Skocz do zawartości

Zdjęcie

Innocence+Experience Tour - wszystko o nowej trasie.

nowa trasa u2 koncert u2 koncerty u2 u2 polska

• Please log in to reply
2065 replies to this topic

#1761 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 12 października 2015 - 10:32

W piątek U2 mają wystąpić w brytyjskim TFI Friday, prowadzonym przez Chrisa Evansa.

http://www.u2.com/ne...fi-friday/news/

Channel 4's cult entertainment show TFI Friday returns to UK screens this Friday - and host Chris Evans revealed this morning that U2 will play live on the show.

Just ahead of a six-night run at London's O2 Arena, the band will join Chris at TFI's new home in Central London. 

Other guests on the night include Steve Coogan, Saoirse Ronan, Take That and Slaves.

Don’t miss it..

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1762 torus27

torus27

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 12 października 2015 - 10:37

To może wtedy ogłoszą plany na 2016???

#1763 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 12 października 2015 - 11:29

Moim zdaniem to jest najlepszy moment. Później czeka ich 6 koncertów w Londynie, występy w Glasgow, no i Paryż z transmisją telewizyjną. Będzie o nich głośno i warto to wykorzystać do promocji przyszłorocznych koncertów, szczególnie w sytuacji gdyby kolejny leg miał się rozpocząć już w marcu.

Mamy cały wysyp plotek.

Fan z Czech na forum u2 start napisał, że jego znajomy z Live Nation zdradził mu, że U2 zagra dwa koncerty w Pradze. Pojawiły się też informacje o występach w Madrycie w przyszłym roku. 

Pojawił się też "przeciek", podobno z ekipy U2, że kolejny leg ma ruszyć dopiero w maju, a wcześniej (luty-kwiecień) ma zostać wydane SOE.

Ta ostatnia wersja jest dla mnie najbardziej prawdopodobna  ;)

Dołączona grafika

#1764 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 12 października 2015 - 14:18

Niedobre są plotki o tej Pradze. Mogą przecież wyjść z założenia: ,,a to Polacy sobie dojadą, w Berlinie masa ich była, a Praga jest równie blisko" :P

W piątek U2 mają wystąpić w brytyjskim TFI Friday, prowadzonym przez Chrisa Evansa.

http://www.u2.com/ne...fi-friday/news/

Ciekawe czy to będzie tylko pogadanka czy też coś wykonają? Jeśli zagrają to stawiam na EBW (oczywiście akustyczne!) albo po prostu jakiś evergreen.

EDIT: Podobno dwa kawałki zagrają

#1765 Karule

Karule

Użytkownik

• Members
  • 348 Postów

Napisano 12 października 2015 - 16:42

Ja się modlę o Łódź, ale także o Amerykę Południową. Tamta publika jak żadna zasługuje na osobny leg :D No i przydałoby się też dołożyć w nowym legu europejskim więcej koncertów we Włoszech, jak można było zrobić tylko dwa tam, a aż cztery w Sztokholmie?

Łódź? Gorsza akustyka, po co z racji paru km modlić się o gorszy obiekt...

#1766 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 12 października 2015 - 17:50

Niedobre są plotki o tej Pradze. Mogą przecież wyjść z założenia: ,,a to Polacy sobie dojadą, w Berlinie masa ich była, a Praga jest równie blisko" :P

Nie ma co dramatyzować. Jeśli rzeczywiście jest mowa o Pradze, to już mamy pewność, że dalsza część trasy tak jak przypuszczałam będzie halowa. W takim wypadku dam sobie rękę odciąć, że wybiorą Kraków ;). A odległość miedzy Krakowem a Pragą jest na tyle duża, że tu się nie ma o co martwić. Patrząc na mapę ich koncertowych wojaży to przecież nie raz zdarzało się, że odległość pomiędzy jednym miastem, a drugim była o wiele mniejsza. Można tu sypać przykładami typu: Amsterdam-Antwerpia, Wiedeń-Monachium, Monachium-Zurych, Bruksela-Paryż itd. A analizując sytuację jak w Europie wygląda sprawa z nowoczesnymi halami widowiskowo-sportowymi, to nie jest aż tak różowo. Jest wiele hal przestarzałych i zbyt małych, żeby zdecydowali się w nich grać. Może być tak, że na przykład we Włoszech nie zagrają. Jedyna hala możliwa w południowej części Włoch jest w Rzymie i tylko na 11 tysięcy widzów. Jak ktoś ma ochotę to można pobawić się w spekulacje gdzie mogą 'wylądować' ;):

https://pl.wikipedia...e_według_państw

Ja już teraz obstawiam m.in.:

Oslo

Hamburg

Madryt

Praga

Kraków

Belgrad

Moskwa 

Wiedeń

;)

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#1767 deiman

deiman

Użytkownik

• Members
  • 246 Postów

Napisano 12 października 2015 - 18:34

Jeśli rzeczywiście jest mowa o Pradze, to już mamy pewność, że dalsza część trasy tak jak przypuszczałam będzie halowa. W takim wypadku dam sobie rękę odciąć, że wybiorą Kraków ;).

A potem okaże się, że będziesz musiała pojechać do Pragi bez ręki. :P Polska zawsze jest uważana za faworyta przed ogłoszeniem trasy, ale przy zimnej kalkulacji okazuje się, że wcale tak nie jest.

#1768 Eva

Eva

Użytkownik

• Members
  • 863 Postów

Napisano 12 października 2015 - 19:14

A potem okaże się, że będziesz musiała pojechać do Pragi bez ręki. :P Polska zawsze jest uważana za faworyta przed ogłoszeniem trasy, ale przy zimnej kalkulacji okazuje się, że wcale tak nie jest.

Czego się w końcu nie robi dla U2  :D.

Dla mnie brak Polski byłby ciosem w serce.

Za dużo się wydarzyło i za bardzo byłoby to dla nich kłopotliwe, żeby się z ewentualnego braku tłumaczyć  :P.

Brzydko mówiąc spieprzyć to może tylko nasze Live Nation (jak to się stało w tym roku) i tylko tego możemy się ewentualnie obawiać.

Ja pójdę o krok dalej i powiem coś więcej...coś pewnie kontrowersyjnego, ale ta myśl kiełkuje we mnie od dłuższego czasu i jest jak intuicyjne przeczucie, że doczekamy się jeszcze DVD from Poland ;).

"Każdy, kto balansuje na krawędzi przepaści i spojrzy w dół, zobaczy odchłań bez dna. Wiedząc o tym, a mimo wszystko patrząc w dół, zdobywamy odwagę. Wiesz, jakie istnieje ryzyko. Możesz wtedy odwrócić się plecami do przepaści i próbować znaleźć spokój i bezpieczeństwo w swoim klimatyzowanym koszmarze." - Bono

#1769 lucas007

lucas007

Użytkownik

• Members
  • 392 Postów

Napisano 12 października 2015 - 20:32

Łódź? Gorsza akustyka, po co z racji paru km modlić się o gorszy obiekt...

nie wiem skąd opinia o gorszej/złej akustyce w łódzkiej Arenie :huh: , nie znam w Polsce obiektu o lepszej akustyce niż Arena właśnie a byłem już na koncertach w wielu halach polskich/europejskich. Na korzyść Łodzi przemawia również doskonała lokalizacja przy węźle autostrad (4h autem do Berlina). 

#1770 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 12 października 2015 - 21:17

Ja pójdę o krok dalej i powiem coś więcej...coś pewnie kontrowersyjnego, ale ta myśl kiełkuje we mnie od dłuższego czasu i jest jak intuicyjne przeczucie, że doczekamy się jeszcze DVD from Poland ;).

Jeśli wydadzą DVD z Paryża to chyba będzie to bardzo mało prawdopodobne :( Ale chciałbym i też wierzę, wbrew logice :P

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#1771 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 13 października 2015 - 13:02

A co myślicie o takich pogłoskach? Ryga brzmi b. ciekawie :D

11223301_977970828912028_337626929597370

Nie mam pojęcia jak wysoki jest tutaj stopień prawdopodobieństwa ;)

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1772 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 13 października 2015 - 13:23

Gdyby to była prawda, to Polska po drodze obligatoryjnie.

#1773 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 13 października 2015 - 15:33

A co myślicie o takich pogłoskach? Ryga brzmi b. ciekawie :D

Nie mam pojęcia jak wysoki jest tutaj stopień prawdopodobieństwa ;)

Akurat pojawienie się Rygi w plotkach uprawdopodabnia te informacje  ;)  Nie jest to oczywista miejscówka, więc nie sądzę aby ktoś wpadł na pomysł na wygenerowanie takiej informacji dla żartu. W tym regionie jeszcze nie byli, a koncert halowy to dobra okazja do nadrobienia tego. Na pewno w takim kraju jak Łotwa koncerty U2 będą wielkim wydarzeniem, więc być może w porywie ekscytacji nastąpił jakiś przeciek. Jeśli Ryga to koncerty na pewno odbyły się w Arena Riga, którą często odwiedzają muzyczne gwiazdy.

arena_riga.jpg

Arena%20Riga.JPG

Wysyp plotek może wskazywać, że lada moment czeka nas jakieś oficjalne ogłoszenie. Warto też pamiętać, że niedługo powinna pojawić się nowa oferta dla subskrybentów U2.com. Na 100 % sprzedaż biletów na koncerty w 2016r. zostanie uruchomiona dopiero po ogłoszeniu tej nowej oferty. 

Dołączona grafika

#1774 torus27

torus27

Użytkownik

• Members
  • 67 Postów

Napisano 13 października 2015 - 21:41

https://twitter.com/U2clubRUSSIA

#1775 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 13 października 2015 - 22:15

to może tym razem zrobimy ukraińską flagę?

#1776 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 14 października 2015 - 06:59

Ja wiem, że "kasa misiu", ale o ile Moskwa na 360 była jeszcze dla mnie akceptowalna, tak zaplanowanie tam koncertu teraz będzie zwyczajnie słabe. Chyba, że mają zamiar dowalić specjalnym setem i gadką, ale i tak wiadomo, że największą niespodzianką będzie Elevation :P

#1777 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 14 października 2015 - 08:26

Ja wiem, że "kasa misiu", ale o ile Moskwa na 360 była jeszcze dla mnie akceptowalna, tak zaplanowanie tam koncertu teraz będzie zwyczajnie słabe.

Nie zgadzam się. Moim zdaniem największym problemem związanym z Rosją nie jest Putin (i jego polityka), ale to że cieszy się on dużym poparciem społecznym. Zapoczątkowanie jakichkolwiek zmian w Rosji nie będzie możliwe bez zmiany świadomości opinii społecznej, która jest oczywiście odpowiednio modelowana przez rosyjską władzę. Całkowite izolowanie społeczeństwa rosyjskiego nie przyniesie nic pozytywnego. Sądzę, że koncerty U2 (z ich społeczno-politycznym) przekazem mogą być jakimś tam nośnikiem potrzeby zmian. Nie pojadą tam na zaproszenie Putina, trudno uznać też że w jakiś sposób udzielą mu jakiegoś poparcia. Wprost przeciwnie będą mieli okazję spotkać się z wieloma ludźmi, a podczas swojego występu w jakiś sposób zamanifestować swoje poglądy. To drugie musi mieć jednak charakter subtelny - z uwagi na to, że Rosjanie w większości oceniają odmiennie niż Zachód politykę Putina. Moim zdaniem w 2010r. wyszło to im bardzo dobrze.

I żeby nie było - jestem wielkim zwolennikiem odebrania Rosji organizacji Mistrzostwa Świata w piłce nożnej ;)

Dołączona grafika

#1778 deiman

deiman

Użytkownik

• Members
  • 246 Postów

Napisano 14 października 2015 - 13:00

Większość Rosjan to biedota, która kompletnie nie ma nic do powiedzenia bo jest całkowicie sterowalna. Podobnie dużo do dopowiedzenia ma wąska klasa średnia obsługująca bogatych. Przedstawicieli tych ostatnich dwóch grup można spodziewać się na koncercie i wątpię, że puszczenie jakiegolowiek przekazu: wiecie, napadanie na Ukrainę i wspieranie Asada jest złe, może być przyczynkiem do jakichkolwiek zmian. ;)
Generalnie ci, których stać na dość drogie bilety na U2, to w mniejszym lub większym stopniu beneficjenci obecnej władzy i jeśli oni (szczególnie mam na myśli najbogatszych, którzy mają realny wpływ na to, kto siedzi u steru na Kremlu) w żaden sposób nie dostaną po swojej kacapskiej dupie, to nie spodziewałbym się zmian kierunku polityki zagranicznej prowadzonej przez władze FR. A na razie, jeśli będą jakieś zmiany, to chyba na gorsze, szczególnie dla środkowej i wschodniej Europy. Sygnałów mamy aż nadto.

#1779 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 14 października 2015 - 17:54

Już nie przesadzajmy. Tylko w najbliższym czasie w Rosji zagrają m.in. Johnny Greenwood, Within Temptation, Limp Bizkit, Jamie XX, Garbage, Hurts, A-ha, Black Sabbath etc. etc. etc. To nie jest jakiś grzech grać w Rosji, ani nie oznacza poparcia dla Putina i jego polityki.

Całkowite izolowanie społeczeństwa rosyjskiego nie przyniesie nic pozytywnego.

Dokładnie. Ekstremalny przykład tego mamy w Korei Płn., w której nikt się nie buntuje, bo 90% obywateli święcie wierzy, że to, co jest u nich, to i tak raj na ziemi w porównaniu z dramatycznym losem mieszkańców USA.

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1780 deiman

deiman

Użytkownik

• Members
  • 246 Postów

Napisano 14 października 2015 - 18:51

Widzę, że mamy tu wybitnej klasy politologa. :P Izolowanie elit nie równa się izolowaniu całego społeczeństwa. To zdaje się działać i mi generalnie o to chodziło, że nic tak nie zmienia świadomości elity kaca.... rosyjskiej jak jej izolowanie, zbijanie cen surowców i patrzenie jak topnieją ich majątki oraz ewentualne środki, które można przeznaczyć na wojenki.

W każdym razie U2 w Moskwie w 2016 roku jest deczko słabe, ale wiadomo: pieniądze nie śmierdzą. Choć lepiej by to wyglądało, gdyby po drodze były jakieś koncerty w Polsce, Rydze, albo puszczając wodze fantazji, w Kijowie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych