Ja oglądałem 25.12 na HBO 2
DVD live in Paris i transmisja z koncertu - 07.12.2015
Posted 05 stycznia 2016 - 22:24
Posted 15 stycznia 2016 - 23:43
Rowniez ogladalem na HBO i HBO2
Jedna z transmisji miala zakodowany sygnal.
Ale druga udalo sie nagrac
Posted 16 stycznia 2016 - 11:29
Posted 05 kwietnia 2016 - 21:11
Takie tam
Posted 09 kwietnia 2016 - 20:36
Premiera DVD jest bliska. Pewnie zdecydują się na nią już po ogłoszeniu nowych koncertów.
The U2BR managed exclusively information that U2 DVD in Paris is ready and his "release is imminent"
The U2BR site contacted Guy Harding asking more about it. Guy, very kind, replied that the issue is already finished (totally different edition for HBO) and which is in the hands of the band now. He did not know how to give an accurate forecast, but said the "launch is imminent." Asked if he would be a mix of more than one night, it did not spoil the surprise, but confirmed that the DVD will come with some extras (probably the tour documentary for HBO is included).
http://www.u2br.com/...l/node/10004948
Posted 09 kwietnia 2016 - 20:44
Premiera DVD jest bliska. Pewnie zdecydują się na nią już po ogłoszeniu nowych koncertów.
Jeśli po ogłoszeniu koncertów to nie wiem czy taka bliska
Posted 09 kwietnia 2016 - 22:11
Mówię wam, wznowienie trasy koncertowej tak na oko 2020 rok, także się proszę nie emocjonować zbytnio. Po NLOTH też się tak napalaliście na nową płytę, a wyszła 6 lat później.
Posted 19 kwietnia 2016 - 14:30
Korzystając z pierwszego w życiu zwolnienia lekarskiego oglądam sobie HBO i koncert z Paryża.
Między Streetsami a Pride Bono wypowiada znane " perfect love drives out fear", które pierwotnie pochodzi z pierwszego listu Św. Jana ale może być też potraktowane jako snippet "Crazy". Na U2gigs nieodnotowane. Jak byście to zaklasyfikowali?
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Posted 19 kwietnia 2016 - 15:44
Jak tylko deklamuje, a w te nie przygrywa mu choć jeden instrument to ja bym tego nie potraktował jako snippet. Zwłaszcza biorąc pod uwagę dwa źródła z których mógł czerpać przywołujac ten cytat. Musi być jakakolwiek muzyczka w tle, żeby coś zaliczyć do snippetów w moim odczuciu.
Posted 19 kwietnia 2016 - 17:56
Na paru fanowskich stronach pojawiły się wpisy jakoby DVD miało się ukazać 10 czerwca - bazują na tym oto australijskim sklepie, który wydawnictwo z trasy ma już w ofercie i właśnie taką datę podaje: http://www.ezydvd.co...innocence&t=all
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Posted 19 kwietnia 2016 - 20:32
Nie widzę żadnej wersji Super Mega Hiper Deluxe Wardrobe To nie może być prawda.
Posted 22 kwietnia 2016 - 19:00
To będzie kolejne słabe Dvd koncertowe.
Posted 24 kwietnia 2016 - 14:23
To będzie kolejne słabe Dvd koncertowe.
Poczekajmy, aż wyjdzie, chociaż diametralnych różnic do tego co było na HBO bym nie oczekiwał, a wręcz boję się o dobór ujęć.
Tak sobie dzisiaj właśnie myślałem, że przy kolejnych koncertach wydanych na DVD, czy wcześniej na VHS zawsze czegoś brakowało. Utworów z trasy, snnipetów, ujęć, jakości audio lub wideo, bonusów. O dziwo chyba najlepiej udało im się przy Vertigo Tour. Bo jeśli to prawda, że Chicago i Milan nagrywali w HD, a do tego dodamy U23D to ilość utworów + jakość wideo dają nadzieję, że poza tym co już mamy (a mamy dużo) zobaczymy jeszcze więcej.
Najgorszy zawód, jak dla mnie to 360'tka. Tylko 1 koncert. Słabej jakości wizualnej. Bono też nie w top formie. Druga część 360 z nowymi utworami w ogóle pominięta. Nie wspomnę, że można było się pokusić o 3D (na tej trasie, jak żadnej innej ).
Niby U2 głosi, że są blisko nowych technologii i starają się z nich korzystać, jak najszybciej się da, ale chyba nie wykorzystują tego w 100%. Bo potrafią wplątać się system dystrybucji Apple i mocno za to oberwać, a nie mogą wynająć porządnego sprzętu do nagrania Blu-Ray w Pasadenie.... :/
Posted 25 kwietnia 2016 - 08:27
Poczekajmy, aż wyjdzie, chociaż diametralnych różnic do tego co było na HBO bym nie oczekiwał, a wręcz boję się o dobór ujęć.
Tak sobie dzisiaj właśnie myślałem, że przy kolejnych koncertach wydanych na DVD, czy wcześniej na VHS zawsze czegoś brakowało. Utworów z trasy, snnipetów, ujęć, jakości audio lub wideo, bonusów. O dziwo chyba najlepiej udało im się przy Vertigo Tour. Bo jeśli to prawda, że Chicago i Milan nagrywali w HD, a do tego dodamy U23D to ilość utworów + jakość wideo dają nadzieję, że poza tym co już mamy (a mamy dużo) zobaczymy jeszcze więcej.
Najgorszy zawód, jak dla mnie to 360'tka. Tylko 1 koncert. Słabej jakości wizualnej. Bono też nie w top formie. Druga część 360 z nowymi utworami w ogóle pominięta. Nie wspomnę, że można było się pokusić o 3D (na tej trasie, jak żadnej innej ).
Niby U2 głosi, że są blisko nowych technologii i starają się z nich korzystać, jak najszybciej się da, ale chyba nie wykorzystują tego w 100%. Bo potrafią wplątać się system dystrybucji Apple i mocno za to oberwać, a nie mogą wynająć porządnego sprzętu do nagrania Blu-Ray w Pasadenie.... :/
No właśnie stwierdzam tak bo widziałem te koncerty z Paryża, które w mojej opinii są słabe.
Na trasie było wiele dobrych koncertów, i ciekawych piosenek.
A co dostaniemy na oficjalnym DVD, to co zawsze:
Vertigo, City, Elevation, Wowy...
Do tego te kastrowanie koncertu na żywo, co to w ogóle miało być.
Teraz tylko dostaniemy zlepek tego co już widzieliśmy.
A jak U2 lubią się bawić w zlepki, to niech zmontują DVD ze wszystkich koncertów ze swoich kamer, z takimi piosenkami jak When Love Comes The Town, Two Hearts Beat As One, Crystal Ballroom, Gloria, The Sweetest Thing.
Byłoby o wiele lepsze jak ujęcia Elevation z żurawia
Zresztą wiadomo o co mi chodzi.
Dla mnie ostatnie magiczne DVD to Boston oraz Slane.
O Zoo TV i PopMart nie wspominam, bo to jest czysta magia.
Vertigo Chicago jest beznadziejne, Milan okrojony, przez co nie można tego oceniać jako całego koncertu.
360 Pasadena, kiepsko nagrany, kiepsko zagrany koncert.
Na 360 Tour było tyle zajebistych koncertów, szczególnie od 3 Legu.
Wolę multicamy z tamtego okresu, jest kilka rewelacyjnych które są lepsze od oficjalnej Pasadeny.
Dlatego nie spodziewam się że nagle DVD z Paryża będzie jakoś specjalnie ciekawe.
Posted 06 maja 2016 - 15:27
Za u2start:
Posted 06 maja 2016 - 16:52
Posted 06 maja 2016 - 18:16
Ale popatrz co będzie w tej wersji za 6 stów - nawet żarówka^^
Posted 06 maja 2016 - 18:50
A o trasie i płycie które miały być ogłoszone razem z DVD nic nie słychać?
Bo w zasadzie to DVD (poza dodatkami) to już nas zasadniczo niczym nie może zaszkodzić, skoro wszystkie 3 koncerty z Paryża są przez fanów oglądane od pół roku Ew. spodziewałbym się posunięć w stylu U2logic tzn. np. wycięcia Bad.
Posted 07 maja 2016 - 09:28
okładka:
Posted 07 maja 2016 - 14:40
Jak dla mnie ta okładka jest ciężko strawna
Pojawiły się głosy, że jest to nawiązanie do okładki albumu The Velvet Underground & Nico i grafiki Andy'ego Warhola:
Na forum u2start pojawiły się ceny ze sklepu w Niemczech:
1DVD: 17,99€
2DVD: 21,99€
BluRay: 21,99€
SuperBoxset: 129,99€
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users