Gitara Elektryczna
Napisano 21 kwietnia 2007 - 12:53
#8 Guest_Mrówa_*
Napisano 23 kwietnia 2007 - 14:58
Dostaniesz dobrego Epiphona np. Les Paul czy SG do 1000 zł.
Za taką cenę masz napewno świetne brzmienie, bo masz 2 humbuckery, stały mostek O-Tune, gryf zapewne klon, i klucze długo zapewne trzymają strój ;-)
Jeszcze do tego doliczyć cene kabli (50 zł) i Wzmacniacz (nie kupuj jakiegoś byle czego, tylko jakiś lepszych firm: Peavay, Marshall od około 400 zł)
to chyba tyle
#12 Guest_Mrówa_*
Napisano 23 kwietnia 2007 - 16:11
Czyli Washburny i Corty z Dwustronnym mostkiem Floyd Rose odpadają
tu masz zdjęcie floyd rose
Yamahy mogę polecić, bo to solidna firma, ale tylko te ze stałym mostkiem, nie żeby inne były gorsze, ale sytuacja ta sama co we Floydach
Teraz gitary których na pewno nie możesz kupić:
-Sky Way'a i Ever Play'a i wszelakie inne które wyglądają podejrzanie
-Tanie podróbki Stratocastera (tak wygląda stratocaster --> )
- Gitary z jednostronnym mostkiem ruchomym (tzw. Vintage Tremolo -->
ten jednostronny mostek, to tak naprawdę pic na wode i nic nie daje, tylko gitare rostraja i menzure psuje (a fe )
i nie kupuj przez internet (chyba że takie drobne sprawy jak pasek, pokrowiec czy kable)
Powinieneś iść do sklepu (tylko nie do riffu, tam strasznie kase zdzierają) i poprosić o pomoc przy wyborze, posprawdzać wszystkie interesujące gitary, najlepiej iść ze znajomym który się na tym zna
a tutaj masz zdjęcie takiego stałego mostku Tune o-matic -->
#13 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 23 kwietnia 2007 - 16:18
Napisano 23 kwietnia 2007 - 19:38
Ja bym kupił na allegro. W sklepie pewnie Cię wycyckają, jak zobaczą ze sie nie znasz. Nie mówiąc o cenach ktore sa zbyt duze w porównaniu do uzywek. Ale to tylko moja sugestia.i nie kupuj przez internet (chyba że takie drobne sprawy jak pasek, pokrowiec czy kable)
tzn. stratocastera nie kupuj żadnego (chyba że fendera)
Jest duzo znakomitych, kopi. Zreszta ja mam i nie narzekam. Trzeba tylko trochę poprzebierać. Przynajmniej mi sie tak wydaje.
a telecastera mógłbyś wziąść firmy squeier ew
Szukałem w necie i nie znalazlem takowej firmy. Moze chodzi o Squier'a? Chociaz pewnie nie bo to raczej model gitary, a nie firma.Napisz cos wiecej.
Edit: A co do ruchomego mostka. ja tam tego nie uzywam. Edge chyba tez nie. To juz raczej do jakis tam akrobacji....
A tu art na temat Squierów: http://www.gitara.pl/squier_strat.html
Napisano 24 kwietnia 2007 - 09:41
Jak masz długie paluchy jak ja, to raczej nie kupuj gitar typu fender, gdzie struny na pierwszych progach są bardzo blisko siebie.
Jeśli dopiero będziesz się uczył grać to spraw sobie gitarę, której struny są raczej w większej odległości.
No chyba , że już wymiatasz jak satriani
Ja mam podróbę Fendera Stratocastera i gorzej mi się gra w porównaniu z gitarą klasyczną, gdzie gryf jest dużo szerszy.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
#17 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 24 kwietnia 2007 - 10:30
Taka rada ode mnie.
Jak masz długie paluchy jak ja, to raczej nie kupuj gitar typu fender, gdzie struny na pierwszych progach są bardzo blisko siebie.
Jeśli dopiero będziesz się uczył grać to spraw sobie gitarę, której struny są raczej w większej odległości.
No chyba , że już wymiatasz jak satriani
Ja mam podróbę Fendera Stratocastera i gorzej mi się gra w porównaniu z gitarą klasyczną, gdzie gryf jest dużo szerszy.
Paluchy mam dość małe, i raczej nie wymiatam....no ale chciałbym Popatrze...na allegro to chyba strach bo kto wie co oni mi przyslą :/:/ Żadnych podróbek nie będe raczej kupywał i ruchomy mostek też mi do szczęścia nie potrzebny
#19 Guest_Mrówa_*
Napisano 24 kwietnia 2007 - 15:15
Ja bym kupił na allegro. W sklepie pewnie Cię wycyckają, jak zobaczą ze sie nie znasz.
dlatego mu napisałem, żeby poszedł z kimś doświadczonym
nie ma dobrych kopii stratocastera, bo mają badziewne pickup'y i niepotrzebne syczenie i takie tam jest...pozatym jak już pisałem mają jednostronny mostek vintage tremolo...najgorsze co może byćJest duzo znakomitych, kopi. Zreszta ja mam i nie narzekam. Trzeba tylko trochę poprzebierać. Przynajmniej mi sie tak wydaje.
Szukałem w necie i nie znalazlem takowej firmy. Moze chodzi o Squier'a? Chociaz pewnie nie bo to raczej model gitary, a nie firma.Napisz cos wiecej.
chodziło mi o FIRMĘ Squier która tworzy gitary na licencji fendera
macphist~ jeżeli będziesz zamawiał przez internet to najlepiej na bigbeacie, ja tam kupowałem efekty do gitary, i jest szybka obsługa
na tej stronie znalazłem też gitarę która może cie satysfakcjonować, i to chyba najlepszy wybór do 1000 zł.-
http://bigbeat.pl/pr...roducts_id=2006
zresztą chyba znasz tą gitarkę skądś
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych