Jump to content

Photo

Koncerty

3322 replies to this topic

#141 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 31 stycznia 2007 - 14:06

Takie stwierdzenia przejawiają muzyczny analfabetyzm, niestety.
Tłumaczyć wydaję mi się, że nie trzeba. Z resztą większa część, nazwijmy to 'wytłumaczenia' została już napisana przez innych użytkowników.

Została napisana. Ja dodam jeszcze, że profesjonalni twórcy nie używają raczej automatów perkusyjnych, tylko różnych ciekawszych beat-maszynek, sampli, loop'ów, a często zdarza się i tak, że tworzą w całości na żywych intrumentach, jak choćby wspominany wielokrotnie Afro Kolektyw (który swoją drogą na swojej stronie ma napisane nawet "organiczny hip hop jazz" i w sumie to do nich pasuje). Jeśli ktoś z Was bawił się kiedyś w złożenie naprawdę fajnego beat'u, powinniście wiedzieć że nie jest to jednak takie proste. Jak i na ten przykład panie z riff'ami, kazdy może wymyśleć jakiś tam riff, ale żeby wyłuskać z gryfu jakiś zabójczy który łazi po głowie i zleźć nie chce.. to już jest jakaś sztuka. Poza tym, "mówienie", ja się nie odniosę do tych wszystkich marnych totalnie amatorskich produkcji, tylko do poważniejszej trochę muzyki. Używanie tutaj słowa "mówienie" to poważne nadużycie. Nie wiem jak wytłumaczyć na czym to polega, musiałbym znaleźć plik z zaimprowizowanym pprawie 10cio minutowym nagraniem Duje Pe i Spox'a z Radia BiS i zapodać coby przemówiło to samo za siebie. Mnie to rozwaliło. Jak znajdę, to Wam wrzucę na priv czy gdzieś.
A na razie możemy chyba skończyć już rozmowę o tym w tym wątku.

Miłość, Pokój, Joshua Tree.

Tymczasem Open'er - robi się ciekawie, ale na razie ani BB ani B mnie nie przekonują, że KONIECZNIE muszę tam być. Ploty o Bloc Party i Muse też jakoś nie, za BP nigdy nie przepadałem a Muse mi starczyła jedna płyta, nie czuję potrzeby słuchania ich więcej. No zobaczymy. Scena elektroniczna i hip hop'owa na razie pusta, Royksopp czy inne Air by zaprosili, Gnarls'a Barkley'a i może jakiś porządniejszy gitarowy zespół. Byłoby git.

#142 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 31 stycznia 2007 - 14:25

Bjork..ojojoj..:))

#143 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 31 stycznia 2007 - 16:19

jeszcze co do HH, po prostu jak słysze 3D,18el, snoopcata, pół dolara czy inne hiphopotechniki to po prostu dostaje takich zawrotów głowy że hej....po prostu taka muzyka do mnie nie trafia :|

#144 Tyśka

Tyśka

Użytkownik

• Members
  • 311 posts

Posted 31 stycznia 2007 - 17:34

widzę trójki słuchamy razem  :wink:

:)

Wstać rano w ferie to nie lada wyczyn jak dla mnie...
Ale ciekawość zrobiła swoje :wink:

Kolejną gwiazdę festivalu w Gdyni
mają podać w trójce, w poniedziałek po 19. :P

#145 JoJo

JoJo

Użytkownik

• Members
  • 149 posts

Posted 31 stycznia 2007 - 19:26

Że zacytuje pewnego Polskiego polityka . Jes Jes Jes  :wink:  
Jak dla mnie to narazie  najlepsza wiadomość tego roku   :wink:

ekhm ekhm nasz Idol roxuje.Czyli ekipa Oświęcimsko-Legnicko-Tysko-Zamoyska bierze lotnisko szturmem.heee

a co do Bjork-jej koncerty sa magicznym.inspirującym wydarzeniem i wielu tak jak na Sigur Ros będzie sie do niej modlić w trakcie występu

#146 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 posts

Posted 31 stycznia 2007 - 21:49

a propos Lublina

25 lutego w Lublinie koncert Akademickiego chóru Uniwersytetu Gdańskiego wraz z triem jazzowym(fortepian, instrumenty perkusyjne, celesta) chór wykona Mszę jazzową napisaną przez Leszka Możdżera :D  

Zapraszam! tylko jeszcze nie wiem gdzie:PP

Koniecznie napisz dokładnie gdzie i kiedy odbędzie się koncert! A jeśli po koncercie będziecie mieć czas, to zapraszam Cię na grzańca! :wink:

Bazylika jakaś tam (może mariacka) o.Dominikanów ul. Złota
niedziela 25 lutego godzina 15.30 :D
po koncercie raczej na pewno nie będę mieć czasu :( bo jedziemy prosto po śpiewaniu do domu. ale myślę że może przed czy cóś:D
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#147 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 31 stycznia 2007 - 22:14

Agencja Go Ahead przyjemnością informuję, że pod koniec kwietnia zawita do Polski, wokalistka kultowej formacji Dead Can Dance - LISA GERRARD. Będzie to jedyny koncert artystki w naszym kraju podczas europejskiej trasy koncertowej promującej najnowszy album ""The Best Of Lisa Gerrard"".

LISA GERRARD

25.04.2007 20:00

TEATR ROMA - WARSZAWA

Info na temat przedsprzedaży i rezerwacji biletów. - agencja@minta.pl

#148 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 posts

Posted 31 stycznia 2007 - 22:32

Agencja Go Ahead przyjemnością informuję, że pod koniec kwietnia zawita do Polski, wokalistka kultowej formacji Dead Can Dance - LISA GERRARD. Będzie to jedyny koncert artystki w naszym kraju podczas europejskiej trasy koncertowej promującej najnowszy album ""The Best Of Lisa Gerrard"".  

LISA GERRARD

25.04.2007 20:00

TEATR ROMA - WARSZAWA

Info na temat przedsprzedaży i rezerwacji biletów. - agencja@minta.pl

:shock: brzmi rewelacyjnie, obawiam się, że cena biletów wraz z dojazdem do Wawy mnie zabije...
an ocean and a rock

#149 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 01 lutego 2007 - 08:25

Miejsc w teatrze owym jest ok. 980 z tego co czytałem. Jeszcze jakieś rezerwacje mają być, więc ceny chyba niskie nie będą...

#150 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 posts

Posted 01 lutego 2007 - 10:57

podobna informacja o koncercie Lisy Gerrard dziś na onecie http://muzyka.onet.p...6949,newsy.html
an ocean and a rock

#151 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 01 lutego 2007 - 13:57

Miejsc w teatrze owym jest ok. 980 z tego co czytałem. Jeszcze jakieś rezerwacje mają być, więc ceny chyba niskie nie będą...

Świetnie, pewnie będę musiał wybrać mędzy tym, a jakimś letnim wyjazdem, festiwalem. I chyba wybiorę to drugie. Gdyby to było Dead Can Dance.. już raz nie mogłem iśc na ich koncert w Sali Kongresowej, żałuję bardzo. Gdyby było. Lisa Gerrard solo aż tak mnie nie bierze. No ale rozważę ;]

Jak juz w klimatach 4AD jesteśmy, fajnie by było pierwszy skład projektu This Mortal Coil usłyszeć w calości live.. ech, te moje realne marzenia ;]

#152 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 01 lutego 2007 - 20:34

A we wrocławiu obok jakichś tam gwiazd 17 marca wystapi Lou Reed...

ach chciałbym na to pójść ale bilety:
80,120 i 150 zł :?

#153 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 01 lutego 2007 - 20:56

fajnie by było pierwszy skład projektu This Mortal Coil usłyszeć w calości live.. ech, te moje realne marzenia ;]

Moje również. Bardzo mnie urzekła płyta "Filgree And Shadow"

#154 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 01 lutego 2007 - 23:50

A we wrocławiu obok jakichś tam gwiazd 17 marca wystapi Lou Reed...

jesteś pewny? wydaje mi się, że Lou Reed jednak nie przyjedzie, za to na pewno będzie Antony & The Johnsons :D

#155 Guest_Mrówa_*

Guest_Mrówa_*
  • Guests

Posted 02 lutego 2007 - 10:28

Jeżeli wierzyć Onetowi to jednak przyjedzie :wink:
chociaż zawsze może sie co innego wydarzyć :roll:
Niestety szkoda że mnie nie będzie :?

#156 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 posts

Posted 02 lutego 2007 - 12:42

onetowi tak do końca bym nie wierzyła :)
chyba nie musisz się martwić, bo nic Cię nie ominie, Lou Reeda tu nie widzę :wink: :

http://www.ppa.art.p...ents/repertoire

#157 Tyśka

Tyśka

Użytkownik

• Members
  • 311 posts

Posted 05 lutego 2007 - 10:17

Amerykańska grupa Red Hot Chili Peppers wystąpi w lipcu na pierwszym koncercie w naszym kraju

Red Hot Chili Peppers wystąpią 3 lipca na Stadionie Śląskim w Chorzowie. Będzie to pierwszy w historii zespołu występ w Polsce i jedyny w tej części Europy w ramach obecnej trasy. Koncert zespołu, który święci triumfy na rynkach całego świata będzie mogło wysłuchać ponad 50.000 fanów muzyki z Polski i zagranicy. Już od jutra, 6 lutego, rozpoczyna się przedsprzedaż dla fanklubów, a od 8.02 rezerwacji biletów dokonać będzie można na stronie www.livenation.pl. Ogólnopolska sprzedaż biletów rozpocznie się 12.02.2007.  

bilety
- miejsca siedzące 1 - 170 PLN,
- miejsca siedzące 2 - 115 PLN,
- płyta - 115 PLN
- VIP - 505 PLN
REZERWACJA BILETÓW OD 8.02.2007

wejście od - 15:00

#158 JoJo

JoJo

Użytkownik

• Members
  • 149 posts

Posted 05 lutego 2007 - 11:02

Gosz czekam na wypowiedź co do tematu rozpoczętego przez Tyśkę 8)

#159 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 05 lutego 2007 - 11:33

Jak dobrze mieć w lutym urodziny ;-D

#160 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 posts