Jump to content

Photo

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#581 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:28

Byłby za darmo to byłoby marudzenie że będzie pełno przypadkowych ludzi jak na koncercie Stinga organizowanym przez Orange...

Z całą pewnością. Trafne spostrzeżenie. (marudzenie to jednak nieco niefortunne określenie, sugeruje brak szacunku dla zainteresowanych). W naszym przypadku podejrzewam, że przestrzelili w drugą stronę.

#582 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:29

biadolenie jest, bo psia mać, LN nas okrada! Ciężko to pojąć???
Z resztą polecam wyjazd na Wyspy albo do Holandii. Spal tam lolka, zarób kupę floty, żaden narzekający Polak nie będzie Ci przeszkadzać. Chyba, że będziesz z nimi robić na budowie.

kto was znowu okrada???
poczytaj co to znaczy "kradzież"..
bilet kupujesz z wlasnej, nieprzymuszonej woli, za cene podana przez organizatora..
a jak Ci sie nie podoba- to go nie kupuj...
w Amstredamie sa tansze...

Pozostala czesc wypowiedzi uwazam za totalnie nietrafiona w temat...
Nigdzie sie nie wybieram i dlatego zyjac tutj mam prawo (jak wszedzie) wypowiadac swoje opinie...

#583 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:29

ja mam takie pytanie, czy jak zarejestruję się już na Live Nation, to jest jeszcze konieczność rejestrowania się w tym Eventim do którego mnie przekierowuje wybiorę opcję 'Kup Bilet'? z góry dziękuję za odpowiedź

Nie bo ty w rzeczywistości zarejestrowałeś się na eventim.pl

... :P

#584 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:30

@ralfik32: poczytaj mędrku, co to znaczy "przenośnia".

Edited by Max, 16 marca 2009 - 22:31 .

#585 Fan

Fan

Użytkownik

• Members
  • 67 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:32

Nie bo ty w rzeczywistości zarejestrowałeś się na eventim.pl

A w momencie przekierowania system nie wymaga ponownego wpisania nazwy użytkownika i hasła? Przy zakupie biletów na Madonne musiałam zakładać nowe konto, bo hasło z livenation było nieprawidłowe. Nie wiem, być może mój błąd.

#586 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:35

Nie dość, że imputujesz, to jeszcze kpisz z co poniektórych. Zachowanie doprawdy godne seniora z czwartym krzyżykiem w metryce.

Była realna szansa na 2-gi koncert, teraz jest ona zredukowana do minimum. To jest dobra informacja czy zła? Jest ryzyko, że nie uda się fajna akcja z flagą - to jest dobra informacja czy zła? Wzrosło zagrożenie, że U2 nie przyjadą w 2010 do Polski - to jest dobra informacja czy zła?

kpij z diabła, to od ciebie ucieknie... :)

a co ma moj wiek, do wyrazania wlasnych opinii?
senior w wieku 32 lat??? a moze realne spojrzenie na swiat???

2 koncert bedzie - jak tylko sprzeda sie pierwszy :)
i zalezy w jakim stopniu sie sprzeda...
wszystko w naszych portfelach... :)

akcja z flaga sie uda na 100% - plyta bedzie full i na trybunach bedzie tez raczej komplet

a czy przyjada do Polski, czy nie - to rowniez jest w Naszych portfelach...

a czy to sa dobre czy zle informacje???
nie mnie to oceniac...

jak chyba kazdy z nas wystartuje po zakup biletow.
i jak sie uda - to bede sie cieszyl
bo tak mozemy sie cieszyc tylko raz na 4 lata...

i szanujmy to....

#587 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:37

kto was znowu okrada???
poczytaj co to znaczy "kradzież"..
bilet kupujesz z wlasnej, nieprzymuszonej woli, za cene podana przez organizatora..
a jak Ci sie nie podoba- to go nie kupuj...
w Amstredamie sa tansze...

Pozostala czesc wypowiedzi uwazam za totalnie nietrafiona w temat...
Nigdzie sie nie wybieram i dlatego zyjac tutj mam prawo (jak wszedzie) wypowiadac swoje opinie...

rozumiem że klikanie w klawiaturę sprawia Ci przyjemność... ale dlaczego odmawiasz innym prawa do marudzenia.. chcą marudzić to niech marudzą... co Cię to obchodzi? jeszcze żebyś to raz napisał, nikt tu nie jest tępy każdy zrozumiał Twój pogląd na tą sprawę więc nie musisz pisać po raz 15-sty tego samego...

#588 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:38

@ralfik32: poczytaj mędrku, co to znaczy "przenośnia".

kto dal Ci prawo do obrazania innych? :)
po co te przytyczki... mędrku?

czy ja Ciebie gdzies obrazilem???

wyrozumialosc to jednak wspaniała rzecz...

#589 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:39

ja mam takie pytanie, czy jak zarejestruję się już na Live Nation, to jest jeszcze konieczność rejestrowania się w tym Eventim do którego mnie przekierowuje wybiorę opcję 'Kup Bilet'? z góry dziękuję za odpowiedź

Konto na eventim z przekierowania z Livenation:
https://www.eventim....ation/pl/login/
i konto na Eventim:
https://www.eventim....pl/rejestracja/
to zupełnie dwa różnie konta i w zależności w jaki sposób chce się zamówić bilet to w odpowiednim miejscu trzeba sie zarejestrować
Fuck The Past, Kiss The Future !

#590 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:40

błagam Was, dajcie sobie spokój, człowiek wchodzi na to forum i chce się czegoś dowiedzieć, a nie czytać jakieś pierdoły <_<

i dzięki wszystkim za odpowiedź ;) zielony jestem zupełnie w tych sprawach
Always Look on the Bright Side of Life

#591 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Max - z całym szacunkiem, ale kto tu nas okrada?
Ktos organizuje koncert - sprzedaje bilety - my je kupujemy albo nie.
oczywiście wolałbym taniej i jest mi bardzo przykro, że będzie pewnie tylko jeden koncert.
Na koncert Cohena zapłaciłem 260 PLN za najgorsze miejsce - bo chciałem go zobaczyc live - cena jest odpowiednia jeśli znajdą sie chętni by zapłacic.
Jeśli kogos nie stac - nie pójdzie na koncert - nie ma konstytucyjnego zapisu o powszechnym, równym dostepie do wystepów zespołu U2.

#592 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

kpij z diabła, to od ciebie ucieknie... :)

a co ma moj wiek, do wyrazania wlasnych opinii?
senior w wieku 32 lat??? a moze realne spojrzenie na swiat???

2 koncert bedzie - jak tylko sprzeda sie pierwszy :)
i zalezy w jakim stopniu sie sprzeda...
wszystko w naszych portfelach... :)

akcja z flaga sie uda na 100% - plyta bedzie full i na trybunach bedzie tez raczej komplet

a czy przyjada do Polski, czy nie - to rowniez jest w Naszych portfelach...

a czy to sa dobre czy zle informacje???
nie mnie to oceniac...

jak chyba kazdy z nas wystartuje po zakup biletow.
i jak sie uda - to bede sie cieszyl
bo tak mozemy sie cieszyc tylko raz na 4 lata...

i szanujmy to....

Jak bym czytał "Gazetę Wyborczą". Ten sam mentorski ton.

Przecież to frazes - "wszystko w naszych portfelach". Gdyby ceny były za 5, 10 czy 15tys. to też "wszystko byłoby w naszych portfelach? Jest jakiś optymalny poziom cen, przy którym i szansa na drugi koncert by była spora i LiveNation byłby zarobiony (pewnie nawet więcej niż w przypadku 1 koncertu - EFEKT SKALI).

#593 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:41

rozumiem że klikanie w klawiaturę sprawia Ci przyjemność... ale dlaczego odmawiasz innym prawa do marudzenia.. chcą marudzić to niech marudzą... co Cię to obchodzi? jeszcze żebyś to raz napisał, nikt tu nie jest tępy każdy zrozumiał Twój pogląd na tą sprawę więc nie musisz pisać po raz 15-sty tego samego...

i własnie.. niech marudza.. czy ja im zabraniam?

nie widze abym 15 raz napisal to samo...
odpowiadam na rozne posty i tyle...

nawet na te, ktore bezposrednio atakuja i obrazaja moja osobe i wyglaszane przeze mnie opinie...

#594 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:45

Była realna szansa na 2-gi koncert, teraz jest ona zredukowana do minimum. To jest dobra informacja czy zła?

Właściwe to tylko domysły, które opierają się tylko na ogłoszonych cenach biletów. Jeśli LN.pl okrada, to nie okrada nas zespół, a dowodem jest na to sytuacja choćby na LN.nl.
Poza tym w odniesieniu do zainteresowania w 2005 roku, w 2009 potencjalnie zainteresowanie powinno być większe bez względu na ceny biletów. Narzekacie, że drogie bilety, a zapominacie o innych rodzajach klientów. Nawet pomniejszany jest fakt frekwencji obcokrajowców, których będzie sporo. Wierzę w ideę, która zapadała Bono w pamięć w 2005 roku, wierzę w to, że U2 zażyczyło sobie Chorzowa(tylko i wyłącznie) jako jednego z 10 strategicznych miejsc w Europie.
Obym się nie rozczarował.

#595 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:45

Ralfik32 bądź tak miły i nie spamuj w tym wątku. Każdy poznał już Twoje zdanie po 21 postach.

#596 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:48

Jak bym czytał "Gazetę Wyborczą". Ten sam mentorski ton.

Przecież to frazes - "wszystko w naszych portfelach". Gdyby ceny były za 5, 10 czy 15tys. to też "wszystko byłoby w naszych portfelach? Jest jakiś optymalny poziom cen, przy którym i szansa na drugi koncert by była spora i LiveNation byłby zarobiony (pewnie nawet więcej niż w przypadku 1 koncertu - EFEKT SKALI).

wiesz jakie byloby to forum gdyby ceny biletow byly na tym poziomie co piszesz :) ?

2 koncert, to obnizenie kosztow o nie wiecej niz 20/30% i uwaga... takie LN musi zakaldac, ze oba sie sprzedadza na 100%..
Dochodza koszty zakwaterowania masy ludzi od montazu sceny, dochodza kwoty za wyzywienie, hotele, stadion trzeba znowu oplacic (wynajecie miejsca na imprezie targowej to kilka tysiecy zl za 3 dni - to ile wezmie Stadion Narodowy za ok. 2/3 dni, ktore trzeba liczyc na montaz, demontazm sprzatanie itp...), dochodzi wasnie kasa za kolejne sprzatanie i wiele, wiele innych kosztow)

a tej pewnosci nie ma nigdy... przy zadnym koncercie... w Polsce...

dlatego tez duze ceny - bo przy ok. 70% sprzedanych biletow sa juz na swoim i wszyscy sa happy...

Max - z całym szacunkiem, ale kto tu nas okrada?
Ktos organizuje koncert - sprzedaje bilety - my je kupujemy albo nie.
oczywiście wolałbym taniej i jest mi bardzo przykro, że będzie pewnie tylko jeden koncert.
Na koncert Cohena zapłaciłem 260 PLN za najgorsze miejsce - bo chciałem go zobaczyc live - cena jest odpowiednia jeśli znajdą sie chętni by zapłacic.
Jeśli kogos nie stac - nie pójdzie na koncert - nie ma konstytucyjnego zapisu o powszechnym, równym dostepie do wystepów zespołu U2.

brawo!!!

Max ma podejrzenie, ze ktos go okrada mimo, ze sam za to placi z własnej woli... :)

corso - pozdrawiam

kiedy chcesz isc na koncert artysty, kotrego sie lubi czy szanuje - to cena bedzie ostatnim argumentem....
waznym .. ale ostatnim...

Edited by bee, 16 marca 2009 - 22:58 .

#597 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:50

Właściwe to tylko domysły, które opierają się tylko na ogłoszonych cenach biletów. Jeśli LN.pl okrada, to nie okrada nas zespół, a dowodem jest na to sytuacja choćby na LN.nl.
Poza tym w odniesieniu do zainteresowania w 2005 roku, w 2009 potencjalnie zainteresowanie powinno być większe bez względu na ceny biletów. Narzekacie, że drogie bilety, a zapominacie o innych rodzajach klientów. Nawet pomniejszany jest fakt frekwencji obcokrajowców, których będzie sporo. Wierzę w ideę, która zapadała Bono w pamięć w 2005 roku, wierzę w to, że U2 zażyczyło sobie Chorzowa(tylko i wyłącznie) jako jednego z 10 strategicznych miejsc w Europie.
Obym się nie rozczarował.

Potencjalne zainteresowanie w przypadku dwugodzinnej imprezy to kompletna abstrakcja.
Patrząc realnie, nie ma czegoś takiego jak "zainteresowanie bez względu na ceny biletów".

#598 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:51

2 koncert, to obnizenie kosztow o nie wiecej niz 20/30% i uwaga... takie LN musi zakaldac, ze oba sie sprzedadza na 100%..

A skąd masz tak precyzyjne wyliczenia, jeśli można wiedzieć? Jakich hipotetycznych poziomów cen za bilety dotyczy w/w scenariusz?

#599 ralfik32

ralfik32

Użytkownik

• Members
  • 85 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:53

A skąd masz tak precyzyjne wyliczenia, jeśli można wiedzieć? Jakich hipotetycznych poziomów cen za bilety dotyczy w/w scenariusz?

to nie sa wyliczenia precyzyjne ... napisalem okolo...
biora sie z realnego podjescia do sprawy i chwili przemyslen "na chlodno"... a nie z glowa rozpalona od przeklenstw i nienawisci...

ceny znamy tylko jedne prawdziwe... koncert zyczen mnie nie interesuje...

#600 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 16 marca 2009 - 22:54

wiesz jakie byloby to forum gdyby ceny biletow byly na tym poziomie co piszesz :) ?

Dochodza koszty zakwaterowania masy ludzi od montazu sceny, dochodza kwoty za wyzywienie, hotele, stadion trzeba znowu oplacic (wynajecie miejsca na imprezie targowej to kilka tysiecy zl za 3 dni - to ile wezmie Stadion Narodowy za ok. 2/3 dni, ktore trzeba liczyc na montaz, demontazm sprzatanie itp...), dochodzi wasnie kasa za kolejne sprzatanie i wiele, wiele innych kosztow)

a tej pewnosci nie ma nigdy... przy zadnym koncercie... w Polsce...

dlatego tez duze ceny - bo przy ok. 70% sprzedanych biletow sa juz na swoim i wszyscy sa happy...

Racjonalne rozumowanie. Musieli "zaryzykować z tymi cenami" na "pierwszy" koncert. Ja uważam, że ten koncert wyprzeda się w 70 - 80% bardzo szybko. LN będzie miało jasną sytuację i przystąpi do być może łagodniejszej taktyki cenowej na "drugi" koncert.

Reply to this topic

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users