Depeche Mode
Napisano 26 maja 2007 - 22:07
Od dawna chcę się wybrać na imprezę DM. Podobno są rewelacyjne (hm.. chyba Małgosia o tym wspominała niejednokrotnie ) Podejrzewam,że imprezy DM są mniej dziadowate (oż, bardzo być może, że właśnie wywołałam burzę ) niż jutowe . No cóż.. muszę się wybrać i przekonać na własnej skórze.
To tyle.
O tak! Imprezy depeszowe są naprawdę niesamowite! Mam paru znajomych 'sekciarzy' i dzięki nim trzy razy doznałam tej specyficznej atmosfery. Warto było nawet jechać do i z Gdyni pociagiem osobowym II klasy na korytarzu Polecam!
Napisano 27 maja 2007 - 07:36
Mam 4 płyty, z których najbardziej cenię Singles 86>98 i chyba Violator Choć Playing the Angel też całkiem mile mnie zaskoczył.
Jest to zdecydowanie jeden z najlepszych zespołów obecnego popu i elektroniki Personal, Enjoy, Policy itd - bez nich byłoby inaczej, gorzej
Mam niestety wrażenie że chłopaki próbują na siłę wrócić do czasów "pierwszej młodości", widać w ostatnich latach powiązania z choćby People Are People czy Music fot the mases... I nie za bardzo im to wychodzi ;/
Co nie zmienia faktu że to jeden z moich ulubionych zespołow
Napisano 27 maja 2007 - 08:11
W sumie nowa płyta to taka kontynuacja "Excitera" bez rewelacji, bezpieczne nagranie i to wszystko. Jakby ponagrywali same plumkadła syntezatorowe z waleniem prętami po rurach, wtedy mógłbym rzec, że im się powrotu zachciało.
Napisano 27 maja 2007 - 09:18
Bo bądź co bądź, ale po każdym nowym albumie, góra dwóch pojawia nam się best of z piosenkami z tych 1-2 albumów + Enjoy, Policy, Personal, Behind The Wheel itd. czyli hity. Zasadniczo nie widze sensu w takim planie wydawniczym, jedynie kasa, bo jak mówiłem fan kupi [prawie] wszystko
Napisano 27 maja 2007 - 10:10
Ciekawe, że dla tylu z nas DM to zespół numer dwa, choć to zupełnie inny muzyczny świat?
Nikt nie ma pomysłu ? Bo mnie też to strasznie intryguje. Zadałem kiedyś to pytanie na U2 @pl, i niby dostałem jakieś odpowiedzi, ale w gruncie rzeczy niewiele mi one dały ( bo co to za odpowiedź, że np. oba te zespoły wkładają w swoją muzykę całe swoje serce ? Mało to takich jest ? ). Ja również uważam, że pod względem muzycznym zespoły U2 i DM różnią się zasadniczo, i nie wiem jak wytłumaczyć fenomen, że wśród fanów U2 jest tak wielu fanów DM ( bo na odwrót to, zdaje się, już nie działa ). Nie rozumiem dlaczego DM, a nie np. Simple Minds, którzy nie dość, że w niczym Depeszom nie ustępują ( moim zdaniem zresztą są dużo lepsi ), to jeszcze muzycznie ( a i też w podejściu - vide jawne odwoływanie się w piosenkach do polityki ) zdecydowanie jest im do U2 bliżej. Więc ?
Napisano 27 maja 2007 - 10:14
Napisano 27 maja 2007 - 10:28
Ja również uważam, że pod względem muzycznym zespoły U2 i DM różnią się zasadniczo, i nie wiem jak wytłumaczyć fenomen, że wśród fanów U2 jest tak wielu fanów DM ( bo na odwrót to, zdaje się, już nie działa ).
Działa tez na odwrót, choć nie na taką skalę, co widać po polskim forum DM, gdzie wątek o U2 ma ponad 60 stron, a zespół jest ceniony przez fanów DM
Napisano 27 maja 2007 - 10:32
Działa tez na odwrót, choć nie na taką skalę, co widać po polskim forum DM, gdzie wątek o U2 ma ponad 60 stron, a zespół jest ceniony przez fanów DM
To, że ma 60 stron nie znaczy, że wypełniają je zachwyty. Ok, w środowisku fanów DM nie siedzę, natomiast zdarzało mi się czytać bulwersacje nt. niezbyt pochlebnych wypowiedzi fanów DM o U2 ( co mnie zresztą nie dziwi, bo U2 i DM to zupełnie inna muzyka, i zupełnie inna " ideologia " ). W drugą stronę jest ich na pewno znacznie mniej.
Napisano 27 maja 2007 - 10:41
Napisano 27 maja 2007 - 11:03
Napisano 27 maja 2007 - 11:30
Napisano 27 maja 2007 - 12:15
I w zasadzie takich ludzi nie jest dużo, nie twórzmy mitów i innych takich rzeczy. Tu się tacy znajdą i tam się tacy znajdą.
Przyjmuję do wiadomości, jak mówiłem środowiska fanów DM nie znam. Natomiast nadal czekam na jakieś teorie odnośnie mojego pytania..
Napisano 29 maja 2007 - 16:59
W odwrotna stronę przepływ jest znacznie mniejszy, bo fani DM, to to dosyć hermetyczne i szowinistyczne środowisko (przepraszam fanów DM, oczywiście nie dotyczy to wszystkich, ale znam to srodowisko i z wymienionych powodów nigdy nie potrafiłam się w nim zaaklimatyzować).
Napisano 01 czerwca 2007 - 18:18
Pytanie formalne, z góry sory, ale gupi jestem w temacie: czy w DM gra na stałe jakiś perkusista? Tudzież, czy przy nagrywaniu płyt kogoś zatrudniają?
Napisano 01 czerwca 2007 - 18:45
poprawka-głównie Gore'a,Gahan zaczał pisać teksty dla dM dopiero na PTAGahan'a
Pytanie formalne, z góry sory, ale gupi jestem w temacie: czy w DM gra na stałe jakiś perkusista? Tudzież, czy przy nagrywaniu płyt kogoś zatrudniają?
Właściwie na stałe pracuje z nimi Christian Eigner aczkolwiek członkiem zespołu nie jest.Pomaga także przy tworzeniu albumów solowych Gahana.
Napisano 02 czerwca 2007 - 07:59
Napisano 02 czerwca 2007 - 10:25
Napisano 06 czerwca 2007 - 17:06
Niewiem co to za róznica Clark tez kiedys odszedł przyjeli Wildera i było ok a tu jakaś dyskryminacja czy oco w tym wszystkim chodzi?? zna ktoś odpowiedz .
Osobiscie mi najlepiej pasowało DM z Wilderem - Jakos mi do dzis go brakuje ,Słychac w ich muzyce moim zdaniem ze go niema
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych