Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koncerty

3322 replies to this topic

#2781 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 20 września 2014 - 21:26

No wlasnie. I to mnie teraz martwi. To mial byc przeciez wyjatkowy, kameralny i jedyny wystep w Polsce z niedawno ogloszonych dodatkowych europejskich dat, a wyglada na to, ze bedziemy miec jackowy maraton gitarowego grania. Pojemnosc sal na stronie www zajezdni podaja na: do 1200 osob; nie znam sie, ale ogólna pula biletow, ktora trafila do sprzedazy to pewnie maks. 800-1000 sztuk. Jesli ten drugi koncert (ten na ktory bilety beda od poniedzialku), ktory pewnie bedzie grany jako pierwszy, bedzie w godz. 16-20.00 to szczerze piszac wolalabym wymienic bilet na wczesniejsza impreze... Kto wie czy nie zmienia ostatecznie miejsca koncertu, skoro jest az tak ogromne zainteresowanie. Czy ja cos przegapilam czy wiadomo juz o ktorej godzinie beda te koncerty?

#2782 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 21 września 2014 - 08:51

Ale chyba ze zmiana miejsca nic nie wyjdzie. Od poczatku zakladano, ze trasa bedzie w srsrych zajezdniach tramwajowych.

#2783 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 21 września 2014 - 11:34

Ale chyba ze zmiana miejsca nic nie wyjdzie. Od poczatku zakladano, ze trasa bedzie w srsrych zajezdniach tramwajowych.

Zmiana miejscówki na większą byłaby już mocnym przegięciem, bo była mowa o "kameralnym koncercie". A co do rzekomej trasy w zajezdniach, to z ciekawości sprawdziłem listę pozostałych obiektów, które White odwiedzi w listopadzie i nie widzę możliwości aby wjechać tam jakimś tramwajem. :P

dla przykładu Arena Leeds

first-direct-arena-web-668x341.jpg

i stara opera we Frankfurcie

Alte_Oper_MTZ_1.jpg

#2784 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 września 2014 - 07:48

Osboy, które kupiły bilety dalej oczekują na wpłatę? Zapłaciłem przelewem 19 września, dzisiaj mamy 22 września i biletu jak nie było tak nie ma (wisi info o oczekiwaniu na wpłatę).

#2785 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 22 września 2014 - 10:14

Mark Lanegan

Feb 18 Pogresja Warsaw, Poland 
Feb 19 Fabryka Krakow, Poland 

#2786 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 22 września 2014 - 11:44

Osboy, które kupiły bilety dalej oczekują na wpłatę? Zapłaciłem przelewem 19 września, dzisiaj mamy 22 września i biletu jak nie było tak nie ma (wisi info o oczekiwaniu na wpłatę).

Ja też czekam. 

Mam bilet na ten późniejszy koncert i wydaje mi się, że to lepiej, bo Jack może będzie coś więcej bisował, czy przedłużał. Natomiast nie spodziewałbym się, że "się zmęczy". Ostatnio zagrał ponoć "najdłuższy koncert w historii" trwający 3,5 godziny, więc 2x1,5 nie powinno sprawić mu problemu. Poza tym nie będzie to pełny koncert z ostrymi gitarami i hitami do skakania, tylko raczej akustyczny set. 

Akurat na takie kameralne spotkanie bardzo się cieszę, bo łatwiej można "zobaczyć prawdziwego Jacka" niż w tłumie Ołpenera, gdzie on sam był głównie wokalistą swojego zespołu. 

http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#2787 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 września 2014 - 13:54

OK, przed momentem bilet pojawił mi się w zakładce "moje bilety".

#2788 Caroli

Caroli

Użytkownik

• Members
  • 577 Postów

Napisano 22 września 2014 - 16:24

Na stronie altersklepu widnieje informacja (z ta sama grafika co 19. wrzesnia), ze koncert Jacka White'a rozpoczynajacy sie o godz. 18.00 zostal wyprzedany. Przelew zaksiegowano mi w dniu dzisiejszym i mam bilet na godzine 22.30. Kto jeszcze bedzie na tym pozniejszym koncercie? Robimy pre-party, spotkanie w Krakowie?

#2789 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 22 września 2014 - 22:35

Też mi się udało dorwać wreszcie bilety na 18. Wydaje mi sie że bedzię to zwykły set promujący Lazaretto. Akustyki pewnie się pojawią ale mam nadzieje rowniez na ciezki ogien jaki Jack potrafi zapewnić :P
Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#2790 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 24 września 2014 - 17:14

Augustines w Warszawie w Hybrydach 15 listopada ;o

Augustines, muzycznie określani jako skrzyżowanie U2 i Mumford  & Sons, zadebiutowali w 2012 roku, albumem „Rise Ye Sunken Ships”, który ujrzał światło dzienne  po długich bataliach z firmą fonograficzną, managementem i wielu wewnętrznych perturbacjach.  Bardzo osobista płyta zyskała jednak wiele pozytywnych recenzji, a także przychylność środowiska skupionego wokół amerykańskiej sceny niezależnej. „Augustines” jest w dużej mierze kontynuacją kursu obranego na debiutanckim albumie, choć w zdecydowanie pogodniejszym wydaniu. Płyta jest poniekąd powrotem do przeszłości wokalisty Augustines – Billy MacCarthy inspiracji szukał m.in. w swojej dawnej szkole, a także na farmie w rodzinnej Kalifornii, gdzie powstała spora część nowego materiału. Współproducentem albumu został Peter Katis odpowiedzialny za brzmienie m.in. The National, Frightened Rabbit, Interpol i Jonsiego.

http://www.youtube.com/watch?v=jDVo57p8EnI

50 zł za bilet

#2791 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 30 września 2014 - 13:35

To kto będzie na Free Form w Wawie?

#2792 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 30 września 2014 - 14:08

A kto idzie na Lisę Stansfield?

#2793 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 01 października 2014 - 22:57

To kto będzie na Free Form w Wawie?

Ja niestety odpadam.

A w innym temacie. Nick Cave właśnie zapowiedział małą trasę po Europie na przełomie kwietnia i maja 2015. Niestety lista nie obejmuje koncertu w Polsce, ale jest też w Berlinie (Friedrichstadtpalast) na który bilety będą w sprzedaży od poniedziałku. Ktoś reflektuje? ;)

#2794 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 października 2014 - 09:32

Koncert The Black Keys 21. lutego przeniesiony na Torwar :) W moim przypadku to dużo zmienia, w tej chwili wszystkie kategorie biletów jeszcze w sprzedaży.

#2795 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 października 2014 - 11:52

Czyżby livenation się przeliczyło i sprzedaż biletów na Łódź szła jak krew z nosa?

#2796 Owłos

Owłos

Użytkownik

• Members
  • 5 525 Postów

Napisano 20 października 2014 - 12:06

Oby tak samo przenieśli dziadów w przyszłym roku z "hali narodowej" do Krakowa ;)

(oczywiście zamieniając jeden koncert na dwa :D )

"I went out there
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"

#2797 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 20 października 2014 - 12:11

Czyżby livenation się przeliczyło i sprzedaż biletów na Łódź szła jak krew z nosa?

Livenation, to już od dawna przegina z cenami biletów. Tydzień temu sprawdzałem dostępność biletów i ponad połowa trybun była wolna, te na płytę również. Nie ma się co oszukiwać, The Black Keys nie ma tylu fanów, co np Depeche Mode, albo The Cure, którzy byliby w stanie zapłacić ~200 złotych za bilet. Poza tym, ostatnia płyta The Black Keys jest dość marna. Sam miałbym ochotę wybrać się na ich oddzielny koncert, ale po ich występie na Openerze jakoś mi przeszło.

#2798 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 października 2014 - 12:28

Nie wiem, ja mimo wszystko uznałem, że naplulbym w twarz przeznaczeniu, gdybym nie poszedł na black keys mając ich pod nosem :P

#2799 Guest_Grinderman_*

Guest_Grinderman_*
  • Guests

Napisano 20 października 2014 - 12:37

Nie wiem, ja mimo wszystko uznałem, że naplulbym w twarz przeznaczeniu, gdybym nie poszedł na black keys mając ich pod nosem :P

Nie no, jeśli ktoś ich nigdy nie widział, to oczywiście polecam. Ale teraz oni grają trochę tak, jakby odwalali pańszczyznę. Dwa lata temu, kiedy byli jeszcze w świetnej formie, najdroższe bilety na koncert w Berlinie kosztowały 35 euro i kto miał szczęście, ten mógł przy okazji załapać się do teledysku Gold on the Ceiling. B)

#2800 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 października 2014 - 14:13

W takich okolicznościach, tj. przeniesienie występu do Warszawy, nie pozostaje mi nic innego jak się zjawić :D

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych