Skocz do zawartości

Zdjęcie

You're welcome to Poland, U2!

786 replies to this topic

#521 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 19:43

http://forum.u2.com....php?f=28&t=2580 to co tam się dzieje jest z lekka przerażające "co Wy na to, zeby zrobic taka jakby "animacje"? Mianowicie pomysl mam taki, zeby np. podczas "Sunday Bloody Sunday" albo innego kawałka każdy miał przy sobie dwie koszulki, kartki, chusty, cos czym moglby ruszac w gorze "
a do tego wycinanki, klej , nożyczki, każdy z fanów zrobiłby pacynkę ulubionego członka zespołu aaaaaaaa
Nie rozumiem tego kombinowania, dlaczego zakłada się , że jak flaga była raz, to drugi raz ,to nuda, brak zaskoczenia i takie tam bla bla. A może U2 właśnie na to czeka, chce to znów zobaczyć. Tak samo jakbyśmy my stwierdzili, eee po co maja grać NYD, albo One, Pride itd, to już było, każdy to zna, nikogo to nie zaskakuje.A przecież każdy fan chce te utwory usłyszeć!

#522 firletka

firletka

Użytkownik

• Members
  • 19 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 19:49

Ale się towarzystwo rozbestwiło... Cztery lata temu mało kto wierzył we flagę. Teraz jak się okazało, ze jednak można coś takiego zorganizować, to wszyscy chcą na siłę być oryginalni i przebić pomysł Zbycha. A jego się nie da przebić, bo był pierwszy i niepowtarzalny. Moim zdaniem, to właśnie dzięki fladze U2 wracają do nas podczas tej trasy.
A jak bedzie tyle różnych pomysłów, to ludzie bedą tak zdezorientowani, że nawet flaga się nie uda :( Nie lepiej zostać przy sprawdzonym pomyśle?

#523 wiewior

wiewior

Użytkownik

• Members
  • 44 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 19:52

Ale się towarzystwo rozbestwiło... Cztery lata temu mało kto wierzył we flagę. Teraz jak się okazało, ze jednak można coś takiego zorganizować, to wszyscy chcą na siłę być oryginalni i przebić pomysł Zbycha. A jego się nie da przebić, bo był pierwszy i niepowtarzalny. Moim zdaniem, to właśnie dzięki fladze U2 wracają do nas podczas tej trasy.
A jak bedzie tyle różnych pomysłów, to ludzie bedą tak zdezorientowani, że nawet flaga się nie uda :( Nie lepiej zostać przy sprawdzonym pomyśle?

Sama sobie przeczysz: Najpierw piszesz, że pomysł był niepowtarzalny, a potem, że trzeba go powtórzyć :)
Moim zdaniem flaga była boska, ale minęło kilka lat i nie ma sensu powtarzać tego samego. Nie o to chodzi, żeby pokazywać ciągle te same sztuczki, ale żeby pokazać, że wciąż nas stać na nowe oryginalne pomysły.

#524 firletka

firletka

Użytkownik

• Members
  • 19 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 19:59

Sama sobie przeczysz: Najpierw piszesz, że pomysł był niepowtarzalny, a potem, że trzeba go powtórzyć :)
Moim zdaniem flaga była boska, ale minęło kilka lat i nie ma sensu powtarzać tego samego. Nie o to chodzi, żeby pokazywać ciągle te same sztuczki, ale żeby pokazać, że wciąż nas stać na nowe oryginalne pomysły.

Ok, źle to zabrzmiało. Chodziło mi o to, że pomysł flagi jest nie do podrobienia i przebicia przez inne. Wszystkie nowe propozycje są po prostu zbyt skomplikowane. Potrzebna byłaby ogromna dyscyplina, a o tę będzie trudno przy 70-tys. tłumie.

#525 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 20:35

a moze by tak ze spajderowcami zagadac?
przeciez to tez myslacy ludzie i tez fani, zalezy im na tym zeby pokazac cos wyjatkowego...
chyba...

#526 TomAsh

TomAsh

Użytkownik

• Members
  • 1 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:20

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum. Zastanawialiśmy się ze znajomymi, co po biało-czerwonej fladze. Co sądzicie o kolorze zielonym? Samym kolorze zielonym. Jednoznacznie kojarzy się z Irlandią, ale także z naturą i środowiskiem.

Pozdrawiam
Tomek

#527 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:22

Witamy. Jak można napisać w danym temacie posta, nie czytając chociażby ostatniej strony?

#528 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:22

ale także z naturą i środowiskiem.

oj takie cos to na forum radiohead

ale nie, juz bylo mowione ze flaga bedzie polska, no, bez udziwnien prosze ;)

#529 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:24

Jeśli nie flaga Irlandii, to może Maroko? W końcu jak powiedział Bono, tam jest duchowe centrum świata. Można ją prosto zrobić - trybuny czerwone, a na płycie poustawiamy ludzi tak, żeby wyszła gwiazdka. Moglibyśmy ją zrobić podczas Fez - Being Born.
Fotka
Dołączona grafika

A tak poważnie, to niech zostanie flaga Polski. Skoro U2 chce ją zobaczyć kolejny raz, to dlaczego mamy im odmawiać? A i pomysł sprawdzony i możliwy :)

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#530 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:33

Po pierwsze:

U nas też padało sporo równie dziwnych pomysłów więc co do tego nie można się czepiać. Niech sobie wymyślają itd.

Po drugie (a WŁAŚCIWIE po pierwsze):

Trzeba ich naprowadzić na to, że robimy biało-czerwoną flagę ZANIM zaczną rozsyłać info do mediów ze swoimi pomysłami itd. Niestety z tego co czytam ich podejście do całej sytuacji jest trochę niepokojące (ZBYCH zdecydował za nas itd.).

Myślę, że w tym przypadku jedyną szansą jest wkroczenie tam Spidera. Ewentualnie wypowiedź Zbycha.

I przy okazji chciałem prosić Spidera do wyrażenia swojej opinii dla całej sytuacji. I od razu mówię, żeby nie było. Nie chodzi mi o jakieś ataki, złośliwości u2forums vs. u2poland.

#531 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 24 marca 2009 - 22:36

Po przeczytaniu ostatnich stron tego tematu, a także zapoznanie się z radą tęgich umysłów z znanego nam forum powiem tylko tyle, i do tego tematu już nie mam zamiaru zaglądać - chyba tyle nerwów nie straciłem od meczu Polski na Euro.

NIE, "kurczątko: NIE ROBIMY "kurczątko" FLAGI IRLANDII, ROBIMY "kurczątko" FLAGĘ POLSKI!

przepraszam że w taki sposób, ale na wcześniejszych stronach chciałem po dobroci - widocznie niezbyt zrozumiale to przekazałem. A tera, róbta co chceta z tym fantem.

ps: zedytowałem, pewne osoby moga już się wytrzeć itp.

#532 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:37

hehe to idąc dalej , zróbmy jeszcze flagę Etiopii jak zagrają Where the streets have no name :P co to dla nas 3 flagi.

#533 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:42

Zróbmy w ogóle kuźwa atlas świata :wacko:

#534 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:43

Po przeczytaniu ostatnich stron tego tematu, a także zapoznanie się z radą tęgich umysłów z znanego nam forum powiem tylko tyle, i do tego tematu już nie mam zamiaru zaglądać - chyba tyle nerwów nie straciłem od meczu Polski na Euro.
NIE, KURWA NIE ROBIMY KURWA FLAGI IRLANDII, ROBIMY KURWA FLAGĘ POLSKI!
przepraszam że w taki sposób, ale na wcześniejszych stronach chciałem po dobroci - widocznie niezbyt zrozumiale to przekazałem. A tera, róbta co chceta z tym fantem.

ja się obawiam że w ten sposób możesz odnieść skutek dokladnie odwrotny...poza tym nie ma co wyzywać uczestników z innych for bo chyba chodzi o solidarność?

#535 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:44

wpisujcie miasta ktore robia flage swojego miasta

#536 olive

olive

Zooming in, zooming out

• Members
  • 3 377 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:46

Podpowiedziałam Zbychowi zajrzenie na ostatnie strony tego tematu i lekturę rzeczonego tematu za miedzą...
Co z tym zrobi - to już do niego należy...

Co do mocy sprawczej Spidera - to, że jest adminem strony na której jest forum, niekoniecznie musi oznaczać, że powinien się do tego wszystkiego włączyć...

Dobrze byłoby załatwić wszystko po dobroci, gadając i przekonując a nie używając argumentów po prostu nie do odparcia w stylu tego co przed chwilą zaprezentował Mac... (tak przy okazji - czy ktoś mógłby to usunąć? Mac - jak cie świerzbia palce, feel free żeby mnie zwyzywać na privie...). no chyba, że rzeczywiście chodzi o zantagonizowanie obu for, takie wypowiedzi tylko do tego służą... Poza tym pdpowiedź 'bo tak' to żaden argument...

Myślę, że jedynie zmasowane przekonywanie naszych współplemieńców z sąsiedniego forum da jakiś skutek. To, że milion razy tutaj były przytaczene argumentu logiczne i zdroworozsadkowe, nie znaczy, że ktoś z nich przez ten temat przebrnął...
Nie ma co sypać złośliwostkami czy mięsem, tylko dać im do myślenia...

#537 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 24 marca 2009 - 22:48

* Olkusz

#538 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:49

Podpowiedziałam Zbychowi zajrzenie na ostatnie strony tego tematu i lekturę rzeczonego tematu za miedzą...
Co z tym zrobi - to już do niego należy...

Co do mocy sprawczej Spidera - to, że jest adminem strony na której jest forum, niekoniecznie musi oznaczać, że powinien się do tego wszystkiego włączyć...

Dobrze byłoby załatwić wszystko po dobroci, gadając i przekonując a nie używając argumentów po prostu nie do odparcia w stylu tego co przed chwilą zaprezentował Mac... (tak przy okazji - czy ktoś mógłby to usunąć? Mac - jak cie świerzbia palce, feel free żeby mnie zwyzywać na privie...). no chyba, że rzeczywiście chodzi o zantagonizowanie obu for, takie wypowiedzi tylko do tego służą... Poza tym pdpowiedź 'bo tak' to żaden argument...

Myślę, że jedynie zmasowane przekonywanie naszych współplemieńców z sąsiedniego forum da jakiś skutek. To, że milion razy tutaj były przytaczene argumentu logiczne i zdroworozsadkowe, nie znaczy, że ktoś z nich przez ten temat przebrnął...

święta racja!! nabijaniem się, obrażaniem odniesiemy skutek odwrotny? czy ktoś sądzi może żę jak uczestników innych for zwyzywa i porzuca sakrastyczne uwagi to oni sie podrapią po głowach i powiedzą "no tak jesteśmy głupi robimy jednak flagę polski"??

NIIEE!!! TYM BARDZIEJ BEDĄ SIĘ AGAŻOWAĆ WE WŁASNE PROJEKTY!!!

#539 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:55

Trochę nie rozumiem czemu się pieklicie tak bardzo. W końcu tamto forum nie jest częścią naszego. Odrębnie prowadzili swoją dyskusję... Pieklicie się co najmniej tak jakby właśnie ktoś TUTAJ napisał, że robimy akcję "Flaga Irlandii".

Powtarzam jednak, że odrobinę niepokoi mnie podejście, że Zbych za kogoś decydował itd... Liczę, że jednak się zjednoczymy.

#540 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 24 marca 2009 - 22:56

Pieklimy się wewnątrz naszego jutu-fanowskiego świata ;o))

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych