Koncerty
Napisano 20 lutego 2007 - 21:30
A to chyba jakaś afera z tego będzie, bo nikt zdaje się nie napisał że na Open'erze wystąpic Sonic Youth. Aj, aj, nie ładnie;)
Napisano 20 lutego 2007 - 21:39
A kopa to panu kto kiedy zasadził panie Żewłak?Bo nie ma o czym pisać...
Nie no, spoko loko, ja rozumiem że można nie doznać, może się nie podobać, sprawa gustu, ale w sumie tak ważnego dla bardzo szeroko rozumianej muzyki gitarowej zespołu nie wypada nie doceniać i pisać, że nie ma o czym pisać. Poważnie mówię.
Napisano 20 lutego 2007 - 22:50
Napisano 20 lutego 2007 - 23:11
I jak to jest z jej koncertami? Regularnie przybywa do Polski?
Napisano 20 lutego 2007 - 23:35
Ja ostatnio dopiero doceniłem (bo poznałem w końcu) twórczość Tori. Jak oceniacie album To Venus and Back? Bo mi się bardzo podoba, a jak na razie tylko tą płytę poznałem. Którą teraz polecacie?
klasyka - 'Little Earthquakes', 'From the Choiregirl Hotel' i moi ulubieni 'Boys For Pele'
strasznie jestem ciekawa nowej płyty, Beekeeper nie był dla mnie mdły, raczej nierówny, kilka dobrych tekstów i melodii, nie zawsze jednocześnie i niestety kilka utworów, których właściwie nie pamiętam... czy 'nowa' ma szansę być w stylu którejś ze 'starych' - wątpię, niektórzy uważają, że szczęśliwa Tori nie ma już tej mocy i tracą na tym jej teksty i muzyka, bo ja wiem... ale mam nadzieję, że czymś nas zaskoczy i ja akurat nie miałabym nic przeciw głównie fortepianowym kompozycjom, pożyjemy posłuchamy
nie udało mi się być na żadnym koncercie, nawet tym pod nosem w Arenie nie byłam jeszcze wtedy na etapie intensywnego zatoriowania
a co do tego czy regularnie odwiedza Polskę - jej wielkim fanem jest pan Kaczkowski, stąd wyjątkowy koncert w Trójce i ona sama chyba nabrała do naszego kraju pewnych specjalnych względów
Napisano 21 lutego 2007 - 10:38
Napisano 21 lutego 2007 - 11:06
Ja ostatnio dopiero doceniłem (bo poznałem w końcu) twórczość Tori. Jak oceniacie album To Venus and Back? Bo mi się bardzo podoba, a jak na razie tylko tą płytę poznałem. Którą teraz polecacie?
"To Venus and Back" to dla mnie absolutne mistrzostwo, najlepsze lata twórczości Tori. Dobrze, że zacząłeś od tej płyty, tych płyt właściwie. A co teraz? Może sięgnij do żródeł i zabierz się za "Little Earthquakes".
A koncertów póki co były 3 (2001, 2003, 2005), zawsze z racji promowanego albumu, ale jak na razie jeden tylko w Poznaniu dla szerszej publiczności w ramach "Scarlet`s Walk" a pozostałe dla szczęśliwych wybrańców w studiu Trójki na zaproszenie Kaczkowskiego.
Napisano 21 lutego 2007 - 18:59
A koncertów póki co były 3 (2001, 2003, 2005), zawsze z racji promowanego albumu, ale jak na razie jeden tylko w Poznaniu dla szerszej publiczności w ramach "Scarlet`s Walk" a pozostałe dla szczęśliwych wybrańców w studiu Trójki na zaproszenie Kaczkowskiego.
dobrze, że dokończyłaś wątek, bo chyba byłam tak zaaferowania oglądaniem mapki sali kongresowej, że zapomniałam o tym wspomnieć we wcześniejszym poście
Napisano 21 lutego 2007 - 20:40
Władze Płocka planują zorganizować występ Shakiry. Koncert artystki miałby się odbyć 28 kwietnia w miejscowym amfiteatrze.
Lepsza jest alternatywa:
Basia Trzetrzelewska i Matt Bianco, Wet Wet Wet, Rick Astley, Sinead O'Connor, Ace Of Base, Electric Light Orchestra, INXS, Katie Melua, Gary Moore, Gotan Project, Toni Braxton, Bryan Adams, Tom Jones, Billy Idol, Chris de Burgh, Europe, Natalie Cole i Michael Bolton.
Kurde, jakby tak sprowadzili ELO albo chociaż Billy'ego Idola...
Napisano 23 lutego 2007 - 23:10
Koncert odbędzie się w ramach rekolekcji wielkopostnych w Bazylice oo. Dominikanów, Lublin - Stare Miasto, ul. Złota 9. Na koncert wstęp jest wolny. Zaczyna się o 15.00
Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie:)!
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.
Napisano 24 lutego 2007 - 00:30
info z onetu:
Władze Płocka planują zorganizować występ Shakiry. Koncert artystki miałby się odbyć 28 kwietnia w miejscowym amfiteatrze.
Lepsza jest alternatywa:
Basia Trzetrzelewska i Matt Bianco, Wet Wet Wet, Rick Astley, Sinead O'Connor, Ace Of Base, Electric Light Orchestra, INXS, Katie Melua, Gary Moore, Gotan Project, Toni Braxton, Bryan Adams, Tom Jones, Billy Idol, Chris de Burgh, Europe, Natalie Cole i Michael Bolton.
Kurde, jakby tak sprowadzili ELO albo chociaż Billy'ego Idola...
Marzyciele rządzą Płockiem
Z tego ciekawego zestawu Sinead O'Connor proszę
Napisano 25 lutego 2007 - 12:38
Potem piękne 1000 People, i powrót do pierwszej płyty "Blackfield" "Open Mind". Największym zaskoczeniem było to ,że zagrali cover piosenki Alanis Morrisette. "Thank You". Oryginału nie znam, ale w ich wykonaniu brzmiało bardzo fajnie. Niestety, bis był tylko jeden, ale za to jaki "Hello" "Once po raz drugi" "Cloudy Now". Fajny był też moment, jak Avif podczas "end of the world" zdjął koszulkę i zaczął wymiachiwać łapami. Pomylił też raz gitarę ( elektryka z akustykiem ) Śmieszne... :mrgreen: Koncert zakończył się po półtorej godzinie, i czuć było niedosyt. Może jak wydadzą 3 płytę, to setlista będzie dłuższa :mrgreen:
Frekwencja całkiem spora, proxima była zawalona do ostatniego miejsca.
Ech, mówie wam, cudowny był to koncert, czekam na następny.
Czy ktoś z forum był na Blackfieldzie? :>
Napisano 25 lutego 2007 - 15:21
Reaktywowana grupa Rage Against The Machine ogłosiła kolejne występy
Jak już poinformowaliśmy, RATM będzie jedną z gwiazd tegorocznego Coachella Festival, który odbędzie się w kalifornijskim Indio. Wczoraj grupa ogłosiła, że wystąpi na trzech wspólnych koncertach z Wu Tang Clan, podczas trasy Rock The Bells, która wystartuje 28 lipca w Nowym Jorku. Będą to jedyne koncerty RATM w tym roku.
http://www.cgm.pl/ak...O_NEWS=30812438
Napisano 26 lutego 2007 - 12:04
Sonic Youth:
Nie no, spoko loko, ja rozumiem że można nie doznać, może się nie podobać, sprawa gustu, ale w sumie tak ważnego dla bardzo szeroko rozumianej muzyki gitarowej zespołu nie wypada nie doceniać i pisać, że nie ma o czym pisać. Poważnie mówię.
A może jakiś tytuł utworu do posłuchania na początek na zachętę???
Bo kiedyś słuchałem jakiegoś albumu ("nurse"? jest taki?) i nie wchodził mi kompletnie.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 26 lutego 2007 - 13:33
Czy ktoś z forum był na Blackfieldzie? :>
A był. Rzeczywiście czuć niedosyt, bo cudny koncert... , a niestety z racji wydanych jak do tej pory tylko dwóch płyt, to trzeba było zadowolić się półtoragodzinnym show. Chyba najbardziej rozwaliło mnie Cloudy Now i zagrane z niesamowitą energią Epidemic, którego w wersji albumowej jakoś wcześniej wręcz nie trawiłam. Jak chcesz, to mogę podzielić się z Tobą na priv kilkoma fotkami z koncertu.
Napisano 26 lutego 2007 - 14:03
A może jakiś tytuł utworu do posłuchania na początek na zachętę???
Najlepiej największy hicior - " Teenage Riot ". Wszyscy chyba od niego zaczynali.. Riff z tego kawałka to klasyka rocka. A album, którego słuchałeś to zapewne " Sonic Nurse " z 2004 roku.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych