Stand Up Comedy
Survivor Albumowy - No Line On The Horizon [Edition III]
Napisano 26 września 2014 - 08:13
Napisano 26 września 2014 - 08:38
FEZ - Being Born
El silencio se vuelve melodia
Napisano 26 września 2014 - 09:28
Redgar - świetna robota z tym podsumowaniem rundy, pełna profeska.
Cedars of Lebanon
Pewnie jeszcze do mnie dotrze, na razie tylko nuży.
Napisano 26 września 2014 - 10:49
White ziew As zieeeew Snow ....
Napisano 26 września 2014 - 10:52
+1
Świetna robota. Poza wykresami kołowymi, bardzo podoba mi się określenie "Survivol" jako połączenie survivora z survivalem
See through in the sunlight
Napisano 26 września 2014 - 11:19
Redgar, a ja z kolei upatruję cały jej urok i moc właśnie w tym, że jest mówiona. Jej przesłanie idealnie się wpasowuje w taki koncept. Pewnie to przyzwyczajenie już, ale nie wyobrażam sobie teraz jej śpiewanej wersji.
Wpasowuje się to prawda, chcieli widać jeszcze zakończyć dość nostalgicznie ten album - no ale nie mam przy tej piosence takich ciarów jak przy White as Snow
at the water it was icy
as it washed over me
and the moon shone above abooove me
A na coś zagłosować trzeba
Cedars to najlepszy tekst Bono od bardzo dawna. muzycznie spieprzyli tylko ostatnią zwrotkę, była zbyt banalnie U2owa. poz tym, to wielki kawałek. Bono nauczył się songwitingu w którym opowiada a nie się drze.
Zgadza się tekst jest świetny, też to podkreślam. No ale coś wyeliminować trzeba a dla mnie ma najmniej z piosenki w sobie.
U mnie to nie zarzut, wręcz przeciwnie. Jak tego słucham to mam wrażenie że Bono mi coś opowiada, prawie jakby siedział obok, tak na luzie i ze szczerymi emocjami. Bez patosu i nadęcia, które tak często towarzyszą tego typu tematyce.
Każda piosenka to opowieść, ta to fajna historia szeptana do ucha uwodzicielską melodią głosu Bono, ale w white as snow mam więcej emocji.
+1
Świetna robota. Poza wykresami kołowymi, bardzo podoba mi się określenie "Survivol" jako połączenie survivora z survivalem
Napisano 26 września 2014 - 11:26
@ Redgar -> Z pewnością, ale raczej nie dzisiaj, jeszcze nie dziś...
See through in the sunlight
Napisano 26 września 2014 - 12:22
Stand Up Comedy
Napisano 26 września 2014 - 12:30
Moment of Surrender
trolololololo i tak wyleci Stand Up Comedy
Napisano 26 września 2014 - 12:59
Hm, na tym etapie już jest ciężko wytypować.
Ale jednak I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
Główne zarzuty to psucie klimatu albumu i pewnie to, że lukier leje się strumieniami, brrr.
Napisano 26 września 2014 - 13:30
White As Snow. aka "Owca Biała Jak Śnieg", kto pamięta ten motyw...?
Ja!!! Chciałem delikatnie zasugerować R. zastanowienie się jeszcze raz nad tym tłumaczeniem, ale i tak na naszym pierwszym spotkaniu podbił do mnie o to
Koniec rundy I
Absolutnie fantastycznie Redgar! Bardzo, bardzo mi się to podsumowanie podoba! Jak tak dociągniesz do końca surwajvivola to duży szacun!
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 26 września 2014 - 14:08
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
Napisano 26 września 2014 - 14:38
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight
zbyt krejzolskie, żeby nadawało się na ten album, koncertowo remixowo to inna bajka. Albumowo out.
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 26 września 2014 - 15:42
Stand Up Comedy
Napisano 26 września 2014 - 16:23
Cedarsów nie wywaliłbym choćby za sampla z Against the Sky Briana Eno i Harolda Budda, który brzmi wprost bosko.
Stand Up Comedy bo to utwór, który brzmi jakby był stworzony do przewijania i pomijania. Zapychacz jednym słowem
Napisano 26 września 2014 - 16:37
I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight - Bo jest tak słodka że aż zęby bolą i chyba najgorsza po Butach na płycie.
Redgar , szacun za wykresy !
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 26 września 2014 - 18:17
Cedars of Lebanon
Do mnie ta melorecytacja nie trafia. Ale ja lubię Crazy, które odpadnie w tej lub następnej rundzie, więc co ja tam wiem.
Napisano 26 września 2014 - 18:23
El silencio se vuelve melodia
Napisano 26 września 2014 - 18:35
Ja też lubię Crazy i nie chcę żeby tak szybko odpadło
W ogóle zauważyłam, że uwzięliście się wszyscy na co bardziej radosne utwory. Przecież ten album i tak jakiś porywający zbytnio nie jest, a bez tych ożywczych kawałków to byłby jeszcze do tego straaaasznie smętny.
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 26 września 2014 - 18:39
Podbijam obronę Crazy. Poza tym warto zauważyć, że U2 jako jedni z nielicznych maja zdolność niekiczowato wplątywać w swoje piosenki ,,bejbe" (patrz: Ultraviolet i właśnie Crazy).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych