Skocz do zawartości

Zdjęcie

DVD live in Paris i transmisja z koncertu - 07.12.2015

• Please log in to reply
311 replies to this topic

#141 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 11:55

Heh, w przerwie przed bisami tłum zaczął spontanicznie intonować The Miracle. Bardzo fajnie im to wychodziło. Szkoda, że Hawking się wtrącił :P

#142 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 15:37

Czy gdzieś można znaleźć ten koncert z Paryża? Na yt jest dostępnych jedynie kilka utworów...

It's no secret that the stars are falling from the sky

#143 czapelka

czapelka

Użytkownik

• Members
  • 65 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 16:01

Ściągam sobie właśnie tego prawie 25-gigowego ts-a i chciałem sobie podejrzeć co tam jest z tego co mi się już ściągnęło, no i mam po prostu szum zamiast dźwięku. Gdzieś tu zdaje się o tym czytałem, ale nie wiem - coś muszę ściągnąć? Jakiś kodek? Jak to odtworzyć z poprawnym dźwiękiem?

#144 Zod

Zod

Użytkownik

• Members
  • 602 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 16:07

Szum miałem w Media Player Home Cinema. Polecam VLC Media Player.

#145 numb

numb

I feel numb!

• Members
  • 1 698 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 17:38

na u2torrents jest już wersja skompresowana i ma nieco ponad 6GB :)

I was looking for the Spirit
And I found alcohol
I was looking for The Soul
And I bought some style
I wanted to meet God
And they sold me religion...

I still haven't found what I'm looking for...

#146 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 20:57

A czy ma może naprawiony dźwięk w Iris i Cedar? Czekam na taki mix ;)

#147 Dudzio

Dudzio

Użytkownik

• Members
  • 616 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 23:08

Obejrzałem właśnie całość na 50' telewizorze i dobrym soundbarze. Technicznie rzecz biorąc materiał (poza wspominanymi problemami z dźwiękiem podczas Iris i Ced. R.) jest bardzo dobry. Obraz ostry jak żyleta, dźwięk super (chociaż Bono troszkę za cicho). Montaż poprawny, ale to nie zaskoczenie wszak nie jest to oficjalne wydawnictwo tylko transmisja. 

Sam koncert jednak... słabiutki :( Jasne, cały czas to nasze pocieszne chłopaki i "świeżak" może się zachwycić, ale w skali U2-owej dałbym mu może 2/10 (w skali tej trasy 4/10). Dużo błędów muzycznie, jeszcze więcej fałszów Bono. Na wyraźny plus wybija się jedynie tercet Bullet - Zooropa - Streets + może WOWY i o ironio COBL. Reszta niestety mocno poniżej oczekiwań. A szkoda, bo zespół pokazywał, że jeszcze potrafi.

#148 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 18 listopada 2015 - 23:21

Montaż poprawny, ale to nie zaskoczenie wszak nie jest to oficjalne wydawnictwo tylko transmisja. 

To nawet nie jest transmisja :D W sumie nie wiadomo co to i skąd się wzięło tak zmontowane. Teoretycznie bowiem transmisja miała polegać na retransmisji (z kilkugodzinnym opóźnieniem) koncertu z 14.11, który - jak wiadomo - nigdy się nie odbył. Tymczasem tu mamy koncert z 11 listopada (chyba pojedyncze utwory też z 10?) ładnie ogarnięty i właściwie gotowy do emisji (czołówka i napisy końcowe). Pytanie więc o co kaman? Czyżby po raz kolejny zamierzali zrobić nas w konia i 14 listopada wyemitować tenże koncert z 11?

EDIT:

Nasunęło mi się takie tłumaczenie: na wieść o zamachach w Paryżu ekipa HBO zmontowała na szybko koncert z 11 z myślą o transmisji bo wiedzieli już, że na pewno sobotnie show zostanie odwołane. A gdyby szefostwo HBO było nieugięte i nie chciało zmienić ramówki coś trzeba by wypuścić na antenę. I tym CZYMŚ byłby twór nad którym teraz debatujemy. 

#149 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 19 listopada 2015 - 00:36

EDIT:

Nasunęło mi się takie tłumaczenie: na wieść o zamachach w Paryżu ekipa HBO zmontowała na szybko koncert z 11 z myślą o transmisji bo wiedzieli już, że na pewno sobotnie show zostanie odwołane. A gdyby szefostwo HBO było nieugięte i nie chciało zmienić ramówki coś trzeba by wypuścić na antenę. I tym CZYMŚ byłby twór nad którym teraz debatujemy. 

Bardzo prawdopodobne. Miałoby to sens, aby puścić w TV koncert, jak zapowiedziano. Ewentualnie byłą to wersja wstępna - co najwyżej mogli wmontować ujęcia z 14 (lub całe utwory), jeśli wypadłyby lepiej niż te z 11.

Co do jakości - to obraz ostry - aż miło popatrzeć. Jednak montaż dość surowy. W życiu bym nie powiedział, że Hamish miał coś wspólnego z reżyserią tego wideo! :o

Dźwięk nie najgorszy - szkoda, że jak na razie ciężko jest się dorwać do wersji 5.1, bo jest zakodowana w Dolby E, ale spece na u2torrents nad tym pracują ;) Oby tylko nie trzeba ściągać tej wersji jeszcze raz ;P

Niestety głos Bono szwankuje i na oficjalnym wydawnictwie nie wiem, czy coś by dało się z tym zrobić :/

W sumie to nie wiem, czy nie lepiej, jakby DVD/BD nagrali już gdzieś indziej (może też inna setlista), bo jakość tego zapisu jest na poziomie oficjalnych wydawnictw, jak nie lepsza. :rolleyes: Szkoda tylko, że brakuje Electric CO, a jeszcze bardziej Sweetest Thing.

#150 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 19 listopada 2015 - 13:59

Dobra zassałem tą wersję 6 gb. Jest podzielona , w jednym pliku mamy cały koncert z uciętym w połowie One , ale są też dodatkowe pliki pocięte (powiedzmy pół godzinne) z cały One na koniec. Są też dwa bup-y co jak rozumiem jest menu do DVD. Teraz pytanko , czy przy nagrywaniu tego materiału na płytę , lepiej dać sobie siana i wypalić ten cały 2-godzinny plik , czy może któryś z programów nagrywających poskłada mi ładnie te zlepki koncertu w całość (jest ich bodajże 6 ) Byłaby to w sumie lepsza opcja bo mam wrażenie że te fragmenty mają o wiele lepszy obraz i dźwięk niż ten skompresowany cały plik no i na plus działa oczywiście całe One ;) Więc co ? Jakiś Nero coś pozlepia mi to w całość bez zbędnej zabawy ?

Watch more TV
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/

#151 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 19 listopada 2015 - 20:11

Niestety Bono nie wyrabia głosowo na tym koncercie. Szkoda, bo np. wczoraj w Belfaście brzmiał o niebo lepiej.

Obawiam się w związku z tym, aby nie poszli na łatwiznę i zrezygnowali z transmisji w HBO, a na DVD wydali właśnie koncert z 11 XI. Aczkolwiek już wczoraj odbył się pierwszy koncert w Paryżu po zamachach (Simply Red), więc jest nadzieja, że zagrają tam w grudniu. 

#152 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 22 listopada 2015 - 10:59

EDIT:

Tak sobie jeszcze przejrzałem początek i ten tekst zwrócił moją uwagę:

de83d818c03e0.jpg

Czyli mam to rozumieć, że był to niejako "zapasowy" show zmontowany w przypadku problemów z montażem "na żywo" koncertu z 14.

Z tego co wcześniej zrozumiałem Hamish mówił, że montaż będzie "na żywo", ale raczej w sensie, że on będzie dobierał ujęcia w trakcie koncertu. To od razu będzie przesyłane do HBO i nic nie będzie mógł poprawić. Natomiast HBO puści cały koncert z opóźnieniem. Trochę to bez sensu, ale OK. Może tego obawiał się Hamish, dlatego "w razie czego" zmontowano wersję z 11. O dziwo mogła się przydać.

No chyba, że tą wersję montowano w pospiechu, jak się dowiedziano o wydarzeniach w Paryżu, ale po co pisać o "technical difficulties".

Dobra zassałem tą wersję 6 gb. Jest podzielona , w jednym pliku mamy cały koncert z uciętym w połowie One , ale są też dodatkowe pliki pocięte (powiedzmy pół godzinne) z cały One na koniec. Są też dwa bup-y co jak rozumiem jest menu do DVD. Teraz pytanko , czy przy nagrywaniu tego materiału na płytę , lepiej dać sobie siana i wypalić ten cały 2-godzinny plik , czy może któryś z programów nagrywających poskłada mi ładnie te zlepki koncertu w całość (jest ich bodajże 6 ) Byłaby to w sumie lepsza opcja bo mam wrażenie że te fragmenty mają o wiele lepszy obraz i dźwięk niż ten skompresowany cały plik no i na plus działa oczywiście całe One ;) Więc co ? Jakiś Nero coś pozlepia mi to w całość bez zbędnej zabawy ?

Jeśli to ma format standardu DVD - foldery VIDEO_TS i AUDIO_TS i całą zawartość (pliki .ifo, .bup i .vob) to nie należy tego ruszać - całość powinna się zmieścić na DVD-R-DL (dwuwarstwowa). Jeśli to jest wersja z u2torrents to powinna być chyba kompletna. Nie otwieraj samych plików VOB. Takie DVD otwieraj za pomocą programu jak PowerDVD lub MPC, ale z Menu->Otwórz DVD/BD. Programem ImgBurn spokojnie nagrasz całość.

#153 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 22 listopada 2015 - 17:59

No właśnie już nagrałem , i zarówno audio i video brzmi i wygląda świetnie na dużym ekranie !

Edit: Bullet zrywa kapcie z nóg na tym koncercie + przejście Zooropa-Streetsy najlepsze po tym jak wycięli te cudne dźwięki z ZooTv.

Watch more TV

#154 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 22 listopada 2015 - 20:24

Zasysam DVD wersję na początek. Zobaczymy jak to wygląda.

Jak będzie OK , to zapuszczę sobie potem torrenta HD.

#155 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 22 listopada 2015 - 22:52

Zasysam DVD wersję na początek. Zobaczymy jak to wygląda.

Jak będzie OK , to zapuszczę sobie potem torrenta HD.

Od razu bierz HD, jak masz na czym oglądać. Na moim monitorze full HD obraz powala. To chyba, jak na razie najlepszej jakości wideo koncert U2, jaki mamy. Jakość porównywalna z występem z MTV 2015 w HD.

#156 Zod

Zod

Użytkownik

• Members
  • 602 Postów

Napisano 22 listopada 2015 - 23:06

Co z tego skoro muzycznie nie powala.

#157 Łukasz U2

Łukasz U2

Użytkownik

• Members
  • 3 501 Postów

Napisano 23 listopada 2015 - 00:03

W sumie po obejrzeniu i dokładnym odsłuchaniu oprócz kondycji Bono zdecydowanie poniżej standardów tej trasy , wyciętych najciekawszych numerów to mimo wszystko nie ma tu jakiś błędów muzycznych , raz się Edek kopnął przy solo do Untila a reszta bardzo w porządku. Zresztą takie błędy to często fajne smaczki np tragiczne błędy w solówce Party Girl popełnione przez naszego Guitar Hero w Red Rocks :P

Watch more TV

#158 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 23 listopada 2015 - 00:17

HD is on the way... :P

Szybki look na wersję DVD wystarczył do tego aby zapuścić na nockę zaciąganie tych 24GB .

PS. Nie wiem czy tylko u mnie coś się pobrało z błędem , czy uwalony jest dźwięk na Iris (parę razy przycięło i następowały dziwne kilkusekundowe przyspieszenia i zwolnienia muzy )

#159 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 23 listopada 2015 - 00:26

PS. Nie wiem czy tylko u mnie coś się pobrało z błędem , czy uwalony jest dźwięk na Iris (parę razy przycięło i następowały dziwne kilkusekundowe przyspieszenia i zwolnienia muzy )

to normalka w tej wersji. Jeszcze pod koniec koncertu dźwięk jest opóźniony jak dobrze pamiętam

EDIT: Chodzi mi o wersję 24gb, ale ta mniejsza to chyba rip (?) więc nie ma znaczenia

#160 Dr Grape

Dr Grape

Użytkownik

• Members
  • 525 Postów

Napisano 23 listopada 2015 - 22:28

Zrezygnowali z retransmisji w ten sam dzień? Na stronie HBO premiera koncertu jest zapowiedziana na 9 XII.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych