Muse
Napisano 20 sierpnia 2012 - 21:44
Najlepszy w tym kawałku jest co prawda fakt że jest totalną bezczelną zrzynką z So Cruel przez co miło się kojarzy i poprawia wrażenie (wiem, niby nie przepadam za So Cfruel specjalnie, ale nigdy też nie mówiłem że nie lubię) no ale zawsze to coś.
Napisano 20 sierpnia 2012 - 22:18
Napisano 20 sierpnia 2012 - 23:20
Zwłaszcza w najwyższych partiach, nie słuchałem dużo Muse wcześniej (sporadycznie kilka kawałków) ale ewidentnie zalatuje mi to Bonową manierą właśnie m.in. z Achtunga (Zoo Station, MW itp.).
Napisano 20 sierpnia 2012 - 23:39
Numb też, jasne, ale tylko brzmieniowo, chociaż takie właśnie electro-brzmienie proponowało z tysiąc artystów w ostatniej dekadzie więc mniej bym się tu jednak Numb trzymał i w tym.
Napisano 21 sierpnia 2012 - 08:35
Podoba mi się też, właśnie to, co zrobił ze swoim wokalem Bellamy, brzmi teraz bardziej przyjaźnie dla mojego ucha. Mnie bardziej przypominali momentami Queen na The Resistance, niż teraz Achtunga czy Bono. Liczę jednak, że na nowej płycie znajdzie się przynajmniej jeden, dwa dobre kawałki, może już nie w stylu Hysterii, Stockholm Syndrom, czy Megalomanii, ale naprawdę dobrych.
Trudno mi ocenić czy jest to kompletna zżynka z So cruel, muszę to jeszcze przesłuchać pod tym kątem. Mają prawo inspirować się czym chcą, jak każdy twórca. Mnie cieszy, że źródłem ich obecnej inspiracji (ale tylko "little bit" jak twierdzi Matt, zresztą to się jeszcze okaże, jak wyjdzie cały krążek) - są mistrzowie i ich mistrzowska płyta jaką jest Achtung Baby. Gust mają dobry
Napisano 21 sierpnia 2012 - 22:41
Zresztą tak jak wspomniała nemezis - to żaden zarzut absolutnie, że inspirują się U2. Wręcz przeciwnie, powinniśmy się cieszyć, że twórcy uważani za jednych z najlepszych muzyków młodego pokolenia na świecie mają taki dobry gust i sięgają po naszą ulubioną czwórkę z Dublina. Szacunek Muse - sięgajcie do najlepszych a może kiedyś wam będzie dane zastąpić ich na muzycznym tronie? (oczywiście tylko w przypadku emerytury Bono i spółki )
Napisano 10 września 2012 - 17:34
(nawiasem mówiąc, to pierwszy od kilku lat kawałek Muse, którego da się słuchać. ale tego drugiego - Second Law cośtam już nie, co nie daje nadziei na przyszłość, Oksano)
Napisano 11 września 2012 - 05:45
(nawiasem mówiąc, to pierwszy od kilku lat kawałek Muse, którego da się słuchać. ale tego drugiego - Second Law cośtam już nie, co nie daje nadziei na przyszłość, Oksano)
To samo. Zaskakujący bo bez typowego dla Muse patosu, który zawsze uniemożliwiał mi cierpliwe wysłuchanie jakiejkolwiek ich płyty w całości. Jest lekki wokal no i ten piękny epicki finał. Bardzo dobry numer
Napisano 25 września 2012 - 17:58
1. Bond
2. So Cruel / Numb snippet
3. Another One Bites the Dust
4,5 - I Want To Break Free
6. New Song/dubstep snippet
7. New song
8. Invincible II
9. New song
10. Porcupine Tree song
11. Unnatural Selection II/Ozzy Osbourne vocal remix/Paranoid snippet
12. DUBSTEP (chamski)
13. Moby on drugs/Mike Oldfield Tubular Bells
Trudny do zniesienia eklektyzm po pierwszym przesłuchaniu. Kto by pomyślał, że wydali kiedyś tak zwartą i sensownie brzmiącą płytę jak Absolution.
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 26 września 2012 - 23:03
ja chce supermasive 2!
jutro 9h w aucie moze sie przekonam :-\
Napisano 03 października 2012 - 10:55
koncówka "Falow Me" to dla mnie "when the streets have no name"
Racja, mnie też ten kawałek, szczególnie końcówka skojarzył się ze Streetsami.
W Big Freeze natomiast słychać achtungowe "naleciałości", bardzo przypomina Ultraviolet.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych