyma jeszcze jakiś poziom i nowy utwór daje nadzieję na - przynajmniej symboliczne - odświeżenie ich muzyki. Rewolucji nie należy już od nich oczekiwać.

#395 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 12:35

Wszystkie albumy trzymają bardzo wysoki poziom na czele z moim ulubieńcem NLOTH,tylko niektórzy tego nie dostrzegają.

#396 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 12:38

Lepiej nie zaczynaj, bo zaraz zrobi się tu totalny Offtop :D

#397 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 12:41

OK.A jeśli chodzi o Invisible to bardzo czesto leci na radio RTL 102.5 podobnie zresztą jak Ordinary Love.Kanał 186 na cyfrowym polsacie.

#398 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 12:45

Wszystkie albumy trzymają bardzo wysoki poziom na czele z moim ulubieńcem NLOTH,tylko niektórzy tego nie dostrzegają.

Lepiej nie zaczynaj, bo zaraz zrobi się tu totalny Offtop :D

Ale na pewno zapraszamy tutaj -> http://u2forums.com/...6-ranking-plyt/

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#399 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 12:47

Wiem,wiem spoko.

#400 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 05 lutego 2014 - 17:28

Ewentualne smaczki musiałyby być wprowadzone z wielkim wyczuciem bo przy takiej koncepcji koncertowego teledysku łatwo wypaść z klimatu i wszystko popsuć takimi właśnie "smaczkami". Jak ma być koncertowy klip to niech będzie od początku do końca. Ja przynajmniej nie marzę o czymś na kształt "It's my life" BJ

Koncepcja teledysku do IML jest niezła, ale do Invisible na pewno nie pasuje. Z drugiej strony, może na albumie znajdzie się jeszcze jakiś singiel, do którego będzie można nakręcić coś żwawszego i z akcją - choć najlepszym odpowiednikiem chyba jest tu Elevation (TRMix).

Powoli zaczynam akceptować Invisible - musiałam usłyszeć w radiu w samochodzie - nie wiem, dlaczego, ale dla mnie najlepszym testem "słuchalności" każdej muzyki jest odsłuch w samochodzie właśnie. Faktycznie, słychać dużo Kraftwerka/u. Oczywiście końcówka za mną łazi. Ale jeszcze czasu mi to zajmie.

Z drugiej strony - moje ulubione U2 to to, do którego się długo przekonuję. Zobaczymy, może coś z tego będzie (dla mnie, oczywiście)

To prawda. Ja tez z czasem zaczynam trawić. Nie jest najgorzej, zwłaszcza jak zaczyna się słyszeć dokładniej Edga. ;) Mimo wszystko liczę, że na albumie znajdzie się zmieniona wersja, nie tylko dłuższa, ale taka, w której wyciągną co najlepsze. W sumie o dopracowywanie utworów to chyba nie muszę się martwić :P

Mam takie wrażenie, że jakby Invisible brzmiało bardziej jak GOYB (Fish Out Of Water Remix) to bardziej by mi się podobało - można nawet znaleźć pewne części wspólne, jak szybkie wejścia perkusji. ;)

Also tagged with one or more of these keywords: super bowl, u2, invisible, red, nowy singiel u2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych