Unknown Caller - nieziemskie intro, powinien otwierać album. Znakomity instrumentalny kawałek z beznadziejnym refrenem, który wszystko psuje.
Survivor Albumowy - No Line On The Horizon [Edition III]
Napisano 04 października 2014 - 17:36
Napisano 04 października 2014 - 17:57
Znowu fronty wypaczają wynik końcowy, w imię obrony zwyczajnie przyjemnego Fez poleci najlepszy kawałek na płycie - UC.
To tak jakby na survivorze Joshua Tree poświęcić WOWY dla obrony In God's Country. Takie to są właśnie proporcje.
Napisano 04 października 2014 - 19:04
Fez - Being Born
Napisano 04 października 2014 - 20:30
Znowu fronty wypaczają wynik końcowy, w imię obrony zwyczajnie przyjemnego Fez poleci najlepszy kawałek na płycie - UC.
To tak jakby na survivorze Joshua Tree poświęcić WOWY dla obrony In God's Country. Takie to są właśnie proporcje.
dlaczego fronty mają wypaczać wynik? i jak to sprawdzić czy rzeczywiście tak jest? z tego co kojarzę, to w każdym survivorze prędzej czy później pojawiła się jakaś grupa obrońców danego kawałka (rzadziej 'atakujących'), więc trudno stwierdzić jaki byłby wynik ostateczny. poza tym uważam, że często taki front bierze się z efektu kuli śniegowej - pojawi się parę, choćby trzy, głosy na dany kawałek i kolejne głosujące osoby już widzą, że jest szansa/zagrożenie, że on odpadnie i od tego uzależniają swój głos. co może, ale nie musi oznaczać, że jest jakaś zorganizowana grupa trzymająca władzę myślę też, że jeśli jakaś piosenka wzbudza na tyle emocji, że potrzeba tzw. frontu aby jej bronić to nie może być takim zwyczajnie przyjemnym kawałkiem, tylko jest w niej coś więcej a odnośnie tej rundy - Fez zawsze wzbudza we mnie jakiś niepokój, nie powiedziałabym, że to taka sobie sympatyczna piosenka, już prędzej określiłabym tak UC, który troszkę mnie nudzi i jest dla mnie średniakiem na tej płycie (ale ma plus za intro).
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 04 października 2014 - 20:39
Heh, mogłabym powiedzieć odwrotnie - dlaczego w ramach obrony Unknown Caller ma polecieć Fez, kiedy to wg. mnie najlepszy kawałek na płycie ? Tu się nic nie wypacza, tu o to chodzi - jeśli jakiś kawałek ma front, to znaczy że zasłużył, prawda ?
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 04 października 2014 - 20:40
Tu się nic nie wypacza, tu o to chodzi - jeśli jakiś kawałek ma front, to znaczy że zasłużył, prawda ?
właśnie to miałam na myśli inaczej to moglibyśmy po prostu zrobić ankietę.
Napisano 04 października 2014 - 20:42
andie, stokrotka - uważam, że to zależy jakie kto ma podejście do survivorów. Czy bardziej ankietowo-demokratyczne (niech każdy się wypowie i zdecyduje większość) czy bardziej spiskowo-taktyczne, to znaczy bawimy się w wojnę i przepychamy utwory kosztem innych żonglując indywidualnymi interesami. Ja wyznaję pierwsze.
Napisano 04 października 2014 - 20:48
Ależ każdy może w jakimś innym wątku o płytach/piosenkach/whatever ułożyć swoją listę, albo zrobić ankietę... była też już wspomniana wcześniej zabawa "U2 od 1 do 10", bardzo demokratyczna - w survivorach chodzi o te przepychanki ! Oczywiście to jest moje zdanie, i nie każe nikomu go wyznawać
If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other
Napisano 04 października 2014 - 20:54
andie, stokrotka - uważam, że to zależy jakie kto ma podejście do survivorów. Czy bardziej ankietowo-demokratyczne (niech każdy się wypowie i zdecyduje większość)
czy bardziej spiskowo-taktyczne, to znaczy bawimy się w wojnę i przepychamy utwory kosztem innych
żonglując indywidualnymi interesami
jedna osoba nic nie zdziała, a nie jest tak prosto rozgryźć kto co lubi i na czym mu zależy itepe itede to lata pracy prawie że przy okazji survivory mogą służyć integracji
Napisano 04 października 2014 - 21:40
Unknown Caller
Napisano 04 października 2014 - 22:31
Ależ każdy może w jakimś innym wątku o płytach/piosenkach/whatever ułożyć swoją listę, albo zrobić ankietę... była też już wspomniana wcześniej zabawa "U2 od 1 do 10", bardzo demokratyczna - w survivorach chodzi o te przepychanki ! Oczywiście to jest moje zdanie, i nie każe nikomu go wyznawać
Widać lata doświadczenia. Widać, że wychowała się w czasach największych bitew survivorowych na tym forum. Dobrze
Napisano 04 października 2014 - 23:12
Widać lata doświadczenia. Widać, że wychowała się w czasach największych bitew survivorowych na tym forum. Dobrze
w przeciwieństwie do mnie, bo ja tutaj dopiero raczkuję i własnie mój faworyt do pierwszej trójki odpadł...
a FEZ został....
Give me one more chance
Napisano 05 października 2014 - 11:18
Fez - Being Born
Napisano 05 października 2014 - 11:49
Unknown Caller
No i tu już ciężki wybór. Lubię UC ma super wstępniak , fajne zwrotki zajebiste solo. Ale refren mi psuje całość. Jednak wole 'ooooooh" z FEZ niż 'ooooh' z UC.
I have a vision... Television
Please tell a President to watch more TV
President is not avalaible to Me??? (Mirror Ball Man Zootv Washington Dc)
http://forum.u2guitartutorials.com/
Napisano 05 października 2014 - 16:15
Unknown Caller
UC ma super wstępniak , fajne zwrotki zajebiste solo. Ale refren mi psuje całość.
O, to to, dokładnie.
- Ilu członków U2 potrzeba, by zmienić żarówkę?
- Jednego - Bono trzyma żarówkę, a świat kręci się wokół jego tyłka.
Napisano 05 października 2014 - 17:13
Fez
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."
Napisano 05 października 2014 - 22:06
Breathe
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 05 października 2014 - 22:24
Froncie, poszliście w złą stronę. Ale jeśli się obronicie w tej rundzie, to może jeszcze będziemy mogli współpracować.
Fez - Being Born
Głos Redgara będzie decydujący, chyba że jeszcze ktoś się pojawi
Napisano 05 października 2014 - 22:48
See through in the sunlight
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych