Stand Up Comedy
Survivor Albumowy - No Line On The Horizon [Edition III]
Napisano 24 września 2014 - 16:00
Napisano 24 września 2014 - 16:30
GET ON YOUR BOOTS
Napisano 24 września 2014 - 17:31
Oczywiście, że Boots
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Napisano 24 września 2014 - 18:05
Fez - Being Born
Bo o ile w klimat płyty wpasowuje się dobrze o tyle jest dość bezwartościowy
PFFFFFFFFffffffffffffffffff tyle powiem Poza intrem kawałek mnie porywa jak wiatr serwetki.
Cedars of Lebanon
Pfffffff 2. Dla mnie chyba nr1 NLOTH. No, może obok paru innych.
Magnificent
Kawałek, który mógł mieć potencjał WTSHNN, a jest IMO nudnawą i bezbarwną obietnicą czegoś lepszego (jak to ktoś pięknie na tym forum ujął).
W butach ta obietnica jest chociaż czytelna i namacalna. Ale wyszło im takie ekologiczne lamborghini. Za to koncept kawałka i parę smaczków - cudo.
Napisano 24 września 2014 - 18:29
Get On Your Boots bo nie zmieniło mi się zdanie co do tego kawałka jak go usłyszałam pierwszy raz, czyli 'co to za śmieszna piosenka'
poza tym widzę, że niektórzy już zabawnie głosują, ładnie to tak od pierwszej rundy?
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 24 września 2014 - 18:58
Napisano 24 września 2014 - 19:01
Miałem problem z wytypowaniem Stand Up Comedy jako pierwszego do odstrzału. Czyżby tak dużo kiepskich piosenek było na tej płycie czy może same dobre?
Napisano 24 września 2014 - 19:11
Trudny wybór bo są trzy kawałki, które psują świetny klimat płyty, czyli Crazy, Stand Up, i Get on your boots.
Napisano 24 września 2014 - 19:23
Get on your boots
Napisano 24 września 2014 - 20:55
Przemku, ale że już?
Ode mnie dodatkowy minus dla Magnificent za to, że jest singlem. Gdyby był po prostu wypełniaczem płyty to może miałbym do niego inne podejście, ale IMO ten kawałek robi czarny PR U2 . Czyli jeszcze bardziej szufladkuje ich w pop-komercji.
Z NLOTH jest ten problem, że dissuje się chyba GOYB, Stand up Comedy, Crazy, może nawet Breathe - nie dlatego, że są słabe, tylko że nie pasują do klimatu melancholijnej podróży. No ale IMO najbardziej niedorobionym kawałkiem na płycie jest Magni (chociaż może bardziej pasuje do "trzonu").
Napisano 24 września 2014 - 20:59
Przemo Bremo, ale Magni to oni spieprzyli i zmarnowali dopiero na trasie, od wydania aż po promo tour wierzyłem że to będzie niszczyciel stadionów - nie wyszło, no cóż, może wracam częściej do remixów, no cóż, ale są słabsze na tej płycie. W sumie trudno się zdecydować. Bardzo dobrze rozumiem głosy na Boots i na White As Snow ale chyba jednak Stand Up. No trudno.
Napisano 24 września 2014 - 21:13
Boots
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 24 września 2014 - 22:06
Get On Your Boots
wszyscy wiedzą, że Bono kocha buuuty, ale żeby od razu o nich śpiewać? Bez przesady
Give me one more chance
Napisano 24 września 2014 - 22:15
Stand Up Comedy
Napisano 24 września 2014 - 22:49
Tyle na tej płycie jest rzeczy, które chciałoby się wywalić już. Zupełnie inaczej niż z SoI, no nie broni się z perspektywy ten NLOTH i dziwię się nawet swojemu początkowemu zauroczeniu i porównaniom do TUF. Pfffff
See through in the sunlight
Napisano 24 września 2014 - 22:50
Get on Your Boots
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 24 września 2014 - 23:01
Get On Your Boots
Napisano 25 września 2014 - 12:33
Get on Your Boots
Napisano 25 września 2014 - 12:48
Przesłuchałem cały album celem przypomnienia i bez niespodzianki na pierwszy rzut idzie oczywiście:
Get On Your Boots
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych