Skocz do zawartości

Zdjęcie

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#1061 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2010 - 18:15

Dodatkowo moge sie oprzec na relacjach znajomych, ktorzy to koncert spedzili na trybunach. Wiele osob podczas Breathe chyba w ogole nie zdalo sobie sprawy z tego, ze koncert juz sie zaczal (siedzieli na krzeselkach, zajadajac kielbase i popijajac wysokokalorycznym napojem typu Coca-cola)

Poza tym trudno śpiewać jak w trakcie koncertu co chwila lata się na papierosa...

Sorry za mały off-top.

#1062 vertigo93

vertigo93

Użytkownik

• Members
  • 126 Postów

Napisano 31 maja 2010 - 19:50

Będę monotematyczny i się spytam: i co jak jest zapakowane? :)

opakowanie jest identyczne jak Sydney 93', Mexico City 97', Chicago 05' w wersji 2xdvd. w środku doklejona książeczka z super zdjęciami z koncertu oraz opisem :) odnośnie samego koncertu dźwięk wymiata. na razie oglądałem go na laptopie ze zwykłymi głośnikami komputerowymi. tylko mogę sobie wyobrazić co będzie się działo na weekendzie u mnie w domu na dużym sprzęcie :D sąsiedzi będą mieli niezłą jazdę :D :D

#1063 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 31 maja 2010 - 21:04

czy ktoś kto nabył 2DVD może podzielić się audio Breathe + sprawdzić DVD SHrinkiem czy są Easter Eggi na dysku 2

#1064 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2010 - 21:12

czy ktoś kto nabył 2DVD może podzielić się audio Breathe + sprawdzić DVD SHrinkiem czy są Easter Eggi na dysku 2

Na review z u2tour.de do którego link podałeś jest ciekawa informacja na ten temat Breathe.

'Breathe', the actual opening song of the concert, at least made it onto the disc as a bonus track. Unfortunately the song has been edited somewhat strangely, with the opening sequence with intro song 'Kingdom' cut more or less completely, and sound and picture quality are noticeably worse than the rest of the recording. Why U2 treat this song with so much disdain remains a bit of a mystery.

#1065 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 31 maja 2010 - 21:47

sound and picture quality are noticeably worse than the rest of the recording. Why U2 treat this song with so much disdain remains a bit of a mystery.[/i]

pewien ex forumowicz ;) po obejrzeniu BD twierdzi ze wszystko jest ok, (2.0) i ze nadal pozostaje to mystery czemu wycieli...

#1066 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 31 maja 2010 - 21:54

nadal pozostaje to mystery czemu wycieli...

Może Bob będzie wiedział. :P

#1067 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 31 maja 2010 - 22:08

ameryce poludniowej, gdzie przeciez sami wariaci mieszkaja :D

hmm a podobno to o Polsce mówią Meksyk Europy :D nie wiem czy we właściwym kontekście B)
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#1068 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 31 maja 2010 - 22:11

1. W Polsce jest Meksyk ze wszystkim
2. południowa mentalność :)
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#1069 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 00:22

Na review z u2tour.de do którego link podałeś jest ciekawa informacja na ten temat Breathe.

'Breathe', the actual opening song of the concert, at least made it onto the disc as a bonus track. Unfortunately the song has been edited somewhat strangely, with the opening sequence with intro song 'Kingdom' cut more or less completely, and sound and picture quality are noticeably worse than the rest of the recording. Why U2 treat this song with so much disdain remains a bit of a mystery.

Może chodzi o to, że intro ucięli, oby nie to jak Larry podchodzi do perkusji (ale znając ich to pewnie to...<_<) No i Kingdom mogli dać tam całe, z tymi zegarami na ekranie...

pewien ex forumowicz ;) po obejrzeniu BD twierdzi ze wszystko jest ok, (2.0) i ze nadal pozostaje to mystery czemu wycieli...

Może chodzi o to, że bitrate wideo jest niższy, no i brakuje dźwięku 5.1 <_< Bo po co się męczyć w bonusach. Echhh... Pewnie ZooStation na ZooTV też trzeba było wyciąć i od The Fly zacząć, też byłoby nieźle... :unsure: Szkoda, ale już się nic nie zrobi z tym.

PS A na Allegro można już BD mieć za 65 zł + przesyłka - chyba całkiem niezła cena jak na BD. 2DVD też mogłoby tak spaść :P bo tyle warte.

#1070 Stalker

Stalker

Użytkownik

• Members
  • 383 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 10:09

Dostałem właśnie maila od rockserwis.pl - wersja 2DVD jest już przygotowywana do wysyłki. Jeśli ktoś nie może kupić
osobiście w sklepie to myśle że 99,90zł właśnie w rockserwisie jest dobrą okazją.

#1071 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 11:33

Ex-forumowicz mówi nieprawdę. Breathe na blu-ray jest co prawda w 1080i, ale jakośc (i bitrate) jest chwilami fatalne. Utwór zmontowany jest z ujęc zarówno ostrych jak żyleta jak i takich w których wydaje się, że kamera nie do końca przystosowała soczewkę do takiej ilości światła/kontrastu czy coś (nie jestem znawcą z optyki). Szkoda, bo koncepcja reżysera co do tej piosenki jest super.

Nie zwalałbym jednak winy braku Breathe w koncercie na to jak to w tej chwili wygląda. Może specjalnie tak to zrobili by uciąć spekulacje i mieć wytłumaczenie dobre? Myślę, że mieli wystarczającą ilośc ujęć dobrej jakości (w transmisji na youtube wszystko było cacuszko).
Zagadka więc dalej nie rozwiązana.

#1072 SamLoomis

SamLoomis

Użytkownik

• Members
  • 27 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 12:53

Dostałem właśnie maila od rockserwis.pl - wersja 2DVD jest już przygotowywana do wysyłki. Jeśli ktoś nie może kupić
osobiście w sklepie to myśle że 99,90zł właśnie w rockserwisie jest dobrą okazją.

Zgadza się, ja miałem do odbioru osobistego w siedzibie Rock Serwis i już jestem szcześliwym posiadaczem wersji Deluxe 2DVD.
:)

#1073 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 16:57

A ja wlasnie jestem po zakupach w MM.

Wersja BD: 89,90
Wersja 2DVD: 119,00

Obie zakupione, wieczorkiem koncercik :P

Jako ciekawostke podam ze znalazlem tez U2POP (DVD, koncert zarejestrowany w Brazyli w styczniu 1998) za 44,90. Nie wiem dokladnie/jakosciowo tam jest, wieczorem sprawdze :P Nie wiem przez kogo to wydane ale raczej jakies nieoficjalne wydawnictwo.

Everything You Know Is Wrong

#1074 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:03

Jako ciekawostke podam ze znalazlem tez U2POP (DVD, koncert zarejestrowany w Brazyli w styczniu 1998) za 44,90. Nie wiem dokladnie/jakosciowo tam jest, wieczorem sprawdze :P Nie wiem przez kogo to wydane ale raczej jakies nieoficjalne wydawnictwo.

Najpewniej pro-shot z Sao Paulo (VHS). Szału nie ma. Za takie wydawnictwa zalegające na półkach sklepowych ktoś powinien beknąć. Mniejsza o to, że to są nielegale, ale też wprowadzają ludzi w błąd. Ktoś się spodziewa oficjalnego koncertu DVD a dostaje gówno za 50zł, które może ściągnąć za darmo z netu.

Nie wiem czemu takie wydawnictwa leżące w sieciówkach to częsta praktyka. Media, Saturn, Traffic.

#1075 patmart

patmart

Użytkownik

• Members
  • 129 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:08

Mam to dvd i muszę przyznać, że jak na nieoficjalne wydawnictwo jakość jest naprawdę dobra. Czasem dźwięk jest trochę skopany, ale ogólnie jest bardzo fajnie. No i ta brazylijska publiczność :D

A jeśli chodzi o blu-ray Rose Bowl, to jestem właśnie świeżo po oglądnięciu, jakość jest świetna, chociaż momentami obraz jest jakby zaśnieżony i to trochę wkurza. Bono ostro szaleję, zresztą wszyscy grali świetnie (jak zawsze) :) . I to co było dla mnie baaardzo miłym zaskoczeniem, to kawałek 'In God's Country' w Beautiful Day :rolleyes: Strona dodatków jednak nie powala, większość to videa, które znam z YouTube, o naszej fladze nawet się nie wypowiadam. Fajny jednak jest dokument o 360 tour i 'The making of...' butów i magni ;) .
Ogólnie mimo początkowego zniechęcenia koncert, wykonanie, obraz, dźwięk i nawet ta amerykańska publiczność, wszystko to mi się podobało :)
06.08.09 Chorzów
09.08.09 Zagrzeb
10.08.10 Frankfurt

najwspanialsze dni mojego życia. dziękuję i kocham U2

#1076 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:29

[...] Zagadka więc dalej nie rozwiązana.

Myślę, że hipoteza o tym, że nie sprawdził się jako opener, że publika słabo reagowała (chociaż tym tropem całą Pasadenę należałoby wyciąć :blink:) - to opinia The Edga, więc pewnie byli niezadowoleni i ostatecznie padło na GOYB.
Szkoda, bo jak widać na wideo można pokombinować i zrobić z tego super-hiper szałowego openera, ale NIEEEE... :(

Jako ciekawostke podam ze znalazlem tez U2POP (DVD, koncert zarejestrowany w Brazyli w styczniu 1998) za 44,90. Nie wiem dokladnie/jakosciowo tam jest, wieczorem sprawdze Nie wiem przez kogo to wydane ale raczej jakies nieoficjalne wydawnictwo.

Nie oczekuj niczego, to może się nie zawiedziesz. 5 zł nie warte, więc lepiej wcześniej się spytać, niż wywalić forsę w błoto. Owszem Pro-Shot, ale chyba jeden ze słabszych z PopMartu - za darmo do ściągnięcia w necie. Przy okazji dużo lepsze jakościowo - Chile czy RPA, aż miło się ogląda :rolleyes:

Najpewniej pro-shot z Sao Paulo (VHS). Szału nie ma. Za takie wydawnictwa zalegające na półkach sklepowych ktoś powinien beknąć. Mniejsza o to, że to są nielegale, ale też wprowadzają ludzi w błąd. Ktoś się spodziewa oficjalnego koncertu DVD a dostaje gówno za 50zł, które może ściągnąć za darmo z netu.

Nie wiem czemu takie wydawnictwa leżące w sieciówkach to częsta praktyka. Media, Saturn, Traffic.

To fakt, to psuje opinię zespołowi, "piractwo oficjalne", żeby jeszcze ktoś wydał coś unikatowego!! A tu nie - zerżnięte z neta, zawyczać z w ogóle nie pasującymi okładkami. Podobnie jest chyba z Buenos Aire czy już przeklętym Live From USA - to już porażka po całości.

Mam to dvd i muszę przyznać, że jak na nieoficjalne wydawnictwo jakość jest naprawdę dobra. Czasem dźwięk jest trochę skopany, ale ogólnie jest bardzo fajnie. No i ta brazylijska publiczność :D

Z całym szacunkiem, nie takie już nieoficjalne koncerty widziałem - jak wyżej Chile, RPA. Buenos Aires z VT. To z Brazylii z '97 to lekka kicha, zwłaszcza jeśli chodzi o dźwięk! Echo, pogłos, na obrazie non-stop logo Piratexu czy jakoś tak, nie miło to się ogląda, trochę męczące (choć chciałbym coś takiego choćby z Polski z '97 :P).

Ogólnie mimo początkowego zniechęcenia koncert, wykonanie, obraz, dźwięk i nawet ta amerykańska publiczność, wszystko to mi się pdobało :)

Hmm :P że tak spytam, a co w tej publice się może podobać? Porównuję do Milanu, do Slane, U23D, Mexico nawet, a tu drętwiaki + turyści z Wembley, ale to nie Amerykanie. :D

#1077 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:31

[Do usunięcia] :rolleyes:

#1078 patmart

patmart

Użytkownik

• Members
  • 129 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:37

Hmm :P że tak spytam, a co w tej publice się może podobać? Porównuję do Milanu, do Slane, U23D, Mexico nawet, a tu drętwiaki + turyści z Wembley, ale to nie Amerykanie. :D

No, ale jednak porównując do amerykańskiej części z Vertigo Tour to tu wypadli lepiej, wiadomo, że nie tak jak np. publiczność ze Slane czy Milanu, ale myślałam, że będzie gorzej, znając amerykanów i ich zapał na koncertach :P
Nie każdemu ten koncert musi się podobać, ale ja myślę, że jeszcze parę razy do niego wrócę :)
06.08.09 Chorzów
09.08.09 Zagrzeb
10.08.10 Frankfurt

najwspanialsze dni mojego życia. dziękuję i kocham U2

#1079 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:41

Strona dodatków jednak nie powala, większość to videa, które znam z YouTube. :)

to nie mam czego żałować,że nie kupiłam 2DVD z dodatkami.
obejrzałam już połowę koncertu. Podoba mi się średnio.Nie podoba mi się początek ( brak wstępu wejście perkusja Larrego uwielbiam ten moment :rolleyes: to wszystko zostało niepotrzebnie wycięte :(
Dzsiaj oglądam 2 część od MLK DO Monenta najbardziej przezemne lubiana to własnie 2 część koncertu
Dołączona grafika

#1080 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 01 czerwca 2010 - 17:44

(...) ma się wielki żal że tak wychwalając przez zespół Polskę i naszą flagę.Poświęcili nam tylko 50 sekund,podczas gdy w Milanie pokazują gościa który sobie śpiewa i maluje przez 2 minuty (..) A uważam że zasłużyliśmy na o wiele więcej,a przynajmniej całą piosenkę New Year's Day z Polski. Nigdzie czegoś takiego nie uświadczyli jak i żaden inny zespół,i nigdy już nie przeżyją tego samego,bo to było niepowtarzalne. Uświadczą natomiast jedzących Hamburgery Amerykanów na koncertach,których zapewne jeszcze nie raz sfilmują i będą pokazywać na całym świecie.

(...) Strona dodatków jednak nie powala, większość to videa, które znam z YouTube, o naszej fladze nawet się nie wypowiadam.

Prawdę'ście rzekli. Obok całej tej radości oczekiwania na oficjalne DVD, jest pewne ukłucie co do dodatków. Mnie jak nic brakuje dłuższego potraktowania flagi. Nie wyłącznie dlatego, że to rodzima akcja. Flaga mogła być wszędzie. Rzecz w tym, że to był naprawdę ciekawy pomysł, świetnie zrealizowany, stanowił niesamowity mark trasy. Kiedy rozmawiamy o relacji zespół - fani, to jest dowód więzi z U2. Z naszej strony był mocny feedback na wielką skalę. Przyjeżdżając tu chłopaki czuli, że będzie powtórka z poprzedniej wizyty, i była, więc kwestia przygotowania dobrej kamerki nie stanowiła problemu. Weźmy też pod uwagę plastyczność całej sceny, stadion wyglądał mocarnie, w sam raz na DVD. Gdyby umieszczono całą piosenkę, oddałoby to atmosferę tej części koncertu. New Year's Day grane u nas z flagą i całą jej story, stanowi całość i jako taka powinna zostać opublikowana. Ergo? DVD z krótką wzmianką znaną już z youtube nie satysfakcjonuje. A szkoda, to była okazja nie ukłonu w stronę Polaków, bo przecież nie tego chcemy, ale szansą na wzbogacenie tego wydawnictwa. A teraz jest dokładnie tak, jak stwierdził Paweł.
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych