Jump to content

Photo

Depeche Mode

1697 replies to this topic

#321 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 10 kwietnia 2009 - 20:10

Głos Martina jest straszny. (Martiny już tak mają).

Najlepsze kawałki: Fragile Tension oraz In Sympathy. W istocie bardzo podobne.

#322 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 10 kwietnia 2009 - 20:30

Głos Martina jest straszny.

Oj, nie zgodzę się. Wolę Dave'a na wokalu, ale nie wyobrażam sobie DM bez chórków Martina. Kilka śpiewanych przez niego kawałków też zasługuje na uznanie - np. Somebody, One Caress. Jezebel też jest niezłe.

#323 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 10 kwietnia 2009 - 20:31

Głos Martina jest straszny. (Martiny już tak mają).

Najlepsze kawałki: Fragile Tension oraz In Sympathy. W istocie bardzo podobne.

Moje faworyty to:
In Chains
In Sympathy
Wrong
Perfect
Jezebel

#324 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 10 kwietnia 2009 - 20:33

dlaczego nikt tutaj nie dostrzega fenomenu (jedynego na plycie zreszta) kawalka 'peace' ?

#325 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 10 kwietnia 2009 - 20:34

dlaczego nikt tutaj nie dostrzega fenomenu (jedynego na plycie zreszta) kawalka 'peace' ?

Peace jest przesłodzony sztucznym cukrem - wykrętnie stwierdzając

#326 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 10 kwietnia 2009 - 20:35

Oj, nie zgodzę się. Wolę Dave'a na wokalu, ale nie wyobrażam sobie DM bez chórków Martina. Kilka śpiewanych przez niego kawałków też zasługuje na uznanie - np. Somebody, One Caress. Jezebel też jest niezłe.

One Caress jest świetne, ale tylko dlatego, że jest to fenomenalna kompozycja. Podobnie Home. Cholernie chciałbym usłyszeć to z wokalem Dave'a albo w ogóle jakimś innym.

#327 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 10 kwietnia 2009 - 23:03

Hime Gore'a to kapitalna piosenka właśnie pod względem wokalu. Szkoda tylko, że pan Martin śpiewał "Shake The Disease" na ostatniej trasie. Ten utwór to moje top5 DM.

#328 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 11 kwietnia 2009 - 08:28

Szkoda tylko, że pan Martin śpiewał "Shake The Disease" na ostatniej trasie. Ten utwór to moje top5 DM.

Racja! Strasznie chciałbym to usłyszeć live w wykonaniu Gahana.

#329 Kjur

Kjur

Użytkownik

• Members
  • 23 posts

Posted 11 kwietnia 2009 - 19:10

Za cholerę nie mogę wgryźć się w ich tę nową muzę!!! :(

#330 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 posts

Posted 11 kwietnia 2009 - 19:14

Wrzuć ktoś linka proszę ;-)

#331 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 24 kwietnia 2009 - 12:01

Posiada ktoś zripowane do mp3 kawałki z "Sounds Of The Universe DVD"?

W ogóle nie wiem, czy słyszeliście "odrzuty" (wersja deluxe). Mnie bardzo pozytywnie zaskoczyły. 2-3 bez wątpienia powinny znaleźć się na płycie.

#332 matri

matri

Użytkownik

• Members
  • 249 posts

Posted 25 kwietnia 2009 - 20:34

Dotychczas przesłuchałem nowy album DM kilka razy i jakoś szczególnie mnie nie zachwyca. Nagrali kolejny album w ich swoistym stylu i wszystko - żadnych hiciorów, ponadczasowych brzmień i większych rewolucji. Jak dla mnie album taki sobie z którego kawałki spokojnie można by podpiąć pod poprzednie - klasyka DM. Co więcej - po tych kilku przesłuchaniach jakoś nie czuję spójności całej płyty takiej jaką ma np. "Exciter", który zachwycił mnie od pierwszego przesłuchania. Fanem DM nie jestem, lubię tylko ich muzę, uważam że coś tam ciekawego stworzyli, wyróżniają się swoim stylem i właśnie to w muzyce cenię.

W mojej ocenie w porównaniu z ich innymi albumami to kiepsko (z resztą U2 też się nie popisało swoją ostatnią płytą :P ) - czyżby to koniec ery tych dinozaurów lat 80 i 90 i początków 21 wieku ? ;)
I Still Haven't Found What I'm Looking For

#333 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 25 kwietnia 2009 - 23:20

Dotychczas przesłuchałem nowy album DM kilka razy i jakoś szczególnie mnie nie zachwyca. Nagrali kolejny album w ich swoistym stylu i wszystko - żadnych hiciorów, ponadczasowych brzmień i większych rewolucji.

Zgadzam się w 100%. Żeby było śmiesznie - to fani DM twierdzą, że to U2 stoi w miejscu i nagrywa to samo a DM z każdym albumem podąża w nowe rejony muzyczne zachowując jednocześnie ich charakterystyczne brzmienie :lol: Meksyk.

#334 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 27 kwietnia 2009 - 09:00

Kiepski album, nie ma co ukrywać.

Jestem fanem Depeche Mode, więc nie piszę tego ze złośliwą satysfakcją, ale ze smutkiem :(

"Wrong" kompletnie nie jest reprezentacyjny dla całego albumu (podobnie jak GOYB dla NLOTH U2). Reszta to jakieś mdłe plumkadła. Człowiek się tylko modli kiedy się to skończy.

Jest to najsłabszy album Depeszów ever!

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#335 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 posts

Posted 27 kwietnia 2009 - 14:43

Muszę się zgodzić niestety. Słuchałem killka razy i po prostu nie mogę powiedzieć, że mi się podoba. A od DM liczyłem na naprawdę sporo. Myślałem, że poziom co najmniej PTA to pewniak. A tu taki zonk.....

P.S. Pamiętam, jak po wydaniu NLOTH w pierwszej, nieprzychylnej recenzji w "Dzienniku", fora się rozpisywały nt "jak wyjdzie nowe DM, to zmiecie U2...". :P :lol:

#336 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 27 kwietnia 2009 - 18:59

Żeby było śmiesznie - to fani DM twierdzą, że to U2 stoi w miejscu i nagrywa to samo.

Właściwie to mają trochę racji. Połowa No Line On The Horizon to powielenie wręcz All That You Can't Leave Behind, a minęło w końcu prawie 10 lat.

Kiepski album, nie ma co ukrywać.
"Wrong" kompletnie nie jest reprezentacyjny dla całego albumu (podobnie jak GOYB dla NLOTH U2). Reszta to jakieś mdłe plumkadła. Człowiek się tylko modli kiedy się to skończy.

Jest to najsłabszy album Depeszów ever!
.

Zgodzę się, ale dodam podobnie, że NLOTH to najsłabszy album U2 ever!

A poza tym co najbardziej paradoksalne, że takie bonusy jak: Ghost, Oh Well i Little Light są jak najbardziej godne reprezentowania tytułu Sounds Of The Universe i powinny znaleźć się na niej zamiast kilku innych. No, ale nie znam polityki marketingowej i póki co rozmyślam nad tym. W każdym razie jeśli nawet same bonusowe tracki miały podnieść wartość (także cenową) Boxsetu, to ta 4-płytowa wersja jest warta swej ceny.
Wracając do wspomnianych 3 bonusowych utworów, gdyby SOTU miał więcej z charakteru tych piosenek, mógłby wydawać się lepszy chociażby od Playing The Angel. To właśnie Ghost, Oh well i Little Light mają w sobie ożywczego, ducha(może nawet agresywnego), którego brakuje mi na SOTU.

#337 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 28 kwietnia 2009 - 10:21

Prawdopodobnie 15 stycznia w piątek, w Spodku ^_^

#338 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 posts

Posted 28 kwietnia 2009 - 12:11

Jeszcze wczoraj na polskim eventimie były dostępne bilety na grudniowy koncert we Wiedniu.
Poza tym na LN znów dostępne były bilety na warszawski koncert. Status "Wyprzedane" zmienił się na "Kup Bilet", natomiast obecnie nie ma dostępnej mapy obiektu, z której można także było zamówić pojedynczy bilet. Przy odrobinie szczęścia jeszcze można nabyć bilet/y w ten sposób.

#339 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 28 kwietnia 2009 - 12:16

No właśnie ja stałem się wczoraj szczęśliwym posiadaczem biletu na Warszawę:D:D
wielkie podziękowania dla barta555!

#340 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 posts

Posted 29 kwietnia 2009 - 15:45

Są dostępne bilety na Wawe na livenation oraz eventim ,ale niestety płatność tylko kartą.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users