Gitara Elektryczna
Posted 26 stycznia 2011 - 13:56
Niektorzy chwala, niektorzy wrecz przeciwnie- ze lampa na przedwzmacniaczu tak naprawde nic nie daje, ze nie ma roznicy miedzy hybryda a tranzystorem.
To wyzej to o jakims Voxie, natomiast na starej salce mielismy wzmacniacz hybrydowy Fender costam 2000. Byyyla moc, szczegolnie na przesterach z kostek.
Oczywiscie hybryda nigdy nie da tego samego co lampa, ale na pewno trafia sie te bardziej udane modele, ktore moga sie jakos do lampy zblizyc.
Posted 26 stycznia 2011 - 18:37
Btw. przerwa w nauce do sesji zrodziła takie oto coś: http://deedrz1990.wr...eedrz1990_cover
No bardzo fajny cover Podoba mi się brzmienie. A widziałes mojego "untila"?
Posted 26 stycznia 2011 - 20:54
Jasne. Jak dla mnie trochę sucho, i nie wiem czemu ale wydaje mi się, że momentami troszkę sztywno zagrane, ale jeżeli chodzi o tone to bardzo fajnie Nie wiem czy troszkę delayu za mało słychać, ja dodaję troszkę więcej. Też bym ponagrywał z wykorzystaniem wzmaka, ale brak mikrofonu.. Muszę się zadowolić usb.No bardzo fajny cover Podoba mi się brzmienie. A widziałes mojego "untila"?
Posted 26 stycznia 2011 - 21:51
Jasne. Jak dla mnie trochę sucho, i nie wiem czemu ale wydaje mi się, że momentami troszkę sztywno zagrane, ale jeżeli chodzi o tone to bardzo fajnie Nie wiem czy troszkę delayu za mało słychać, ja dodaję troszkę więcej. Też bym ponagrywał z wykorzystaniem wzmaka, ale brak mikrofonu.. Muszę się zadowolić usb.
Wyszło sucho bo miałem lekko niedostrojoną gitarę. Postaram się też kupić jakąś zewnętrzną kartę muzyczną i wtedy będę mógł nagrać w lepszej jakości bo muszę się pochwalić że prosto ze wzmaka brzmienie jest bardzo "untilowe" a to wszystko dzięki OD-2:D. Delay jest troszkę słaby bo nałożony jest dopiero w programie komputerowym podczas montażu Aha - tak BTW. To był mój pierwszy cover więc nie wyszło to perfekcyjnie na nagraniu
Wkrótce New Year's Day
Posted 27 stycznia 2011 - 03:20
Btw. przerwa w nauce do sesji zrodziła takie oto coś: http://deedrz1990.wr...eedrz1990_cover
Dobre brzmienie, bardzo dobry timing, bardzo dobry feeling, świetnie zagrane - choć jak dla mnie trochę aż zbyt poprawnie i uczniacko, grzecznie. Ale keep up the good work.
Posted 15 września 2011 - 11:43
Posted 18 września 2011 - 15:13
Posted 18 września 2011 - 15:21
http://www.youtube.c...drec_grec_index
ładnie brzmi.
Nie widziałem tego wcześniej. Podoba mi się brzmienie i sama melodia.
Posted 15 października 2011 - 11:33
Po 2 latach poszukiwan sprzetu i po paru zmianach wreszcie skonczylem swoj pedalboard. I satysfakcja jest nie do opisania <zlosliwosc>a moglem sobie od razu kupic jaki multi-super-kombajn-efekt</zlosliwosc>
Zalaczam obrazek:
Zasilacz: Yankee PS-9/1000
Pedalboard: Warwick RCcostamcostam
Kable firmy Klotz i nie jest to zaden troll, jaka zlaczki do efektow to sa jedne z najlepszych na rynku.
No to przedstawie tylko w kolejnosci od gitary do wzmacniacza swoje efekty:
Tuner J&H - jedna z pierwszych kostek, jakie kupilem. W sumie zastanawialem sie czy nie wymienic na TC Polytune albo tuner Bossa (ten z igla) ale ostatecznie zostalem przy tym i zostane poki bedzie mi sluzyl. A sluzy bez zarzutu
Electro-Harmonix Big Muff - Mooooooooooooocny przester. Kazdy znajdzie dla niego swoje zastosowanie, ja nietypowo nie uzywam go do solowek, tylko do mocniejszych akordow, sciany dzwieku, sprzezen etc.
Boss OD-2 - rodzynek i w dodatku vintage. Nie produkowany juz od 15 lat, slynny efekt do "Untila" lzejsze partie akordowe na tym gram i skoro do solowek nie mam Big Muffa to jak to u mnie dziala? A tak: Boss Od-2 + Sd-1 jako booster. Swietny patent, na ktory wpadlem dawno dawno temu zupelnie przez przypadek. Daje bardzo fajne fuzzowane brzmienie.
Boss Sd-1 - Jak juz mowilem, ustawilem go sobie jako booster ale z minimalnym crunchem. No dobra, zgapilem to ustawienie od Greenwooda ;(
Marshall VT-1 Vibratrem - Vibrato i Tremolo w jednym. Z tego pierwszego w ogole nie korzystam. Ale efekt byl swego czasu baaardzo tanio w jednym z polskich sklepow internetowych wiec nie moglem przegapic takiej okazji. Sporadycznie uzywam tremolo, glownie do sciany dzwieku.
TC Electronic Flashback Delay - moj faworyt kupilem go w te wakacje. Niesamowite, ile mozna zmiescic w jednym malym pudeleczku. 9 fabrycznych rodzajow delaya (w tym symulacja TC 2290 - kto wie ten wie ), funkcja Toneprint ktora wcale nie musi dotyczyc tego typu efektu - oczywiscie poza zwyklymi delayami moge na Toneprincie ustawic sobie sam Chorus, Flanger, Phaser...Albo jakies kosmiczne delaya (wszystko sciaga sie przez komputer za pomoca kabelka USB). No i 40 sekundowy looper. Ten efekt w 100% spelnia moje wymagania.
Behringer RV600 - Kupilem go, aby pobawic sie opcja Shimmer, ktora nie jest taka zla, no ale tez jakos nie znajduje praktycznego zastosowania w tym co gramy z Halo! Natomiast pozostale reverby sa naprawde swietnej klasy, moim faworytem jest Hall z baaaaaardzo dlugim poglosem.
Pytanie moze sie pojawic, czy nie chcialbym miec wiecej efektow, lepszych efektow, etc? A ja mowie ze nie Kompletujac podloge, kierowalem sie kwestiami ekonomicznymi, jak bardzo bede czegos potrzebowal no i zwyczajnie jak mi dany efekt podpasowal. Troche poszukiwan na allegro, po sklepach i zebralem najlepszy zestaw efektow ktory moglem dostac w tym przedziale cenowym.
Jedynie do, a wlasciwie obok, pedalboardu dojdzie jeszcze w przyszlosci pedal glosnosci ale to najwczesniej za pare miesiecy.
Posted 22 października 2011 - 20:03
http://www.woodbrass... ENJRLVSCH1.JPG coś takiego tylko, że praworęczny
500pln
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users