Jump to content

Photo

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#1041 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 posts

Posted 30 maja 2010 - 18:42

Zbych pisał, że super, a miał w rękach póki co DVD.

Dźwięk jak dla mnie jest FULL WYPAS :) i nie ma przesadzonego basu tym razem!

#1042 Fez

Fez

Użytkownik

• Members
  • 1 posts

Posted 30 maja 2010 - 18:51

Potwierdzam dźwięk jest super

#1043 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 posts

Posted 30 maja 2010 - 19:29

Ja dziękuję bardzo Zbychowi i muszę powiedzieć, że dzięki temu ripowi wiem, że na pewno muszę mieć, muszę mieć to DVD. Jakieś dziwne i ubogie "polska cena" ,ale trzeba. Tym bardziej, że - jak pisał Zbych - przypomina Chorzów. Co poradzę, że epickość zapodanej już tu wersji WTHSHNN mnie absolutnie rozwala?!
I bohaterem jest oczywiście tego koncertu Adam. Nie wiem, cy zawsze tak kombinował, czy tu go po prostu nareszcie dobrze słychać, ale jest moc, niesamowicie fajnie jest słuchać tych jego "nowych" partii, naprawdę.
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#1044 MacMax

MacMax

Użytkownik

• Members
  • 9 posts

Posted 30 maja 2010 - 20:26

1. Witam wszystkich na forum!
2. Ja czekam na wydanie 2x DVD i tak przy okazji mam pytanie: czy to wydanie będzie inaczej pakowane jak to PL cena?

#1045 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 posts

Posted 30 maja 2010 - 20:46

bdzie pewno pena książeczka wewnatrz pudełka ot i tyle pewno, nie sądzę też aby nośniki pchali w dwa osobne pudełka.

no ja przed chwilą wysłalem przelew, z przesyłką 50,49 zł z merlin.pl wersja polska cena

#1046 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 30 maja 2010 - 21:09

[...] Największym minusem pod względem jakości są dodatki. Tylko "squring the circle:creating 360 documentary jest jakości HD. Reszta w jakości DVD łacznie z teledyskami. Clipy z Touru są nawet o rozdzielczości 480, a to jak na wydanie bluray to porażka. Jak im brakło miejsca to mogli dodatki na drugą płytę bluray. [...]

<_< Takie wydawanie HD, to na pół gwizdka. OK, rozumiem, że jeszcze dokumenty (Samo gadanie) mogą być w gorszej jakości - choć są jeszcze 720p po drodze, nie muszą być zaraz w jakości DVD. Po filmikach z u2.com można było się badziewu spodziewać, bo kręcone gorzej niż niektóre bootlegi, nie wiadomo nawet czy kamerami HD.
Ale teledyski!??? :blink: No to tak jak mówisz, niech dadzą drugą płytę. Ciekaw jestem ile miejsca zajmuje cały materiał na BD - pełne 50GB?? Jak ktoś może sprawdzić to trochę by wyjaśniało, może brak miejsca.

Ale chociaż Breathe jest w HD?? A dźwięk w Breathe - jest 5.1? - domyślam się, że też nie? :unsure:

bdzie pewno pena książeczka wewnatrz pudełka ot i tyle pewno, nie sądzę też aby nośniki pchali w dwa osobne pudełka.
no ja przed chwilą wysłalem przelew, z przesyłką 50,49 zł z merlin.pl wersja polska cena

MacMax chyba pyta o 2DVD, a to pewnie będzie zapakowane w takie digipacki dwupłytowe jak przy Chicago, PopMart itp. To na pewno nie będzie takie samo zwykłe plastikowe opakowanie co w "Polskiej Cenie". Domyslam się, że zachodnie wersje 1DVD są z kolei pakowane w Super Jawel Box, które przynajmniej porządnie wyglądają.
A co do ceny to trochę drogo jak za "PolskąCenę" bez książeczki, na Allegro za 43 z przesyłką byś pewnie kupił. ;)

#1047 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 posts

Posted 30 maja 2010 - 21:20

oj tam, oj tam. taka żyła jeszcze ze mnie nie jest, 7 zł jeszcze przezyje ;)

11 zł za kuriera sobie policzyli

#1048 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 posts

Posted 30 maja 2010 - 22:29

oj tam, oj tam. taka żyła jeszcze ze mnie nie jest, 7 zł jeszcze przezyje ;)

11 zł za kuriera sobie policzyli

Oj, ja tylko tak doradzam, że można taniej :P Wiesz, zaoszczędź na 5 płytach po 7 zł i 6. masz gratis. ;) A fakt kurier do najtańszych form wysyłki nie należy, no ale pewnie dotrze szybko.

#1049 OneLazyBastard

OneLazyBastard

Użytkownik

• Members
  • 2 874 posts

Posted 31 maja 2010 - 01:36

Jakość gniecie. Brzmi, jakby zagrali koncert w studio... może dlatego, że publiki nie słychać? ;D
Dziwnie się słucha koncertu praktycznie bez udziału publiki.. Można mieć tylko żal do U2, że nigdy poważnie nie rozważyli zrealizowania na oficjalnym wydawnictwie koncertu z Polski, bo byśmy zmietli wszystko, co dotychczas było..
W sumie chyba jedynie Ajstyl jakoś brzmi sensownie, i to też tylko wtedy, kiedy ściszają muzę...

#1050 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 31 maja 2010 - 06:16

nie wiem, czemu wy tak nasza chorzowska publike wychwalacie, skoro i tak nie bylo jakos super. kto stal obok mnie, pamieta jaka byla w okolicy niemalze cisza na ajstylu, czy stuck in the moment. zreszta bootleg audio pokazuje, ze trybuny tez nie bawily sie najlepiej.

opcja idealna byloby dvd z barcelony/milanu lub z poczekac jeszcze rok i nakrecic w ameryce poludniowej, gdzie przeciez sami wariaci mieszkaja :D

#1051 jadzik

jadzik

Użytkownik

• Members
  • 500 posts

Posted 31 maja 2010 - 06:41

A fakt kurier do najtańszych form wysyłki nie należy, no ale pewnie dotrze szybko.

na merlin.pl z tego co zauważyłem to najtańsza opcja, jesli wybierasz przesyłkę przez pocztę polską płacisz 12,5

nie wiem, czemu wy tak nasza chorzowska publike wychwalacie, skoro i tak nie bylo jakos super.

super może nie, ale i tak lepiej niż w pasadenie...

kto stal obok mnie, pamieta jaka byla w okolicy niemalze cisza na ajstylu, czy stuck in the moment.

bo ja wiem, na płycie nie dało się tego tak odczuć. a liczy się ogólne wrażenie, nawet jesli jeden z sektorów nie był śpiewający zagłuszyła go pozostała cześć publiki...

zreszta bootleg audio pokazuje, ze trybuny tez nie bawily sie najlepiej.

nie ma jak wywrotowe teorie od samego rana. wytłumacz mi prosze jak na podstawie bootlegów audio można swtierdzić czy publiczność na trybunach sie bawi czy nie.

opcja idealna byloby dvd z barcelony/milanu lub z poczekac jeszcze rok i nakrecic w ameryce poludniowej, gdzie przeciez sami wariaci mieszkaja :D

jak najbardziej, dla mnie szczególnie Milan, może dlatego, że to europa...

#1052 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 posts

Posted 31 maja 2010 - 08:15

Ja pamiętam, i gro osób to nawet na tym forum potwierdziło, że mało osób w Chorzowie śpiewała...także to co Mrówa mówi to prawda...może była flaga, ale to wszystko.

#1053 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 posts

Posted 31 maja 2010 - 08:57

Obejrzałem wczoraj Blu Raya.
Nie będę rozpisywał się nad koncertem ponieważ zrobił to Zbych.
Powiem tylko że wcale nie jest najgorzej,fajnie ogląda się koncert.
Jeśli chodzi o dodatki to nie spodziewajcie się cudów.
Wszystko znajdziecie na Youtube,nawet jakość jest podobna.
A nasza flaga to dokładnie ten sam filmik co na u2.com nawet krótszy bo jak się zaczyna na u2.com to widać jak zapala się scena.
a na dodatkach mamy czarny ekran z napisem Katowice i po 5 sekundach dopiero wskakuje ujęcie stadionu.Wszystko nie wyraźne i ujęcia lipne,które już znamy.
Powiem tak,oglądając te wszystkie dodatki to ma się wielki żal że tak wychwalając przez zespół Polskę i naszą flagę.Poświęcili nam tylko 50 sekund,podczas gdy w Milanie pokazują gościa który sobie śpiewa i maluje przez 2 minuty.Jakoś na Barcelone Chicago mogli poświęcić więcej czasu.
Zespół ma głęboko gdzieś czy koncertuje w Polsce, Anglii czy Ameryce liczy się chyba tylko kasa.
Niestety tak to odczuwam,bo oglądając filmik jeszcze dobrze nie zdąży się przypatrzeć, a już się kończy :(
A uważam że zasłużyliśmy na o wiele więcej,a przynajmniej całą piosenkę New Year's Day z Polski.
Nigdzie czegoś takiego nie uświadczyli jak i żaden inny zespół,i nigdy już nie przeżyją tego samego,bo to było niepowtarzalne.
Uświadczą natomiast jedzących Hamburgery Amerykanów na koncertach,których zapewne jeszcze nie raz sfilmują i będą pokazywać na całym świecie.

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#1054 MacMax

MacMax

Użytkownik

• Members
  • 9 posts

Posted 31 maja 2010 - 11:05

Jeżeli będziecie mieli informacje o dostępności wersji 2xDVD to proszę piszcie w jakim sklepie, od kiedy dostępne i w jakiej cenie :) Chciałem już zamówić pre-ordera na Allegro ale stwierdziłem, że poczekam do premiery i zobaczę ile, gdzie po premierze będzie kosztowało. Jestem ciekawy po ile w Media Markcie będzie. W Empiku widzę 112zł co wydaje mi się dobrą ceną.

EDIT: Mam informację, że w Poznaniu w King Crossie jest dostępne od dzisiaj za 109zł.

#1055 vertigo93

vertigo93

Użytkownik

• Members
  • 126 posts

Posted 31 maja 2010 - 15:40

od godziny jestem szczęśliwym posiadaczem Rose Bowl wersji 2xDVD za jedyne 95zł :) zakupiłem go w sklepie fan w Kielcach.z tego co wiem to mają jeszcze 4 sztuki tej wersji, także śpieszcie się ;)
dzisiejszy wieczór zapowiada się ekscytująco :D :D :D

#1056 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 posts

Posted 31 maja 2010 - 16:59

w zabrzu w media markecie jest dvd polska cena za 39.90
i wersja bluray za 98 zł i coś
Ja kupiłam już sobie polską cenę. :rolleyes:
Dołączona grafika

#1057 MacMax

MacMax

Użytkownik

• Members
  • 9 posts

Posted 31 maja 2010 - 17:20

od godziny jestem szczęśliwym posiadaczem Rose Bowl wersji 2xDVD za jedyne 95zł :) zakupiłem go w sklepie fan w Kielcach.z tego co wiem to mają jeszcze 4 sztuki tej wersji, także śpieszcie się ;) dzisiejszy wieczór zapowiada się ekscytująco :D :D :D

Będę monotematyczny i się spytam: i co jak jest zapakowane? :)

#1058 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 posts

Posted 31 maja 2010 - 17:36

Wracając jeszcze do tego co poruszył Mrówa to zero ruchu, więc tak nie piejcie jacy to zajebiści jesteśmy jako publika.
Początek był drętwy w GC

Na VT mieli Milan i Chicago, wydali bierne Chicago. Uratowali swoje wydawnictwa kręcąc u23d.
Kiedy oni wreszcie zrozumieją że "głupi, tłusty" Amerykanin nie ruszy dupy bo ma wszystkiego w nadmiarze.

@ Paweł na szczęście są bootlegi video :)
A po ekipie nie ma co się spodziewać cudów.
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#1059 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 31 maja 2010 - 17:54

Kiedy oni wreszcie zrozumieją że "głupi, tłusty" Amerykanin nie ruszy dupy bo ma wszystkiego w nadmiarze.

Może głupi i tłusty ale w tym przypadku największe znaczenie miał przymiotnik bogaty.

Po przesłuchaniu mp3 (dzięki ZBYCH!) jakoś nie bardzo interesuje mnie to DVD. Bono wyszedł wokalnie słabo. Całe szczęście, że są jeszcze bootlegi z koncertów w których nie trzeba wklejać publiki z innych nagrań. Czekam z niecierpliwością na to co Konrad zmontuje.

#1060 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 31 maja 2010 - 18:08

bo ja wiem, na płycie nie dało się tego tak odczuć. a liczy się ogólne wrażenie, nawet jesli jeden z sektorów nie był śpiewający zagłuszyła go pozostała cześć publiki...

Ale ja mowie o plycie wlasnie. Lepiej- o GC. Akurat mialem przyjemnosc stac obok naszych forumowych kolegow i kolezanek, ktorzy wiernie dotrzymywali Bono glosu, ale bylo tez wielu ludzi jak gdyby z przypadku. W niektorych momentach, jak np. na WTSHNN odechciewalo mi sie skakac, gdy patrzylem przed siebie i widzialem tylko wyciagniete w gore telefony komorkowe, aparaty.
I tak najdziwniej bylo na I still(...), gdy publicznosc w wiekszosci spiewala tylko refreny natomiast Stand By Me wyspiewane zostalo od poczatku do konca (choc i tak lepiej bylo np. w Mediolanie, gdzie spiew publicznosci az rozsadzal stadion ;) )

nie ma jak wywrotowe teorie od samego rana. wytłumacz mi prosze jak na podstawie bootlegów audio można swtierdzić czy publiczność na trybunach sie bawi czy nie.

Ok, sprostowanie. Z bootlegu audio (ktory z reguly nagrywa sie z trybun, badz z plyty ale to daleko od sceny, mozliwie najblizej konsolety) wywnioskowalem, ze publicznosc w dalszych regionach obowiazywaly wrecz sluby milczenia. Dodatkowo moge sie oprzec na relacjach znajomych, ktorzy to koncert spedzili na trybunach. Wiele osob podczas Breathe chyba w ogole nie zdalo sobie sprawy z tego, ze koncert juz sie zaczal (siedzieli na krzeselkach, zajadajac kielbase i popijajac wysokokalorycznym napojem typu Coca-cola)

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users