"U2 360° At The Rose Bowl"
Napisano 01 czerwca 2010 - 20:19
a ja mam w merlinie zamówiony Blu-ray do odbioru max 7 czerwca mam nadzieje ze dostane 4może będzie dopiero 7 czerwca nawet.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 01 czerwca 2010 - 22:14
Wiecie, zawsze mogło być gorze i nawet bez tego filmiku w dodatkach To byłaby tragedia!! Teraz jest żal co do jakości dodatków w ogóle. Śpiewka stara od lat - dla kogo są wersje Deluxe??? Dla zagorzałych fanów, czyż nie? No to co kurna wciskają tym fanom! Miernotę, po trzykroć miernotę!!! No Chicago to chyba już apogeum!! 4 marnej jakości utwory, jakieś infra redy, dokument i 1! teledysk. Pytam, gdzie chociażby Part Girl z koncertu 1. dnia? Tak trudno? Boston - na cholerę ten cały spektakl z kręceniem DVD - 3 obrazy kamer w tym 1. bootlegowy 1 Cam , 2. to samo co na 1DVD i kamera Hamisha... - jedno wyciułane Elevation z Bostonu - WOW! No i utwory z BonoCam - ale jakość dźwięku - to chyba marny IEM. ZooTV - tylko DVD5 - brak LPCM - w sumie nieźle bo aż 4 utwory na żywca - ale pytam gdzie chociażby UV!?!? PopMart wypada świetnie na tym tle , ale tak na prawdę, ani jeden nowy utwór na żywo się nie pojawił - no chociażby Miami Nie wspomnę dodatku do U218 czyli skrótu z koncertu zamiast koncertu! TUF DVD to też porażka - gdzie jest koncert? Super Deluxe do NLOTH tylko Linear? - wstyd![...] DVD z krótką wzmianką znaną już z youtube nie satysfakcjonuje. A szkoda, to była okazja nie ukłonu w stronę Polaków, bo przecież nie tego chcemy, ale szansą na wzbogacenie tego wydawnictwa. A teraz jest dokładnie tak, jak stwierdził Paweł.
Honor oddaję przy TJT, bo tu ktoś w końcu pomyślał, no i PopMart nieźle wypada, może ZooTV reszta Deluxe'ów to naciąganie i Kompletny brak pomysłów!
Żal jest, bo za drugi dysk liczą sobie dużo więcej kasy niż za 1. Kasa? Kasa? Kasa?.... Cały utwór NYD? A po co! Przecież ludzie by się zanudzili przy tym - zwłaszcza Amerykanie - 5 minut z flagą to dużo za dużo na DVD i BD razem wzięte - trzeba napchać dokumentów, dokumentów i jeszcze raz dokumentów Szkoda, że jeszcze swojej biografii nie wcisnęli.
Dobra cena to PopMart 2DVD za 90 zł Dobra to Chicago czy UABRS DVD+CD za 50. To jest średnia, a nawet wyższa. Za tyle można dostać TJT Super Deluxe! Dobra to by była max 65! Nie mówię już o horrendalnej cenie za Super Deluxe!a ja zrobilem sobie prezent na dzien dziecka, i w szczecinskim MM zakupilem 2xDVD za 99zl. Zacna cena mi sie wydaje..
Nie wiem, premiera dziwna jest tego DVD, bo praktycznie cały materiał, a nawet więcej znany jest od dawna Dodatki też! Więc co za frajda? Z BD tak, na dobrym TV i Audio, ale z planowanego 2DVD już nie wiem czy tak bardzo. Mało zaskakujące są ostatnio ich wydawnictwa (poza NLOTH), a tu aż się prosiło zaskoczyć czymś fanów.
Napisano 01 czerwca 2010 - 23:31
Zamiast sie cieszyc ze jest cos co sie da ogladac to placz ... moim zdaniem dzwiek jest swietny, obraz tez niczego sobie (1080i jakos mi tu nie pasuje ... bo zadnych przeplotow nie zauwazylem [a normalnie przy szybkich zmianac/ruchach kamery widac] chyba ze to 'wina' plazmy Panasonica to sory.
Zarzuty ze publicznosc 'martwa' to chyba za duzo powiedziane. Fakt sa momenty ze stoja ludzie. W polsce przeciez caly czas skakala publicznosc, nawet podczas przemowienia Tu Tu
Niezadowolonym proponuje strzelic focha i przerzucic sie na Rubika, tam wszyscy klaszcza.
Everything You Know Is Wrong
Napisano 02 czerwca 2010 - 00:17
Czy to też do moich komentarzy? Mam zarzuty ogólnie do dodatków, a nie TYLKO do flagi - reszta klipów z tour jest podobnej jakości, więc tu nie widzę gorszego traktowania - to jednak wyróżnienie - flaga to 1 z tylko 8 filmików!To ja proponuje sie pociac ... no bo przeciez my Polacy zrobilibysmy to lepiej i oczekujemy zawsze wiecej bo to sie NAM NALEZY!!! [...]
Nie ma co udawać, że dodatki są SUPER, bo nie są, nawciskali kitu w okno i wiedzą, że fani i tak "zimę" przetrzymają
Nie przesadzaj z tym Rubikiem, można chyba wymagać czegoś od ulubionego zespołu, aby nie wciskał kitu, że tam gdzie kręci zawsze jest naj, naj, naj lepsiejsza publika. Mogli poczekać z Barceloną do końca 1. Legu i tam nagrać DVD, nie dość, że 2 koncerty, to Europa, no i żywiołowa publika by była (a przynajmniej bardziej niż ta z Pasadeny). Wcale nie chwalę polskiej publiki, ale na NYD pokazali, że takich drugich nie ma
Co do przeplotu - to nowe telewizory, czy też odtwarzacze BD potrafią niwelować przeplot robiąc z tego progresywny obraz, ale to nie zmienia faktu, że dla 1080i w porównaniu do 1080p można mówić, albo o połowie klatek, albo mniej szczegółowym obrazie. Przeplot był dobry do telewizji analogowej, a teraz służy chyba głównie zmniejszaniu objętości wideo kosztem jakości -a niby nadal mamy 1080...
Dzięki! Brzmi świetnie, zwłaszcza perkusja - co za moc! Ach po co wycinali i tak do Bootów każdy by doszedł po chwili! Szkoda, że tylko DD 2.0, ludzie tną na jakości gdzie się da? A ja o 5.1 pytałem. Cud, że w 1080i pozostało. Szkoda, że też brakuje całego Kingdom. No i ta publika "wklejona" na początku tylko w mono, dziwnie zmiksowana jest, wręcz na siłę wciśnięta na początku, psuje to trochę dźwięk.obejrzalem wlasnie, wypisz wymaluj Mysterious ze Slane, bardziej teledyskowo...
ale to jest moc wejscie na scene! wielka szkoda ze to wycieli
i jeszcze DD 2.0 .... MWays mialo chociaz LPCM 2.0
PS Wyjdzie, że tylko narzekam. A muszę powiedzieć, że dźwięk z mp3 Zbycha jest naprawdę dobry, aż się boję o 5.1. Zbychu zgrywałeś z LPCM? Bo zazwyczaj w LPCM głos Bono był trochę cichszy niż w 5.1, tu jest b. wyraźny. Gitara raz z lewej, raz z prawej. Basik nawet na słuchawkach słychać całkiem, całkiem.
No i perkusja - taki miks mi pasuje i takie zgranie dźwięku - w końcu porządnie słychać perkusję - Crazy - bębenek jak i perka super, w TUF jest pięknie - o to chodzi, no co utwór to aż miło , jak za dawnych lat - tylko może Elevation trochę gorzej, tam w dodatku jakiś pogłos wokalu. Na DVD z VT perkusja była jakaś taka "miękka", w tle - tu w końcu porządnie ją słychać - napisane kto miksował dźwięk?
Napisano 02 czerwca 2010 - 07:21
Zbychu zgrywałeś z LPCM?
na 99% tak, bo tak miało to większy sens
Easter Eggs na DVD2 nie znalazłem (myślałem przez chwile że Edge, ale to jest w menu normalnie)
Flaga... wiadomo chiałoby się więcej, ale naprawdę cieszymy się tym co mamy, gdyby ktoś 5 sierpnia powiedział Wam że 1 minuta flagi będzie na oficjalnym DVD też byście narzekali
apropo - W Time Lapsie widać polską flagę przewieszoną przez barierkę
Ogólnie dodatki pozostawiają sporo do życzenia... haha Somerville mi się marzyło w HD ... tu nawet na DVD2 całość jest nie dość że NTSC to DD 2.0 :/
a my tu zrzędzimy na brak Miami na PopMarcie hahaha
Napisano 02 czerwca 2010 - 10:04
http://www.youtube.c...player_embedded
Napisano 02 czerwca 2010 - 11:54
Napisano 02 czerwca 2010 - 12:16
Czy ktoś już ma koncert z serii Zagraniczna Płyta Polska Cena? Jak to wygląda? W internecie trafiłem na gościa, który pisze, że płyty z tej serii to szajs i szkoda kasy, że niby jakość gorsza i w ogóle wszystko to podróba. Prosiłbym o krótki komentarz do tego i z góry dziękuję
Na poprzednich stronach masz review od Zbycha wydawnictwa w tej wersji. Dodatkowo na u2-site.com masz zdjęcia okładki itd. Jedyna różnica to okrojona wersja graficzna (brak książeczki).
Napisano 02 czerwca 2010 - 13:01
...
Napisano 02 czerwca 2010 - 14:09
no Breathe trochę kiepsko zrealizowany według mnie za dynamicznie pracuje kameraCo do tego nażekania na 1080i, to jest to kwesta kompatybilności, obraz jest przygotowany w wersji 1080i60 (zapewne) czyli 60 pół klatek na sekundę ( obraz z przeplotem, klatki na zmianę zawierają linie parzyste i linie nie parzyste ), co nowoczesne odtwarzacze lub telewizory ( no któreś z tych ) potrafią sobie przerobić na 1080p30, czyli połączyć te pół klatki w pojedyncze pełne klatki ale na obraz 30 klatek na sekundę. Z tego co wiem aktualnie nie wykorzystuje się standardu 1080p o większych częstotliwościach niż 30 klatek/s a dla sportu, gdzie liczy się częstotliwość używany jest format 720p60, czyli 60 pełnych klatek na sekundę i taki format był by najbardziej optymalny
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 02 czerwca 2010 - 14:31
To ja proponuje sie pociac ... no bo przeciez my Polacy zrobilibysmy to lepiej i oczekujemy zawsze wiecej bo to sie NAM NALEZY!!!
Zamiast sie cieszyc ze jest cos co sie da ogladac to placz ... moim zdaniem dzwiek jest swietny, obraz tez niczego sobie (1080i jakos mi tu nie pasuje ... bo zadnych przeplotow nie zauwazylem [a normalnie przy szybkich zmianac/ruchach kamery widac] chyba ze to 'wina' plazmy Panasonica to sory.
Zarzuty ze publicznosc 'martwa' to chyba za duzo powiedziane. Fakt sa momenty ze stoja ludzie. W polsce przeciez caly czas skakala publicznosc, nawet podczas przemowienia Tu Tu
Niezadowolonym proponuje strzelic focha i przerzucic sie na Rubika, tam wszyscy klaszcza.
Święte słowa!!!!
Mogą sobie niektórzy narzekać, płakać że niema tego i owego!!!
Durne dyskusje na temat dodatków, rozdzielczości, dźwięku nie mają sensu bo i tak nic te "dywagacje" nie zmienią.
Trzeba się cieszyć że pojawiło się kolejne wydawnictwo U2 i TO JEST NAJWAŻNIEJSZE!!!!
Cieszyć się MUZYKĄ podziwiać chłopaków na scenie! Czyż nie dlatego jesteśmy fanami zespołu???!!!
Mamy niecałą minutę naszego polskiego koncertu i jest GIT!!!!
Zawsze jak pojawia się koncert U2 na DVD to siedzę i czytam wypowiedzi które do niczego nie prowadzą.
Narzekania, Jezu jakie to jest denerwujące.
Nie macie innych problemów?
Zasada jest prosta, nie podoba się to nie kupować koncertu!!!!!!
A jeżeli ktoś uważa że wszystko by inaczej wydał to proponuję wysłać CV do zespołu na stanowisko
managera produktu sprzedażowego i spróbować własnej koncepcji!!!
Życzę wszystkim miłego oglądania!!!
#1097 Guest_piotrek85_*
Napisano 02 czerwca 2010 - 14:54
Może od razu zamknijmy całe forum.Durne dyskusje na temat dodatków, rozdzielczości, dźwięku nie mają sensu bo i tak nic te "dywagacje" nie zmienią.
Jak komuś się coś nie podoba w tym wydawnictwie to dlaczego nie może sobie trochę pomarudzić? Toż to niezdrowe jest tak trzymać wszystko w sobie!Narzekania, Jezu jakie to jest denerwujące.
Napisano 02 czerwca 2010 - 15:40
Może od razu zamknijmy całe forum.
Po co tak radykalnie. Nie lepiej coś konstruktywnego zrobić.
Jak komuś się coś nie podoba w tym wydawnictwie to dlaczego nie może sobie trochę pomarudzić? Toż to niezdrowe jest tak trzymać wszystko w sobie!
To załóż wątek - My polacy ponarzekajmy sobie trochę, może przyłączą się fani polityki
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych