Survivor 6 - POP
Napisano 09 czerwca 2007 - 09:46
Napisano 09 czerwca 2007 - 09:46
Co Wy z "If you wear..."? To tak przyjemnie działa na zmysły
Ponownie The Playboy Mansion
Napisano 09 czerwca 2007 - 09:53
#84 Guest_MacPhisto18_*
Napisano 09 czerwca 2007 - 10:00
Napisano 09 czerwca 2007 - 10:01
Scarlet, racja, bardzo przyjemnie działa..
Napisano 09 czerwca 2007 - 10:08
Napisano 09 czerwca 2007 - 10:14
Napisano 09 czerwca 2007 - 10:23
Napisano 09 czerwca 2007 - 10:30
Fani U2 nie lubią seksu - tylko tak mogę wytłumaczyć głosy na If You Wear
Ciekawa teoria. Teraz zamiast wizyty u seksuologa trzeba delikwentowi przedstawić do wysłuchania ten kawałek. Jeśli mu się nie spodoba to wiadomo o co chodzi.
Napisano 09 czerwca 2007 - 10:32
Napisano 09 czerwca 2007 - 11:03
Atomic, naprawdę uważasz, że Playboy Mansion jest lepsze od If You Wear ???????????
Muzycznie te kawałki są dla mnie na równym poziomie. Tak jak już wielokrotnie pisałem - największą siłą tych utworów jest to, że są częścią Popa, współtworzą jego niesamowity klimat. Playboy Mansion poza muzyką to również genialny tekst (na co Ty również zwróciłeś uwagę). Mój głos oddany w I rundzie był trochę asekuracyjny - uważałem bowiem że If You Wear powinno zajść w niniejszymn survivorze. Jak widać po drugiej rundzie - niekoniecznie. Chcę jednak być już konsekwentny w głosowaniu. Zresztą rozkładanie na czynniki pierwsze czegoś co uważam za genialne jako całość - jest z góry irracjonalne.
Napisano 09 czerwca 2007 - 11:13
grr, jak mozna było pozwolić odpaść Miami? i jak mozna głosować na If You Wear That Velvet Dress?..
bu.
;]
#94 Guest_depe_*
Napisano 09 czerwca 2007 - 11:26
Wiesz, ja nie potrzebuję 'dopingu' w postaci Velvet Dress aby 'TO' robić..Fani U2 nie lubią seksu - tylko tak mogę wytłumaczyć głosy na If You Wear
Jeślim masz kłopot z 'tymi sprawami', to pozostaje mi tylko Ci współczuć
No, a jeśli Velvet Dress 'działa' na Ciebie... cóż .. whatever works 4 U ...
W końcu mogę się z Tobą zgodzić, ciekawą kwestie teraz podniosłeś.Tak jak już wielokrotnie pisałem - największą siłą tych utworów jest to, że są częścią Popa, współtworzą jego niesamowity klimat. ... Zresztą rozkładanie na czynniki pierwsze czegoś co uważam za genialne jako całość - jest z góry irracjonalne.
POP rzeczywiście broni się tylko i wyłącznie jako jedna całość.
Osobno - to tylko zbiór słabych lub przeciętnych piosenek, z których ŻADNA nie przejdzie do kanonu rock'n'rolla, tak jak było to w przypadku innych płyt i utworów U2 (IWFollow, Pride, Bad, Streets, WOWYou i można by jeszcze długo tak wymieniać)
I dlatego jest mi to obojętne co jako pierwsze odpadnie, a co wygra w tym surviworze..
Padło na VDress ... bo po prostu nudne, i tylko w POPMartowych wersjach da się tego słuchać.
Napisano 09 czerwca 2007 - 11:45
Żeby pojąć genialność Miami, trzeba widzieć w muzyce coś więcej, niż tylko to, iloma nagrodami Grammy ją uhonorowano.
Napisano 09 czerwca 2007 - 11:50
Napisano 09 czerwca 2007 - 12:00
#98 Guest_depe_*
Napisano 09 czerwca 2007 - 12:02
Naprawdę lubisz techno przy 'tym' ??? Buuuu!Velvet Dress nudne ? No tak, niektórzy lubią atmosferę, a inni pewnie włączają sobie jakieś porządne techno, co by szybciej poszło
A miałem Cię za rozsądnego faceta..
Jeśli chodzi o mnie.. to nie musi to być wcale U2..
'W tle' wolę klimaty typu Norah Jones czy Madeleine Peyroux wiesz.. jakoś zawsze wolałem kobiety ..
Też się dziwię, że odpadło jako pierwsze i to ze sporą 'przewagą'.Żeby pojąć genialność Miami, trzeba widzieć w muzyce coś więcej, niż tylko to, iloma nagrodami Grammy ją uhonorowano.
Osobiście Miami stawiam o przynajmniej klasę wyżej od VDress, a już niektóre wersje LIVE po prostu rozwalają.
Napisano 09 czerwca 2007 - 12:05
Napisano 09 czerwca 2007 - 12:10
Szybko to źle...Velvet Dress nudne ? No tak, niektórzy lubią atmosferę, a inni pewnie włączają sobie jakieś porządne techno, co by szybciej poszło
Depe, już ktoś mi mówił, że Norah jest fajna "w tle". Sprawdzę przy okazji U2... No tak niekoniecznie, rzeczywiście. Sade, moim zdaniem, też byłaby wielce ok.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych