Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1741 JustynaF

JustynaF

Użytkownik

• Members
  • 77 Postów

Napisano 05 października 2015 - 14:00

Ten mój niestety ma wymienną :( mały, bezlusterkowiec, ale ma wymienną optykę. W takim wypadku przy wejściu zabierają aparat i już nie można go odzyskać?

Przepraszam za tyle pytań, ale po Chorzowie jest to mój drugi koncert, także nie bardzo się orientuję w takich sprawach :)

#1742 Kike

Kike

Użytkownik

• Members
  • 1 322 Postów

Napisano 05 października 2015 - 14:46

Jak schowasz do maj... jak dobrze schowasz to powinno się udać wnieść :P.

#1743 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 05 października 2015 - 15:02

Wszystko zależy od tego na jakiego stewarda (ochroniarza) trafisz przy bramce. Przykładowo w Berlinie można było wnieść lustrzankę bez problemu, a jak byłem kiedyś w Manchesterze w M.E.N. Arena, to mnie przetrzepali i skończyło się depozytem dla mojego PENa. Teraz wiem, że jak wnosić bezlusterkowca, to wyłącznie z odkręconym obiektywem w zwykłym płaskim pokrowcu,a obiektyw wrzucam do kieszeni osobno (zbędny zabieg jak się ma tzw. naleśnika).

#1744 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 05 października 2015 - 18:41

Zapewne jeszcze przed transmisją z Paryża doczekamy się ogłoszenia koncertów na 2016r., po to aby wykorzystać do promocji trasy medialne zainteresowanie zespołem.

aj aj, niech to będzie prawda :D

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1745 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 Postów

Napisano 05 października 2015 - 18:47

Wolałbym nie, po Dublinie byłoby lepiej. Jednak wiadomo, większość by wolała znać daty jak najszybciej.

#1746 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 05 października 2015 - 18:57

daty mogłyby paść, ale taka sprzedaż mogłaby być 'chwilę' potem, choćby po Dublinie, żeby z hajsem nadgonić..

#1747 meHau

meHau

Użytkownik

• Members
  • 468 Postów

Napisano 08 października 2015 - 18:16

Ciekawostka: na 4rech koncertach w Berlinie bawilo sie lacznie 57,798 widzow - co daje 14 450 widzow na koncert.

Wiecej cyferek z koncertow. 

http://www.billboard...urrent-boxscore

All I want is...U2!!!

#1748 meHau

meHau

Użytkownik

• Members
  • 468 Postów

Napisano 10 października 2015 - 19:37

sorry za post pod postem, ale jak donosi na twitterze @u2start.de:

"U2 will return to Russia in 2016, said Bono to a Russian fan today, further fueling rumours of a new Europe leg. #U2ieTour via @U2Achtung"

To chyba do PL musza przyjechac... jest przeciez po drodze :)

All I want is...U2!!!

#1749 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 10 października 2015 - 19:54

12122942_976568282385616_791277479046954

z małą pomocą translatora wnioskuję, iż chodzi o to, że europejski leg w 2016 miałby się zacząć marcu w Dublinie.

#1750 JustynaF

JustynaF

Użytkownik

• Members
  • 77 Postów

Napisano 10 października 2015 - 20:27

Według tej informacji zacznie się w marcu 2016 i znaczy to, że nie kończy się na Dublinie :) 

#1751 andie

andie

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 10 października 2015 - 20:29

Według tej informacji zacznie się w marcu 2016 i znaczy to, że nie kończy się na Dublinie :)

o, dzięki za sprostowanie :)

#1752 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 10 października 2015 - 23:41

Bono podobno powiedział do rosyjskich fanów w Barcelonie, że zagrają w Rosji w 2016r...

Mimo wszystko byłbym zaskoczony gdyby kolejny leg miał miejsce w Europie i zaczął się w marcu. Stawiałem, że wrócą na trasę najwcześniej w czerwcu, żeby mieć czas na zakończenie prac nad SOE. Z drugiej jednak strony - może dlatego zdecydowali się na Europę, tutaj zawsze mogliby między koncertami wracać do Dublina. Będę mieli mało czasu na sprzedaż biletów, ale nie powinien być to duży problem, bo podobno chcą odwiedzić te miejsca gdzie jeszcze nie grali. 

Jeśli mają zgrać w Rosji to nie wyobrażam sobie ominięcia Polski. Przy ewentualnych lokalizacjach możemy posiłkować się chyba też harmonogramem trasy Madonny (z uwagi na osobę managera i umowę z Live Nation). Madonna na europejskim legu podobnie jak U2 zagra w: Berlinie, Kolonii, Sztokholmie, Turynie, Barcelonie, Antwerpii, Londynie, Amsterdamie, Paryżu i Glasgow. Oprócz tego odwiedzi też Pragę, Herning (Dania), Manheim, Manchester, Birmingham i Zurych.

Taka Praga może stanowić konkurencję dla koncertu w Polsce. 

Dołączona grafika

#1753 Czesio29

Czesio29

Użytkownik

• Members
  • 234 Postów

Napisano 10 października 2015 - 23:52

Praga może i owszem, ale czy Czescy Fani mogą stanowić konkurencję dla Nas? ;-) :D

#1754 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 11 października 2015 - 01:10

Ja jestem przekonany, że koncert u nas będzie  ;)  Trochę współczuję jednak czeskim fanom, bo już długo zespół im omija z trasami. Sporo Czechów było też w Berlinie. Najlepszym rozwiązaniem byłyby koncerty zarówno w Czechach, jak i w Polsce. 

Gdyby bawić się w spekulacje to pewnie na drugim europejskim legu odwiedzą:

Z nowych państw:

1. Polskę 

2. Rosję 

3. Portugalię 

4. Danię 

5. Szwajcarię 

6. Austrię

7. Być może Czechy, może Grecję?

Kluczowe czynniki to pewnie posiadania odpowiedniej hali oraz zdolność do wyprzedania co najmniej dwóch koncertów. 

Zapewne odwiedzą też kilka państw w których już grali (Francja, Niemcy, Hiszpania, Włochy, może jeszcze Anglia), ale w innych miastach. 

Rozpoczęcie trasy w 2016r. w Europie byłoby dla nich korzystne również ze względów logistycznych. 2015r. zakończą w Dublinie - wiadomo że tam mogą najtaniej przechować sprzęt do czasu wznowienia trasy, ponadto oszczędzą na kosztach jego transportu do USA i jego ponownego transportu do Europy (jeżeli rozpoczęliby kolejny leg w Ameryce). Ponadto gdyby planowali koncerty również w Ameryce Południowej to ze względów logistycznych również łatwiej będzie im się tam przenieść po amerykańskiej części trasy. 

Dołączona grafika

#1755 Indian Summer

Indian Summer

Użytkownik

• Members
  • 948 Postów

Napisano 11 października 2015 - 11:31

Modlę się o te koncerty w Polsce. Modlę się o Kraków  :rolleyes:  :D  :rolleyes:

So wind blow through to my heart, so wind blow through my soul

#1756 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 11 października 2015 - 11:44

Ja się modlę o Łódź, ale także o Amerykę Południową. Tamta publika jak żadna zasługuje na osobny leg :D No i przydałoby się też dołożyć w nowym legu europejskim więcej koncertów we Włoszech, jak można było zrobić tylko dwa tam, a aż cztery w Sztokholmie?

#1757 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 11 października 2015 - 11:53

We Włoszech nie było jakiegoś oszałamiającego popytu na bilety, więc dlatego skończyło się na 2 koncertach. Pewnie wrócą tam w przyszłym roku ☺
Dołączona grafika

#1758 One_U2 - fan 30

One_U2 - fan 30

FLY

• Members
  • 867 Postów

Napisano 11 października 2015 - 15:10

Modlę się o te koncerty w Polsce. Modlę się o Kraków  :rolleyes:  :D  :rolleyes:

Tak najlepiej pomódl się o dwa koncerty w Polsce. :D  :D

#1759 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 11 października 2015 - 17:47

Kluczowe czynniki to pewnie posiadania odpowiedniej hali oraz zdolność do wyprzedania co najmniej dwóch koncertów.

A ja myślę, że to (sprzedaź x2) przestaje mieć kluczowe znaczenie. Tegoroczny układ jest wynikiem planowania dwóch różnych koncertów - jeden po drugim. Skoro już wiadomo, że co noc klepią to samo, to uważam, że w przyszłym roku trasa będzie miała już bardziej 'klasyczny' rozkład, bez takich akcji jak w sumie pół miesiąca w jednym mieście. No a jeden show to wyprzeda się u nas na bank. Dwa pewnie też. Ale o więcej już bym się nie zakładał.

Najrozsądniejsze byłoby zorganizowanie 1-2 koncertów w Polsce i 1-2 w Pradze. Albo tak jak w 2009, kiedy konkurowaliśmy o 2 występ z Zagrzebiem, no i niestety oni wygrali ;)

#1760 Michcis

Michcis

Użytkownik

• Members
  • 10 Postów

Napisano 11 października 2015 - 18:11

Jeżeli mieliby zaczynać w marcu czyli w sumie w zimę, to znaczyłoby, że znowu idzie halowy leg? Dla mnie Stadion >>>>> Hala. Nie słyszałem wcześniej informacji czy tour będzie tylko halowy, ale miałem nadzieje na koncerty na otwartym terenie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych