Okładka wygląda jak gruszka.
DVD live in Paris i transmisja z koncertu - 07.12.2015
Napisano 08 maja 2016 - 09:50
Napisano 08 maja 2016 - 10:26
Mi się podoba, przyciąga uwagę, na półce w sklepie będzie rzucała się w oczy.
Napisano 08 maja 2016 - 11:01
Okładka wygląda jak gruszka.
bo to ma tak wyglądać, taka odpowiedź, alternatywa warholowska, a przy tym jeszcze żarówka, niemożliwe Nie no, też mi się podoba, ale liczyłem bardziej na ogłoszenia.
Napisano 10 maja 2016 - 21:58
Takie mają być podobno dodatki (za U2 Brasil, a ci za BBFC - British Board of film Classification):
Cedarwood Road – A Gavin Friday Narration (4min e 23seg)
Out Of Control (December 6th 2016 – Paris) (5min e 21seg)
The Future Better Hurry Up (1min e 13seg)
The Electric Co. (November 11th 2015 – Paris) (5min e 45seg)
I+E – Behind The Scenes With The Director (5min e 9seg)
Bad / People Have The Power (with Patti Smith – December 6th 2015 – Paris) (15min e 35seg)
The Wanderer (4min e 43seg)
The Troubles (4min e 44seg)
Ordinary Love (3min e 35seg)
Invisible (4min e 8 seg)
The Miracle (Of Joey Ramone)(4min e 13seg)
Every Breaking Wave – A Film by Aoife Mcardle (13min e 14seg)
Song For Someone (Directed by Vincent Haycock) (8min e 55seg)
Song For Someone (Behind The Scenes) (4min e 29seg)
Song For Someone (Directed by Mat Mahurin) (3min e 57seg)
Napisano 10 maja 2016 - 22:07
Napisano 10 maja 2016 - 22:29
Jakby to była prawda to doby kawałek materiału byśmy dostali. Kupuję to.
Napisano 13 maja 2016 - 10:07
Mamy oficjalne potwierdzenie!
http://www.u2.com/ne...paris-dvd/news/
STANDARD DVD
1. People Have The Power
2. The Miracle (Of Joey Ramone)
3. Vertigo
4. I Will Follow
5. Iris (Hold Me Close)
6. Cedarwood Road
7. Song For Someone
8. Sunday Bloody Sunday
9. Raised By Wolves
10. Until The End Of The World
11. The Fly
12. Invisible
13. Even Better Than The Real Thing
14. Mysterious Ways
15. Elevation
16. Every Breaking Wave
17. October
18. Bullet The Blue Sky
19. Zooropa
20. Where The Streets Have No Name
21. Pride (In The Name Of Love)
22. With Or Without You
23. Stephen Hawking 'Global Citizen'
24. City Of Blinding Lights
25. Beautiful Day
26. Mother & Child Reunion
27. Bad
28. One
29. People Have The Power (With Eagles Of Death Metal)
30. I Love You All The Time (Eagles Of Death Metal)
Bonus Material
1. Cedarwood Road – A Gavin Friday Narration
2. Out Of Control (December 6th 2015 – Paris)
3. The Future Better Hurry Up
4. The Electric Co. (November 11th 2015 - Paris)
5. i + e - Behind The Scenes With The Director
6. Bad / People Have The Power (With Patti Smith - December 6th 2015 - Paris)
7. The Wanderer
8. The Troubles
9. Music Videos
1. Ordinary Love
2. Invisible
3. The Miracle (Of Joey Ramone)
4. Every Breaking Wave - A Film By Aoife Mcardle
5. Song For Someone (Directed By Vincent Haycock)
6. Song For Someone (Behind The Scenes)
7. Song For Someone (Directed By Matt Mahurin)
SUPER DELUXE BOX
NNOCENCE + eXPERIENCE Live in Paris
Bonus Material
Blu-ray - iNNOCENCE + eXPERIENCE Live in Paris + Bonus MaterialAlso Contains:
Exclusive USB Lightbulb
64-Page Hardback Book
Individually Numbered Dog Tags
Stencil Set
Postcard Set
Sticker Sheet
Pin Badges
Digital Download Card
Napisano 13 maja 2016 - 10:13
I nie wycięli I Love You All The Time czego się obawiałem, super.
Napisano 13 maja 2016 - 10:25
Ceny ceny ceny ktoś coś w naszych sklepach?
Napisano 13 maja 2016 - 10:37
11. The Fly
O proszę, jednak
Napisano 13 maja 2016 - 10:52
Normalna pewnie koło 50..Ceny ceny ceny ktoś coś w naszych sklepach?
Będzie też Polska Cena za mniej pewnie.
2 DVD koło 80 będzie trzeba dac..
A ten super deluxe tylko w zasięgu tych, którzy mają dużo dzieci.
Napisano 13 maja 2016 - 11:06
Dajcie spokój, mamy XXI wiek, nie kupuje sie dvd tylko BD
Napisano 13 maja 2016 - 11:56
xD
Strasznie mi się te żarówkowe okładki podobają <3 i w sumie to niesamowite że nic nie wycięli z tego koncertu. gdzie #U2logic ?
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 13 maja 2016 - 12:40
xD
Też mnie to rozbawiło xD
Przez chwilę zastanawiałam się nad wersją super deluxe, ale chyba jednak szkoda kasy (jak dla mnie ). Z tej opcji najchętniej przytuliłabym książkę, bez reszty mogę się obyć
Midnight is where the day begins.
Napisano 13 maja 2016 - 15:54
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 13 maja 2016 - 17:25
https://www.youtube.com/watch?v=HyczD57j7hE
Napisano 13 maja 2016 - 22:58
Ekstra .
I nie wycięli I Love You All The Time czego się obawiałem, super.
Ale po co na DVD od U2 I Love You All The Time?? W zanadrzu zostały inne utwory grane w Paryżu. OOC, Electric Co., czy OL.
30 utworów w sumie to też bomba niezła. Chyba tylu nie było w historii.
Też mnie to rozbawiło xD
Przez chwilę zastanawiałam się nad wersją super deluxe, ale chyba jednak szkoda kasy (jak dla mnie ). Z tej opcji najchętniej przytuliłabym książkę, bez reszty mogę się obyć
Co najciekawsze udało im się jakoś sklecić Electric Co. (może wycięli snnipety?) - więc tym bardziej żal, że nie dali tego na 1 płycie, a szkoda, bo to był killer na tej trasie. Plus jest taki, że E. Co. brakowało na wideo od HBO.
Przecież aż się prosi, aby w bonusach właśnie znalazły się:
29. People Have The Power (With Eagles Of Death Metal)
30. I Love You All The Time (Eagles Of Death Metal)
Nie wiem z czego to wynika. Czy oni na siłę chcą pokazać, jak się solidaryzują z Paryżem? Ech....
Co do bonusów, to ciekawi mnie czym będą te dwa:
7. The Wanderer
8. The Troubles
7. to może być animacja puszczana w pierwszej połowie trasy w przerwie, natomiast co do 8. to najchętniej zobaczyłbym jakieś wykonanie na żywo. Grali chyba ze 3 razy. Nagrania audio i wideo mają. Wideo co prawda tylko z kamer "technicznych" na trasie, ale i z tego da się niezłe wideo zmontować.
Edit: Już widzę "on-stage tour videos for "The Wanderer" and "The Troubles"". Może chociaż podkład będzie Live?
Na plus należy jeszcze zaliczyć, że dodali wszystkie clipy z SoE (no chyba, że brakuje skróconej wersji EBW?) oraz nie zapomnieli o Invisible i OL.
Napisano 14 maja 2016 - 12:17
Zacne, ale i tak wolałbym Berlin ....
Napisano 14 maja 2016 - 12:30
Ale po co na DVD od U2 I Love You All The Time?? W zanadrzu zostały inne utwory grane w Paryżu. OOC, Electric Co., czy OL.
Co najciekawsze udało im się jakoś sklecić Electric Co. (może wycięli snnipety?) - więc tym bardziej żal, że nie dali tego na 1 płycie, a szkoda, bo to był killer na tej trasie. Plus jest taki, że E. Co. brakowało na wideo od HBO.
Osobiście bym właśnie wymienił I Love You All The Time na Electric Co. (w sensie wstawił Electric na początku seta, a I Love You przeniósł do bonusów). No bo jednak to jest DVD U2, dziwne że ostatni kawałek - wieńczący zawsze dzieło i mający pozostawić dobre wrażenie po zakończeniu seansu filmu koncertowego - wykonuje zupełnie inny zespół, w dodatku swoją piosenkę niezwiązaną z U2 Rozumiem że Paryż, zamachy, symbolika - ale tę sprawę idealnie robi People Have The Power, które powinno moim zdaniem domykać koncert.
A tak w ogóle o co chodzi z tym problem ze snippetami? Już któryś raz to słyszę. Nie mogą po prostu opłacić tych artystów, których piosenki wykorzystuje Bonias do snippetów? Chyba na co jak na co, ale na brak kasy firma pod nazwą U2 nie narzeka.
Poza tym - nie wiem czy to prawda, bo nie znam się kompletnie na prawie autorskim - ale obiło mi się kiedyś o uszy, że wykorzystanie fragmentu utworu do iluś tam sekund (bodaj 30) nie podlega pod ochronę praw autorskich i może być praktykowane bez żadnych konsekwencji. A snippety niemal zawsze mieszczą się w tych granicach. Poza tym ta forma polega na odśpiewaniu paru wersów innej piosenki, nierzadko do melodii danego kawałka U2, co powoduje że często publika nie rozpoznaje nawet snippetu i mysli że to po prostu element danego utworu grupy. Więc tym bardziej nie widzę problemu, aczkolwiek to tak na chłopski rozum a - jak mówię - mam mgliste pojęcie o regulacjach prawnych tego dotyczących. Zwłaszcza na Zachodzie. Ktoś bardziej obeznany mógłby powiedzieć.
Napisano 14 maja 2016 - 12:56
Osobiście bym właśnie wymienił I Love You All The Time na Electric Co. (w sensie wstawił Electric na początku seta, a I Love You przeniósł do bonusów). No bo jednak to jest DVD U2, dziwne że ostatni kawałek - wieńczący zawsze dzieło i mający pozostawić dobre wrażenie po zakończeniu seansu filmu koncertowego - wykonuje zupełnie inny zespół, w dodatku swoją piosenkę niezwiązaną z U2 Rozumiem że Paryż, zamachy, symbolika - ale tę sprawę idealnie robi People Have The Power, które powinno moim zdaniem domykać koncert.
Kompletnie nie rozumiem Waszego podejścia. Tyle razy apelowaliśmy, aby na oficjalnych podejściach nie było żadnych cięć i miksów z różnych koncertów. Teraz mieliby wyciąć utwory które zostały zagrane i wstawić za nie coś innego? Jak dla mnie zespół pokazał to wielką klasę. Po za tym nawet pasowałoby - najpierw "Oddajemy wam naszą scenę", a później "Wycinamy was z DVD" Te wydawnictwo zawsze będzie łączyć się już z paryskimi zamachami. Pojawienie się na tym koncercie Eagles Of Death Metal ma olbrzymie symboliczny wymiar. Sami członkowie Eagles podkreślali jak wielkie to miało dla nich znaczenie. Jak bardzo emocjonujące były to momenty można się przekonać z relacji ludzi którzy tam byli. WYCIĄĆ TO!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych