DVD Multicam Chorzów 06.08.09
Napisano 03 lipca 2011 - 06:11
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 04 lipca 2011 - 00:17
Napisano 06 lipca 2011 - 22:26
Moje zdanie pewnie znasz, ale powtórzę Na u2torrents (ze swoimi ostrymi zasadami) można znaleźć niemało transmisji z TV, streamów internetowych itp. ze znaczkami TV, prawami TV itp.. Nawet na Pasadenę prosto z YT streamowaną pozwolili do czasu ukazania się DVD - a zapewne praw od YT nie mieli.Dodatki (niepewne):
Przywitanie na lotnisku (problem z copyright, brakiem pozwolenia na ciecie)
Warto przyjrzeć się bootlegom, które w dodatkach mają właśnie materiały z TV.
A co do PAL/NTSC - to co by nie mówić PAL zapewnia jednak lepszą rozdzielczość i (jako format) ponoć zapewnia lepsze odwzorowanie kolorów. Jesteśmy w Europie i taki tu obowiązuje. Takim formatem zapewne nagrywała większość kamer. A za wielką wodą jak chcą w uparte, aby każdy się do nich dostosowywał, a nie oni do innych (jakoś u nas dużo odtwarzaczy DVD może czytać NTSC, a u niech nie mogą PAL ) no to niech kombinują. Na kompach i tak odtworzą.
Remastery ZooTV i PopMartu jak i wcześniejsze DVD do Chicago wyszły jak należy w PAL, ale przy Pasadenie i Remasterach Super Deluxach pojechali już wszędzie po równo w NTSC - nie chciało się, czy co?
Napisano 07 lipca 2011 - 13:05
Moje zdanie pewnie znasz, ale powtórzę Na u2torrents (ze swoimi ostrymi zasadami) można znaleźć niemało transmisji z TV, streamów internetowych itp. ze znaczkami TV, prawami TV itp.. Nawet na Pasadenę prosto z YT streamowaną pozwolili do czasu ukazania się DVD - a zapewne praw od YT nie mieli.
Warto przyjrzeć się bootlegom, które w dodatkach mają właśnie materiały z TV.
A co do PAL/NTSC - to co by nie mówić PAL zapewnia jednak lepszą rozdzielczość i (jako format) ponoć zapewnia lepsze odwzorowanie kolorów. Jesteśmy w Europie i taki tu obowiązuje. Takim formatem zapewne nagrywała większość kamer. A za wielką wodą jak chcą w uparte, aby każdy się do nich dostosowywał, a nie oni do innych (jakoś u nas dużo odtwarzaczy DVD może czytać NTSC, a u niech nie mogą PAL ) no to niech kombinują. Na kompach i tak odtworzą.
Remastery ZooTV i PopMartu jak i wcześniejsze DVD do Chicago wyszły jak należy w PAL, ale przy Pasadenie i Remasterach Super Deluxach pojechali już wszędzie po równo w NTSC - nie chciało się, czy co?
Co do TV i copyright... to nie jest materiał z TV, tylko od prywatnej osoby
Co do PAL. Kamery głównie nie nagrywały ani w PAL ani w NTSC, ale w formatach HD-podobnych... które używają framerate'u NTSC... więc ich konwersja na PAL powoduje "skakanie".
Co do kolorów w NTSC - niektórzy odszyfrowują ten skrót jako Not The Same Colors Ale u nas to nie problem...
Napisano 12 lipca 2011 - 23:58
Zabrzmi to banalnie, ale ten koncert naprawdę zmienił moje życie. Przynajmniej po części, pod niektórymi względami. Teraz tamte chwile, które przeżywałem w przedostatnim rzędzie nieistniejącej już trybuny na Stadionie śląskim, wrócą na nowo... Coś pięknego... Na pewno ktoś z większymi zdolnościami literackimi o wiele ładniej opisze to co obecnie ma/miało miejsce, a ja będę mógł się tylko pod tym podpisać. Z mojej strony jeszcze raz: DZIĘKUJĘ!
Zaglądałem na to forum przez te prawie 2 lata, nic się nie odzywałem, cały czas czekałem... Cieszę się, że było warto.
http://www.youtube.com/user/YtseMan90
New Years Day Chorzów Flaga:
http://www.youtube.c...h?v=xHpbRgp528k
Napisano 13 lipca 2011 - 19:26
dzięki a ile czasu mniej więcej się ściąga.?Publiczny tracker: http://btjunkie.org/...4cd84bd3769c685
Napisano 14 lipca 2011 - 09:22
Napisano 14 lipca 2011 - 10:22
A no tak - jeśli źródła bardziej odpowiadają NTSC no to może być lepiej. Fakt konwersja do PAL spowoduje wtedy obcinanie klatek, itp.Co do TV i copyright... to nie jest materiał z TV, tylko od prywatnej osoby
Co do PAL. Kamery głównie nie nagrywały ani w PAL ani w NTSC, ale w formatach HD-podobnych... które używają framerate'u NTSC... więc ich konwersja na PAL powoduje "skakanie".
Co do kolorów w NTSC - niektórzy odszyfrowują ten skrót jako Not The Same Colors Ale u nas to nie problem...
Ogólnie najlepiej jakby wszędzie był jednakowy system, ale w najbliższym czasie się na to nie zanosi.
Jeszcze raz dzięki za multicam!!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych