Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#181 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 22:32

Wracając do tematu. NLOTH wspieło się już na 20 miejsce najlepiej sprzedających się płyt w Amazonie. To wynika chyba całkiem niezły, biorąc pod uwagę to że nie jest nawet znana tracklista :D

Coś jakby platyna w PL dla Metalliki na dzień przed premierą ;)

A ja mam inne pytanie. Wiadomo, singiel pojawi się w radiu, necie itd. A jak długo trzeba będzie czekać aby pojawił się w sprzedaży? Miesiąc przed albumem?

I drugie, czy są jakieś przesłanki żeby znowu było to w wersjach CD/DVD/"12/"7/etc? :)

#182 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 22:33

Coś jakby platyna w PL dla Metalliki na dzień przed premierą

To akurat jest zupełna norma, w Polsce też HTDAAB było złote już na parę dni przed premierą.

A jak długo trzeba będzie czekać aby pojawił się w sprzedaży? Miesiąc przed albumem?

I drugie, czy są jakieś przesłanki żeby znowu było to w wersjach CD/DVD/"12/"7/etc?

Proszę czytać wątki, na oba pytania już tu odpowiedziano. Nawiasem mówiąc, w dzisiejszych czasach nie trzeba żadnych przesłanek, każda bardziej oczekiwana płyta ukazuje się dziś w różnych wypasionych wersjach.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#183 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 13:59

Jak myślicie, czy czcionka, którą "Q" ozdobiło serwis dotyczący nowej płyty może być częścią grafiki nowego albumu?

#184 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 14:28

Roopa, planujesz jakieś zmiany w designie strony w związku z nowym albumem?

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#185 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 23 grudnia 2008 - 14:33

Na http://www.u2valencia.com/ można obejrzeć Exclusive, behind-the-scenes video from Olympic Studios in London, during the making of the video for 'I Believe in Father Christmas'

#186 Wiercioch

Wiercioch

Użytkownik

• Members
  • 1 027 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 14:41

6!

Na http://www.u2valencia.com/ można obejrzeć Exclusive, behind-the-scenes video from Olympic Studios in London, during the making of the video for 'I Believe in Father Christmas'

Ktore to, pojawiwszy sie na u2.com - zapodaje tutaj:
http://wyslijto.pl/plik/6czjhqq5ku

pozdro, Wiercioch
"The right to appear ridiculous is something I hold dear"

#187 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 14:57

Roopa, planujesz jakieś zmiany w designie strony w związku z nowym albumem?

Z pewnością strona będzie miała nowy wygląd (prace nad nią są wznawiane co jakiś czas)... Pod warunkiem, że Jędrzej znajdzie czas:).

A odnośnie designu nowego albumu, pytałem z ciekawości.

#188 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 14:58

Jędrzej to spoko kumpel

#189 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 20:40

Jak myślicie, czy czcionka, którą "Q" ozdobiło serwis dotyczący nowej płyty może być częścią grafiki nowego albumu?

Nie, to jest standardowa czcionka Q ( wprowadzona zresztą niedawno, gdy magazyn zmienił szatę graficzną ).
And die behind the wheel

Tak uważam.

#190 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 20:41

Nie wiem czy to prawda, jednak na forum u2start.com piszą, że Special Edition będzie zawierała 64 stronnicową książeczkę, film Antona, plakat i CD, natomiast wersja Digipack będzie zawierać kod do pobrania filmu, 36 stronnicową książkę, plakat i... dodatkowy utwór, którego nie będzie w Special Edition. Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem.
LINK

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#191 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 23 grudnia 2008 - 20:49

Nie wiem jaki sens jest w dawaniu w Digipack dodatkowego utworu, a w Special Edition już nie. Widocznie dla nich nie może być czegoś "za dużo" w jednym wydaniu, i im się ten kawałek tam nie zmieścił. Mnie to i tak nie satysfakcjonuję, dostajemy praktycznie tylko film i plakat, i ja mam za to 80 zł dopłacić? Kpiny.

#192 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 20:50

Taki jest sens, żebyś kupił oba wydania.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#193 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 20:53

Nie wiem jaki sens jest w dawaniu w Digipack dodatkowego utworu, a w Special Edition już nie.

Taki, że jeśli chcesz mieć cały premierowy materiał musisz kupić 2 wydania :wacko: Mam nadzieję, że do tego jednak nie dojdzie. Przy HTDAAB też zapowiadano, że Fast Cars pojawi się jako bonus tylko w niektórych krajach. Na szczęście w wersji limitowanej był dostępny wszędzie :) Myślę, że teraz będzie podobnie. Nie wyobrażam sobie nikompletnej wersji wydawnictwa za 300 zł B)
Dołączona grafika

#194 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 21:10

Niektórzy maja mi za złe, że posądzam zespół o zbytnią pazerność...
;)

#195 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 21:31

Zespół nie ma z tym nic wspólnego. Zespół gra, resztą zajmuje się U2 company. Tak jest zresztą ze wszystkimi innymi zespołami mającymi kontrakt z dużą wytwórnią.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#196 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 21:36

Ciekawa koncepcja - zespół nie ma nic wspólnego ze sprzedażą płyt opatrzonych jego nazwą...
PJ kiedyś zerwali współpracę z instytucją zajmująca się dystrybucją biletów, gdyż uznali, że zdzierają z widzów kasę.
Można?
Można.

#197 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 21:41

Teraz dopiero zauważyłem, że to samo jest na infomuzyka.pl

Tak jak pisaliśmy ostatnio nowy album U2 "No Line On The Horizon " trafi do sprzedaży 3 marca 2009 roku. Poznaliśmy kolejne szczegóły wydawnictwa. Ukaże się ono aż w pięciu różnych wersjach, z których najdroższa będzie dostępna w USA za blisko 100 dolarów! Na płycie znajdzie się też prawdopodobnie utwór, w którym gościem będzie Will.I.Am z Black Eyed Peas.

Oprócz klasycznych wersji na CD oraz podwójnym winylu fani będą mogli nabyć aż trzy edycje okolicznościowe. Najdroższa z nich będzie kosztowała w serwisie amazon.com prawie 96 dolarów. W jej skład wejdzie płyta "No Line On The Horizon" z okolicznościowym plakatem oraz 36-stronicową książeczką. Dodatkowo do zestawu dodane zostaną jeszcze jeden plakat, książka o U2 w twardej okładce, a także DVD z filmem Antona Corbijna. W ramach bonusu sympatycy zespołu będą mogli również bezpłatnie niepublikowane kawałki U2.

Druga wersja specjalna będzie kosztowała niespełna 36 dolarów. Za tę cenę dostaniemy płytę, plakat oraz 36-stronicowa książeczka.

Wersją pośrednią, dostępną za niecałe 50 dolarów, będzie CD schowane w przypominającą ekskluzywny magazyn, 60-stronicową książeczkę w miękkiej oprawie. Nabywcy tego zestawu będą mieli ponadto okazję ściągnąć z Internetu film Corbijna.

Jak donosi magazyn "Q" na płycie "No Line On The Horizon" znajdzie się, zgodnie z zapowiedziami, nagranie z udziałem Will.I.Ama. Piosenka ma nosić tytuł "Crazy Tonight", ale nie ujawniono, czy gwiazdor Black Eyed Peas pojawi się w niej w roli producenta czy jedynie gościnnego wokalu.

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#198 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 21:43

no i ten news już nie brzmi tak żle :rolleyes:

#199 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 21:44

Niektórzy maja mi za złe, że posądzam zespół o zbytnią pazerność...

Propunuję wygłaszać takie poglądy, gdy będziemy mieli oficjalne potwierdzenie tych informacji ;) Kategorycznie jednak stwierdzam, że nie trafia do mnie argument Johnnego, że zespół nie ma nic wspólnego z marketingowymi działaniami wytwórni. Jeśli podpisuje się pod tym marką "U2" oznacza to, że akceptuje takie działania.
Dołączona grafika

#200 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 21:46

Ciekawa koncepcja - zespół nie ma nic wspólnego ze sprzedażą płyt opatrzonych jego nazwą...

Tego nie napisałem. Po prostu nie oni ustalają tego rodzaju rzeczy, jak wybór formatów. Oczywiście, że akceptują - ale nie wymyślają ( zapewne na zasadzie: " wy się tym zajmujecie, róbcie co chcecie, my tylko dostarczymy ew. materiały " ).

PJ kiedyś zerwali współpracę z instytucją zajmująca się dystrybucją biletów, gdyż uznali, że zdzierają z widzów kasę.
Można?
Można.

Aha, czyli jeszcze trzeba bohatersko zrywać, żeby spełnić oczekiwania Corso.
And die behind the wheel

Tak uważam.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych