U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 23 lipca 2008 - 17:26
Napisano 23 lipca 2008 - 20:11
#106 Guest_Mac_*
Napisano 23 lipca 2008 - 20:27
Najważniejsze dla mnie jest to,że U2 wystąpi w Polsce
Jeżeli płyta się u nas bardzo źle sprzeda, to nawet gdybyśmy utworzyli pentagram w Chorzowie to i tak nie nic wiadomo.
Mnie osobiście szlag trafi jak nie przyjadą, i choćbym miał jechać do Egiptu na wielbłądzie na koncert to i tak pojade.
Napisano 23 lipca 2008 - 20:34
Jeżeli płyta się u nas bardzo źle sprzeda, to nawet gdybyśmy utworzyli pentagram w Chorzowie to i tak nie nic wiadomo.
Mnie osobiście szlag trafi jak nie przyjadą, i choćbym miał jechać do Egiptu na wielbłądzie na koncert to i tak pojade.
Wierzysz w cuda? xD Zresztą...Prawdę mówiąc ja do Pragi mam o wiele bliżej niż do Chorzowa
Napisano 23 lipca 2008 - 21:15
Eeee, sprzedaż nowej płyty będzie miała znaczenie? Ile w Polsce kupiono egzemplarzy Bomby? 50 tys.?
Gdyby to było warunkiem to raczej nigdy nie dotarliby do Polski ;-)
Napisano 23 lipca 2008 - 22:25
Napisano 23 lipca 2008 - 22:27
ze względu na samo miasto
...chodzi o to, że ciężko zrobić wrażenie dużym ekranem i kiczowatą cytryną w mieście zbudowanym na kiczu i dużych ekranach, szczególnie jeżeli dodatkowo muzycznie koncert się posypał doszczętnie nic o żadnym mieście nieszczęść nie słyszałem. Co do powodu wyboru stadionów... może i względy finansowe, ale jak już mówiłem, już w 2005 mysleli o wyciągnięciu Vertigo w USA na stadiony, więc to raczej (lub także) próba zmierzenia się z rynkiem. Tyle że z eksperymentami mają wielką szansę na porażkę - PopMart ich tego nauczył i to pamiętają - nadal więc podtrzymuję teorię o płycie How To Dismantle All That You Can't Leave Behind albo uderzeniu się w głowę. No, ewentualnie może po prostu są aż tak pewni tego, że stworzyli dzieło na miarę Achtung Baby, kiedy to ostatnio grali na amerykańskich stadionach zapełniając je. Oby
Eeee, sprzedaż nowej płyty będzie miała znaczenie? Ile w Polsce kupiono egzemplarzy Bomby? 50 tys.?
Gdyby to było warunkiem to raczej nigdy nie dotarliby do Polski
Wiesz, 50 tys egzemplarzy to dziś jest w Polsce podwójna platyna +jedno złoto. Jeśli więc mierzyć w trofeach i według kondycji naszego rynku to 50 tys. to nie byłoby wcale tak mało. Według Wikipedii było to natomiast (nie wiem na jaki moment jest to stan) 20 000 - 39 999
Sprzedaż ma znaczenie, ale może się liczyć np. nie tylko ilością egzemplarzy, ale miejscem na top liście.
#113 Guest_depe_*
Napisano 23 lipca 2008 - 22:41
Trasy koncertowe wielu zespołów planowane są często na długo przed ukazaniem się płyty.Jeżeli płyta się u nas bardzo źle sprzeda, to nawet gdybyśmy utworzyli pentagram w Chorzowie to i tak nie nic wiadomo.
Wielkość sprzedaży nie jest aż tak bardzo istotna, a już na pewno nie wielkość sprzedaży 'bierzącej płyty'.
Podstawowymi kryteriami są badania marketingowe, logistyka, dostępność aren w odpowiednim czasie itp.
Ponoć areny na 1szy Leg VTour zaczęto rezerwować na początku 2004 roku.
#117 Guest_Mac_*
Napisano 24 lipca 2008 - 20:27
Nie, dla mnie sa zwykłymi luźmi którzy także się mylą, także mogą wydać słabą płyte. I jeżeli będzie to dla nich korzystniejsze, to nie przyjadą do Polski, bo dla nich tez zapewne liczy się kasa a incydentu z flagą już pewnie nie pamiętają, a nawet jeśli to wątpie żeby był to czynnik decydujący.A oni nie są również i twoimi bożkami..??
Napisano 24 lipca 2008 - 22:08
Konflikty nie tylko mają miejsce z Egipcie. Ale również w Derfurze i Sudanie . To nie tylko konflikt religijny ale także wojna międzyplemienna.
Nigeria.
Może tu będzie coś więcej poczytajcie sobie. .
http://www.afryka.org/prasa.htm .
Marysiu nie żebym się czepiał,ale Darfur jest prowincją Sudanu a nie odrębnym państwem to raz a po II skoro grali w Afryce na POP-ie to powinni tam grać częściej i według mnie nawet za połowe ceny jak to było w Sarajewie lub w ogóle za free skoro Nelson Mandela jest przyjacielem Bono, który jest współzałożycielem organizacji DATA powinni nie patrzeć na pieniądze w przypadku grania dla Afryki...
Napisano 24 lipca 2008 - 22:11
Trasy koncertowe wielu zespołów planowane są często na długo przed ukazaniem się płyty.
Wielkość sprzedaży nie jest aż tak bardzo istotna, a już na pewno nie wielkość sprzedaży 'bierzącej płyty'.
Podstawowymi kryteriami są badania marketingowe, logistyka, dostępność aren w odpowiednim czasie itp.
Ponoć areny na 1szy Leg VTour zaczęto rezerwować na początku 2004 roku.
święte słowa Depe przecież wszystkie koncerty hale,stadiony są wynajmowane z ogromnym wyprzedzeniem tak olbrzymiej trasy nie planuje się z tygodnia na tydzień tylko dobre pare miesięcy wcześniej
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych