Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#141 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 19:43

Please człowieku zluzuj wora <_< Ludzie sobie chcą porozmawiać, to rozmawiają.

Synek nie do mnie takie teksty dobra ! Stwierdzam fakt ! :rolleyes:

#142 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 19:43

Eee tam, jeszcze zupełnie niedawno grywał i Blowin' i Like a Rolling Stone ( na tej trasie, na której grał na klawiszach ).

A może U2 też grają to, co czują, i po prostu wolą setny raz zagrać Where The Streets Have No Name, niż jakiś nieznany b-side, który jest swoją drogą 10 razy słabszy. Dla mnie porzucanie największych kompozycji zespołu w imię odgrywania jakichś smętów w rodzaju Endless Deep czy Spanish Eyes ( nie żebym nie lubił, ale chodzi o różnicę poziomów ) byłoby idiotyzmem. Koncert ma być jak najlepszy muzycznie, tu właśnie chodzi tylko o muzykę, a nie o jakieś wydumane ideologie w rodzaju " czego to my jeszcze nie zagraliśmy " !

Mam inne zdanie.podpiszmy protokół rozbieżności.
:)

PS
Faktycznie w/w grywał, ale wiesz o co mi chodziło - mógł zrobic set the best of...

#143 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 20:06

Jak myslisz jaki procent publiki na Śląskim to byli fani?
Pewnie więcej niz 200 osób, ale nie więcej niż 2 000.

Samych gości z zagranicy było chyba z 10 000. To z dużą dozą prawdopodobieństwa zagorzali fani zespołu.

#144 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 22:06

Mam przeczucie, że to bedzie HTDAAB #2.

Choć przecieki plażowe słabej jakości to dają do myślenia. I tak 'Get on your boots' , które będzie(?) pierwszym singlem to odpowiednik Vertigo. Kozacki riff, chwytliwy refren.

All Because of you tego albumu to pewnie "Breathe". "Fuck off liver rocker" malowniczo nazwane przez Edge'a. A "All because of you" to było Full metal jacket i miało nas zmiażdżyć : )

Itd. To tylko teoria.

A tak przy okazji to już każda z piosenek która wyciekła pojawiła się na krótkich filmikach z u2.com. Nawet pierwszy kawałek z ooo w refrenach jest na filmiku z prac w Fez koło 4 minuty http://www.youtube.c...h?v=_lY7UnL4wqw (nie będę chyba fanem tej piosenki, na u2start przypuszczali, że to numer tytułowy). Był riff z Get on your boots, na przedostatnim były prace nad Breathe, na ostatnim Only love.

A "Moment of surrender" to udoskonalone Mercy :P
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#145 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 22:19

e tam.
a to z "ooo" to jak na razie mój ulubiony przeciek. tak, wiem, wiem, wszystko wiem. ale wyobraźcie sobie to na 80tys. koncercie... :)

#146 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 22:21

e tam.
a to z "ooo" to jak na razie mój ulubiony przeciek. tak, wiem, wiem, wszystko wiem. ale wyobraźcie sobie to na 80tys. koncercie... :)

Moim ulubionym przeciekiem jest ta piosenka. Mam przeczucie, że to będzie wielki przebój.

Gorączka przedpłytowa zdecydowanie mi się już udziela. Nie obraziłbym się, gdyby płyta już dziś wyciekła do sieci. Głód nowego U2 jest czasami nie do zniesienia.

#147 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 22:34

A ja się dopisuję w tym momencie do listy tych, którzy nie ściągaja i czekają na premierę.
Głód jest niemożebny, ale przed chwilą, kiedy po wywodzie Mefju, skojarzyłem że już wiem jak będzie brzmiał pierwszy singiel mniej więcej, dotarło do mnie, że ja tak nie chcę. Nie chcę wiedzieć czym będzie "ooo", byle tylko było. Już jak nie będzie, będę straszliwie zawiedziony. Nie, nie ma tak.
Módlcie się i za mnie.. :P

PS: ale przy tym "ooo" już miałem ciary...

Użytkownik acr edytował ten post 21 grudnia 2008 - 22:50

#148 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 23:16

Moim ulubionym przeciekiem jest ta piosenka. Mam przeczucie, że to będzie wielki przebój.

Gorączka przedpłytowa zdecydowanie mi się już udziela. Nie obraziłbym się, gdyby płyta już dziś wyciekła do sieci. Głód nowego U2 jest czasami nie do zniesienia.

bas.. :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#149 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 21 grudnia 2008 - 23:27

Dołączam się, szczególnie fragment od 53 sekundy powala mnie na kolana. Oby tego nie spieprzyli!

#150 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 07:33

Ruszyła mini-strona magzynu "Q" poświęcona No Line On The Horizon. Na stronie jest już kilka ciekawostek dotyczących nowego albumu oraz video z sesji zdjęciowej. Pojawia się krótki opis kilku utworów. Redaktor Q porównuje klimat albumu, pod względem odwagi artystycznej, do Achtung Baby. Chociaż pojawia się też odniesienie do Popa. Pojawiają się następujące tytuły utworów: Get Your Boots On, Unknown Caller, Stand Up, Crazy Tonight (utwór stworzony z Will.I.Am), Moment Of Surrender, Breathe, Every Breaking Wave, Magnificent, Winter, No Line On The Horizon.

http://promo.q4music.com/q4music/u2/

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#151 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 08:22

http://promo.q4music.com/q4music/u2/

Dołączona grafika

Hah Bono dał się pomalować eyelinerem :D.

Ten "preview" wygląda niezwykle obiecująco. Dla tych, którzy obawiają się drugiej "Bomby" albo drugiego "ATYCLB", wklejam ten cytat:

Q initially heard previews of seven tracks at various stages of completion as the band were winding up. First impressions were that, while the two most recent U2 albums (2000's All That You Can't Leave Behind and 2004's How To Dismantle An Atomic Bomb) marked a return to basics, No Line On The Horizon is more in keeping with the spirit of 1991's Achtung Baby: which is to say, a bolder, more testing collection.

#152 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 08:24

Zgadzam się. Mi ten kawałek przypomina Vertigo, ale jest jeszcze bardziej porywający ( riff prowadzący normalnie powala - to przebija Vertigo w kategorii " najmocniejsze riffy U2 ", tu już mamy prawie hard rock ), w refrenie ( w przeciwieństwie do Vertigo nie zwalonym ) powraca typowe U2, a całość wieńczy rewelacyjne solo. W sumie masakryczne połączenie. Ciągle liczę na to, że jednak to będzie singiel. On, oraz kawałek z numerem 4 ( w wersji z Eze brzmi trochę jednostajnie, ale generalnie klimatem przypomina jakieś Heartland [!!!] - od 2:50 dzieją się w nim rzeczy zupełnie nieprawdopodobne, coś w stylu solówki w Miracle Drug, ale do sześcianu.. to jedna z najlepszych partii gitarowych, jakie wymyślił Edge ) uspokajają mnie co do poziomu nowej płyty.

A propos zdjęcia - o k.... połączenie MacPhisto z Popem :D Już jest nieźle :D

A w artykule pojawiają się też odniesienia do Pixies i Buzzcocks (!).. ee, nie robić sobie nadziei, nie robić sobie nadziei, nie robić sobie nadziei, nie ro..
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#153 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 09:50

Co do samego zdjęcia, makijaż mnie trochę przeraził... bo MacPhisto już był i to były inne lata. A teraz taki wizerunek jest odbierany dwuznacznie. Zwłaszcza, że U2 miało przyjemność pracować z pomalowanymi wokalistami. Mam nadzieję, że Bono nie będzie non stop paradował z eyelinerem,bo dla mnie to trochę sztuczne...

Edit: obejrzałam filmik i stwierdzam, że to jawne nawiązanie do POP :D wystarczy spojrzeć na mój avatar! :P

#154 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 10:13

Działa Wam galeria na stronie Q?

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#155 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 10:19

Działa Wam galeria na stronie Q?

Właśnie nie. :(

10 tytułów mamy już potwierdzonych. Dziwi mnie brak "Cedars Of Lebanon", o którym była mowa. O ile utwory o tak błahych tytułach jak "One Bird", "Only Love", "For Your Love" itp. mogły zostać przemianowane na bardziej wyszukane (np. "One Bird" to może być teraz "Unknown Caller": Unknown Caller, which was recorded in Fez and opens with the sounds of birdsong taped by Eno during a Moroccan dawn), to "Cedars Of Lebanon" raczej nie znajdzie zamiennika.

#156 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 10:23

10 tytułów mamy już potwierdzonych.

Teraz pytanie ile z nich trafi na album a ile na Bsingle?

#157 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 10:26

Jak na razie mamy informację o 10 kawałkach, nie sądzę aby na tylu się skończyło, biorąc pod uwage ogrom nowego materiału który stworzyli. Może nawet zmieszczą się jeszcze 2-3 kawałki :P A zresztą to co piszę "Q" wcale nie musi się pokrywac z oficjalną traclistą. Piszący opierał się bowiem na informacjach jakie uzyskał zaraz przy finiszu tworzenia nowego albumu. Wskazuje chociażby na dwie alternatywne wersje No Line On The Horizon. Jeśli na tym etapie zespół nie mógł się zdecydować na konkretną wersję danego utworu to nie można wykluczyć, że zmianom mogła ulec lista utworów któe załapią się na album, jak również ich tytuły. Jeszcze niedawno był lament, że większość utworów zawiera w sobie słowo "love", w chwili obecnej nie ma już żadnego ;)

Sesja zdjęciowa i opisy nowych utworów są bardzo obiecujące. Jak dla mnie szykuje się coś świeżego i odważnego.
Dołączona grafika

#158 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 10:28

Ja tak jeszcze nawiązując do dialogu Corso z Johnnym

Musze stanąc po stronie Corso z paru powodów. Przede wszzystkim- to że grają non stop same single nie równa się temu że grają najlepsze kawałki. Poza tym U2 to nie jest zespół który ma 30 ogranych kawałków na koncerty i musi się trzymać sztywno tych wlasnie utworów. Ok- załóżmy ze setlista ma około 20-22 kawałków. 5-6 to są single z nowego albumu, 5-6 niechaj to będą te największe hity na ktore czekasz (pride, streets, wowy itp.) no ale przecież druga połowa setu zostaje pusta i wydaje mi sie że można wtedy kombinowac- na kazdy koncert co innego ;)
Wtedy bylo by to czekanie ze zniecierpliwieniem i rokzminianie- a może dostane 'mofo' a moze 'seconds' a moze indian summer sky, albo co lepsze one tree hill np.
To jest własnie istota koncertu, moim zdaniem ;)

#159 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 11:05

Wtedy bylo by to czekanie ze zniecierpliwieniem i rokzminianie- a może dostane 'mofo' a moze 'seconds' a moze indian summer sky, albo co lepsze one tree hill np.
To jest własnie istota koncertu, moim zdaniem ;)

Moim też, ale w przypadku U2 to może być trudne. Skoro są to kawałki dosyć stare to być może Bono nie potrafi ich już tak zaśpiewać. Może im się znudziły (aczkolwiek dziwię się, że nie znudziły im się te, które nigdy nie wychodzą z setlisty).
U2 ma zaplanowany scenariusz ze szczegółami, więc przygotowują się przed trasą i między koncertami pewnie nie mają czasu na zastanawianie się i ćwiczenie nowych kawałków. Poza tym, dokładają bieżący materiał do starego i tym sposobem na ich koncertach bawią się wszystkie możliwe pokolenia, które niekoniecznie znają dokładnie całą dyskografię. Taki układ im się opłaca :D

#160 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 11:50

Jak dobrze rozumiem to co jest napisane na stronie Q 31 grudnia za ich pośrednictwem poznamy okładkę nowego albumu. Nie chodzi tu raczej o okładkę magazynu Q, jak sugerował Johnny, gdyż ta akurat jest już dostępna na stronie ;)
Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych