heheh
Napisano 24 kwietnia 2007 - 18:02
nie ma dobrych kopii stratocastera, bo mają badziewne pickup'y i niepotrzebne syczenie i takie tam jest...
Napisano 24 kwietnia 2007 - 18:36
Napisano 25 kwietnia 2007 - 11:18
ano, gitary lutnicze też są dobre
![]()
ale ja ci mówie fledge: poza prawdziwymi stratocasterami nie ma dobrych kopii, mogą być niezłe albo jakieś tam, ale i tak mają ten zasrany vintage tremolo, jak nie te pickupy, i strato jest jedyną gitarą którą powinno sie kupić tylko oryginalnego fendera, bo inne są do dupy...
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 25 kwietnia 2007 - 11:34
Coś ty się tego mostka uczepił?! To szczegół, detal, kompletnie nieprzydatna rzecz na początkującego gitarzysty a i zaawansowani nie stosują go ciągle.
Dla początkującego gitarzysty najważniejsze jest żeby nauczyć się chwytów, zagrać jakieś proste solówki, żeby przede wszystkim zintegrować prawą i lewą rękę.
Wibrator to już dodatek, często zbędny.
Ja od mojej przeprowadzki w lutym mam gitarę bez wajchy (zapomniałem wkręcić) i jakoś mi jej nie brakuje
Napisano 25 kwietnia 2007 - 12:04
to już nie chodzi o grę z wajchą, ale o ten mostek....dobra, powiedzmy kupi gitare za 500-600 zł Corta. Nauczy sie chwytów, a co mu z tego jak po dwóch latach jak już wszystko obcyka, to zorientuje się że miał często rozstrojoną gitarę właśnie przez ten mostek. No dobra pewnie po tych 2 latach nauczy sie ustawiać menzure i akcje strun, ale co z tego, skoro nie będzie mógł tego mostka potem sobie wykorzystać, i wtedy zorientuje się że gitara jest do dupy.
Już lepiej chyba dopłacić 300 zł i mieć kilka razy lepszą gitarę....
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 25 kwietnia 2007 - 12:21
Jest jeszcze jedno wyjście: nastroi sobie gitarę.
Mi to zajmuje kilkanaście sekund. I wcale tak często mi się nie rozstraja.
A nawet granie dla "własnych potrzeb" na lekko rozstrojonej czy to taki grzech?
Co innego na scenie.
ale znajomość gitary "od kuchni" też jest ważna i potrzebna....I wierz mi: nie wszyscy za coś istotnego uważają prawidłowe ustawienie menzury i akcji strun i.t.d.
Wydaję mi się, że jednak ważniejsze jest szlifowanie swoich umiejętności niż grzebanie w gitarze.
Oczywiście masz rację, że najlepiej kupić sobie droższą i lepszą gitarę. Ale z drugiej strony, czy to takie ważne dla kogoś kto dopiero zaczyna? Gościu się wyżyłuje , kupi sobie gitarę na 4 tys., a okaże się, że nie ma talentu, znudzi mu się i co? Powiesi sobie gitarę na ścianie?
Ja jak zaczynałem, to dla mnie najważniejsze było, żeby wiosło maksymalnie przesterować, wpiąć pod wzmacniać i napierdzielać ile wlezie , robiąc maksymalny hałas.
A że coś tam nie stroiło? a kogo to k.... obchodziło ?!!
Napisano 18 maja 2007 - 07:53

Napisano 18 maja 2007 - 21:03
Napisano 18 maja 2007 - 21:33
Fajna ta gitarka pablo
Ja też nie wiem dlaczego ale jakoś tez najbardziej podobają mi sie takie gitarki w stylu Les Paula
Chciałbym tez mieć coś na wzór Stratocastera ale porzadnego, najlepiej bez wajchy. I mam jedno pytanko, czy jeżeli kupie gitare z wajchą to czy mogę ją odkręcić i grać bez niej??
Napisano 07 sierpnia 2007 - 18:55
Napisano 07 sierpnia 2007 - 20:32

Napisano 07 sierpnia 2007 - 20:45
Napisano 15 sierpnia 2007 - 12:41
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych